Sneeuw
| 19 december 2018

Vlogmas #8 – Mijn struggles op dit moment…

Goedemorgen allemaal! Super leuk dat je er weer bent. Dat mag ook wel eens gezegd worden, right!? Ik meen het oprecht! In deze achtste aflevering van vlogmas zie je beelden van het afgelopen weekend tot en met maandag. Zondag lag er sneeuw! Ondanks dat Sven en ik niet de grootste sneeuw fans zijn (understatement van het jaar), gingen we toch naar de stad.

Ook vertel ik je in de vlog over mijn struggles van het moment. Ik weet namelijk niet precies welke kant ik op wil met mijn werk. Dat het nu wat te druk is, dat is me wel duidelijk geworden. Ik ben daarom heel hard aan het nadenken over hoe en wat, met de nodige emoties ;). Ik kan jouw hulp eigenlijk heel goed gebruiken! Ik zou het namelijk super fijn vinden als jij vertelt wat jij het allerleukste vindt op mijn blog, YouTube kanaal, instagram etc. Heb je misschien tips?

Ik hoop dat je de vlog weer super leuk vond!

Groetjes, Marloes

Wat zou jij graag willen zien van mij? Heb je tips?

27 reacties

 1. Hi Marloes, leuke vlog weer! Vlogs vind ik dan ook een van de leukste dingen om te kijken, samen met shoplogs (supermarkt of andere winkels), food reviews, what i eat i
  a day en challenges! Op je blog lees ik recepten, die wat-eet-ik van anderen en food reviews.
  Je bent een heel leuk, open, spontaan, en ja, vrolijk! persoon en volg graag wat je zo allemaal doet in een week/weekend. Je verteld op een gezellige manier en het kan me nooit lang genoeg duren 😉
  Ik hoop dat je eruit komt wat je wilt gaan doen! Ik vind je in ieder geval top!
  Liefs Mar

 2. HOI MARLOES,
  Ik volg je al een tijdje en deed dat onder andere voor de what i eat in a day, de sport video’s, de makkelijke en lekkere recepten, de video’s met Rasheeda, reviews over nieuwe producten en jouw gewone stijl die ik heel prettig vind. De laatste tijd wordt het wat mij betreft soms te gemaakt, zeker je instagram foto’s zijn voor mij zelf, sorry dat ik het schrijf, een irritatiepuntje aan het worden. Het is allemaal zooo geposeerd, geen normaal mens zit bijvoorbeeld aan de rand van het zwemband op die manier een boek te lezen.
  Dit klinkt misschien wel heel kritisch en negatief maar ik wil ermee aangeven dat ik jou juist zo leuk vind om je niet gepolijste versie, je eerlijkheid en omdat je echt normaal bent met ook af en toe de stuggels van het leven/gezond eten.
  Neem de tijd om inderdaad te bedenken wat je wilt en blijf bij jezelf.
  Groetjes en fijne feestdagen alvast.

 3. Hoi marloes,

  Je blogs, vlogs,filmpjes enz vind ik geweldig.
  En wat vind ik het jammer dat je ver weg een praktijk hebt.
  Ik zit met het volgende na veel operaties aan mijn buik heb ik verticaal een litteken lopen. Waaraan ik al een keer behandeld ben voor littekenbreuk. En volgens mij zit de volgende er ook al. Ik wil wel graag mijn buik wat strakker maar weet hoe en durf niet.
  Dit is dus een enorme struggel voor mij. En weet ook niet of t hier wel geplaatst is om te vragen anders verwijder je hem maar.

  Groetjes hennie

 4. Hey Marloes,

  Ik kan enorm genieten van jouw vlogs (zoals Vlogmas, what i eat in a day, je persoonlijke vlogs en je workouts) Ga zo door 😉 xx

 5. Hee Marloes,

  Als eerste wil ik graag zeggen dat je een superleuk persoon bent. Ik geniet van je vlogs en je blogs omdat je juist daarin benadrukt en laat zien dat het ook wel eens wat minder kan gaan. Verder benadruk je dat het belangrijk is om je balans te vinden in het gezonde leven. Dit maakt dat ik jou een goeie fitgirl vind( heb ook wel eens vlogs en blogs van andere fitgirls gelezen alleen haakte ik daar toch wel weer snel van af ook om dat zij die passie minder deelde dan jij).
  Je hebt een passie( zo komt het op mij over) voor gezond leven en graag help en begeleid je mensen daarin op de verschillende mogelijke manieren die er zijn: online, sportschool met je praktijk etc… . Dat is eigenlijk dan ook het enige wat ik je nog wil meegeven: is dat je een manier mag/moet vinden waarin je die passie kan voortzetten want dan kan je de mensen echt helpen.
  Veel succes met je keuze het komt vast en zeker goed op welke manier dan ook(;
  Liefs Marije

 6. Hoi Marloes,
  Ik vind je vlogs/filmpjes het allerleukste. Het is gewoon heel gezellig om met je mee te kijken. Ik geniet er van!
  Dat je nadenkt over wat je graag wel en niet wilt doen, kan ik alleen maar toejuichen. Werken is naar mijn mening belangrijk, maar al die andere dingen die je kunt doen, zijn in feite nog belangrijker. Genoeg geld hebben om fijn te kunnen leven EN genoeg tijd hebben om het leven zo prettig mogelijk te maken. Kortom; er moet een balans zijn die bij je past.
  Ik ben zelf in de loop van de jaren steeds minder uren gaan werken (ben nu 39 en werk exact 28 uur in de week) en dat bevalt me prima. Het is gewoon heel fijn om meer tijd voor jezelf te hebben. Om bijvoorbeeld iets leuks met andere mensen te gaan doen, om lekker te puzzelen of te lezen, om te wandelen, om ontspannen wat in huis aan te freubelen, om een nieuwe hobby te gaan doen, of… om lekker even helemaal niks te doen! Klinkt goed toch? Volg je onderbuikgevoel en je vindt vanzelf wat je zoekt. Succes er mee!
  Groetjes van Rianne

 7. Hallo Marloes,
  Ik volg je nog niet zo heel lang maar wat ik gezien heb is altijd erg leuk, spontaan. Je laat zo heerlijk duidelijk merken dat een gezond leven best samen kan gaan met genietmomenten met eten die niet zo of helemaal niet zo gezond zijn. Je geeft dan ook aan dat dat best mag zo af en toe dat ongezonde eten.
  Het is helemaal niet raar dat je nadenkt over wat je verder wilt, leuk juist, dan kunnen wij ook weer nieuwe dingen van je verwachten.
  Ik heb een gluten intolerantie. Zou je daar eens iets mee willen doen. Bijvoorbeeld hoe zou jij een paar dagen of een week glutenvrij eten zonder dat je bijv. glutenvrij brood koopt of andere producten. (en zonder bruine/witte bonen, die lust ik niet 🙂 ) Ik woon in het buitenland waar niet zo veel glutenvrij te koop is.
  Succes bij het vinden van je weg.
  Groetjes Helen

 8. Wat grappig die gourmets te zien, vrienden van mij waren daar geweest!!
  Ik vind de afwisseling op optimavita het leukst! Artikelen over gezond leven, recepten en eetdagboekjes zijn mijn favoriet! Misschien kan je een stagaire/assistent zoeken? Om te helpen met editen enzo? Succes met het maken van je keuzes^^

 9. lieve Marloes,
  Ik vind eigenlijk het meeste wat jij laat zien en horen leuk en interessant!
  Instagram heb ik even gekeken, maar vind dat minder, sorry..
  Ik vind vooral de afwisseling van jou vlogs zo leuk! en je speelt ook echt in op de momenten van het jaar.
  Ik ben jou gaan volgen voor de workouts , en door jou enthousiasme ben ik je meer gaan volgen, je recepten, en toen je vlogs, ik kijk er gewoon naar uit weet je!
  maar ik vind het nu heel gezond dat je een balans wilt gaan zoeken, hoe en wat je het verder wilt gaan vormen in het optima vita gebeuren.
  Ik heb mij wel eens afgevraagd of ik zoveel zou willen delen met mensen die ik niet persoonlijk ken, Ik vind het te veel!!! Ik zou voor meer eigen ruimte kiezen, en meer eigen momenten.
  Misschien zou je meer kunnen afwisselen, de ene week een vlog over wat je doet, de andere keer alleen een boodschappen vlog over gezond boodschappen doen, en geen privé vlog, dan weer een vlog voor een workout, snap je?
  Zodat je wat meer ruimte voor jezelf creëert.

  Het is maar een idee hoor!
  Ik vind het geweldig wat je allemaal doet Marloes, je kent mij niet eens, maar voor mij ben je een soort vriendinnetje geworden die mij motiveert, en mij tot nadenken zet, of mij anders kan laten denken, en laat sporten, en lekkere gerechtjes laat uitproberen, en zoveel meer!!!
  Dank daarvoor, ik vind je een schat!
  maaaarr denk om jezelf, en wees ook lief voor je zelf, het begint allemaal bij jou!!
  Lieve groet,
  Francisca

 10. Zo’n struggle is af en toe heel gezond in het leven. Hoe heftig het soms ook isbals je er middenin zit.
  Wel herkenbaar…Ook als je de 30 bent gepasseerd!
  Ik volg je nagenoeg vanaf het begin. Ik vond die periode mooi omdat alles uit jezelf kwam. Dar Is wat ik nu ook nog steeds het leukst vind….je Florida-vlog was gewoon heel spontaan en gewoon. Dat staat dichtbij me en Is herkenbaar. En je simpele recepten en je heerlijke workouts….de dingen die ik thuis ook kan maken/doen.

  Maar ik volg je vooral omdat jij je dingen dort die jij leuk vindt. Ik volg niet graag mensen die iets doen voor de likes, voor de volgers. Dus bedenk vooral wat jij leuk vindt….er zullen genoeg volgers blijven.

  Succes met je zoektocht!

  1. Ik twijfelde of ik dit zou toevoegen, maar ik doe het toch.
   Ik heb een tijd geleden voor mezelf geconcludeerd dat mijn werk ook mijn hobby Is. Ik werk als juf, op een school met een stevige zorgpopulatie. En ik vind dat fantastisch! En ik werk graag 40 uur…en iets meer. Ik geef graag 150%… En de werkdruk waarover wordt gesproken in het onderwijs, die herken ik voor mezelf niet.
   Wij hebben ons leven nu zo ingericht dat ik fulltime werk en mijn man thuis Is. Hij voelt nu onze pup op, klust aan ons huisje en gaat ons kindje opvangen als ik in maart ben bevallen. Wij hebben ons leven op onze manier zo ingericht dat we het allebei super vinden.
   Ga dus ook vooral na wat je als werk ziet, wat als hobby, en wat je leuk vindt om te doen in je leven. Veel liefs en succes bij je keuze! En hopelijk kun je er ook blij om zijn dat je in de positie bent om hierover na te denken en een keuze te hebben. Hoe lastig dat ook Is…Het is ook luxe 😘

 11. Hi Marloes, ik vind de artikelen over voeding interessant. Het sporten vind ik wat minder boeiend. Van mij hoef je echt niet zo vaak vlogs te plaatsen. Zou doen wat je zelf leuk vindt, want dan straal m je dat ook uit. Wellicht ben je beetje streberig, relax!

 12. Hey Marloes,

  Ik vind de afwisseling heel fijn en de ‘what wat in a day’ en de nieuwe producten heel leuk. Dat je zo open en persoonlijk bent spreekt mij juist aan. Het belangrijkste is waar jij je goed bij voelt. Mijn advies is om met een coach te praten waar je tegen aan loopt en wilt bereiken / veranderen. Mogelijk een idee om een stagiair te zoeken die jou kunt helpen met de blog?

  Als ik een minpunt mag geven is dat ik het jammer vindt dat, waarschijnlijk door de drukte, ik zelf een paar keer een bericht / vraag heb gestuurd via Instagram en daar geen reactie op krijg. Om het positief af te sluiten: jou blog check ik dagelijks en dat zegt al genoeg toch 🙂

 13. Hoi Marloes,
  Ik kan me je struggles wel voorstellen. Leuk dat je ons vraagt wat wij willen zien, hoewel ik het ook met de meeste van de comments eens ben dat je vooral moet doen wat jij leuk vindt, want dan blijf je er het langst plezier uit halen.
  Wat betreft je video’s vind ik de vlogs heel erg leuk. De sportfilmpjes bekijk ik minder, maar ik vind het wel heel erg leuk om te zien welke workouts je doet in de gym, zoals dat nu naar voren komt in je vlogs. Wat me ook leuk lijkt, is video’s zien waarin je laat zien hoe je een gerecht maakt!
  Verder vind ik je een open, spontaan en positief persoon, super om zo in het leven te staan. Maar wanneer het even iets minder gaat, is dat ook goed om te lezen/zien, juist omdat je dan eerlijk bent en niet alleen de topmomenten in je leven laat zien.
  Heel veel wijsheid en succes met jouw richting bepalen, en mijn gedachte is vaak: there’s more to life naast werk, dus heel verstandig dat je hier over nadenkt!

 14. Marloes, als eerst wil ik zeggen dat ik het zó ontzettend knap van je vind dat jij dit deelt met al je volgers op het internet en je daarmee kwetsbaar opstelt! Daar mag je echt trots op zijn!
  Waarom ik jou volg is omdat je altijd heel inspirerende artikelen/filmpjes/recepten plaatst. Daarbij is jouw eerlijkheid iets wat mij enorm aanspreekt aan je blog. Dat je ook over jouw struggles verteld, en het artikel van vandaag dat je gewoon mág genieten met het kerstdinner. Dat vindt ik een heel mooie balans bij jou om te zien! Ik vind what i eat in a day nog steeds heel leuk, en ook van bloglezers. Lijkt me zelf ook heeel leuk om dit een keer te mogen doen!!! 🙂 Daarbij vind ik je recepten ook heel inspirerend omdat ze vaak makkelijk te maken zijn.

  Wat mij nog leuk lijkt is meer artikelen over voedingsadviezen bij bepaalde ziektes/aandoeningen of wanneer je zuivelvrij eet. Bijvoorbeeld gericht op pcos, een hormonale disbalans die ik zelf heb.
  Of glutenvrije recepten etc.

  Nogmaals; ik volg je na al die 5 jaar nog steeds met heel veel plezier en ik kijk elke dag bij mijn ontbijt alweer naar jouw blog! Ga zo door! Liefs

 15. Hi Marloes,

  Een mens kan nooit alleen maar vrolijk zijn… gelukkig ben je dus een gewoon mens 😉
  Ik heb geen voorkeur over wat je post, juist de afwisseling is leuk! Je post elke dag wat waardoor onderwerpen zoeken ook een uitdaging wordt op de lange duur. Bovendien heeft iedereen het druk, laat ik voor mezelf spreken als ik zeg dat ik simpelweg geen tijd heb om elke dag op je site te kijken en soms gooi ik mijn telefoon bewust aan de kant en lees ik een tijdschrift of kijk ik tv om even niet met mijn telefoon bezig te zijn. . Als ik dan eens in de drie dagen kijk (ongeveer) kies ik gewoon een artikel wat mij het meeste aanspreekt omdat ik anders veel te lang op Mn telefoon zit als ik alles terug moet lezen en kijken. Al zou je om de dag iets plaatsen hou je denk ik meer tijd over in de week om iets voor jezelf te doen. Mensen komen toch wel terug voor je, ook als je iets minder vaak iets post.
  Naast dat, blijf zoals je bent. Dat je ook laat weten dat je niet altijd vrolijk bent is heel fijn en realistisch. Niemand kan 24/7 blij zijn. Zeker als je rond de 30 bent komen er vraagstukken over werk, je relatie, kinderen, vrienden enz. Is echt heel normaal. Er heeft zelfs iemand een boek over geschreven met de naam “dertigersdillema”. Goed dat je een coach zoekt! Doe wat jou blij maakt, dat is het allerbelangrijkste.
  Groetjes
  Milou

 16. Ik vind je artikelen over voeding het leukst en zo’n review van producten van de Body en Fit shop. Je vlogs en shoplogs vind ik het minst boeiend en volg ik ook niet. of nauwelijks. En daar vind ik de laatste tijd dus niet alleen met Vlogmas er teveel van opstaan en merk dat ik je blog ook steeds minder begin te volgen. Terwijl ik er heel veel aan het gehad.

 17. Artikelen, reviews, video’s over gezond leven, je vlogs; ik vind het allemaal leuk. Als ik je verhaal zo lees en je vlog zo zag/hoorde denk ik dat je best een tandje minder kunt doen wat betreft hoeveel je post. Je bent nu gewend dagelijks iets te posten, voor mij persoonlijk zou om de dag ook prima zijn. Niet dat ík het nu teveel vind, maar ik kan me indenken dat het jouzelf veel meer rust zou geven. Los daarvan is dus mijn conclusie; vooral zo doorgaan!

 18. Hoi Marloes,
  Waarom ik je volg? Omdat je me inspireert. Je recepten zijn precies zoals ik ze graag heb, simpel en snel. Je vlogs vind ik een feestje zeker nu met Vlogmas, ik heb er niet altijd tijd voor maar des te leuker is het wanneer ik er in het weekend meerder achter elkaar kan kijken. Zelf doe ik minder met je sportvideo’s of blogs, maar het is zo onderdeel van jou dat het raar zou zijn als dat er niet meer zou zijn. Ik vind het echt heel knap dat je elke dag een artikel online set. Ik heb nu een jaartje een eigen site en wou eerst wekelijks wat posten, maar dat lukt me soms al niet. Dus respect voor jou. Ik doe het nu wanneer ik er zin in heb een echte structuur zit er niet in, maar dat heb ik voor nu geaccepteerd, ik wil dat het leuk blijft en ik wil het doen omdat ik het leuk vind.
  Ik vind je oprechtheid, je enthousiasme, vrolijkheid, echtheid en gezelligheid super leuk om te zien. Voor mijn gevoel ben je net zo voor de camera als wanneer hij uit staat. Ik ben heel benieuwd hoe jij je gaat ontwikkelen en welke keuze(s) je gaat maken. Het is hoe dan ook goed.
  Groetjes,
  Nynke

 19. He Marloes!
  Wat ik het leukste vind op jouw pagina zijn artikelen over voeding, mindset, reviews van producten, what I eat in a day, your day in food, challenges, interviews met fitgirls, recepten.
  Zal het wel leuk vinden om 2019 weer te beginnen met een challenge, zoals je eerder deed. Minder snoepmomenten, een hele week elke dag 250 gram groente eten etc. Weer even op de goede rit komen.

  Kan mij voorstellen dat elke dag een artikel plaatsen echt wel veel werk is.
  Succes met je keus!

  Gr. Suzanne

  1. Hey
   Wat ik leuk vind zijn de revieuws, What I eat in a day/week, recepten en shoplogs.
   Ik wens je nog veel steun. En knallen maar in 2019!! x

 20. Hoi Marloes, ik vind je enthousiasme aanstekelijk. Je inspireert mij. Ik geniet van je meeste recepten (zitten heerlijke dingen bij).
  Je vlogs kijk ik minder, gewoon practisch omdat ik veel op je site in de trein kijk. Ook heb ik iets minder met je leven te volgen. Begrijp me niet verkeerd, je bruiloft, je vakantie…op hoofdlijnen heel leuk te zien.
  Nog een kritische noot: ik heb iets minder met je ‘fit girl’ mentaliteit…sporten voor dikkere billen, dat een vetpercentage toch echt onder de 30% moet zijn. Sorry dat staat zooooo ver van mij af dat ik daar moedeloos van wordt. Je ‘compenseert’ dit wel door mooie artikelen over trots zijn op je lijf en verschillen en imperfecties omarmen. Maar tussen de regels door lees ik wel vaak een norm die erg hoog is en heel ver weg van mij en veel vrouwen staat.
  Ik vind je het leukst als je nuchter en bubbely bent. En af en toe nuchtere Sven in beeld met smelt momentjes dat hij je altijd mooi vindt…aaaaahhhh
  Ik hoop dat ik niet te kritisch ben, ik wil je aangeven wat ik er uit haal en waar ik persoonlijk iets minder mee hebt. Maar you cant please Them all (volgens mij ben je wel een pleaser)…blijf jezelf! Doe wat jou energie geeft. Ik ben fan…val regelmatig weer ‘van de gezonde wagen’ en kom dan weer op jouw site terug voor inspiratie… vergeet dat nooit!

 21. Hoi Marloes!
  Ik volg je nu bijna een jaar! Ik kwam je volgs toevallig tegen en had goede voornemens. Ik wilde echt een aantal kilo kwijt. Die voornemens heb ik ieder jaar, ik durf te zeggen dat ik door jou een hoop heb geleerd over voeding, genieten en positief blijven. Ik heb niet mijn doel gehaald qua afvallen maar toch een kledingmaat minder en zonder de hoop op te geven. Vallen en opstaan. Dankjewel en ga zo door. Denk aan jezelf doe waar je plezier in hebt en er is inderdaad meer in het leven dan werken. Ik volg je met plezier en hoop dat je me ook komend jaar weer op afstand begeleid.

 22. Hi Marloes,

  Allereerst wil ik je danken dat ik je mag volgen! Super! Iedere blog vlog kijk ik naar uit.

  Het begon met het zoeken naar thuisoefeningen via Youtube. En daar trof ik jou! Leuk! Je energie en de onderwerpen die je bespreekt.

  Jou kracht is dat is dat jij altijd zo eerlijk en puur bent! Het is nogal wat om je prive zo bloot te geven incl je man en schaap., hihi.
  Complimenten!

  Marloes, wat je ook post, alles is doeltreffend voor iemand die wat zoekt in sport, voeding, gedrag, levensstijl, levensgeluk of je heerlijke shoplogs.

  Mijn advies, gewoon doorgaan met de alledaagse dingen die je nu post. Meer of anders is echt niet nodig!
  Want alleen jij bent uniek in deze, ❤️

  Liefs en fijne dagen,

  Judith

 23. Hoi Marlous,
  Ik vind de combinatie van sport, voeding, je vlogs, recepten, what I wat in a day, etc. Super leuk. Ik kijk iedere dag weer uit naar een nieuwe blog van je!! Jij hebt echt een unieke blog!
  Succes met je keuze.
  Groetjes Astrid

 24. Ik schrok toen ik zag dat jij elke dag uploadt op je blog, ik besef wel dat je meerdere posts tegelijk kan voorbereiden, maar toch is dat mijn belangrijkste tip voor jou: zet je deadlines wat verder uit elkaar, relaaaax! Je hebt nu zo’n grote backlog van info, mensen hebben genoeg om aan te klikken.

  Je blogposts of videos met tips, workouts en recepten grijp ik herhaaldelijk naar en lijken mij op lange termijn je succesnummers. Zo fijn om achtergrondinfo te krijgen dus blijf die wetenschap volgen en behapbaar binnensmokkelen bij ons! Ik verkies je blogs boven videos als het over info over afvallen gaat, dan komt het wat meer gestructureerd binnen.
  Bij workouts vind ik het fantastisch dat jij herhaalt waar we op moeten letten “blijf je buik aanspannen” “denk aan je houding” “let op je rug” zo maak je echt een meerwaarde op de workoutinstagrams etc – het blijft gewoon nuttig om je hele video mee te doen! Ik moedig je aan om dit zelfs nog beetje meer te doen, beschrijf de muscle mind intentions bijvoorbeeld, ook bij gemiddelde of beginner workouts, dan krijgen we al de juist focus mee.

  Het leukste lijken de meeste mensen je vlogs te vinden, ik vind ze ook erg amusant en mis er geen meer sinds enkele maanden. Ik zie het een beetje als guilty pleasures die ik maar 1 keer bekijk. Hetzelfde als tv, leuk maar niet langetermijn bijblijvend (interacties met Sven, Rasheeda en je familie zijn leuke bonussen tijdens vloggen trouwens, jaja niet rood worden Sven).

  Enne… dit Belgje is een fan en vind jouw Nederlandse accent niet storend wat een wonder is. Groot applaus voor jouw enthousiasme!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram