Vlog 371 optima vita
Leefstijl Persoonlijk

Vlog #371 – Zwangerschapsupdate & Over mijn gewicht…

Door

Ik ben alweer 29 weken zwanger, wat gaat de tijd snel! In deze vlog geef ik je een update van hoe het gaat. Ook krijg ik de uitslag van mijn bloedtesten. Sven is heel blij met zijn nieuwe aankoop en ik ontvang het schattigste cadeautje ever van een kijkster.

Jezelf (vrijblijvend!) op de wachtlijst zetten voor de zwangerschapscursus kan hier.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Hoe veel was jij aangekomen in je zwangerschap (als je ooit zwanger bent geweest)?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Esther 1 jaargeleden

  Ik ben mijn beide zwangerschappen 20 kg aangekomen. Echt, maak je niet druk. Er zijn belangrijke zaken zoals een gezond kindje. Die kilo’s zijn een zorg voor later en misschien zijn ze later geen zorg meer omdat ze weg zijn na de bevalling en borstvoeding. Je doet wat je kunt en toch kom je aan. Blijkbaar moet het zo zijn.

  Reageer
 2. Margot 1 jaargeleden

  Geen idee meer hoeveel ik ben aangekomen tijdens de zwangerschap. Het is inmiddels ook 25 jaar geleden… Ik weet wel dat ik er helemaal niet mee bezig was. Vanaf 6 maanden kreeg ik ernstige bekken instabiliteit dus bewegen ging nauwelijks meer. Het waren 3 zware en pijnlijke maanden. Voor mij was mijn gewicht daardoor van ondergeschikt belang…. En ook ik heb altijd veel gesport en relatief gezond gegeten maar dat is zeker geen garantie voor een onbezorgde zwangerschap!

  Reageer
 3. Marise 1 jaargeleden

  Bij beide kids 15 kg, maar al waren het er 25 geweest, het kon mij echt niets schelen.
  Dat er uberhaupt een (gezond) mensje in je groeit waar je het huisje voor mag zijn was voor mij vele malen belangrijker dan die extra kilo’s.

  Reageer
 4. Lieke 1 jaargeleden

  Inmiddels bijna 12 jaar geleden dat ik zwanger was voor het eerst.. As dinsdag wordt onze puber alweer 12😅 Maar geloof dat ik toen in totaal 13 kg ben aangekomen. Misschien is het bij jou wat meer omdat je weinig vetpercentage had voor je zwangerschap. Geen idee maar klinkt voor mij logisch. Maar het is er met jouw sportieve en gezonde leefstijl vast zo weer af!

  Je luieremmer is erg mooi, maar of hij praktisch zal zijn?😊 Als je je kindje verschoont is het handig een zakje klaar te leggen als ze gepoept heeft, daar doe je de luier en vieze doekjes in. Knoop erin en in je emmer. Maar je zal met 1 hand je kind moeten vasthouden op de commode en met de andere hand gooi je het zakje dan weg… Maar voor jouw emmer heb je 2 handen nodig haha😅 wij hadden een klep. Zon soort wasmand van ikea, dan deed je met 1 hand de klep open en het zakje erin. Ach je ziet vanzelf wat handig is.

  Nog een off topic vraagje, maak je nog armbandjes? Vind altijd leuk te zien wat je maakt🙂

  Fijne zwangerschap nog!

  Reageer
  • Lien 1 jaargeleden

   Onze zwangerschap en ons gewicht gaan bijna gelijk op, haha. Ik ben zwanger van ons vierde kindje en bij alle zwangerschappen rond de 20 kilo aangekomen. Tot nu toe ging dat er eigenlijk ook vanzelf weer af na de bevalling en moest ik na een maand of 3 zelfs mijn best doen om niet verder af te vallen. Komt ook omdat borstvoeding veel energie van je vraagt denk ik. Ik eet redelijk gezond, met ook zeker af en toe wat lekkers, en heb er alle vertrouwen in dat mijn lichaam het goede doet voor mij en mijn kindje.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.