vlog 204
| 3 januari 2020

Vlog 204- Oud en Nieuw & Gezond leven is ON!

In vlog 204 zie je hoe ik oud en nieuw vier met familie. Daarnaast ga ik vol enthousiasme bezig met weer lekker gezond eten. Ik geef je weer een heel aantal tips die voor mij ontzettend goed werken. Natuurlijk ben ik ook ontzettend benieuwd hoe het met jou gaat! Laat het me weten hieronder of op instagram met #optimavita.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het met jouw gezonde patroon?

11 reacties

 1. Leuke vlog weer! Thanks voor al je inspiratie, echt heel leuk en leerzaam! 😉

  Ik was van plan om wekelijks te blijven wegen, maar na jouw video toch besloten dat ik wel een maandje zonder kan.. Benieuwd hoe dat gaat bevallen 😊

 2. Hoi Marloes!
  Wat een leuke video weer, ook voor jou en Sven en de poezen een super 2020 toegewenst!
  Mijn goede voornemen is meer afwisseling in eten, ik na 4 a 5 weken altijd in een week dip waarin ik alles eet wat ik maar wil en daardoor mijn gezonde patroon telkens word gestoord zeg maar.. Om hier wat meer grip op te hebben ben ik gestopt met myfitnesspal maar heb ik Yazio erop gezet. en deze app staat boordevol recepten welke me wel aanspreken. zo probeer ik dagelijks wat meer afwisseling te hebben in mijn eetpatroon. alles goed af te wegen (wilt er ook weleens bij inschieten waardoor ik teveel aardappeltjes knaag met het avondeten) Toevallig vanmorgen gewogen 64.0 maar zal vanavond eens foto’s maken. mogelijk heeft die 4x in de week Cross fit ervoor gezorgd dat de kilo’s erbij spiermassa is geworden (Fingerscrossd) haha .. zal igg nu pas weer 3 feb gaan wegen..
  Mijn voornemen is gewoon doorgaan waar ik ben gebleven maar dan dus meer te afwisselen met eten. Sporten doe ik standaard 3x per week (2x wod en 1x vrij trainen backsquat en deadlift enz) moet eigenlijk 1x vrij trainen erbij maar dat lukt helaas niet dus ik hou het even zo.. misschien ga ik yoga dit jaar ook weer oppakken maar dat is nog niet zeker 🙂
  Verder ga ik me er ook niet teveel mee bezig houden, zodat de doelen wat makkelijker haalbaar worden.

  Allemaal veel succes met het vast houden van de goede voornemens! Begin met kleine stapjes!

  liefs Priscilla

 3. wat zou het fijn zijn om nu te typen dat het goed gaat. Maar nee….en dat komt niet omdat jij me niet genoeg inspireert. Met een kleine meid van bijna 10 maanden oud ben je gewoon wel eens moe. En niet wel eens…maar best vaak. Onze meid slaapt lang niet altijd goed door. Eigenlijk slaap ik zelf nu anderhalf jaar lang slecht. Eerst 9 maanden maagzuur-ziek-zwanger….daarna 6 maanden borstvoeding en veeeeeel gebroken nachten. Ze dronk heel lang nog 2 à 3 keer per nacht. Sinds oktober slaapt ze wel beter en slaap ik regelmatig een nacht door tot 6.30 ongeveer…steeds meer nachten…wat prima is want ik ga op tijd naar bed. Maar er zijn nog wel eens nachten dat ze niet goed slaapt….en haar naar bed brengen kost ook soms veel energie…slaapt ze om 19.15…wordt ze weer wakker om 20.00…loop je weer een half uur met haar op de arm….nouja…
  Ik ben heeeeeel blij met onze kleine meid….ik voel geen spijt….en ik wil niet klagen….het is gewoon een feit dat je als mama wat meer slaaptekort hebt….en de ene mama heeft daar meer last van dan de andere. Wij slapen nou eenmaal al langere tijd niet zo goed. Helaas……
  Jouw opmerking bij de start van de vlog raakte me dan ook meteen!! Ja…goed slapen is HEEEEEL belangrijk!! I know!!! Ik zou zo graag willen dat ik snoepen en snaaien kon laten….maar je hebt helemaal gelijk….als ik moe ben, ben ik meer prikkelbaar….heb ik meer ongezonde trek en kan ik dat lastiger weerstaan….denk ik negatiever….en zo kom je wel in een lekkere spiraal.
  Ik gun mezelf dat ik wat liever voor mezelf ben…trots op alles wat wel goed gaat….misschien kan ik dan ook langzaam weer goed voor m’n lichaam gaan zorgen. Ik weet ook dat ik van heel ver kom..een paar maanden geleden was er voor mij ook een hele donkere periode….hormonen en slaapgebrek hebben me toen wel echt veranderd. Gelukkig gaat het al een heeeel stuk beter.
  Ik ga nog even genieten van rust tijdens haar middagslaapje 😉 En dan ga ik dadelijk eens lekker een kop thee drinken……en misschien elke avond toch weer 3 succesjes van de dag gaan opschrijven….dat heeft me eerder ook al eens geholpen.
  Dankjewel lieve Marlies….voor deze mooie vlog waardoor je me weer aan het denken zet!

  1. Ik wil toch even op je berichtje reageren, nu even anoniem. Het is zo herkenbaar wat je schrijft! Wij hebben 3 kinderen, de jongste is nu ruim 1.5 en die sliep ook pas door na haar eerste verjaardag. Sinds een paar maanden slapen we allemaal weer goed en daar is het zoveel makkelijker van geworden. Gezond eten is dan ook veel makkelijker vol te houden. Misschien wil je het niet horen nu, maar het is echt een fase. Het wordt beter. Wees nu lief voor jezelf en leg de lat niet te hoog. Je voeding hoeft niet perfect, het huishouden hoeft niet perfect en geen enkele moeder is perfect. Jezelf en je kindje liefde geven is het belangrijkste!

   1. Wat lief van je, Lien, dankjewel.
    Ik WEET het ook wel, maar soms is het VOELEN weer iets anders. Het is vast en zeker een fase….en ik zal vast weer een keer door gaan slapen, ja…
    Het is een fase….misschien moet ik dat even op de spiegel schrijven om elke dag tegen mezelf te zeggen 😉
    Dankjewel!!!

  2. Ook even een berichtje aan jou ” nu even anoniem”.

   Ik herken je struggels met het gezonde leven wat niet wilt lukken als je net mama bent, zij het op een andere manier.
   Wij hebben drie kids, waaronder een tweeling. Toen de tweeling kwam ging ik juist heeeeel streng voor mezelf zijn; sporten met een personal trainer en veel te weinig eten….nu ik terugkijk heb ik echt niet meer dan 1300 kcal per dag gegeten, terwijl ik een dochter van 16 maanden had en twee baby’s….!! Waanzin….
   Achteraf heb ik spijt gehad dat ik zo streng was voor mijzelf, want uiteindelijk doet dit je gezondheid geen goed….en je hormonen humeur al helemaal niet….

   Ik snap dat je baalt als het even niet lukt omdat je weinig kan slapen. Maar het is wat Lien zegt, het is een fase. Focus op kleine stapjes en wees vooral mild voor jezelf. Stel haalbare doelen.
   Nu zijn mijn dochters bijna 8 en 7 en heb ik steeds meer geleerd om een balans te vinden tussen sport en voeding. Gaat bij mij ook nog wel eens mis ….maar dat hoort erbij.
   Toch probeer ik keer op keer de draad opnieuw op te pakken en me te richten op kleine stapjes. Mama zijn is prachtig, maar kost ook energie. wat Lien zegt: het hoeft niet perfect….dat gaat ook niet heb ik geleerd….

   Ik ben nu onlangs 35 geworden en ben klaar met dat strenge regime richting mijzelf. Mijn doel is om vanaf nu niet meer zo streng voor mezelf te zijn. Dat gun ik jou ook!

   Wij mama’s kunnen elkaar steunen, want je bent niet de enige. Het komt goed met jou, want het besef en de wens is er.

   Succes, en zet m op! In de tussentijd blijven we lekker Marloes volgen, want zij heeft een grote rol gehad in mijn huidige mindset! @ Marloes,dank je wel!

   En veel liefs voor jou ” nu even anoniem”!

   1. Heel lief….erg fijn om te lezen…
    Even loslaten maar….lekker hier op de site alle tips lezen….en dan zien we de komende weken wel wat lukt…
    Dank jullie wel…Voor de herkenning, de erkenning en bemoedigende woorden.

 4. Hoe het met gezond leven gaat… euh… overdag prima, maar ‘s avonds ben ik moe en gaat het wat minder goed. Verder merk ik dat ik de knop niet meteen 180 graden naar gezond kan/wil omzetten, ik heb toch even ‘transitietijd’ nodig. En slapen, ja heel belangrijk, alleen weet ik dat je dat niet altijd 100% in de hand hebt, soms lukt het niet om in slaap te komen al ga je op tijd naar ben en ja dan helpt het ook niet om te denken ik MOET nu slapen anders ben ik morgen veel minder fit… Mijn weegschaal laat ik sowieso komende tijd staan omdat ik een Vipassana meditatie tiendaagse ga doen vanaf woensdag. Dus verleidingen zijn er niet, das dan wel weer fijne bijkomstigheid 😉 En als ik terugkom weer lekker sporten!

 5. Nu even anoniem, ook ik ben een wrak 😉 Mijn dochter is nu vier maanden oud. De borstvoeding vind ik heel intensief en daardoor heb ik zelf ook de hele dag honger. Ik eet iedere keer gezellig mee met de kraamvisite.
  Ons meisje komt wel 10 keer in 24 uur. Gelukkig groeit ze goed.
  Marloes, is het een idee gezien de reacties om ook een keer iets voor moeders te maken, zoals je ook schreef voor vijftig plussers. Ik denk dat je daar veel mensen blij mee maakt.

  1. Ohhh… Zo herkenbaar!
   Ik heb 7 maanden borstvoeding gegeven…Ik ging na 5,5 maand werken en heb nog gekolfd. Ze kwam bij mij ook zoooo vaak….de eerste 2 à 3 maanden was het in de nacht wel ‘optillen, aanleggen en wegleggen’ 😉 maar daarna kreeg ze eczeem en hebben we hele zware nachten gehad. Pas toen ik stopte met borstvoeding, ging ze nachten doorslapen en kreeg mijn lijf rust. Ik heb het met liefde gedaan….Ik kon in die tijd eten wat ik wilde….maar mijn lijf en dus ook mentaal, raakte ik leeg. Achteraf gezien…Ben ik te lang doorgegaan.. Ik vond het ZOOOO belangrijk dat ik mezelf wegcijferde. Had niet gehoeven, weet ik nu…maar m’n perfectionisme dat ik als mama heb…..en dus nog heb….tja…. Ergens ben ik er ook trots op dat ik zoveel kan doen voor m’n kind.
   En omdat ik tijdens de borstvoeding kon eten, snoepen en snaaien zoveel ik wilde, Is het nu extra lastig gezond leven op te pakken.

   Dus…Veel herkenning!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram