Planning in december
| 26 november 2019

Vlogmas, planning in december & jouw mening?

Goedemorgen lieve allemaal. Het is een cliché, maar wat vliegt de tijd! Komende zondag begint december, DE feestmaand van het jaar. Net als eerdere jaren, zal komende maand de planning van optimavita.nl iets anders zijn. Vandaag vertel ik je precies wat ik van plan ben, daarnaast heb ik je mening nodig!

Vlogmas

Ik heb hier al veel vragen over gekregen….JA ik wil weer vlogmas gaan doen in december. Dat betekent dat ik elke dag ga vloggen, in ieder geval tot de kerst, maar waarschijnlijk heel december. Ik film dus nog iets meer van mijn leven dan je gewend bent van me en er komen wekelijks drie vlogs online in plaats van twee.

Ik doe dit om een aantal redenen. Ten eerste vind ik het zelf super leuk, ten tweede merkte ik de afgelopen jaren dat jullie er ook heel blij van werden. Daarnaast merk ik dat niet heel veel mensen met gezond leven bezig zijn in december. Wat ik ontzettend goed begrijp! Uiteraard blijft dit een belangrijk onderwerp op mijn blog en YouTube kanaal, maar er is ook ruimte voor andere dingen.

Planning in december

Drie vlogs dus, in plaats van de gebruikelijke twee. Dit gaat betekenen dat je in december het volgende kunt verwachten op optimavita.nl:

Maandag: Een ‘normale’ video

Dinsdag: Een artikel

Woensdag: Een vlogmas vlog

Donderdag: Een artikel

Vrijdag: Een vlogmas vlog

Zaterdag: Een artikel

Zondag: Een vlogmas vlog

Vanaf januari zal de planning gewoon weer terug gaan naar normaal, dus op zondag weer een artikel in plaats van een vlog. Tenzij ik mezelf andere dingen in m’n hoofd haal, maar daar ga ik niet vanuit ;).

Wat wil jij zien?

Ik vind het ook weer eens tijd om jou om je mening te vragen! Wat zou jij graag willen zien in december op optimavita.nl? Of misschien heb je al ideetjes voor januari. Ik vind het zo ontzettend leuk om te weten wat jullie graag lezen of zien! Natuurlijk kan ik het nooit iedereen 100% naar de zin maken, maar het is voor mij zo waardevol om hier meer over te weten. Ik lees altijd al jullie berichtjes en vind het heel leuk om in te spelen op jullie wensen.

Kom dus maar op met jouw mening, ideeën of tips! Alles is van harte welkom. Ik ga je niet beloven dat ik er iets mee doe, maar ik ga het zeker overwegen! Vaak komen de leukste ideeën na tips van jullie of van mijn cliënten.

Wat je sowieso kunt verwachten

In de komende tijd neem ik je mee tijdens mijn decembermaand. Meestal heb ik iets minder cliënten in die periode, dus meer tijd om leuke video’s te maken…ons huis klaar te maken voor de feestdagen en voor leuke dingen met vrienden en familie. Ook blijf ik je natuurlijk mijn workouts laten zien en ik breng zo veel mogelijk van mijn maaltijden in beeld.

Ik hoop dat je net zo excited bent als ik!

Groetjes, Marloes

Heb jij wensen of ideetjes voor de komende periode?

36 reacties

 1. Een video waarin jullie je huis versieren. Een video over andere voorbereidingen rond kerst. In januari weer een fit 2020 in. Dit lijkt mij erg leuk.

 2. Ik ben geen vegetariër maar eet toch graag af en toe een vegetarisch gerecht. Vleesvervangers zijn niet altijd gezond, ik zou graag weten wat betere opties zijn.
  Hetzelfde voor bewerkt vegetarisch broodbeleg als kipfilet,filet americain,…

  1. Heel leuk dat je weer vlogmis ( vlogmas?) gaat doen. Een hoop werk maar het wordt erg gewaardeerd!
   Ik zou graag wat meer willen weten over eiwitrepen. Zoals ik al eens eerder zei: ik vind ze zo taai. Is dat onvermijdelijk dóór juist het eiwit of zijn er ook merken waar dat anders is. Ik ken alleen die van body en fit.

 3. Ha Marloes,

  Wat een werk zo’n vlogmas, maar ben super benieuwd hoe je het gaat doen. Voor jezelf vooral belangrijk dat je het leuk vindt toch?
  Ik zou het leuk vinden om te zien of te lezen wat typische kerst/oud&nieuw recepten/gerechten zijn die je slim wat gezonder kan maken zonder dat het teveel moeite kost. Maar bijvoorbeeld ook hoe je in december zonder heel erg buiten de boot te gaan eten je er zonder kleerscheuren of teveel kilo’s extra vanaf komt. Het genieten zal in de decembermaand wat vaker voorkomen, maar hoe kan je gemotiveerd blijven (ik hoor het je zeggen: door je doel in je hoofd te houden) en toch goed deze maand doorkomen.

  Wat zijn de leuke dingen die jij gaat doen en hoe ziet jouw decembermaand er uit? Maar ook, ben je bezig als ondernemer voor het volgende jaar en wat zijn jouw plannen voor 2020?

  Heb er zin in en ben erg benieuwd. Succes!

  1. En wat me leuk lijkt is een proefvideo met Rasheeda? Ik ben zelf erg fan van de Nakd bars voor eens tussendoor. Er zijn zoveel keuzes dat ik wel benieuwd ben welke favoriet jullie hebben.

  2. Masha heeft een heel verhaal maar dat is makkelijk want ik kan mij bij haar aansluiten en hoef het allemaal niet meer op te schrijven! Succes met je drukke maar gezellige maand! Ook ik verheug mij er op.

 4. Ik wandel heel graag lange afstanden, misschien kan je hiervoor een artikel maken met voedingstips.
  What I eat in a day video’s vind ik ook erg leuk om te zien

  1. Jaa ik ben ook heel benieuwd naar voeding voor/tijdens/na lange wandelingen van 20-50 km.

   En ook: wat eet je na een duurtraining van een uur, welke vega burgers/vleesvervangers raad je aan en misschien een artikel over voldoende ijzer binnenkrijgen als je geen vlees eet (en is de hoeveelheid ijzer per dag die je nodig hebt dan hoger?).

 5. Hee Marloes, ik ben wel benieuwd naar gezondere alternatieve voor alles wat je met kerst en Sinterklaas eet. Vooral al het zoet en warme chocolademelk etc. Ik wil zeker blijven genieten deze maand, maar als dat net even wat gezonder kan is dat toch fijn en vaak even lekker! Ik ben erg benieuwd naar jouw favorieten.

 6. Ha Marloes!

  Yes, ik kijk alweer uit naar alle video’s en artikelen!

  Mijn idee voor een video (misschien voor januari): zou je een keer een review willen doen van een of meerdere maaltijdboxen, zoals HelloFresh of Marly Spoon? Ze worden verkocht als dé manier om makkelijk gezond en vers te eten, maar ik ben benieuwd of er bijv wel voldoende groente in zitten per persoon, en hoe het zit met de verhouding eitwitten/koolhydraten/vetten etc. Zeker in januari zullen de kortingscodes van HelloFresh ons bij allerlei vloggers wel weer om de oren vliegen, dus ik zou graag van je willen weten of dat een ‘gezonde keuze’ is!

  Groetjes!

 7. Hoi Marloes!
  Ik zou het leuk vinden om wat meer workout video’s te zien. Dat kan vanalles zijn: kortere, langere, cardio, kracht, combinatie. Ik vind je video’s zo fijn en merk dat ik wel behoefte heb aan nieuwe 🙂
  Groetjes 😀

 8. Hoi Marloes,
  Leuk dat je weer vlogmas gaat doen! Dat wordt weer afkicken in januari 😉
  Ik vind artikelen/video’s met de volgende onderwerpen interessant: eetdagboeken, feiten vs. fabels, reviews van etenswaren, overzichtsartikelen van artikelen die je eerder hebt geschreven, happy momentjes, reviews van documentaires/boeken m.b.t. eten.
  Op YouTube zag ik een diëtiste (?) eetdagboeken van bekende YouTubers (bijv. Sarahs Day, Natacha Oceane) beoordelen. Misschien een idee om te laten zien hoe jij naar de eetdagboeken van jouw favoriete YouTubers kijkt? Haha, zie net dat je dat gisteren met je eigen oude eetdagboeken hebt gedaan. Is het een idee om zo ook naar ‘oude’ artikelen te kijken? Of verwijder je artikelen met een inhoud waar je niet meer achter kunt staan?
  Succes met december drukte!

 9. Leuk. Veel succes alvast met vlogmas! Ik zou het zelf leuk vinden om fit journeys te lezen van anderen, zoals je wel vaker (nu al een hele tijd niet) plaatst op je blog. Of eetdagboekjes van anderen. En daarnaast kijk ik gewoon erg uit naar de vlogs.

 10. Hoi Marloes,

  Ik zou het voor januari leuk vinden om tips te krijgen voor gezond leven als je in een winterdipje zit. Na alle gezelligheid van de feestdagen, vind ik het altijd best lastig om weer op het goede pad te raken, vooral als het koud en donker is en ik eigenlijk liever binnen blijf met een dekentje op de bank, een boek en koekjes. Sowieso vind ik motivatieartikelen heel leuk om te lezen. Of waar jij zelf inspiratie uit haalt?
  Wat me ook leuk lijkt is een sportschema voor de absolute beginner. Iemand die vrijwel nooit sport, maar nu zowel sterker als fitter (dus combi kracht en cardio) wil worden. Waar begin je en in welk tempo verhoog je de zwaarte? Extra leuk als het niet per se in de sportschool is.

 11. Leuke plannen Marloes. Een boodschappen shoplog, tips om te veel eten en drinken tijdens de feestdagen te weerstaan, gezonde recepten voor feestdagen en een video met Rasheeda vind ik ook altijd erg leuk. En een fitstart 2020 daar zou ik ook graag aan meedoen. XX

 12. Hoi Marloes,

  Een paar gekke ideetjes:
  – hoe overleef ik de kerstborrels op het werk? (jaren geleden afgevallen met diëtiste die doodleuk over december zei: er zijn maar 4 feestdagen, als je de rest van de maand gewoon doet is er niets aan de hand. Maar…de chocoladeletter is na 5 december nog niet op, o jee nog een extra van het werk. kerstontbijt voor kerst op het werk, kerstborrels, extra hapjes op niet kerstdagen want ‘het is bijna kerst’. verleiding, verleiding
  – deze lijkt mij grappig: relatietips van Sven 🙂 Hoe hou je een relatie goed, hoe stimuleer je elkaar met gezond leven, eten en sporten. De nuchtere Sven kijk lijkt mij lachen en jullie dat samen te zien opnemen is gewoon grappig
  – beweegtips met de hele familie tijdens de feestdagen 🙂 (om niet alleen te vreten samen)
  – hoe geniet je tijdens de feestdagen zonder schuldgevoel en zonder doorslaan

  Kan je hier iets mee?

  1. Oh! Ik bedenk nog wat.. Misschien aan het eind vd maand een terugblik op het jaar en tips voor het stellen van doelen. Niet dat iedereen aan goede voornemens doet, maar wel leerzaam en passend in december 💪

 13. Leuk! Mij lijkt het leuk als je naar een kerstmarkt gaat (als je zoiets tenminste zelf leuk vindt) en dan de snacks daar beoordelen. Niet per se dus over gezonde voeding maar stel dat je gaat snacken, wat zijn dan jouw favorieten. En misschien een pashokjes shoplog, als je zelf van wandelen houdt misschien een mooie wandelroute uitproberen (ben zelf van plan het pieterpad te gaan lopen volgend jaar).
  Kerstoutfits stylen, een keer je make-up laten zien, oude foto’s of video’s terugkijken en daar op reageren (zoals die van gister). Wel jammer dat er nu tijdelijk een artikel minder komt. Lees ze bijna altijd erg graag! Ben heel benieuwd hoe het gaat worden volgende week, ik heb er zin in!

 14. Hoi Hoi,
  Ik zou wel lekkere decemberhapjes willen zien die je zonder oven kunt maken
  En verder vind ik t een top idee dat je dit gaat doen!
  Groetjes

 15. Jijjjjjjj… Vlogmas ❤
  Daar verheug ik me nu al op.
  Ik vind zoveel leuk, zoveel is al genoemd….pffff…misschien een leuke compilatie filmpjes van je katten, gewoon als gekke uitzondering……in januari elke week een workout challenge (bv jezelf een aantal keer opdrukken als doel stellen en dan 1 week lang oefenen…week erna een ander doel)……
  Ik verheug me op alle gezellige en eerlijke vlogs die komen gaan!

 16. Hoi Marloes,

  Leuk om te lezen dat je weer vlogmas gaat doen! Hierboven is al genoemd wat ik ook leuk vind om te zien/lezen, zoals what i eat in a day/week, een video waarin je nieuwe producten in de supermarkt beoordeeld. Ook zou ik wel weer een nieuwe video willen zien wat op dit moment jou favo producten zijn bij body en fit. Gezonde recepten zijn ook altijd leuk om te lezen! En de shopblogs blijven ook altijd inspirerend. Graag van verschillende supermarkten.
  Ik wens je een hele leuke feestmaand toe 🙂

 17. Hi Marloes,

  Wat leuk weer! Misschien heb je dit al gedaan hoor, maar wat zijn nou echt jouw ultieme ‘mindfulness tips’ als het gaat om afvallen/gezond(er) leven? Hoe leer je omdenken en van een negatieve gedachte een positieve te maken?

  Verder al het hierboven geschreven!

 18. Hoi Marloes,
  erg leuk je plannen! gezond gourmetten zou wel leuk zijn..
  En wandellen op zich zou ik best meer van willen weten, wat is een juiste houding, tempo, shoes, tijd, afstand opbouwen, en calorie verbranding, effect op je lichaam……..
  met wandellen leg je de lat niet zo hoog om te gaan bewegen, en als dat lekker gaat en het lukt, blijven veel mensen dit vol houden.
  Ben erg benieuwd hoe jullie kerstsfeer in huis creëren? uitdaging ook met 2 poezen!
  we kijken naar alles uit Marloes!
  Leuke dag!
  Lieve groet,
  Francisca

 19. Een artikel over gezonde tussendoortjes die wel ‘zoet’ zijn lijkt me interessant! Ik merk dat ik soms zin heb in zoete dingen, maar niet goed weet wat voor gezonde opties ik dan kan kiezen, omdat ik wel graag iets wil met een beetje een zoete smaak. Daar zou ik graag tips voor willen lezen!

 20. Lieve Marloes,

  Wat leuk! ik volg je nu sinds augustus en kijk elke week weer uit naar je vlogs. Er zijn al veel dingen genoemd waar ik zeker ook interesse in heb. Met name een gezonde warme chocomel. Ik geniet hier intens, maar helaas soms iets te vaak van. Zeker in de maand december. En zou je toevallig tijd hebben om een kerst workout te filmen?

  Ook ben ik heel benieuwd naar wat jou nou het ultieme kerst gevoel geeft. Hoe kom je de kerstdagen door met al het lekkers wat je niet zelf koopt, maar krijgt van anderen.

  Heel veel succes met filmen!

 21. Hoi Marloes,

  Sinds in afgelopen augustus ben begonnen met jou vlogs en blog te volgen ben ik ontsettend fan!
  En een fanatieke sporter met gezonde leefstijl geworden.
  Mij lijkt het een leuk idee om weer eens een ‘What I eat in a week’ te zien maar dan bijvoorbeeld een speciale december editie? 😉

  Groetjes,

 22. Hi Marloes

  Leuk je vlogmas etc. Ik kijk en lees ze graag. Ik ben geen fanatiek sporter. Ga nooit naar een sportschool maar beweeg heel veel. Heb geen auto dus fiets en loop alles. Geen zittend beroep en doe veel yoga. Heb al veel aan je tips gehad in allerlei video’s, thanx. Ook vind ik het zo fijn dat jij alles in balans doet en ook lekker snoept af en toe. Ik zou wel weer een what I eat in a day/ week video willen zien. Ga zo door Marloes.👍😊

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram