Fitness voeding vlog
| 21 februari 2018

Vlog #71 – HIIT met Sven en Jouw hulp nodig!

Hallo lieve allemaal! Woensdag, dus tijd voor een nieuwe vlog. Deze keer raakte ik geen bestanden kwijt ;). Ik begon afgelopen vrijdag met filmde en stopte op zondagavond. Je ziet dus wat ik het afgelopen weekend beleefde.

HIIT

Sven en ik besloten een keer écht samen te trainen in de sportschool. We deden een circuittraining, oftewel een High Intensity Interval training (HIIT). We deden eerst een warming up. Daarna tien oefeningen die we elk 1 minuut deden. Tussen de oefeningen door hadden we 15 seconden de tijd om door te draaien naar de volgende oefening. Deze ronde deden we twee keer. De oefeningen zie je in de vlog. Naderhand deden we een cooling down. HIIT is best een heftige manier van trainen.

Jouw mening

Ik ben dus ook heel benieuwd wat voor video’s jij leuk zou vinden om de komende tijd te zien. What I Eat in a Day video’s en boodschappen shoplogs blijf ik gewoon lekker doen, want die vinden jullie massaal ontzettend leuk. Ik vind het echter ook leuk om te horen welke andere video’s jullie graag zien. Dit hoeft zeker niet perse met gezond leven te maken te hebben. Af en toe een totaal andere video maken, vind ik ook ontzettend leuk.

Ik ben heel benieuwd!

Groetjes, Marloes

Wat voor video zou jij graag in de komende tijd zien op optimavita.nl?

17 reacties

 1. Jouw trainingen zien er zo goed uit! Heerlijk lijkt me dat zo trainen! Hoe gaat het eigenlijk met jullie woning kopen plannen? Is er al vooruitzicht dat jullie een hypotheek kunnen krijgen? Zou wel geweldig zijn ondertussen he! En voor video’s heb ik geen ideeën, ik lees vooral de artikelen die vind ik het interessantst. Fijne dag, blijf veel binnen, zal wel koud zijn daar in het Noorden!

 2. Hi Marloes,
  Ik volg je blog al een paar jaar dagelijks, dus heb ook het gevoel dat we alles wel een beetje voorbij hebben zien komen qua gezonden onderwerpen! Ik vind de video’s over happy zijn en je geestelijk gezond voelen (hoe ga je om met reacties van anderen, ben je trots op je eigen lichaam, hoe zorg je dat je patroon in balens blijft, etc) altijd leuk om te zien. Daar mogen er wat mij betreft meer van komen!
  Groet

  1. Eens 🙂 Dit zijn onderwerpen die mij ook aanspreken!
   Ik heb een best persoonlijke vraag; hoe zou je omgaan met mensen die skinny-shamen? Ik kreeg in de sportschool nu 2 keer de opmerking ‘(Gewoon) iets meer eten! ;)’ en ik merk dat ik me hier best aan stoor. Het zou waarschijnlijk niet rot bedoeld zijn, maar ik zou zelf tegen een dikker iemand niet zeggen: ‘Hey, miscchien moet je iets minder eten ;)’ Daarnaast zijn we allemaal in de sportschool met hetzelfde doel (of we nu wat slanker of wat voller zijn): namelijk fitter worden! Dus wie ben jij om zoiets te zeggen over andermans lichaam?
   Lang verhaal kort: Hoe ga je om met opmerkingen van anderen/hoe creëer je een positiever zelfbeeld?

 3. Oh en misschien een serie videos met de nieuwste wetenschappelijke inzichten? Voedingswetenschap ontwikkelt zich vast ook in snel tempo!

 4. Hoi Marloes,

  Ik zou het leuk vinden om nog wat q&a video’s te zien! Misschien ook leuk om een video te maken over hoe jouw bucketlist eruit ziet / dingen die je nog heel graag wilt doen en toekomstperspectief?

  Verder, ga zo door! Kijk en lees altijd met plezier je blogs/ vlogs!

  Groetjes

 5. Ik vind dat je altijd heel veel verschillende kanten van een gezonde leefstijl belicht. Top! Vooral dat je zo eerlijk bent over eten en bewegen breng je altijd heel goed in beeld vind ik! Dus eigenlijk niks te klagen. Ik zou nog wel een keer iets meer over hardlopen willen zien als het kan?

 6. Een avond routine lijkt me wel heel leuk!
  Of misschien kan je eens uitleggen hoeveel eiwitten,koolhydraten,vezels,vetten,… Een gemiddelde persoon nodig heeft? Groetjes

 7. Hoi hoi!

  Ik vind eigenlijk wel interessant.

  Als ik echt iets mis, dan is dat misschien hoe je het beste met voedi g kan omgaan wanneer je in diensten werkt,bv. wat eet je tijdens een nachtdienst?

  Ga lekker zo door Marloes!

 8. Goedemorgen!
  Super leuke vlog weer, niks op aan te merken??
  Even nadenken wat ik nog mis in je video’s, helemaal niks, ze zijn leuk!
  Lekker zo door gaan??
  Fijne dag Marloes

 9. Leuke informatieve blog!

  Ik ben net zwanger en zou het heel leuk vinden (om naast alle info die makkelijk te vinden is over de restricties zoals geen rauw vlees, rauwe kazen etc) ook eens te lezen wat je juist WEL moet eten/extra op moeten letten qua voeding en ook bv wat je als diëtist zou aanraden om de misselijkheid te beperken en hoe je bij veel overgeven door zwangerschap nog kan zorgen dat je wel voldoende voedingstoffen binnenkrijgt.

  Daarnaast vind ik de psychologische kant van eten en leefstijl veranderen, patronen doorbreken interessant. Dit bespreek je al veel, ik zou het leuk vinden om een artikel te lezen over eetgedrag en het ontstaan/afleren van ongezonde gewoontes ( bv in samenwerking met een psycholoog).

 10. Vaker vlogs (vond vlogmas geweldig want hierin zie je alles zoals boodschappen, recepten, mealprep en maaltijden in één video), low calorie eten, food challenges en jouw ervaring hierover zoals met intermittent fasting, fabels en feiten over voeding, waarop moet je letten bij het samenstellen van een gezond dieet dagmenu,…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram