vlog 269 optimavita
| 21 augustus 2020

Vlog #269 – Ben ik zwanger & Wanneer bel je 112?

Allereerst even een heel groot dank je wel voor alle lieve reacties op mijn vorige vlog! Dat doet me zo onwijs goed. Vandaag zie je hoe mijn afgelopen werkweek was. Ik heb weer veel dingen die ik met jullie wil bespreken. Onder andere een situatie die ik meemaakte waarin ik twijfelde of het verstandig was om 112 te bellen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien.

Groetjes, Marloes

Ken je het ondergoed-snij-probleem?Β 

6 reacties

 1. Lieve Marloes,
  Probeer goed uit te rusten dit weekend en hopelijk kan je je daarna weer 100% geven met het sporten. Want het is inderdaad frustrerend zo graag willen maar niet kunnen.
  Fijn weekend β™₯️

  A.

 2. Hoi! πŸ™‚
  Dit gaat waarschijnlijk de meest random reactie ooit worden, omdat ik niet in ga op jouw video. (Ik ben geen arts, dus ik kan je vraag ook niet beantwoorden …) En alvast sorry voor deze intens lange reactie.

  Ik volg je nog niet heel lang, maar wel een tijdje en dat kun je beschouwen als zeer positief want meestal haak ik vrij snel weer af, dus complimenten πŸ™‚ Jouw ‘nuchtere’ manier(mag ik dat zo noemen?) van omgaan met voeding vind ik top. Geen poespas, gewoon normaal eten. Onder ‘normaal eten’ valt dus ook de incidentele chocoladereep.

  Nu ga ik misschien appels met peren vergelijken, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jij over het volgende denkt. Ik vertel dus twee ”verschillende” dingen ..

  1.
  Ik hoor je wel eens in video’s zeggen dat je het beste kan eten zonder afleiding. Geen YouTube, Netflix ect. Gewoon 1 ding tegelijk. Eigenlijk vrij logisch want een mens is niet gemaakt om te multitasken (ook vrouwen niet) en eigenlijk ben je in dit geval aan het multitasken. Ik denk ook dat de meeste mensen echt wel weten dat ze beter geen andere dingen kunnen gaan doen onder het eten. Het daadwerkelijk uitvoeren is alleen iets anders. (Geldt voor mij ook..)

  2.
  Voor zover ik dat heb kunnen zien draag jij ook een sporthorloge. Sinds dit jaar heb ik ook een sporthorloge en ik ontdek veel voordelen bij het dragen van een sporthorloge. Het werkt super motiverend, je ziet letterlijk vooruitgang en ik denk dat ik mijn lichaam beter heb leren kennen. Ik weet precies bij welke hartslag ik moet fietsen om ook nog wat aan de rest van mijn dag te hebben. Zonder sporthorloge lukte mij dat nooit.
  Ik merk dat het ook een beetje verslavend werkt. Ik zou me niet in kunnen denken dat ik nu ga fietsen zonder dat ding om mijn pols. Ik moet tenslotte wel weten wat mijn hartslag is ;). Soms betrap ik mezelf erop dat ik er in 10 minuten al 3 keer op heb gekeken om te checken of mijn hartslag nog wel in de juiste zone zit. Ik denk (ik hoop..) dat iedereen met een sporthorloge tijdens zijn sportsessie enkele keren kijkt…

  En dan komt nu komt dus ook de ”prangende vraag”:
  Als je met een sporthorloge sport, is dat niet een beetje hetzelfde als eten met een filmpje op? Is het eigenlijk niet beter om te trainen zonder horloge? Je bent tenslotte weer aan het multitasken (sporten en op je horloge kijken) of vind jij dat niet? Misschien is het dus appels met peren vergelijken maar ik ben wel benieuwd naar jouw visie hierop.

  Als laatste wil ik nog zeggen: ga zo door πŸ™‚

 3. Hey Marloes,

  ik heb precies hetzelfde gehad met ondergoed, maar dan van de action en van de kruidvat. ik koop t niet meer wat een drama , fijn om te zien dat ik niet alleen ben !! πŸ™‚
  Ik moest bijna met je meehuilen, Herken je gedrevenheid zo goed! ik ben geopereerd aan mn schouder en moet ook rustig aandoen, maakt verder niet uit. maar kwam wel even binnen toen ik je zag struggelen.

  Was leuk weer een hele vlog van je te zien!
  enne ik zou ook 112 hebben gebeld. hopelijk kunnen andere je daar een beter advies in geven. πŸ™‚ fijn weekend kus

 4. Ja, ik herken het damesondergoedprobleem heel erg en fijn dat je het zo aankaart! Ik heb dit eigenlijk alleen bij Hema. Ik draag dus een maat L, hoewel een M ook past. Inderdaad vooral omdat dat vaak wat ruimer zit en dus lekkerder. Vorig jaar wilde ik dus nieuw ondergoed bij Hema kopen en maat S had een groen label, maat M een oranje en maat L een rood label. Hoe verzinnen ze het?! Ik heb het laten hangen. Toeval of niet, maar ik ga dus geen β€˜rood’ gemarkeerd ondergoed kopen met de insinuering dat mijn maat de β€˜foute’ zou zijn.

 5. Ik heb een tip voor je over dat ondergoed. Toevallig ben ik daar ook tegen aangelopen. De action heeft dat ondergoed ook en is prima. Ik had s/m maar die zat ietsje te strak. Gister nog weggegooid. Dus een maat groter zal goed zijn en het is betaalbaar ze hebben een hele lijn van dat ondergoed . Wat betreft de prijs kan je 2 maten meenemen en bekijk je thuis wat het beste past en dan koop je van die maat meerdere. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 6. Gelukkig gaat het alweer een stuk beter met je! Ik hoop dat je gauw weer helemaal de oude bent.

  Succes met alles wat je doet!

  Een side-note: Vreselijk dat eten met het bord op schoot op de bank.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram