Leefstijl Persoonlijk

Vlog #51 – Niet Sporten & What the Health

Door

Goedemorgen lieve skatties van me! Het is weer tijd voor een vlog :). Deze keer weer ‘gewoon’ van zaterdag en zondag. Ik sportte even een weekend niet, ging naar de Starbucks met Rasheeda en ik ging lunchen met Sven. Pak een bakkie thee of een koppie koffie, sit back and enjoy!Ik hoop dat je het weer leuk vond om te kijken! Het artikel met daarin de tabel van het vlees vind je hier.

Groetjes, Marloes

Heb jij ‘What the Health’ gezien? Wat vond je ervan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (14)
 1. Tamara 5 jaargeleden

  Leuke video! Jaa, lijkt me super leuk, een video over dat klimmen!

  Reageer
 2. Sandra 5 jaargeleden

  ( disclaimer: ik ben veganist) Ik heb “what the health” niet gezien, maar wel gelijksoortige docus. Helaas veel pseudo-science. En dat is jammer. Het zou fijn zijn als mensen meer nadenken over hun voedsel, maar door overdrijving en bangmakerij schiet t zn doel voorbij. De impact van het eten van dieren is op het milieu is groot, en dat is een goede reden om minder/geen dierlijke producten te eten. En de ethisch-morele redenen, die voor mij het belangrijkst is. Maar ook veganisten kunnen ziek worden. En een veganistisch dieet is niet per se gezond – frietjes zijn ook vegan.
  Ben je in Groningen wel eens bij Anat geweest? En boulderen is erg leuk:)

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Helemaal met je eens Sandra! Jaaa Anat is super, ook voor niet-veganisten. Ik ben heel benieuwd.

   Reageer
 3. Hanna 5 jaargeleden

  Haha, uurwerker is zelf bediening dus geen wonder dat je daar niet werd geholpen. Als je eenmaal besteld hebt komen ze het wel brengen en het eten is top, dus misschien toch nog eens proberen ?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ohw hahahah, dat wisten wij niet. Dan nog vind ik dat ze dat wel even hadden mogen zeggen…omdat ze wel 4x zijn langsgelopen 😉

   Reageer
 4. Patricia 5 jaargeleden

  Hoi Marloes!

  Ik ben een trouwe kijker van je video’s en ik had een verzoek voor een artikel en/of video.

  Zou jij een artikel en/of video kunnen maken wasrin je wat verteld over welke kruiden/specerijen een gezondere keus zijn en waar je beter wel/niet mee kan koken? Dit lijkt mij erg interessant en een goed hulpmiddel voor mensen die gezonder willen leven/af willen vallen.

  Dankjewel!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Eigenlijk zijn alle pure kruiden prima! Pas op met mixen, hieraan kunnen andere stoffen zijn toegevoegd.

   Reageer
 5. M. 5 jaargeleden

  What the health vind ik heel mooi en hoopgevend. Zelf ben ik ethisch veganist en ik ben ervan overtuigd dat de positieve kanten van compassievol leven ook mogen worden benadrukt (daarbij zijn er wel degelijk wetenschappelijke bronnen gebruikt. En het blijft wetenschap: meestal niet 1 sluitend antwoord. Het gaat om de bronnen en onderzoeken. Binnen de “vegan community” zijn de meningen bijvoorbeeld ook sterk verdeeld over “the fat you eat is the fat you wear” en verschillende vegan wetenschappers/artsen hebben hier ook onderzoeken naar gedaan). En daarbij komt ook dat de huidige medische industrie sterk verbonden is met de farmaceutische en er allerlei al dan niet financiële belangen spelen (Cowspiracy is ook een interessante docu daarover).
  Al met al: bewust leven, je ogen openen, ook voor alle mooie aspecten en genieten van mooie dingen 🙂

  Reageer
 6. Yasmin 5 jaargeleden

  Las laatst ergens dat Nederlanders op het moment wereldwijd op de derde plek staan als grootste suikereters. Daarnaast zie je steeds meer te dikke mensen.
  In Amerika viel het me juist weer op dat er daar twee groepen lijken te leven. Een groep die (veel) te dik is en een groep die juist enorm met hun gezondheid en voeding bezig is. Slank, gespierd en getraind. En met 40+ graden nog aan het sporten en hardlopen waren. Het meest verbijsterende vond ik nog wel een groep die met 47 graden aan het hardlopen waren. Ik eet geen vlees meer. Simpelweg omdat ik echt niet meer geloof dat het nog gezond voor ons is. De dieren worden tegennatuurlijk gehouden en komen tegennatuurlijk aan hun einde en dat lijkt me met zoveel stress gepaard gaan en dat komt in mijn eten terecht. Zelfs al zal er verder geen onnatuurlijke toevoegingen aan het vlees zijn toegevoegd. Daarnaast is er zoveel mis met de/onze vleesindustrie. In Botswana loopt bijv. het wild tijdens de trek zich kapot op hekken die zijn geplaatst om het vee ( beef) te scheiden van het wild zoals gemsbokken zodat het vee niet besmet kan worden met mond en klauwzeer en gisteren kwamen er weer berichten naar buiten van een( Belgisch) slachthuis waarvan het vlees ( naar wat ik begreep) ook in Nederlandse restaurants te koop is. Dus nee, ik voel me er dusdanig niet goed bij dat ik al geruime tijd kies voor alternatieven.
  Die documentaire ga ik eens kijken. Wel van gehoord, maar nog nooit gezien.

  Reageer
 7. MarionHak 5 jaargeleden

  Hey Marloes!

  Is dat een van je nieuwe zonnebrillen die je toen bij de primark hebt gekocht?:) Qua grootte valt het erg mee hoor, maar met je haar vast snap ik wat je bedoelt.

  Trouwens, ga jij met Rasheede nog zo’n eetdate achtige (van de zomer heb je daar een poll van gehouden in een van je vlogs en ik kom ff niet op de naam, ik hoop dat je weet wat ik bedoel) vlog opnemen? En een vlog over een eerste keer een nieuwe sport met Marloes lijkt me leuk!

  Het lijkt me ook leuk om een artikel voorbij te zien komen over hoe je kookt zonder pakjes. Ik ben heel erg benieuwd hoe je dat soort kruiden enigszins kunt nabootsen. Via google kom ik er niet uit en jij beschrijft alles altijd heel duidelijk en helder:):)

  Oja, zo’n baseball cap staat Sven leuk. Nou doei, heb weer genoten van je vlog.

  Groetjes,,

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Klopt! Is er een van de Primark. De Mukbang staat nog steeds op de planning ja! Ik heb al heel wat pakjesloze recepten op mn blog staan. Bijvoorbeeld bobotie, spaghetti bolognese, lasagne, kip ketjap en nasi.

   Reageer
   • MarionHak 5 jaargeleden

    Hey Marloes! Leuk dat je reageert. Leuk! Dan zie ik die wel voorbij komen dan als het zover is. Goh, er staat nog zoveel op je site wat ik niet ken. Ga ik die recepten gelijk zoeken! Dankjewel:).

    Reageer
 8. Laura 5 jaargeleden

  Ik ken de docu niet, wel meer over gehoord, maar ik waardeer enorm je nuchtere en positieve kijk erop. En ik denk zelf dat het eten van vlees en drinken van melk helemaal niet zo slecht is. Al die bangmakerij dat je er gelijk kanker van krijgt…

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.