| 2 december 2017

Vlogmas 2017 #1 – Action Shoplog en Laptop irritaties…

Goedemorgen allemaal! Vlogmas is officieel begonnen. Gisteren begon ik met vloggen, dat ga ik doen tot kerst. In de eerste vlogmas video zie je hoe ik struggles heb met mijn laptop en ik ga met Rasheeda naar de Action. Natuurlijk volgt er ook een Action shoplog.

De komende tijd zie je dus wat meer vlogs dan normaal op optimavita.nl. Ik kreeg heel veel positieve reacties van jullie. Ik vind het zelf ook super leuk om te doen, dus we gaan ervoor :). Zo zal optimavita.nl er in december uitzien:

Maandag: ‘Normale’ video
Dinsdag: Vlog
Woensdag: Artikel
Donderdag: Vlog
Vrijdag: ‘Normale’ video
Zaterdag: Vlog
Zondag: Artikel

Ik ga proberen extra artikelen te schrijven, omdat een heel aantal van jullie aangaven dat fijn te vinden. Ik beloof echter niets, want dit gaat me al ontzettend veel tijd kosten. Daarnaast zie ik natuurlijk ook gewoon mijn cliënten en heb ik mijn lessen in de sportschool.

Het wordt een druk maandje, maar ik heb er super veel zin in! Ik hoop dat je met me gaat mee genieten.

Groetjes, Marloes

Wat koop jij graag bij de action?

5 reacties

 1. Zometeen naar de sportschool. Tijdens mijn cardio kan ik nu twee video’s van je kijken! ???

  Fijn (Sinterklaas) weekend!

  Liefs Bianca

 2. Oja, bij de action kom ik niet naar buiten zonder wat gekocht te hebben.
  Ik ging vorige week voor iets wat ze niet hadden, maar kwam evengoed met van alles thuis ?. Ik had kerstlichtjes, thee, kaarten en cadeaupapier meegenomen

 3. Action is super voor zoooveeel spulletjes! Wij kopen er regelmatig…..pennen, blocnotes, opberg-bak-dingen (wie kent ze niet), maar ook gereedschapsspulletjes. We hadden ooit op een zondag dat de schuurmachine stuk ging. Bij de action even een gehaald, die is echt super!
  En heel herkenbaar: je loopt altijd met iets de deur uit ?

 4. Beste Marloes,
  Ten eerste wil ik zeggen dat ik een groot fan ben van je site.
  Ook zit ik met iets, en ik zou niet weten waar ik dat kwijt kan, dus daarom vraag ik het hier.
  Vorig jaar woog ik nog 100 kg. Toen ben ik begonnen met een gezonde leefstijl. Inmiddels weeg ik 60 kg (gewogen met kleding aan en vlak achter m’n ontbijtje) en ben ik ongeveer 1.75 meter. Ik vraag mij af of ik gezond bezig ben. Want met kleding aan vind ik mijzelf er prima uitzien. Maar als ik in de spiegel kijk schrik ik toch soms een beetje. Mijn borsten zijn zo goed als weg. Dat zijn twee zielige theezakjes geworden in een jaar tijd. Op de plek aan de zijkant van mijn borsten zie ik ribben tevoorschijn komen. Zeker als ik mijn armen in de lucht doe ga ik deze beter zien. Soms ben ik dus bang dat ik te mager wordt (of al ben). Volgens het voedingscentrum is mijn bmi echter nog net in de categorie ‘gezond gewicht’. Ik vraag mij dus af of mijn huidige levensstijl oké is of dat ik de verkeerde kant op ga. Naar mijn idee val ik namelijk nog steeds wat af. Als eerste mijn sportschema: maandag: bootcamp, dinsdag: fitness + bootcamp, woensdag: bootcamp, donderdag: fitness, vrijdag: boksen of badminton, zaterdag: niks, zondag: spinning + fitness. Daarnaast bezorg ik een paar dagen in de week post, waar ik ook aardig wat loop en fiets. Nu wat ik ongeveer eet op een dag: ontbijt: volkoren boterham met light boter en pindakaas of appelstroop en een schaaltje magere kwark met gezonde ontbijtgranen/muesli en glas sinaasappelsap. Tussendoor: Rijstwafel met thee. Lunch: een volkoren boterham met light boter en magere vleeswaar (kipfilet/rookvlees/runderlever/fricandeau/ham) en een volkoren boterham met light boter en slankie 20+ kaas of 20+ smeerkaas. Een volkoren cracotte cracker met halvajam of sandwichspread. Toe een stuk fruit en ik drink bij de lunch karnemelk. Tussendoor: thee en 1 blokje 85% chocolade. Diner: gewoon wat de pot schaft (aardappels, groente,vlees of rijst/pasta) met toe een schaaltje magere yoghurt, optimel yoghurt of skyr. Begin van de avond eet ik een gezond koekje met thee, en later op de avond een handje ongebrande noten en een stuk fruit. Hierbij drink ik water met een smaakje. Op de momenten dat ik sport drink ik een bidon water.
  Ik vraag mij af of mijn huidige levensstijl gezond is of niet. En of ik wellicht iets kan veranderen. Sommige mensen zeggen dat ik goed bezig ben en er goed uitzie en een ander zegt dat ik te mager word en dat ik doorsla en dat ik hiermee moet stoppen. De enige aan wie ik dit kan en durf te vragen…dat ben jij. Echt sorry dat ik dit hier bij deze vlog moet posten. Echt sorry. Maar ik wil zo graag dat iemand er naar kijkt en de enige waar ik dit kwijt wil is hier bij jou. Hopelijk wil jij je visie hier op geven…..Alvast bedankt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram