vlog 158
| 26 juni 2019

Vlog #158 – Chillweekend & Schoonmaak hack!?

Afgelopen weekend waren Sven en ik hard toe aan een dag niets doen. Zaterdag bombardeerden we dus als pyamadag! Het was heerlijk. We keken filmpjes en genoten van de rust en van elkaar. Op zondag gingen we lekker even naar de Hoornse plas in Groningen. Tussendoor was ik wat aan het schoonmaken en opruimen in huis.

Heel veel plezier met het kijken van de vlog!

#fitdezomerin2019 challenge

Hieronder de opdrachten die ik tot nu toe heb gegeven voor de #fitdezomerin2019 challenge, inclusief de opdracht voor deze week:

 • Eet langzaam en kauw goed, eet dus bewust.
 • Schrijf op wat je eet
 • Eet elke dag 2 stuks fruit en 250g groenten
 • Drink minimaal 2 liter
 • Gebruik volkoren producten in plaats van witte alternatieven
 • Beweeg zo veel mogelijk, doe 6 dagen per week iets aan beweging
 • Neem maximaal 2 genietmomentjes per week, kies ze bewust!
 • Drink een week lang geen gezoete dranken
 • Eet zo veel mogelijk gezonde soorten broodbeleg.
 • Denk eens goed na over wat jij wilt! Wat is er veranderd in jouw gezonde leefstijl in de afgelopen weken en wat is ECHT belangrijk in jouw leven op dit moment?
 • Train jezelf in positief denken! Wat gaat er goed? Waar ben jij goed in? Stel doelen waarin jij 100% vertrouwen hebt ze te kunnen behalen.
 • Als je iets ongezonds wilt eten beoordeel dan met een cijfer: ‘Hoe lekker vind je het?’, ‘Hoeveel zin heb je er op dit moment in?’. Is een van beide cijfers niet hoger dan een 8, denk dan nog eens goed na over of je het wilt nemen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Houd jij wel eens een pyamadagje? Voor mij was het de eerste keer in jaren…maar ik wil het zeker vaker doen!

13 reacties

 1. Is de film Papillon gebaseerd op het boek? Dat heb ik ooit een keer gelezen, was wel interessant.
  Ik heb al jaren geen pyama dag gehad, ik word altijd een beetje kriebelig van de hele dag binnen zitten.. als je weinig vrije dagen hebt dan telt elke dag om dingen te doen ๐Ÿ˜€ Ik zou soms wel meer willen uitslapen, maar als je altijd vroeg op bent, dan is het lastig. Zeker nu het warm is. Ik zou wel een pyama dag willen hebben in de winter, maar dan in de winter. Wel lief dat Sven je haar vlechtte! Hij deed het best goed. Ik vlecht graag mijn mans haar, hij heeft heel lang en dik haar, leuker om mee te spelen dan mijn dunne bossie ๐Ÿ™‚
  Haha Demolition Range klinkt beter dan Gossip Girl >.< Ik hou van foute 80-90 actie films, dus een beetje andere smaak.

 2. Sven zegt in de vlog: “Vanochtend maak je me wel veel belachelijk”. Ik moet zeggen dat me wel heel vaak opvalt hoe je, onder het mom van een geintje, Sven lachend naar beneden haalt. Hoe hij eet, wat hij eet,, hoe hij een cadeau inpakt. Je kunt het niet bedenken of je hebt lachend commentaar. Persoonlijk vind ik dat niet prettig om naar te kijken. Waarschijnlijk heb je het zelf niet eens door en zijn jullie gewend aan dit patroon en de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Je zal zeggen dat het niet zo bedoeld is en Sven het ook niet zo ziet maar ik vind jou manier van communiceren over Sven naar de kijkers toe erg kleinerend overkomen.

  1. Jammer dat het zo overkomt op jou Maya, maar dat is inderdaad onze manier van communiceren. Wij vinden het fijn op die manier. Als jou dat stoort dan is dat toch echt jouw probleem. Ik kan in dit geval niets voor je doen ๐Ÿ™‚

   1. Hoi Marloes en ook Sven, bedankt voor jullie reactie. Als ik naar de vlogs kijk zie ik een Marloes die Sven en de kijkers steeds op een indirecte en lacherige manier laat weten het gedrag van Sven eigenlijk af te keuren maar dit dan toch weer vergoelijkt. Net een moeder en kind relatie. Top dat dit voor jullie werkt en ik wens jullie samen het allerbeste.
    @Sven, ik zou het leven helemaal niet serieus nemen als ik jou was.
    @Marloes, ik heb niks van je nodig maar bedankt voor het lezen.
    Nogmaals bedankt voor jullie reactie.
    Vriendelijke groet.

  2. Hallo Maya,
   Je hebt recht op je mening en je hebt recht om deze uit te spreken. Al vind ik het wel bijzonder dat je dat op deze manier doet. Ik reageer nooit op reacties maar op deze kan ik het niet laten. Marloes is de meest lieve vrouw in de wereld en er is niemand op de wereld die mij zoveel steunt geeft als zij dat doet. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat ze me ooit heeft gekleineerd. Niet alles in het leven hoeft serieus te zijn.

   Groetjes sven

 3. Hi Marloes,

  Allereerst, trek je niks aan van de reactie hierboven daar ben ik het helemaal niet mee eens. Dan kijkt ze toch niet meer?!

  Wat betreft dat zwemmen, herkenbaar!! Ik zou alleen juist wel in zoโ€™n meertje gaan zwemmen maar dus niet graag in de zee… Ik zwom een keer in de zee, omdat ik was overgehaald, voelde ik ineens iets langs mโ€™n benen… ik wist niet hoe snel ik eruit moest komen aaarrrgghhhh. Wat bleek? Het was zeewier haha! Dus nee, voel je geen pussy we hebben allemaal wel wat ๐Ÿ˜‰

 4. Inderdaad, niks aantrekken van die reactie. Ik hoor je complimenten geven als hij voor je kookt…en ach…eigenlijk wil ik je helemaal niet verdedigen, want daarmee maken we de reactie onnodig belangrijk.

  Vissen vind ik niet eng…maar spinnen…Ik heb ooit eens de auto langs de kant gezet, uitgestapt en gewacht tot de spin de auto uit liep…Met een beetje hulp van mij met een tijdschrift. Dan heb ik de tranen in m’n ogen staan!
  Ik hoop vooral dat ik dat niet overdraag aan Floor en dat ik een spin op haar kamer wel durf weg te halen…..maar lang leve de elektrische vliegenmepper….voor spinnen ๐Ÿ˜‰

  1. Beste verdediger van Marloes.
   Ja, nadat ze meerdere keren lacherig laat weten dat Bobotie dan ook het enige gerecht is wat Sven maakt. Maar zo knap en goed dat hij kookt. Het komt op mij allemaal nogal geringschattend over en zeker niet gelijkwaardig. Maar zij voelen zich er goed bij. Prima toch? Geen probleem. Slechts food for thought blijkbaar. En als de schoen niet past trek hem dan niet aan.
   Ik laat het in ieder geval hierbij. Vriendelijke groet Maya

   1. Ik denk inderdaad dat het beter is dat je het hierbij laat Maya. Een mening hebben over andermans relatie is prima. Maar ik hoop dat je beseft dat het niet heel vriendelijk is om dat op deze manier uit te spreken…zeker omdat je Sven en mij niet persoonlijk kent. Naar mijn idee heeft het weinig zin om onze negatieve gedachten naar anderen te spuien. Wat bereik je ermee? Hooguit dat je een ander kwetst.

 5. Hoi Marloes,
  Leuke vlog weer! Moet je vertellen dat ik iedere dag een pyama dag heb en dat ik het juist heel erg fijn vind om aangekleed naar buiten te gaan… precies het tegenovergestelde van jou! Ben afgekeurd doordat ik erg ziek ben en heb buitenshuis weinig contacten.
  Zwemmen in plassen, daar heb ik zelf geen probleem mee. Ooit heb ik wel eens vroeger zo’ n hele plas over gezwemd naar de overkant. Het water was zรณ koud in het midden, dat mijn lichaam gevoelloos werd. Dus zoiets doe ik niet meer. In zee zwemmen vind ik enger. Wat denk je van al die kwallen die daar zitten? Gelukkig heb ik nooit een kwallen beet opgelopen, maar van bijtende vissen in recreatie parken heb ik nog nooit gehoord.
  Margaretha

  1. Snap ik helemaal! Jouw gevoel bij pyama. Dat heb ik met sportkleding een beetje. Ik las ooit een artikel over snoeken die mensen haddeb gebeten in deze plas…vandaar ๐Ÿ™‚

 6. Heeeey lieve Marloes en Sven heeerlijke vlog weer t is dan wel van een week geleden ik spaar de vlogjes nl op zodat ik lekker alles kan kijken haha wil nooit een week wachten ik geniet intens van jullie beide t is allemaal zooo herkenbaar voor mij omdat ik en mijn man ook zo met elkaar omgaan en daar is niets mis mee toch? En zo lief dat Sven hierop reageerde echt TOP ๐Ÿ‘Œ zwemmen in de zee en rivieren meertjes plassen vind ik weer doodeng omdat ik niet kan zien wat er onder mijn voeten komt heb ooit eens op een kapotte fles gestaan en mijn hele voet aan de onderkant lag open, brrr gewoon t gekriebel van zeewier haren visjes enz nee niets voor mij haha en ook Ton (hubby) kijkt naar vis tv ikzelf geef daar niets om dus kijk ik een filmpje op de tablet ๐Ÿค— maar veel geleerd heeft hij er niet van want hij vangt nooit meer dan twee a drie kleine visjes hahaha dan lach ik m uit hoe stoer hij is (wรฉl op een goede manier dan hรจ) en pyjama dag HEEEEERLIJK daar kan ik zooo van genieten ๐Ÿ˜ nou toppers succes met dozen inpakken en ga weer de volgende vlog kijken

  Liefs
  Karyn
  ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ€๐Ÿ€

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram