Vlog 214
| 7 februari 2020

Vlog #214 – Dit is confronterend & Boekentip

Goedemorgen toppers! Kijk weer gezellig mee naar mijn afgelopen werkweek. Ik kom er wederom achter dat ik vreselijk weinig stappen maak op een dag dat ik niet sport. Daarnaast krijg ik meer inzicht in mijn slaapritme en vertel ik welk boek ik aan het lezen ben voor een review.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Hoeveel stappen maak jij per dag?

12 reacties

 1. Ik heb ook een activity tracker, maar dan van Polar. Hij is minder charmant dan de fitbit, maar ben er blij mee. Motiveert om meer te doen, want wil dagelijks boven de 100% uit komen. Helpt bij gezonder leven! Gisteren daardoor lopend naar station gegaan en extra wandelingetje gemaakt in pauze bij congres. Ik werk als verpleegkundige in uniform en draag hem op werkdagen om mijn enkel.
  Hoeveel stappen zet jij op een wel-sportdag?

 2. Ik heb een Garmin vivosmart HR en ik heb mijn ‘doel’ op 8000 stappen. Maar ik kom elke dag wel aan de 10000. Ik heb wel een zittend beroep maar ik ga met het OV naar mijn werk 🙂 En ik doe heel veel lopend, zoals naar de winkel gaan, dat helpt. Ik moet zeggen dat het slaap tracking niet zo betrouwbaar is. Dat gaat denk ik op beweging & hartslag, dus als je stil wakker ligt denkt-ie dat je slaapt. In elk geval in mijn ervaring 🙂

 3. Hallo Marloes,

  Ik volg je al een tijdje en vind je video’s en tips heel tof! Ik heb eigenlijk een vraagje dat los staat van bovenstaande vlog, maar ik wist niet hoe ik op een andere manier een berichtje kon sturen.

  Als ik naar de supermarkt ga, dan met ik op de codes ABCDE (ik woon in België, dus ik weet niet of dat in Nederland ook zo is) producten met een A of B zijn dus de gezonde producten. Ik ga er dus blindelings vanuit dat als er een A of B op de verpakking staat, het ook gezond is. Of toch de beste keuze. Ik bekijk de etiketten dan niet meer op de achterzijde. Kan ik hier blindelings vanuit gaan ?

  Groetjes en bedankt!

 4. Hoi,
  Wat een gezellige vlog weer. Heb een verzoekje voor een artikel. Het lijkt me namelijk interessant om iets te lezen over wat je het beste kunt eten en hoe je dat het beste kunt doen tijdens lange afstandswandelingen. Wandel zelf heel graag lange afstanden (20 km – 80 km) en eet en drink hierbij ongeveer om de 1,5/2 uur. Heb je misschien nog tips?
  Woon niet in België maar aan de grens in Brabant en heb je eerder ‘patatjes’ horen zeggen wat voor mij echt vreemd klinkt (wij zeggen frietjes).

 5. Hoi Marloes!

  Leuk filmpje:) ik heb ook een fitbit gehad voor mijn verjaardag vorig jaar, zet gemiddeld 8.000 stappen maar verbrand gemiddeld 2200Kcal. ideaal ik kijk dan hoeveel ik heb gegeten en dat vul ik einde dag of savonds aan.

  Bekende zak van Zooplus! haha heb ook altijd 10+2 kg van Royal Canin maar dan voor persian katten (heb 2 Perzen Pearl en Diamond)

  Wat ontzettend lief die kaart en de bos bloemen! dubbel en.dwars verdiend!

  Fijn weekend toegewenst!
  gr Priscilla

 6. Hoi Marloes,

  Ook ik heb al jaren een fitbit. Even iets over je slaap meten. Als ik een nacht van 7 uur maak zonder wakker te worden, dan zegt de fitbit dat ik ongeveer 6 uur heb geslapen. Hij laat zien hoe vaak je tussendoor onbewust wakker wordt, terwijl ik dat meet als 7 uur slaap. De fitbit kan dus afwijken van je ervaring.

  Ik heb ook een zittend beroep, maar zorg dat ik als het droog is een wandeling maak in mijn pauze. Zo kom ik aan het eind van een zittende dag gewoon aan 8000 stappen.

  Groetjes,
  Marise

 7. Gralek erg of veel : heel erg of veel
  Uitleggen en pittjen tiekenen : uitleggen en ventjes tekenen = bla bla vertellen
  Destereir : iemand die ter plaatste blijft trappelen
  Verschutst staan : perplex staan
  Vliegend peird : langpootmug
  Een hurs : een egel
  Een viggen : een biggetje
  Sjepon : een licht, meestal katoenen jasje
  Een neut : iemand die klaagt of niet tevreden is
  Mitjen en pitjen : grootmoeder en grootvader

 8. Om uw Vlaamse collega diëtisten te verstaan :
  Beulingen : witte of zwarte mensen
  Een krab : varkenvlees ! kotelet
  Appeltrot : appelmoes
  Goei boter : melkerij of roomboter
  Beulingen : ingewanden van geslacht dier
  Een sjat : een kopje (koffietas)
  Bijval : charcuterie
  Bloende : salami
  Groensjel : groenten
  De lochting : de moestuin

   1. Hoi Marloes,
    Ik volg je al een tijdje met heel veel plezier en wil je graag bedanken voor je interessante, leerzame en leuke artikels, video’s en vlogs.

    Ik zag in je vlog dat je open staat voor ideeën van kijkers. Ik ben bijvoorbeeld wel benieuwd naar je favoriete tijdschrift over gezondheid of misschien is een review over tijdschriften een idee. Ik zag ook dat Koopmans nu een fles heeft om zelf pannenkoeken te maken met proteïne. Misschien ook iets voor een review.

    Groetjes, Esmée

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram