| 13 maart 2015

Vraag Maar Raak #12 – Gezond Leven

De ‘vraag maar raak’ video’s blijf ik super leuk vinden om te maken! Ik geniet van het doorlezen van al jullie vragen over gezond leven en ik houd ervan om te proberen jullie zo goed mogelijk antwoord te geven. Daarom zal dit een terugkeren item blijven op optimavita.nl. Vandaag alweer de twaalfde video waarin ik jullie vragen beantwoord!Zoals ik in de video al vertelde, zijn dit allemaal vragen die al eerder gesteld zijn, maar die ik nog niet behandeld had. In de video verwijs ik naar twee artikelen, die zal ik hieronder linken.

Hier vind je het artikel over het nut van korte workouts. Ik leg je daarin uit hoe je ook met kortere workouts je vetverbranding kunt stimuleren.

En in dit artikel lees je hoe je vlees of vis kunt vervangen, als je vegetarisch eet.

Heb jij ook een vraag over gezond leven, dan kun je die hieronder stellen! Als ik weer een video ga opnemen, vermeld ik dat ook op Facebook.

Ik hoop dat jullie de video leuk vonden!

Groetjes, Marloes

Wat zou jij willen weten over gezond leven?

18 reacties

 1. Hallo marloes,

  Ik volg je blog al een tijdje. Daarom heb ik ook een vraagje.
  Hier komt die dan:P. Je had het in je filmpje over sporten en dat je je fitter voelt. Nu ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Ik ben al ongeveer een week bezig. Ik doe dan vooral cardio, omdat ik echt overgewicht heb en heb ook een hele hoge vetpercentage. Het sporten doe ik 3keer in de week wel intensief, maar ik ken me grenzen wel dus sport ik 30-60 min als ik naar de sportschool ga en ik neem pauzes als het nodig is. Mijn vraag is dan is het normaal dat ik me na het sporten zo moe ben?? Volgens mij ben ik echt de enige. Want ik hoor iedereen zeggen dat ze zich juist beter kunnen concentreren dat is helaas bij mij echt niet het geval. Is dit normaal en wat doe ik verkeerd??

  By the way love your BLOG het is altijd een van de eerste sites die ik check in de ochtend.

  1. Hoi Marloes,

   Ik heb een vraag…..
   Wat vind jij van Zero Pasta ( o.a bij de Action te koop ) of Slim pasta ( duurdere variant o.a bij de Tuinen te koop )..
   Zit hier genoeg voedingsstoffen in ?
   Ik hoor het graag….

 2. Hallo,

  Ik heb een vraag over pasta en rijst.

  Op de verpakking staat bv 100 gram 300 kcal,dit is neem ik aan ongekookt.
  Hoe weet je nu hoeveel calorieen er in gekookte pasta/rijst zit?

  Gr,Sas

 3. Leuk filmpje weer!
  Ik heb ook nog een vraag.
  Deze week heb ik het boek VB6 gehaald,
  dit is een dieet en het houd in dat je tot 6 uur veganist bent en flexitariër bij het diner.
  Ik ben zelf vegetariër maar heb het veganistische dieet altijd al interessant gevonden maar ik denk niet dat dat haalbaar is voor mij. Want nooit meer kaas of ei is wel een pittige.
  Maar ik vraag me dus af hoe jij tegen het VB6 dieet aankijkt.

 4. Leuk filmpje!
  Ik heb nog een tip om te reviewen/ of gewoon een vraag ! 🙂
  Hoe gezond is groentechips? bijv, de AH Groentecrisps chips?
  Liefs Laura

 5. Hoi Marloes,

  Er zijn talloze recepten om zelf muesli(mixen) en granola etc. zelf te maken. Van kelloggs heb je die bran flakes(ook van ah eigen merk) maar ik zou wel willen weten hoe je die zelf kunt maken met ongeveer dezelfde voedingswaarden. Groetjes

 6. Ik heb ook een vraag is halvarine echt zo ongezond en kun je er ziektes van krijgen ??

  Is sojamelk ongezond en kun je beter amamdelmelk drinken in plaats van gewone koemelk?

  Is magerekoemelk een betere keus als halfvolle melk en is halfvolle melk een dikmaker vanwege vetgehalte ?

  Zijn noten zaden echt gezond en hoe wanneer kun je ze het beste eten als een vegatarisch gerecht 1 0f 2 keer kn de week net als vette vis? Of echt elke dag een handje?

  Kun je het voedingscentrum echt niet meer geloven met adviezen?? De schijf van vijf slecht ongezond en vervangen worden ???

 7. Hallo,

  Een trucje ooit geleerd van een fysiotherapeute om je buik aan te spannen oftewel je navel intrekken:
  Tssss “zeggen” en dat vasthouden. Werkt bij mij heel goed.

  Marianne

 8. Hoi Marloes,

  Ik ben benieuwd hoe jullie tegen koolhydraatarm eten aankijken, bijv. het paleo dieet? Want is het echt zo dat koolhydraten (ook granen) en bijv. margarines verzurend werken op je spieren?

  Groetjes!

 9. Sinds ik (5+ maanden, yay4me!) gestopt ben met roken ben ik ongeveer 5 kilo aangekomen, wat voornamelijk in de eerste twee maanden gebeurde. Ik heb daarna een groot deel van de suikerrijke, vetrijke en bewerkte snacks uit mijn voedingspatroon gegooid en dit vervangen door groente, fruit, kleine hoeveelheden noten en andere vezelrijke snacks. Ook ben ik de eetmeter van het voedingscentrum bij gaan houden.
  Hoewel ik me erg goed voel bij dit gezonde eten baal ik er erg van dat ik nog steeds moet springen om in m’n broeken te komen en dat mijn weegschaal slechts een kilootje minder aangeeft dan op mijn hoogte-(of diepte)punt. Meer bewegen is dan de sleutel om m’n BMI onder de 24,5 te krijgen, maar ik heb geen energie meer om te sporten wanneer ik om 8 uur ‘s avonds klaar ben met mijn dag. Ik heb dus 5 vragen:
  1. Kun je tips geven voor mensen die stoppen met roken om mee te werken met je (tijdelijk) veranderde metabolisme?
  2. Wat zijn in jouw ogen de positieve en negatieve kanten van de eetmeter van het voedingscentrum?
  3. Hoe breng je energie op na een dag werken en huishouden om te sporten?
  4. Hoe kun je ervoor zorgen dat wanneer je na 8 uur ‘s avonds sport je niet klaarwakker ben hiervan wanneer je om 11 uur in bed ligt?
  4. Hoe kun je op een relatief makkelijke manier beginnen met bewegen in je weekenden?
  (Ik heb al een hond samen met mijn vriend, dus wandelen doe ik tussen de 30 en 90 minuten per dag)

 10. hoi, mijn vraag was als je ervaring hebt met een voedseldroger (dehydrator) mss wel de goedkopere versie… ik zou dat graag aanschaffen maar wil wel weten als je vb appel droogt als het dan wel gezond is en hoeveel je er dan mag van eten.
  grtjs Nancy

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram