congres papendal sport en voeding
| 18 oktober 2017

Vlog #56 – Congres Sport en Voeding op Papendal

Vandaag weer een vlog! Maar geen normale. Ik neem je namelijk mee tijdens een dagje congres op Papendal. Dit is HET sportcentrum van Nederland. Ik ging er samen met vriendin en collega-diëtist Anneloes heen voor een congres over sport en voeding. Kijk mee naar ons dagje.Ik hoop dat je het leuk vond om te zien! Natuurlijk heb ik niet alles kunnen filmen, maar nu krijg je een klein beetje een idee van hoe zo’n congresdag eruit ziet. Voor mij als sportdiëtist is het heel waardevol om op deze manier op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelen. Ook is het fijn om te kunnen sparren met andere mensen uit het vak.

Groetjes, Marloes

Ga jij wel eens naar een congres? Wat was de laatste?

5 reacties

 1. Leuk dat je ons meenam voor een werkdagje^^ laatste keer dat ik naar een congres ging, was alweer in April, in Munchen. Het is altijd inspirerend maar ook heel vermoeiend.

 2. Leuke vlog Marloes! Je bent altijd zo enthousiast.
  Ikzelf ga naar congressen met betrekking tot evenementen. Heel wat anders dus dan hetgeen wat jij doet, al wil ik mij daar ook meer in gaan verdiepen 😉
  ZO vraag ik en waarschijnlijk ook vele ander volgers van jou af, wat je nu het beste kunt doen om af te vallen. Is dit nu echt het bijhouden van kcal? Of kun je beter gewoon beginnen met het gezonde eten? Zelfde geldt dus voor het gebruik van zuivel. De ene heeft het over volle producten de andere heeft het over magere producten. Zo bevat magere kwark natuurlijk minder vetten dan bijv volle kwark, maar omdat volle producten weer minder bewerkt schijnen te zijn en goede vetten bevatten wordt dat dan weer aan geraden. Ik hoop dat je mij en ook ander volgers hier wat meer over kan vertellen.
  Het is wat dat betreft jammer dat ik niet dichter bij je woon, anders had ik graag eens bij je langsgekomen.

  1. Haha dank je wel! Ik raad calorieën tellen niet vaak aan…maar het verschilt heel erg per persoon wat het beste werkt. Ik raad meestal magere producten aan als mensen willen afvallen, anders moeten de porties wel erg klein worden :).

 3. Leuke vlog! Ik ga me ook steeds meer in voeding en sport interesseren (heb ik altijd wel gedaan, helaas 10 jaar geleden niet de keuze gemaakt om dit te studeren, maar ach so what, wie weet ooit nog eens) en dit vond ik dan ook echt leuk om te zien. Voor mij was het dus ook inspirerend op een bepaalde manier! Dankjewel voor het delen:).
  Zelf ga ik eigenlijk nooit naar congressen, is ook nooit nodig geweest.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram