onderzoek voor ogen laseren
Leefstijl Persoonlijk

Vooronderzoek Ogen Laseren!

Door

Zoals je misschien wel weet, heb ik een paar maanden geleden mijn ogen laten laseren bij Vision Ooglaseren in Amsterdam. Ik ga je precies laten zien hoe dat ging in twee video’s! Vandaag zie je het vooronderzoek, 24 november komt de video van de ooglaserbehandeling online! Ook heb ik nog een leuke tip voor je, voor als jij ook nadenkt over een ooglaserbehandeling. Die vind je hieronder!

Hieronder zal ik je nog even kort uitleggen wat mijn ervaring was van dit vooronderzoek. Ook geef ik je nog wat aanvullende informatie.

Voor het vooronderzoek
Voorafgaand aan het onderzoek, mocht ik mijn zachte lenzen een week niet dragen. Bij harde lenzen is deze periode nog iets langer, namelijk 3 weken. Er werd me verteld dat lenzen je hoornvlies een beetje kunnen vervormen, wat natuurlijk de metingen van het onderzoek kan beïnvloeden.

Het onderzoek
Het vooronderzoek is bedoeld om te checken of jouw ogen geschikt zijn voor het ogen laseren. Ook wordt gekeken welke laserbehandeling het beste past als je geschikt bent. Het vooronderzoek is trouwens helemaal gratis! Zoals je in de video ook ziet, stelt het eigenlijk helemaal niets voor. Tijdens het onderzoek worden verschillende metingen gedaan, onder andere de oogdruk, oogbolling, oogsterkte, traanvochtproductie en eventuele afwijkingen aan het oog worden gemeten. Je bent ongeveer 2 uur aanwezig bij Vision Ooglaseren. Mijn ervaring is dat je nooit lang zit te wachten en alle onderzoeken snel achter elkaar worden gedaan. Alleen de tweede druppel moest even 30 minuten inwerken voordat we verder konden gaan.

Na het onderzoek krijg je gelijk te horen of jij geschikt bent voor een ooglaserbehandeling of niet. De optometrist vertelde me dat ze bij Vision Ooglaseren vrij streng zijn. Als ze twijfelen of jouw ogen geschikt zijn, wordt de behandeling niet uitgevoerd. Dit stelde mij heel erg gerust, want de kans om complicaties is hierdoor zó veel kleiner!

Na het onderzoek
Je kunt écht niet zelf naar huis rijden na het onderzoek. Je ziet namelijk ontzettend wazig en het daglicht doet pijn aan je ogen. Zorg er daarom voor dat er iemand met je mee gaat en neem een zonnebril mee. Het onscherp zien en gevoeligheid voor licht duurde bij mij ongeveer 20uur.

Informatie
Denk jij er ook over na om jouw ogen te laseren? Vergelijk ooglaserklinieken dan met elkaar qua kosten, ooglaserbehandelingen en professionaliteit. Ook is het verstandig om je in te lezen over verschillende ooglaserbehandelingen.

Leuke actie
Denk jij er ook over na om jouw ogen te laten laseren? Dan mag ik van Vision Ooglaseren het volgende aanbieden: Als je mijn naam (Marloes Waardijk) opgeeft bij je aanmelding, dan krijg je €50,- korting op je behandeling. Daarnaast biedt Vision jou de mogelijkheid om je gehele ooglaserbehandeling terug te verdienen, als jij ook mensen aandraagt voor een behandeling. Voor elke persoon die je aandraagt, krijg je een hogere vergoeding. Hier lees je alles over deze Friend 2 Friend actie.

Ik hoop dat je de video leuk vond om te zien! Als je nog vragen hebt, dan kun je die altijd hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Denk jij er wel eens over na om jouw ogen te laten laseren?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Sandra 5 jarengeleden

  Leuk dat je dit gefilmd hebt! Ik heb wel eens aan laseren gedacht, maar ik was te bang dat ik heel droge ogen zou krijgen. Ben benieuwd naar de volgende Video hierover!!

  Reageer
 2. Rox 5 jarengeleden

  Ik heb het wel eens uitgezocht maar met -8 wordt het een lastig verhaal, jammer ik zou het namelijk zo doen

  Reageer
 3. Paula 5 jarengeleden

  Leuk dat je het vooronderzoek gefilmd hebt! Ik overweeg ook al een tijdje om mijn ogen te laten laten. Kan je misschien vertellen wat de reden is geweest om voor Vision Ooglaseren te kiezen en bijvoorbeeld niet voor OMC Noord in Groningen?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ik las hele goede reviews over Vision Ooglaseren! En deels ook gewoon het gevoel dat ik erbij kreeg. Bovendien scheelde het in kosten :). In Groningen was ik rond de €3000 kwijt geweest, de behandeling bij Vision kwam voor mij op €2400.

   Reageer
 4. Anneke 5 jarengeleden

  Ik heb nog niet gekeken. Ga zo tijdens ontbijt kijken. Maar het is zoooooo ontzettend toeval, want ik heb vandaag bij Bergman een afspraak voor de Quicktest om te zien of mijn ogen geschikt zijn voor laseren! Leuk dat ik nu mee kan kijken bij jou.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dat is echt mega toevallig!! Alvast een beetje een kijkje achter de schermen dan 🙂

   Reageer
 5. Michelle 5 jarengeleden

  Wat fijn dat je deze stap hebt durven nemen!!!
  Zelf heb ik m’n ogen 6 jaar geleden laten laseren, wat een geweldige ervaring.
  Van de -7,25 naar perfect zicht. En dan zeg je: had ik dit maar eerder gedaan??
  Het is zo fijn om altijd goed te kunnen zien, met sporten ed!!!
  Hoop dat je er net zo tevreden over kunt zijn als ik ben.

  Reageer
 6. Sabine1979 5 jarengeleden

  Maar wat was jouw sterkte dan? Aangezien niet ingevuld op de vragenlijst 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: