Leefstijl Persoonlijk

Vlog #362 Nasi goreng maken met Han van Go-Tan & Wéér babyshoppen…

Door

Afgelopen vrijdag ging ik op bezoek bij Go-Tan. Han leerde mij échte nasi goreng maken. Ik was oprecht verbaasd over hoe makkelijk dat is! Het recept vind je hieronder. Ook gingen Sven en ik wéér babyshoppen en concluderen we dat onze Frummel nu al de meest verwende baby ter wereld is.

Hieronder het recept van de nasi goreng uit de video. Han doet veel op gevoel en raadt jou aan dat ook te doen! Wees niet bang om fouten te maken, maar experimenteer lekker met hoeveelheden en smaken.

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 1 kopje Pandanrijst per persoon (liever geen snelkookrijst!)
  • 3 eieren
  • Geschrapte wortel (De hoeveelheid groenten kun je naar eigen smaak doen)
  • Diepvries doperwtjes
  • Een blikje maïs
  • 2 kleine uien
  • Een bosje lente-ui
  • +- 3-4 eetlepels ketjap manis
  • +- 1-1,5 eetlepel oestersaus
  • Een klein beetje sriracha of sambal
  • 2-3 teentjes knoflook (of super makkelijk uit een potje van Go-Tan)
  • Gebakken uitjes
  • Olie om in te bakken
  • Peper (en eventueel zout) naar smaak
  • Eventueel kun je 100-150g kleine garnalen, stukjes kip of varkensvlees toevoegen.

Voor de garnering

  • Een beetje van de lente-ui
  • Gebakken uitjes
  • Kroepoek

Bereiding

De beste nasi goreng maak je met koude rijst, die je bijvoorbeeld de vorige dag of in de ochtend al hebt gemaakt. Spoel de rijst af met koud water. Doe het in een pan, en voeg koud water toe tot 2cm boven de rijst. Breng in 6min op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en kook nog 12 minuten door met de deksel nog steeds op de pan. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten staan. Schep het vervolgens in een schaal of kom en laat minimaal 30 minuten afkoelen.

Snijd de wortel, de ui en de lente-ui in kleine stukjes. Doe de eieren in een kom en kluts ze door elkaar, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Roerbak ze half gaar, ze moeten echt nog wat vochtig zijn! Doe een beetje olie in de pan en bak hierin de rode ui even aan. Vervolgens voeg je ook de wortel en een flink deel van de lente-ui toe (de rest bewaar je om later te gebruiken als garnering). Nu zou je ook wat kleine garnalen of stukjes kip of varkensvlees kunnen meebakken voor nog meer smaak.

Als je van pit houdt, voeg je wat sriracha of sambal naar smaak toe. Ook gaat nu de (geperste) knoflook erbij. Roer alles goed door. Nu kan de rijst erbij, roer weer door. Kook de doperwten heel even kort (+- 2 minuten) en voeg ze toe aan de nasi. Ook de ketjap en de oestersaus gaan erbij. Om nog extra smaken te stapelen, voegt Han nu ook wat gebakken uitjes toe. Tenslotte doe je de half gebakken eieren erbij en roer je alles heel goed door elkaar. Breng verder op smaak met peper en eventueel zout naar wens.

Nasi goreng

Nu is het tijd om te garneren! Doe dat met de lente-ui, wat gebakken uitjes en kroepoek. Ook kun je bijvoorbeeld wat atjar of een gebakken ei toevoegen.

Natuurlijk kun je lekker naar eigen smaak variëren met deze nasi. Je kunt bijvoorbeeld kip, garnalen of tofu toevoegen.

Ik hoop dat je deze vlog leuk vond om te zien. Ik raad je zeker aan deze nasi goreng eens te maken, want hij is heerlijk!

Groetjes, Marloes

Maak jij vaak nasi goreng?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
  1. Corina loeve 1 jaargeleden

    Goedemorgen,

    Ik ga dit recept in het weekend maken
    Ben ook fan van go-tan hoop dat je meer recepten hiervan gaat maken en deelt met ons

    Reageer
  2. Tessa 1 jaargeleden

    Super leuke volg!
    Was ontzettend benieuwd naar de nasi van Han 🙂 ik dacht alleen; wanneer komen nou de kruiden? Geen kruiden op de nasi? Hoe? Hahaha. Ik gebruik zelf altijd komijn, laos, gember, kurkuma en Indonesische kruiden. Ben benieuwd naar dit recept!

    Reageer
  3. Anne 1 jaargeleden

    Hoi, moet je de rijst nog een keer volgens het recept koken als je hem al gemaakt hebt? Of is dat stukje voor de ochtend ervoor? Groetjes

    Reageer
  4. Me 1 jaargeleden

    Qua veiligheid zou ik jullie willen adviseren om sowieso altijd een autostoel te kopen die achterwaarts gaat, dus na de maxicosi geen vooruit passende stoel die je in NL heel veel ziet. In Scandinavische landen is het zelfs verplicht om je kind tot 2 jaar achterwaarts te vervoeren en mensen doen het tot 4 jaar.
    Succes met je zwangerschap!

    Reageer
  5. Roos 1 jaargeleden

    Ik heb vanavond de nasi gemaakt maar vond het toch wat vlak. Ik miste de kruiden die er normaal doorheen gaan. Had nu zelfgemaakte saté saus erbij (met oa limoenblad en kokosmelk) maar had verwacht dat het heel smaakvol zou zijn zonder saus. Evengoed leuk om nasi op een andere manier te bereiden dus dank voor het recept!

    Reageer
  6. Lilian 1 jaargeleden

    Ik heb de nasi ook gemaakt! Heerlijk😍
    Mijn man vond het nog niet helemaal zout genoeg, maar hebben er allemaal heerlijk van gegeten. Ook de kinderen hadden 2 keer opgeschept!😋

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.