Halve marathon verslag
Leefstijl Persoonlijk

Verslag: Mijn eerste halve marathon!

Door

Zondag 1 september om 7:00uur gaat mijn wekker. Met vlinders in mijn buik spring ik uit bed. 4 maanden lang heb ik naar deze dag toegewerkt. Ik ga mijn eerste halve marathon lopen! Mijn doel is om de 21,1km te lopen binnen 1 uur en 55 minuten. Dat betekent dat ik gemiddeld minimaal 11km/uur moet lopen. Ik weet oprecht niet of dat wel gaat lukken…

De voorbereiding

Zaterdagavond eet ik een flink bord spaghetti met kip, aubergine, courgette en gezeefde tomaten. Als avondsnack neem ik een banaan en cracottes met jam. Zo, alvast flink wat koolhydraten binnen. Ik tape mijn knie in en leg m’n kleding en spullen alvast klaar voor de volgende dag, dan kan ik niets vergeten!

De volgende ochtend stap ik dus om 7:00uur uit m’n bed. Ik trek mn loopkleding aan en doe daaroverheen een lange joggingbroek en een sportshirt met lange mouwen. Mijn sporthorloge doe ik alvast om Ik pak m’n tas in met:

 • Hardloopschoenen
 • Hardloopsokken
 • Koptelefoon
 • Energiegel
 • Isotone sportdrank voor voor en tijdens de loop
 • Extra haarelastiekjes
 • Imodium (want m’n darmen spelen steevast op tijdens zulke lange afstanden)
 • Extra sporttape
 • 4 boterhammen met jam, die ik rond 8:15uur in de auto op eet.
 • Vlogcamera en een extra batterij
 • Telefoon
 • Portemonnee

Om 7:45uur stappen Sven en ik in de auto. We halen Svens vader op, want die gaat mee om te supporten!

Rond 9:20uur zijn we in Medemblik, want daar is de Vooroeverloop die ik ga meedoen. Ik wandel op m’n slippertjes naar de tent om mijn startnummer op te halen. Nu is het even wachten en nog een paar keer naar de wc gaan van de spanning. Mijn lieve papa en mama komen ook aan om te kijken ♥!

Wachten na de inschrijving en rekken en strekken.

De warming up

Om 10:10uur doe ik mijn hardloopschoenen aan, mijn joggingbroek uit en start ik mijn warming up. Ik loop ongeveer 10-15 minuten warm op een heel laag tempo en doe wat rekoefeningen, zowel statisch als dynamisch. Ik wil er vooral voor zorgen dat mijn lichaam warm is en mijn spieren goed ‘los’ zijn. Ik geef m’n lieve man nog 1x een dikke knuffel.

Here we go!

Om 10:35uur sta ik klaar in het startvak. Ik doe mijn muziek alvast aan. Nog een paar minuten wachten en dan tellen we met z’n allen af van tien tot nul. Vlinders gieren door m’n lichaam. Het gaat gebeuren! Ik start mijn sporthorloge en wandel de startlijn over (het tempo moet in zo’n groep altijd even op gang komen).

Kilometer 1

Ik probeer me niet gek te laten maken door de rest. Je eigen tempo lopen Marloes! Ik weet dat ik gemiddeld met een snelheid van 5:27min per kilometer moet lopen. Na 1 kilometer zegt de mevrouw in mijn koptelefoon (die komt vanuit m’n horloge ;)): Average speed 5:37min per kilometer. SHIT, dat moet sneller…denk ik heel even. Vervolgens bedenk ik me gelukkig dat ik wat oponthoud heb gehad rond de start. Laat ik nu maar eerst dit tempo aanhouden. Want het voelt goed. Later versnellen kan altijd nog.

Kilometer 2

Ik kom goed in mijn ritme. Het schiet een aantal keer door m’n hoofd hoe groot het stuk nog is dat nog moet gaan komen. Ik probeer m’n gedachten te verzetten, ik kan dit! De mevrouw zegt: Average speed 5:12min per kilometer. Wow, zie je wel…ik loop zelfs sneller dan gepland! Maar het voelt goed! Gewoon m’n hartslag in de gaten houden. Als die niet teveel stijgt dan is het ok.

Kilometer 3

Nadat de mevrouw me ook bij kilometer 3 goed nieuws geeft (5:14 per kilometer), stopt mijn muziek ermee. Great… Ik baal 1 seconde en besluit dat ik dan maar extra van de omgeving, de rest van de lopers en het publiek moet genieten!

Kilometer 4

Wow wat leuk, ik zie Sven en zijn vader al vrolijk staan te juichen! Ik had ze pas verwacht bij kilometer 7. Dit geeft me een extra kick, ik loop met een mega smile verder. De langzaamste lopers van de 10km run begin ik nu in te halen (die startten 5 minuten eerder), dat geeft goede moed!

Kilometer 7

De mevrouw brengt me elke keer weer goed nieuws. Mijn tempo ligt tussen 5:05 en 5:20 minuten per kilometer. M’n hartslag houd ik voorlopig onder de 160, wat top is! Net als ik me bedenk dat het wel érg lang duurt voordat ik bij het 6km punt kom, hoor ik in mijn oor dat ik al 7km heb gelopen. Valt dat even mee! Ik zie een fanfare staan. Normaal heb ik daar een hekel aan. Nu vind ik het super leuk! Ik krijg bovendien een natte spons, super fijn. En daar zijn paps en mams met motiverende woorden. Dat geeft me weer vleugels.

Tempo van de mannen kunnen volgen!! Spot enthousiaste maar enigszins bezorgde pap en paparazzi-mama 😉

Kilometer 9

M’n hele cheerleaderteam (paps, mams, schoonpaps en Sven) op een bankje, heerlijk! Een paar meter verder zie ik onder de dijk waar ik loop een donkere man (Keniaan?) hardlopen (lees: sprinten!!). Wow, dat zal de koploper zijn….we zullen dus straks vast een keerpunt tegenkomen! Dat keerpunt bleek trouwens nog zo’n 6km(!!!) te duren. Die beste man liep zo ontzettend hard dat hij ongeveer 30 minuten voor ons liep. Echt bizar om met eigen ogen te zien hoe snel zo’n (sub)topatleet gaat.

Kilometer 10

De vrijwilligers staan halve bananen uit te delen. Lekker! Is m’n eerste reactie. Maar hoe zouden m’n darmen daar echter op reageren? Gewoon een klein hapje proberen dan maar. Het valt goed en verdeelt over de volgende 1-2km eet ik m’n banaan op. We moeten een andere dijk op en lopen door het gras. Wat is dat zwaar! Het gaat me echter beter af dan ik dacht. De jongens waar ik mee liep, heb ik tot mijn eigen verbazing ingehaald. Helemaal alleen ploeter ik de lange grasdijk over, langs het IJsselmeer, volledig open in de wind.

Kilometer 14

Het gaat nog steeds goed! M’n tempo blijft onveranderd, ondanks de zware stukken over de dijk. We komen weer langs het bananenpunt. Dankbaar neem ik nog een halve mee. Inmiddels loop ik vlak achter een andere dame, ik besluit een stukje haar tempo aan te houden. M’n hartslag ligt al een tijdje rond de 161-162.

Kilometer 15

Daar is m’n hele cheerleaderteam weer! I love them ♥ Wat hebben ze me er doorheen geschreeuwd! Vlak na dit punt moeten we dwars over grasvelden. Aiii, zo zwaar! Ik merk dat meerdere mensen het hier ontzettend moeilijk mee hebben. Ik probeer mezelf op te beuren met het feit dat mijn beenspieren super sterk zijn. Dat is nu zo in mijn voordeel! Ik haal de dame voor me in en pak weer mijn eigen tempo op. Ik haal mijn energiegel uit m’n kontzak. Ik kan nog wel even een boost gebruiken. Uiteindelijk gebruik ik maar de helft van mijn gel, verdeeld over een aantal teugen.

M’n glimlach verdwijnt langzaam…nu word het serieus bikkelen!

Kilometer 17

Daar is de fanfare weer. Als ik langs ze loop, neem ik weer een spons mee. Lekker koel! Ze beginnen ‘Rosanne’ van Nick en Simon te spelen. Ik glimlach, wat een vrolijk nummer is dat toch! Daar waren pap en mam trouwens ook weer :). Ik begin het nu toch wel écht zwaar te krijgen. Kom op, nu niet opgeven! Iets meer dan 20 minuten nog. You. Got. This.! Ik merk dat ik langzaam in mijn eigen wereld kom. Alles om me heen wordt vaag en de geluiden krijg ik minder mee. M’n hartslag stijgt richting 164. Veel hoger moet hij echt niet worden, want dan kom ik op mijn verzuringspunt en ik weet dat ik dat niet lang volhoud.

Kilometer 18

Het is nu echt vechten voor elke meter. Niet nadenken, gewoon telkens de ene voet voor de andere zetten. Mijn tempo zit nu standaard rond 5:18min per kilometer. Iets lager dus, maar nog steeds boven mijn doel! Tot m’n eigen verbazing, want ik heb het gevoel dat ik ongeveer stil sta. Bij ongelijke delen in de ondergrond merk ik dat mijn benen zwabberen. Goed blijven opletten! Het laatste wat je wilt is vallen en jezelf blesseren.

Kilometer 20

WAT?? Hoe kan de organisatie dit in vredesnaam bedacht hebben? Ik moet dwars door het meest ongelijke grasveld ever. REALLY? Eventjes ben ik oprecht geïrriteerd. Ik probeer m’n gedachtes om te draaien. Kom op, je bent er nu bijna.

Ik voel een steek opkomen. NEEEEEE, niet nu! Uit ervaring weet ik dat dit kan betekenen dat ik binnen een paar meter moet gaan wandelen. Dat zou ik echt rampzalig vinden! Ik verlaag mijn tempo en probeer bewuster mijn buikademhaling te gebruiken. Dolblij ben ik als ik merk dat het helpt. Nu gaat het me lukken!

Kilometer 21

Ik durf te wedden dat ze het laatste kilometerbordje VEEL te vroeg hebben geplaatst. Wat een eind is het nog! Weer moet ik door een grasveld. Mijn hardlooptechniek slaat nergens meer op, maar who cares. Ook moet ik nog een dijk op, maar bovenaan zie ik het 500 meter bordje staan. Dat geeft me vleugels! Nu staat er elke 100m een bordje. 500m, 400m, 300m…ik zie de mensen bij de finish juichen. Ik kan nog een klein beetje versnellen. Nog 100m, daar staat m’n schoonvader! Dan besef ik het…ik ben er! De grootste glimlach ever verschijnt op m’n gezicht en ik vlieg Sven in z’n armen. Daarna m’n moeder…en m’n vader…en m’n schoonvader die terug is komen lopen. Mijn tijd? 1:50:31!!! Whutt?? Dat kan ik helemaal niet! En toch heb ik het gedaan!

Sven wist me te vertellen dat ik de 6e vrouw was die binnen kwam, wow! Ergens maakt me dat trouwens niet eens zo veel uit. Vooral het feit dat ik mijn eigen doel DIK gehaald heb, dat maakt me blij.

Knuffels van mama en verslag doen bij inval-vlogger-Sven

Mijn gedachtes achteraf

Ik ben oprecht trots op mezelf. Wat was het een lastige weg hiernaartoe. Vooral toen ik mijn knieblessure kreeg, dacht ik oprecht niet dat ik het ging halen. Maar ik heb het gedaan! Ik vond het super tof om een keer meegemaakt te hebben. Wat heb ik genoten.

Toch denk ik op dit moment dat ik nooit meer een halve marathon (of verder) zal gaan lopen. Ik ben ontzettend tevreden met deze tijd, ik heb het sneller gedaan dan ik ooit had gedacht. Wil ik deze tijd verbeteren dan zal ik écht flink m’n best moeten doen.

Bovendien haal ik gewoon niet zo heel veel plezier uit het verder lopen dan 10km. Wat wél een heel groot winstpunt is van de afgelopen periode, is dat ik 10km hardlopen niet meer als vreselijke opgave zie. Het is nu ‘gewoon een lekker rondje’ geworden, hoe gek dat ook klinkt. Daarnaast denk (hoop) ik dat ik me minder laat afschrikken door regen en kou. Maar dat gaan we beleven in de komende periode!

Mijn (hardloop)trainingsdoelen van dit moment

De komende periode ga ik weer lekker de sportschool in, omdat ik daar heel veel zin in heb! Daarnaast wil ik af en toe blijven hardlopen, zodat ik zo af en toe een 5-10km wedstrijdloop mee kan pakken. Ik vind het namelijk wel een ontzettend toffe en motiverende sfeer! Het zal nooit mijn doel worden om te winnen, maar voor mezelf goede tijden lopen vind ik een mooie uitdaging.

Ik hoop dat je dit vreselijk uitgebreide verslag leuk vond om te lezen :).

Groetjes, Marloes

Zou jij ooit een halve marathon willen doen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (42)
 1. Vera 3 jarengeleden

  Wat ontzettend gaaf om te lezen. Ik ben gewoon heel blij voor je. Je hebt me zo meegenomen in de weg hiernaar toe, dat ik zaterdagavond aan je dacht, zondagmorgen…. En dit Is echt een mooi verslag dat ik ademloos heb gelezen… Met kippenvel. Ik ken je niet… Of eigenlijk ook wel… En dan leef ik gewoon met je mee.
  Heeeel lief en fijn dat je familie je zo heeft aangemoedigd. Volgens mij heb je er ook echt van genoten.
  Geniet nog lekker na…Ben trots op jezelf… En ga weer lekker die sportzaal in 😉
  Mooi gedaan 🍀🌸👌♥

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Wow, wat tof om te horen!! Onwijs bedankt. Jullie steun betekent echt zo veel voor me! Xx

   Reageer
  • Karyn 3 jarengeleden

   Yeaaahhhhh super power lady YOU NAILED IT 👊👊 Wat een geweldige blog om te lezen ik voelde zelf de spanning bij iedere vijf km haha gefeliciteerd lieve Marloes wat een geweldige prestatie heb je geleverd heeft al dat schreeuwen van de andere kant uit Brabant tóch een beetje meegeholpen 🙏🤗
   En je mama had wat traantjes? Wat een lieve mensen toch geniet nog lekker van de flow waar je nu in zit hele fijne avond en tot vlogs 💞💞🥳🥳

   Reageer
 2. Katrien 3 jarengeleden

  Heel herkenbaar allemaal. Proficiat met je prestatie, super gedaan !!!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Thanks!! ♥

   Reageer
  • Oma 3 jarengeleden

   Topper!!!! Nou ik dit verslag gelezen heb ben ik nog veel trotser op je!!!!!! Van de hemel tot hier en weer terug, super lieverd. En vooral fijn dat je er van genoten hebt. Een dikke knuffel!!!!!💋💋

   Reageer
   • Marloes 3 jarengeleden

    Zo lief oma!! Dank u wel!! Hele dikke knuffel ♥

    Reageer
 3. Christianne 3 jarengeleden

  Super knap gedaan Marloes!! Wat een leuk verslag heb je geschreven. Hoe fijn dat je ouders, Sven en zijn ouders je zo hebben aangemoedigd. Dan kun je de wereld aan!
  Ik ga op 6 oktober mijn eerste run ooit doen, 10 km Singelloop in Utrecht. Spannend! Je hebt me door jouw voorbereidingen ook echt weten te motiveren om door te zetten. Je bent een topvrouw!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Dank je wel! Super leuk dat je ook een loop gaat doen. Vergeet vooral ook niet te genieten! Het is gewoon zo tof om te doen.

   Reageer
 4. Judith 3 jarengeleden

  Wat geweldig van je! Ik heb echt meegeleefd en velen met mij.
  Nogmaals je inspireert, misschien wel nog veel meer dat je weg er naartoe niet alleen maar door gladde verhalen te vertellen, maar juist omdat je de struggles ernaartoe beschrijft en zelfs hobbeltjes tijdens de loop zelf (want die ging best smooth)

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Zo fijn om te horen! Ik vind dat zo belangrijk, om zo open mogelijk te zijn 🙂

   Reageer
 5. Teha 3 jarengeleden

  Wauw Marlies wat goed gedaan en wat knap!
  Leuk om alles mee te lezen en inderdaad kippenvel!
  Benieuwd naar de vlog van Sven morgen 😁

  Reageer
 6. Annet 3 jarengeleden

  Wow, wat een prestatie!
  Echt iets om super trots op te zijn!

  Reageer
 7. Sandra UA 3 jarengeleden

  Whoohoo! Supervet!! Echt heel tof om je training te volgen en dan ook nog zo’n mooi resultaat!
  Mijn HM is begin november, ik hoop binnen 2u te kunnen doen..we gaan het zien 🙂

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Thanks, heel veel succes!!

   Reageer
   • Renske 3 jarengeleden

    Wat een super leuk verslag Marloes! Heel leuk hoe je je gedachten zo hebt verwoord en ook herkenbaar dat je af en toe geirriteerd bent richting de organisatie haha! En wat heb je het knap gedaan, je kunt trots zijn op jezelf!

    Reageer
 8. Margot 3 jarengeleden

  Lieve Marloes, wat ontzettend goed gedaan! Ik heb echt met je meegeleefd afgelopen weken en genoten van je eerlijke en uitgebreide verslag. Respect voor deze prestatie. Ik kan me goed voorstellen dat het fantastisch is om er aan mee te doen maar dat het ook heerlijk is dat het voorbij is! Even niet meer die druk van de trainingen…. Geniet ervan!

  Reageer
 9. Annemijn 3 jarengeleden

  Super gedaan Marloes! Ik merkte dat ik gewoon sneller ging lezen per kilometer, haha.
  Wat een top prestatie! En die tijd, wauw.
  Stiekem ben ik nu een beetje zenuwachtig voor mijn eigen halve marathon, 20 oktober.
  Genieten en de finish halen zijn het hoofddoel.

  Reageer
 10. Ina Wapperom 3 jarengeleden

  Lieve Marloes
  Ik vindt dit zo geweldig wat je gepresteerd hebt. Ik leefde helemaal mee, ook vooraf al. Ik vondt het zo erg dat het verleden week niet doorging. Ik moest een zondag zelfs heel de dag aan je denken. Maar wel fijn dat je zulke fijne familie heeft die je kwam aanmoedigingen. En ik heb met veel plezier je geschreven stukje zitten lezen. Erg leuk👍👍.

  Reageer
 11. Rianne 3 jarengeleden

  Wat super goed gedaan Marloes, gefeliciteerd! 🥳
  En je tijd, wat snel! Ik moest zondag nog aan je denken, hoe het gegaan zou zijn en je hebt dat gewoon zo goed gedaan. Van wat ik zo lees heb je ook gewoon heel steady gelopen. Knap! Geniet nog even na van je prestatie. 😄

  Reageer
 12. Bianca 3 jarengeleden

  Wauw wat een knappe tijd Marloes! Heel erg goed en dan ook nog door het gras… Pfff. Goed bezig.
  Fijne dinsdag.

  Reageer
 13. Lilian 3 jarengeleden

  Je hebt het zo geschreven dat ik (emo muts) het met natte ogen gelezen heb. Trots mag je zijn! Mannen inhalen lijkt me zo’n gaaf gevoel! Gefeliciteerd met je prestatie!

  Reageer
 14. Conny 3 jarengeleden

  GEFELICITEERD! Knappe prestatie. Ik vind hardloop niets voor mij maar heb juist daarom respect voor de mensen die dat wel doen! Je hebt het heel mooi beschreven, even sprongen er wat tranen in m’n ogen, ik ben vaker emotioneel bij sportende mensen. Marloes, je mag met recht trots op jezelf zijn, want als je ook nog zo levendig kunt beschrijven wat je gedachten en gevoelens zijn heb je het ook nog een heel intens meegemaakt!

  Reageer
 15. Sandy 3 jarengeleden

  Respect Marloes!!! Super gedaan!!!

  Reageer
 16. Francine 3 jarengeleden

  Wooow! Knap zeg, Marloes, hoe jij je er doorheen heb geslagen! Heel goed gedaan!! En zelfs ruim binnen de 1:55

  Reageer
 17. margreet 3 jarengeleden

  Wat een leuk verslag! Leefde zo mee, dat het me bijna een beetje ontroerde.
  En dat van de imodium, neem ik even mee als tip. Ga me er even in verdiepen, maar denk dat ik er misschien ook wat aan kan hebben. Mocht ik er nog vragen over hebben, stuur ik je wel een berichtje.
  Maar top gedaan. Wat een prestatie!

  Reageer
 18. Eva 3 jarengeleden

  Wat leuk om te lezen zo uitgebreid 🙂 En echt goed gedaan hoor, gefeliciteerd!! Mag je trots op zijn!
  Liefs

  Reageer
 19. Ingrid de Wit 3 jarengeleden

  Oh wauw Marloes. Wat super leuk om dit te lezen. En wat onwijs goed van je. Ik ben trots op je. Na al je harde werk en frustratie als het even niet lukte, je knie blessure, die vervelende darmen. Zo ontzettend fijn dat je het gehaald hebt!!!💪💪❤😘

  Reageer
 20. Gea 3 jarengeleden

  Super goed Marloes! Ik volg je nog niet zo lang, maar het traject naar deze halve marathon heb ik zeker mee gekregen. Wat een energie!! En knap om zo’n gedetailleerd verslag te schrijven naderhand.

  Reageer
 21. Jacqueline 3 jarengeleden

  Leuk om te lezen en goed gedaan zeg! Het verslag waar ik vorige week echt benieuwd naar was en waarvan ik niet snapte dat er op maandag niks over op je blog stond en op dinsdag ook niet… Totdat ik maar eens ging googelen op uitslagen van die Bommen Berendloop en ik er zo achterkwam dat die halve marathon gecancelled was. Zo sneu. Deze keer had ik er helemaal niet meer aan gedacht dus verrast om ineens je verslag te zien (o ja, het is al een week later!). Supergoed gedaan. 👍

  Reageer
 22. Zoë 3 jarengeleden

  Wat heb je het ontzettend goed gedaan! Heel tof om de afgelopen maanden mee te hebben gekeken in je weg hier naartoe.
  Je mag trots op jezelf zijn!

  Reageer
 23. Karine 3 jarengeleden

  Topprestatie!!!! Proficiat!!! Je bent een topwijfie!!! 😄

  Reageer
 24. Esther 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Gaaf dat t (zo ontzettend) gelukt is. Echt knap.
  Ook grote complimenten over het verslag. Je schrijft fijn. Het was heerlijk om te lezen!

  Reageer
 25. Patries 3 jarengeleden

  Wat goed, fijn en super dat t is gelukt. Mooi geschreven ook. Bij de stukken die je schreeg over t gras dacht ik…nou ja wat raar, was zelfs verontwaardigd…haha. nogmaals knap gedaan. Nee hardlopen vind ik niets…ik wandel liever!

  Reageer
 26. Loes 3 jarengeleden

  Wow, superknap gedaan Marloes! Ik ben zelf voorzichtig aan het trainen voor mijn eerste halve marathon in april (Berlijn). Heb zelf nog nooit verder dan 10 km gelopen dus ik heb nog een lange weg te gaan 🙈 Stiekem hoop ik op een tijd onder de 2 uur maar dat valt dus nog af te wachten..

  Reageer
 27. Willeke 3 jarengeleden

  Hoi Marloes!
  Top gedaan, wat zul je trots zijn. Je hebt je doel bereikt en er keihard voor gewerkt. En nog harder gelopen ook nog. Super!
  Dank je wel weer voor je verslag
  Groetjes, Willeke

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Dank je wel! Iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve reacties. Ik heb ze allemaal gelezen en er super van genoten. Jullie zijn de besten!

   Reageer
 28. Niels Wieringa 3 jarengeleden

  Wow Marloes ontzettend goed gedaan, gewoon 5 minuten onder je streeftijd gelopen!! 🙂 Trots!!!!
  En wat een leuk verslag (met super leuke foto’s) waarin je echt je gevoelens beschrijft tijdens de wedstrijd, ik weet hoe zwaar het kan zijn en je hebt het toch maar mooi even geflikt!!! 🙂

  Reageer
 29. Janne 3 jarengeleden

  Wat fijn dat het zo goed ging! Ik vind het vooral erg leuk om te lezen dat je een fijne dag hebt gehad. Je mag heel trots zijn op jezelf!
  Mooi hoe een hardloopafstand veel korter lijkt als je hem vaker hebt gedaan, hè. Ik heb dat met de 5 km wel al, maar met de 10 km nog niet. 5 km voelt voor mij als “even een lekker loopje, o hee, ik ben na een halfuur alweer thuis, laat ik de volgende keer maar wat verder gaan dan”, maar als ik een 10 km doe krijg ik na 7-8 km last van mijn kuiten. Heb jij nog tips om kramp in je kuiten te voorkomen met lopen? Wat ik al doe is:
  – goed warm houden, dus vaker een lange legging aan dan vroeger
  – uitgebreide warming-up met dynamisch rekken en allerlei loopoefeningen om de benen goed los en warm te maken

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: