vlog 116
Leefstijl Persoonlijk

Vlog #116 Ontkennen dat ik ziek ben…

Door

Goedemorgen lieve allemaal! Ik begin deze vlog heel enthousiast te vertellen over onze huizenjacht en ik doe een pittige workout waarna ik heel tevreden over mezelf ben. Daarna ging het echter bergafwaarts en werd ik ziek, wat ik nooit echt toe wil geven. Ik ben heel benieuwd of iemand van jullie dat herkend!

Inmiddels gaat het weer een stuk beter met me hoor! Ik ga proberen in de komende tijd goed voor mezelf te zorgen, naar mijn lichaam te luisteren en iets meer rust te nemen.

Groetjes, Marloes

Ben jij vaak ziek? Probeer je het dan ook te ontkennen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Sandra CH 4 jaargeleden

  Oh de video is niet gelinkt?

  Reageer
  • Sandra CH 4 jaargeleden

   Ha, ik kon natuurlijk ook de video via Youtube zien 😀
   Sterkte met je grieperigheid.
   Ik ben echt bijna nooit ziek, in de vorm van griep. Ik heb wel eens keelpijn/hoofdpijn, maar nooit genoeg om echt ziek op bed te blijven. Het is echt jaaaren geleden geweest dat ik koorts heb gehad (ik ga nu vast iets over me afroepen 😀 ) Mijn man is het omgekeerde, die is gevoelig voor elk griepje dat rondwaart, de arme ziel 🙂
   Nog een krullentip: ik gebruik wel eens Olaplex, daarvan worden mijn krullen echt heel gedefinieerd.

   Reageer
 2. Atty Eissens 4 jaargeleden

  Lieve Marloes,

  Wij kunnen de video met vlog #116 niet openen! 🙁
  HELP!

  Groetjes

  Atty

  Reageer
 3. melanie 4 jaargeleden

  Geen video? 🙁

  Reageer
 4. Sara Brankaer 4 jaargeleden

  Heel herkenbaar! Dat is een van mijn grootste struikelblokken: denken dat ik altijd alles moet aankunnen. Altijd fit, goed gezind en “on top of things”. Wat natuurlijk niet zo is. Ik ben soms moe, ziek, chagrijnig of verward en traag. Het gekke is dat ik dat van anderen helemaal niet erg vind, maar het van mezelf aanvaarden is zó moeilijk! Ik zit nu net ook ziek thuis. Ik ben niet vaak ziek, maar maak wel enkele keren per jaar een infectie door. Heel normaal eigenlijk, maar ik vecht er altijd tegen, vind dat ik me niet moet aanstellen. Maar ik leer bij. Dit schreef ik eergisteren in mijn dagboek: “Super goed bezig! Ik ben ziek en miserabel, maar probeer niet mezelf beter te doen voelen of te troosten met eten. Ik gooi ook niet al mijn goede gewoontes en voornemens overboord omdat ik mezelf zielig vind, en ik dus “een beetje mild moet zijn en niet ook nog al dat gezond doen erbij moet nemen”. Wat ik wél doe is luisteren naar mijn lichaam, en rusten en thuisblijven van het werk, en kiezen voor echt goed eten, met veel water en groenten en fruit. Écht goed bezig!” Alleen heeft de huisarts me thuisgeschreven tot en met morgen, heb ik nu al het gevoel dat ik vrijdag best ook nog zou rusten (ik ben wel minder ellendig dan in het weekend, maar na een kleine inspanning kruip ik weer een uurtje in bed of in de zetel), maar wil ik dat niet toegeven…

  Reageer
 5. Vera 4 jaargeleden

  Ik ben als juf in loondienst…en ben dus altijd ziek in het weekend of de vakantie. Dat klopt natuurlijk niet helemaaaaal! Ik meld me niet ziek, doe alsof het gaat, en stort dan op de eerste vakantiedag helemaal in. Dus JA…Ik herken het!
  En nu met de zwangerschap….Van m’n verloskundige moest ik stoppen met werken. Ze heeft voor mij het besluit genomen en ze heeft gelijk. Met brandend maagzuur, zwangerschapsischias en zwangerschapsdiabetes (2 van de 3 waardes waren met 0,2 verhoogd op de suikertest) vond ze fulltime voor de klas staan niet meer gezond.
  Ik heb gehuild….Het voelde als falen…en ik voel nu na een paar dagen rust al dat mijn lichaam het weer gaat doen. Ik pleegde eigenlijk roofbouw en ook dat is niet gezond.
  Dus ik weet het met m’n hoofd wel….maar ik blijf altijd vechten. Te lang…want ik maak m’n eigen lichaam daarmee gerust stuk.
  Soms Is een pauze nemen heel gezond om je lichaam voor de lange termijn goed te houden. En uitzieken hoort daar ook bij.

  En tja…wat is dan ziek? Ziek is voor mij niet altijd koorts, maar dat het verstandig Is om die rust te nemen….wijs advies voor mezelf…Ik zou dit advies vaker moeten opvolgen 😉😛

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Hihi, zo leuk om herkenbare verhalen te horen! Pas goed op jezelf en op je kleine lieve Vera! ♥

   Reageer
   • Vera 4 jaargeleden

    Lief….🌸
    Voor jezelf zorgen is soms gewoon een kunst ❤

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.