vlog oud en nieuw
Leefstijl Persoonlijk

Vlog #64 – Oud en Nieuw, Puzzelen en Gezonde start!

Door

Hier de eerste vlog van 2018! Het voelt voor mij toch echt weer als een soort frisse start met nieuwe ideeën. In deze vlog zie je hoe ik het puzzelen ontdek, ik ga de laatste keer sporten in 2017, Sven en ik vieren oud en nieuw bij vrienden en ik besluit dat het toch ECHT genoeg is met het snoepen ;).

Ik ben heel benieuwd of jij net als ik weer gezonder wilt gaan leven in januari. Ik doe het trouwens niet omdat ik vind dat ik moet afvallen, maar omdat ik me weer fitter wil voelen! Ik weet dat ik me veel lekkerder voel als ik gezonder eet, daar gaan we weer voor. Ik heb trouwens wel heerlijk genoten de afgelopen tijd :).

Mijn plan is om gewoon lekker door te gaan met sporten, dat ik geen probleem want dat vind ik super leuk. Daarnaast wil ik doordeweeks vrijwel niet meer snoepen (een klein snoepje of koekje vind ik wel ok), omdat ik weet dat ik daar ook eigenlijk geen behoefte aan heb. In het weekend kan ik dan gewoon iets ongezonds pakken als ik daar zin in heb. Doordat ik veel sport, weet ik dat ik me dan binnen een paar dagen weer een stuk fitter voel.

Je kunt dus jouw momenten delen op instagram door #optimavita te gebruiken. Als je zoekt op die hashtag, dan zie je ook wat anderen plaatsen. Ik zal de hele maand januari tips en trucs delen over gezond leven.

Heel veel succes de komende tijd!

Groetjes, Marloes

Wil jij ook weer gezonder leven in januari?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. Linda 5 jaargeleden

  Heb ook net het puzzelen weer herontdekt.., en mijn eerste puzzel was diezelfde Disney puzzel (met dezelfde motivatie gekocht – niet te duur & ik word er gewoon vrolijk van).
  Puzzel ze nog dit jaar 🙂

  Reageer
 2. Sandra 5 jaargeleden

  Ik puzzel ook graag. Bij de goedkopere boekhandels liggen ook vaak aparte puzels. Als ze klaar zijn geef ik ze weg.
  Leuke vlog!
  Groetjes Sandra

  Reageer
 3. Vera 5 jaargeleden

  Hele leuke en gezellige vlog!
  Wij vieren oud en nieuw ook graag ‘in het klein’. Dit jaar zelfs met z’n tweetjes in ons nieuwe huis! Heerlijk quality time.
  Ik vind het ook soms lastig om af te schakelen en dan ben ik te druk in mijn hoofd om een boek te lezen. Ik ga dan niet puzzelen, maar de laatste tijd borduur ik armbandjes. Ik vind ze super leuk. Bijvoorbeeld op deze website https://www.handwerk.nl/
  Beetje creatief, maar niet te moeilijk en je kunt het ook tussendoor aan de kant leggen en later weer verder gaan. Je hebt vaste patronen maar kunt ook zelf van alles bedenken.
  Geniet van het creëren van je eigen afschakel-monentjes! Succes!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ohh dat ziet er ook echt uit als iets wat ik leuk zou vinden! Thanks 🙂

   Reageer
 4. Mo 5 jaargeleden

  Ha Marloes,

  Sinds 1,5 jaar volg ik jou via de website en ik word er gewoon vrolijk van. Je bent voor mij inspirerend en je gaat geen onderwerp over eten, afvallen zelfbeeld uit de weg. Het eerste wat ik doe als ik mijn computer aanzet is naar jouw website gaan. Ik heb wel een vraag over het bewegen in de sportschool. Ik heb een bloedhekel om naar een sportschool gaan maar besteed wel thuis aandacht aan bewegen. Ik ben dan ook erg blij met je video’s waarin je maximaal 5 oefeningen opneemt zodat je dit makkelijk thuis in je dagprogramma kunt opnemen. Blijf dit vooral doen want jouw enthousiasme zorgt ervoor dat het inderdaad niet erg is wanneer je soms terugvalt in een ‘oud’ leefpatroon.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Zoooo leuk om te horen! Dank je wel Mo!

   Reageer
 5. Kaat 5 jaargeleden

  Helaas al paar dagen ziekjes..
  Hopelijk snel op knappen, want ik wil graag weer kunnen bewegen.
  O&N ook thuis klein gevierd met ons gezinnetje.
  Puzzelen is leuk!

  Reageer
 6. Karin 5 jaargeleden

  Na 10 jaar – en 2 kinderen – heb ik me opnieuw aangemeld bij de sportschool. Dat was na het zien van je videofilmpjes! Zeer inspirerend! Ik ben skinny-fat, en wil van het vet rond mijn middel af, en wat meer spieren opbouwen.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Wat leuk om te horen Karin!! 🙂 Succes!

   Reageer
 7. Tamara 4 jaargeleden

  Vanavond pas tijd gehad om deze vlog te bekijken. Zo leuk!
  Dat puzzelen moet ik ook maar eens gaan doen geloof ik! 🙂
  Wat ik zo leuk vind was dat je dat stukje waar je keihard je knie tegen de tafel stootte er niet uigeknipt hebt, juist daardoor zijn vlogs zo ontzettend echt en herkenbaar:)
  Ik hou ook niet van grote feesten, oud en nieuw vieren we altijd gezellig thuis, met ons eigen gezin, soms met nog wat meer familie erbij.
  Onze hond is ook erg bang voor vuurwerk, dus ik zou niet graag van huis gaan!

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Hhaahah, thanks! Ik vind het inderdaad leuk om niet te veel te knippen. Snap helemaal dat je je hond liever niet alleen laat!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.