Leefstijl Persoonlijk

Vlogmas #6 – Ik moet even iets kwijt…

Door

Mede door vlogmas zijn mijn dagen momenteel ontzettend druk, maar wat ben ik er ontzettend van aan het genieten! Ik heb heel veel lol in het editen van mijn video’s en geniet van al jullie reacties! Geloof me, ik lees ze allemaal!

Ik de vlog van vandaag zien jullie wat ik gisteren en eergisteren deed. Het ware ‘gewone’ werkdagen, maar in december zijn mijn dagen altijd een beetje anders dan anders. Ik heb in deze maand relatief weinig cliënten, maak veel video’s en m’n dagen hebben totaal geen structuur. Klinkt misschien verschrikkelijk…maar ik vind het juist super fijn!

Hopelijk begrijp je een beetje wat ik bedoelde met het stukje over ‘kritiek’. Ik vond het heel moeilijk om onder woorden te brengen. Kort gezegd vind ik het heel moeilijk dat als ik zo goed mogelijk advies probeer te geven wat betreft gezond eten, er altijd wel iemand is die daar kritiek op heeft. Ik weet dat ik het me niet zo veel zou moeten aantrekken…maar ik denk dat het komt omdat het zo ontzettend dichtbij komt. Het allerleukste en belangrijkste vind ik om jullie van kwalitatief goed advies wil voorzien. Als iemand dat dan serieus in twijfel trekt, vind ik dat lastig.

Ook iets waar ik zelf aan moet werken misschien, maar ik wilde toch gewoon open en eerlijk tegen jullie zijn zoals altijd :). Ik hoop dat je me een beetje begrijpt.

Dank jullie wel voor al jullie enthousiasme!

Groetjes, Marloes

Heb jij ook wel eens moeite met kritiek op dingen waarvan je zelf denkt dat je er goed in bent? Ik ben daar serieus benieuwd naar :). 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (41)
 1. Vera 5 jarengeleden

  Ben heel benieuwd naar de video voor de onderrug. Ik heb een scoliose en moet echt elke week sporten en oefeningen doen, zodat ik klachten-vrij blijf. Dus ik ben nieuwsgierig!
  Tja…kritiek, dat hou je altijd. Ik reageerde eergisteren al op de kritiek die je kreeg. Weet je…die ga je altijd krijgen. En dat zegt niet zozeer iets over jou, maar over die ander. Blijkbaar heeft die het nodig om jou zo’n bericht te sturen. En daar komt nog bij dat diegene jou de moeite waard vindt om tijd in te steken! ? het is maar van welke kant je het bekijkt!
  Ik zie die kritiek wel eens langskomen en laatst kon ik niet anders dan je een hart onder de riem steken. Want ik herkende me er helemaal niet in. Dat heb ik ook met de kritiek over spelfouten. Ik ben nota bene juf…maar ik kom niet op je site als juf! Ik ben nieuwsgierig naar wat ik van je kan leren. En naar je gezellige vlogs. Ik heb het niet nodig om er van alles van te vinden. Als het me niet bevalt, kies ik op het grote you-tube-web wel iemand anders om te volgen.
  Mooi dat je dit leerpunten van jezelf deelt en bespreekt. Ik hou van die openheid.
  Thanks…….voor deze heerlijke vlogs!

  Reageer
 2. Nienke 5 jarengeleden

  Niets meer aan toe te voegen! Ga zo door Marloes!!

  Reageer
 3. Jolanda 5 jarengeleden

  Ook helemaal mee eens, ik wilde eigenlijk ook nog reageren van de week. Maar ik besloot om het niet te doen omdat ik geen behoefte had aan een discussie. Ik vind het heerlijk om naar jouw site te gaan en te ontdekken wat er allemaal te lezen, leren en bekijken valt. Kritiek is er altijd, je kunt kijken of je er iets uit kunt halen waar je wat van kunt leren, zo niet, ook goed. Ieder z´n eigen mening. Tot 10 tellen en loslaten (het klinkt zo makkelijk als je het zo typt, Jolanda, doe het zelf ook eens 😀 ) Ik ga nu lekker genieten van jouw vlog, goed begin van een werkdag!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Discussie is ook zeker niet wat ik wil! Je hebt helemaal gelijk hoor, I know! Dank je wel voor je lieve reactie.

   Reageer
 4. MarionHak 5 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Ik ben niet zo van de vlogmass maar de titel maakte me nieuwsgierig. Vervelend he dat een hoop mensen altijd een oordeel klaar hebben liggen en hier ook geen doekjes omwinden. Natuurlijk ben ik het ook niet met alles eens wat je zegt, maar ik haal eruit waar ik wat aan heb (en dat is best veel hoor!) en zo maak je het je eigen. Ik vind dat je het goed doet!

  Zelf heb ik ook vaak kritiek gehad, ik ben heel direct en ook wel een beetje onzeker, maar toen was ik me nog aan het rijpen naar volwassenheid, om het zo maar even te zeggen. En nu ben ik er voor mijn kinderen en loop ik de ochtendkrant en zo ben ik gelukkig. Daar gaat het om he:). Dus keep going the good work en hopelijk gaat het je over een tijdje nog beter af om de kritiek langs je heen te laten gaan!
  Liefs, Marion

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Thanks so much!! Ik ga er zeker aan werken 😉

   Reageer
 5. Sandra 5 jarengeleden

  Door jou heb ik de stap genomen naar de sportschool en geniet van je energie die je geeft in je blogs en filmpjes.
  Je bent een Topper!

  Reageer
 6. Linda 5 jarengeleden

  Heerlijk mijn ochtend starten met jouw vlogs – ga zo door!

  Ja jammer hè die (zinloze) kritieken. Ik vraag me af wat mensen beweegt om overal op te moeten reageren. Hebben ze echt niks beters te doen…? Opbouwende feedback en kritische meningen zijn prima, maar sommige mensen lijken te zeuren om het zeuren.

  Marloes je kunt niet altijd indekken. Probeer dat ook niet. De meeste weldenkende mensen onder ons snappen prima wat je bedoelt met water drinken is goed voor je.

  Blijf lekker jezelf! Geef je boodschappen op de manier die jij voor ogen hebt. En probeer non-reacties langs je af te laten glijden. Zoals al eerder gezegd, het zegt echt meer over de ander dan over jezelf…

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Wat zijn jullie toch toppers!! Dit doet me echt zo goed!! Xx

   Reageer
 7. Bianca 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Lastig. Je vlog kijk ik vanavond of morgen, maar wilde toch alvast reageren.
  Probeer je er inderdaad niets van aan te trekken. Je bent super goed bezig en je adviezen zijn inderdaad adviezen. Iedereen moet zelf weten wat hij/zij doet met zijn leven. Eerlijk gezegd begrijp ik het commentaar van mensen niet op personen die vloggen. Kijk dan gewoon niet… Maargoed wie ben ik he :-).
  Ga zo door zou ik zeggen! Fijne dag.

  Liefs!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Super lief, dank je wel! Een fijne dag!!

   Reageer
 8. Esther 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik vind kritiek ook lastig, maar probeer wel te kijken naar wie het tegen me zegt. En ik probeer er altijd iets positiefs uit te halen. Behalve als het echt onzinnige kritiek is natuurlijk.
  Ik denk dat het aantal volgers en de positieve reacties die je krijgt, eigenlijk al genoeg zeggen over jezelf, je adviezen, jouw mening en je werk. Er zit altijd wel iemand tussen die er een andere levensstijl op na houdt of een andere visie heeft, of gewoon een zuurpruim is, ieder mens is uniek tenslotte. Degene wil haar/zijn mening even met je delen. Met die mening mag jij doen wat je wilt. Of je trekt het je aan, of je neemt er notitie van, of je doet er daadwerkelijk iets mee, het blijf jouw keus. Misschien als je het zo bekijkt, wordt het al wat minder lastig.
  Om bij de meiden, die ook reageerden op jouw vraag over kritiek, aan te sluiten: ik ben blij dat ik ooit een workshop bij je heb gevolgd en dat ik op die manier in aanraking ben gekomen met je site. Het spreekt me aan dat je gewoon “gewoon” bent en het niet mooier of erger maakt dan dat het is. Ik heb je recepten helemaal ontdekt, per week staat er minstens één van op tafel, meestal meer. En de meeste van je blogs ( ik ben niet zo van de vlogs) vind ik interessant om te lezen. En zpelvauten, ach wie maakt die nou niet?

  Reageer
 9. Amy 5 jarengeleden

  Beste Marloes,

  Ik kan me goed voorstellen dat die kritiek jou dwars zit. Wat ik je graag op het hart willen drukken is dat ik denk dat je goed op jezelf en je eigen oordeel kunt vertrouwen. Mijn ervaring is dat hoe negatiever en onzinniger de kritiek is, hoe meer afgunst en jaloezie hier achter schuil gaat. In die zin kun je het misschien ook nog als compliment opvatten 😉
  Ik ben erg blij met jou en jouw site en hoop je nog lang te kunnen volgen!

  Liefs, Amy

  Reageer
 10. Sandra (een andere) 5 jarengeleden

  Tja, die kritiek is soms lastig. Uiteindelijk is het gewoon niet mogelijk om adviezen te geven die voor iedereen gelden op dit gebied. En om steeds overal disclaimers bij te zetten is ook niet handig.

  Het helpt ook niet mee dat op het internet zoveel (mis) informatie beschikbaar is (en iedereen is een expert /sarcasm) Hoe dan ook, ik (veganist) heb veel aan jouw adviezen, en ik vertrouw jouw adviezen.

  In mijn werk heb ik weinig te maken met kritiek; veel mensen zien mijn werk niet en ik heb maar een paar collega’s. Als ik kritiek krijg weet ik dat het over mijn werk gaan en niet over mij als mens. Als ik kritiek krijg op hoe ik me gedraag, dat vind ik echt lastig. Wanneer die kritiek komt van iemand die ik vertrouw, dan doe ik er wat mee. Als het van een onbekende komt, dan klaag ik erover tegen mijn vrienden. En dan denk ik aan de quote van Dita von Teese: “Je kunt de rijpste, sappigste perzik zijn, en dan nog zal er iemand zijn die niet van perziken houdt!”

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Jaaaaa zo’n goede uitspraak is dat! 🙂 Thanks!

   Reageer
 11. Eef 5 jarengeleden

  Volg nu al lange tijd je video’s Marloes, je hebt me aangespoord om weer gezond te gaan eten en het sporten weer op te pakken.
  Je nuchtere kijk op alles wat met gezond leven te maken heeft, daar houd ik van! Niemand is perfect en laten we elkaar dat alsjeblieft niet aanpraten. Heerlijk dus die olafbroek en een rommelige kamer, that’s life.

  Reageer
 12. Michelle 5 jarengeleden

  Hoi Marloes, waar is het groene vestje van die je in deze vlog aan hebt? Hij staat super leuk enne… keep up the good work! ?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dank je wel! Hij is van Under Armour 🙂

   Reageer
 13. Janne 5 jarengeleden

  Als er iemand is die over voeding schrijft en geen kritiek krijgt, zou ik graag diegene willen vragen wat zijn/haar geheim is, want voor ieder idee over voeding is wel iemand te vinden die het er Echt Niet Mee Eens is…

  En vaak gaan mensen al te gauw over op rottige manieren van argumenteren, zoals jij-bakken en andere manieren van op de man spelen (google anders eens naar drogredenen). Daar wordt een gesprek/discussie niet prettiger van.
  Op internet is voor iedere mening wel een bevestiging te vinden, maar vaak zijn dat dan dubieuze sites of wordt informatie van een betrouwbaardere site slecht gelezen en overdreven.
  Laat je er alsjeblieft niet door uit het veld slaan: juist dat die mensen als ze het tegen jou hebben slechte argumenten nodig hebben (op de man spelen of dubieuze bronnen) betekent dat jij goed staat!

  Of als er wordt gezeurd over spelfouten: als dat het enige is waar mensen wat over te klagen hebben… dat zegt wat over de kwaliteit van de rest van je boodschap/site/vlog!

  Echt, probeer om je er zo min mogelijk van aan te trekken en focus op de mensen die wel met echte argumenten een gesprek willen voeren. Of denk eens aan alle mensen die hier wel lezen, maar niet reageren. Die zijn er ook en die hebben ook superveel aan wat je schrijft en vertelt.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Zo ontzettend lief! Dank je wel lieve Janne.

   Reageer
 14. Nanja 5 jarengeleden

  Hoi Marloes!

  Je hebt gelukkig al veel lieve reacties gehad, maar ik wilde toch ook nog even reageren.
  Kritiek krijg je overal en dat is vaak niet leuk, maar probeer er wat van te leren als dat kan. Ik vind overigens dat je echt goed omgaat met de kritiek dat je krijgt. Je reageert er netjes en onderbouwd op (ik merk dat je je literatuur goed bijhoudt 😉 ). Daarnaast is bijna iedereen wel met voeding en gezondheid bezig, dus vindt iedereen er ook wat van. Bovendien blijven adviezen en richtlijnen veranderen omdat er steeds meer onderzoek gedaan wordt, wat het natuurlijk allemaal niet makkelijker en duidelijker maakt.

  Ik vind in ieder geval dat je je goed profileert als diëtist en dat je het super doet. Je inspireert heel veel mensen (inclusief mij) en ik hoop dan ook dat je nog lang door blijft bloggen!

  Liefs!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Super lief Nanja! Jullie reacties doen me echt heel erg goed. Liefs! Xx

   Reageer
 15. Wilma 5 jarengeleden

  Marloes je bent een topper, blijf jezelf en ga zo door!

  Groetjes Wilma

  Reageer
 16. Karin 5 jarengeleden

  Oh ik kijk altijd zo naar je vlogs uit!!
  Je doet het super leuk en die kritiek is gewoon nergens voor nodig.
  Kritiek (onnodige kritiek bedoel ik) komt denk ik voort uit jaloers zijn, en dat is een slechte eigenschap.
  Gelukkig sta je er boven meid, ga zo door.
  Je bent een topper!!

  Reageer
 17. Kimberly 5 jarengeleden

  Niks van aantrekken! Je doet het super leuk en ik geniet altijd weer van je vlogs/blogs! Er zullen altijd mensen zijn die wat te zeuren hebben, niks van aantrekken 😉

  Reageer
 18. Linda 5 jarengeleden

  Ik kijk tegenwoordig al je video’s en vind het erg leuk. Vooral ook nu Sven en je privéleven vaker te zien zijn.

  Er zijn altijd mensen die kritiek hebben. Je kunt het nooit voor iedereen goed doen.

  Lekker genieten van de kwark. Zelf eet ik elke dag 3 porties zuivel, niets mis mee.

  Ga zo door!

  Reageer
 19. Rietje 5 jarengeleden

  Lieve Marloes, jouw positivisme en je eerlijke voedingsadviezen maken het zo aangenaam om jou te ‘volgen’. Zure opmerkingen komen er helaas bij. Jij doet moeite om er respectvol op te reageren. Pluim voor jou en doe vooral op jouw manier verder! Rietje

  Reageer
 20. Annema 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik heb al n tijd niet gereageerd maar kijk nog vaak je blog en steek er ook nog vaak wat van op. Dank. Na deze vlog wilde ik toch even reageren om je n hart onder de riem te steken. Gelukkig waren er al veel mensen voor mij. Nogmaals trek het je niet aan. Deze mensen zoeken ‘negatieve aandacht’ lekker laten gaan. Je bent te goed om het je aan te trekken. ?

  Reageer
 21. Astrid Franken 5 jarengeleden

  Lieve Marloes,
  Een paar dingetjes…
  Negatieve kritiek komt voort uit een negatief gevoel van een ander. Laat het niet jóuw gevoel worden.
  Zeker op social media is het nogal makkelijk om er van alles maar op te kwakken, maar zouden ze het ook recht in je gezicht zeggen? Vast niet ?
  Ik snap je overigens helemaal hoor! Proberen te relativeren met dat er gelukkig heel veel normale reacties zijn.

  Reageer
 22. Karyn 4 jarengeleden

  Hoi lieve lieve Marloes,
  Zoooooveeeel geweldige reacties en ja ik ben weer eens een jaar te laat maar zoals ik al eerder zei ik ben een laatbloeier en vind iedere keer weer nwe vlogs van jou waar ik dan weer zoooo van geniet haha maar ik hoef er niet veel over te zeggen want iedereen hierboven hebben alles al gezegd wat gezegd moet worden jij bent een absolute TOPPER je ben zo heerlijk eerlijk en dank zij jou blogs vlogs en YouTube filmpjes ben ik zoo met mijn gezonder leven bezig ik ben echt o tzettend blij met jou en dat je alles deelt met ons ik vind jou een voorbeeld en ga alsjeblieft zo door zoals je bent want daar houden we zo van 🙏🍀🍀💞💞

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: