bruiloft video 2
| 27 augustus 2017

Mijn plannen met optimavita.nl…

Hi guys! Ik vind het hoog tijd om jullie een beetje op te hoogte te stellen van wat er gaande is achter de schermen van mijn blog. Ook wil ik heeeeelll graag je mening en feedback. Deze zondag leek me een heel mooi moment daarvoor. Ik heb namelijk de laatste maanden heel veel nagedacht over wat ik wil met mijn blog en YouTube kanaal. Ik heb besloten dat ik het nodig vind om eens flink een frisse wind erdoorheen te gooien. Wat en hoe precies, lees je hieronder.

Wat wil ik met mijn blog en YouTube kanaal
Het begon allemaal toen ik merkte dat ik het eigenlijk veel te druk had. Voor mijn eigen geluk was het nodig om eens goed te kijken waar ik werk kon verminderen. Ik ben toen gaan nadenken over wat mij gelukkig maakt. Een van de belangrijkste conclusies was:

Mijn blog en YouTube kanaal zijn momenteel een van de grootste passies in mijn leven! Ik word ZO gelukkig van het contact met jullie en van het delen van mijn visie. 

Je begrijpt dan misschien ook wel dat ik dit NOOIT zou opgeven. Ik heb er daarom voor gekozen om mijn contracturen bij de sportschool te verminderen.

Daarnaast ben ik eens kritisch naar optimavita.nl gaan kijken… Het ziet er best leuk uit, maar het kan zéker beter en professioneler. Hierover kreeg ik ook hele fijne feedback van mijn mediabureau. Ik besloot het volgende: Als mijn blog zo’n groot deel is van mijn passie en geluk, dan wil ik er ook meer aandacht aan besteden! Ik vond het dus hoog tijd voor verandering.

Wat is er al veranderd?
Er zijn inmiddels een aantal dingen veranderd op optimavita.nl. Misschien heb je het al gemerkt, misschien nog niet.

 • Sinds ruim een jaar zie je vaker reclames verschijnen, vooral bovenaan de site. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik mede daardoor deels mijn inkomen kan halen uit het bloggen. Ik steek gigantisch veel tijd in het maken van goede content…en ik moet natuurlijk wel kunnen leven van mijn centjes. Tot nu toe heb ik nog nooit 1 negatieve reactie van jullie gehad over deze reclames, super bedankt daarvoor!
 • Wat je waarschijnlijk niet gemist heb, is mijn nieuwe profielfoto die je hiernaast kunt zien. Ik vond het hoog tijd voor wat professionele foto’s en ben op zoek gegaan naar een fotograaf die me aansprak. Ik kwam uit bij Ronald Zijlstra en ik ben SUPER blij met de foto’s die hij van me maakte. Ik betaalde de shoot gewoon zelf, dus deze shoutout is totaal niet gesponsord :). Je zult in de komende tijd meer van zijn foto’s van mij op mijn blog en social media zien verschijnen.
 • Jullie konden in vlog #42 al zien dat ik een afspraak had met Jessie. Zij gaat me helpen bij het aanpassen van mijn site. Ze heeft inmiddels de volgende dingen voor me gedaan:
  • optimavita.nl laadt sneller, doordat er achter te schermen wat veranderingen zijn aangebracht.
  • De knop ‘lees verder‘ is zichtbaarder geworden. We willen hier mogelijk nog meer in aanpassen, maar op dit moment laat het frame dat ik gebruik voor de website dat nog niet toe.
  • Het menu voor de recepten is uitgebreid! Als je nu op ‘recepten’ gaat staan en vervolgens op ‘warme maaltijd’, dan kun je verder filteren op bijvoorbeeld pasta’s en rijstgerechten. Hier komt mogelijk nog een verdere uitbreiding voor.

Wat gaat er nog veranderen?
De grootste zichtbare verandering die er nog aan zit te komen, is een nieuwe banner bovenaan de homepagina. Ik wil hem iets breder maken en natuurlijk mijn mooie nieuwe foto’s erin verwerken, voor een nog professionelere uitstraling. Daarnaast nog een paar kleine aanpassingen, zoals bijvoorbeeld knoppen die verwijzen naar mijn social media accounts.

Verder wil ik extra aandacht steken in het maken van mooie foto’s, vaker mijn schaamte overboord gooien en in het openbaar een fotoshoot doen en natuurlijk leuke video’s en artikelen blijven maken.

Jouw tips, feedback en ideeën
Wat ik super fijn zou vinden, is als jij ook eens kritisch mee wil kijken naar de layout van optimavita.nl. Mis je dingen in de opmaak, die je bijvoorbeeld bij andere blogs wel ziet? Of heb je misschien hele andere tips voor het verbeteren van mijn blog?

Ik kijk zelf natuurlijk altijd kritisch en vraag regelmatig mensen om mij heen om tips. Maar hoe meer kritische blikken hoe beter!

Zoals ik al zei, mijn blog is echt mijn passie. Ik wil dan ook zo lang mogelijk blijven bloggen en ik hoop natuurlijk dat het publiek dat ik bereik constant blijft groeien. Alle tips zijn dus welkom! Ik kan je niet beloven dat ik alles direct aanpas, maar ik zal het zeker meenemen als overweging!

Dan tenslotte nog even een groot DANK JE WEL! Mede dankzij jou heb ik namelijk van mijn blog en YouTube kanaal mijn parttime baan gemaakt. Het zou me heel erg helpen als je me wilt volgen op Instagram en/of Facebook en als je zou willen abonneren op mijn YouTube kanaal. Dit is allemaal helemaal gratis.

Groetjes, Marloes

Heb jij nog tips voor hoe ik optimavita.nl zou kunnen verbeteren?

35 reacties

 1. Je doet het allemaal al super goed en leuk. Ik heb maar 1 tip en dat is om de “zoeken” balk bovenaan je pagina te zetten als dat kan. Ga zo door! Ik kom elke dag kijken en je helpt me enorm. Dank!

  1. Dank jullie wel voor al jullie lieve woorden en opbouwende feedback! Ik kan er zeker wat mee. Ik heb alles doorgelezen en ga vol nieuwe inspiratie verder aan de slag. Mocht je nog iets bedenken, just let me know :).

  2. Dat is op een telefoon ja. Op de pc heb je de zoekbalk gewoon rechts boven. Ik heb ook echt heel lang gezocht toen op mijn telefoon. Eerst dacht ik dat er geen zoekfunctie was..haha.

 2. Super Marloes! Ik kijk trouw ELKE dag op jouw blog.

  Een tip van mij:
  Misschien is het makkelijk om bij artikelen pagina nummers te zetten ipv “eerdere berichten”. Dus dat je bij warme maaltijden op pagina nummer 5 kan klikken en zo kan je sneller recepten vinden. Anders moet je 5 x op “eerdere berichten” klikken. Nou kijk ik altijd op mijn telefoon naar jouw blog, dus ik weet niet of je dit al hebt als je op de computer kijkt.

  Liefs Tessa

  1. Ja ik sluit me aan bij Tessa! Een bericht van bijvoorbeeld 1 of 2 maanden eerder is dan makkelijker terug te vinden, vooral als je hem met de bovenste zoekknop niet kan vinden.
   Verder vind ik je website echt top!! En je youtube kanaal ook.
   Misschien, om interactie tussen lezers in de comments te stimuleren: een automatische melding indien gewenst via mail wanneer iemand op je comment reageert? Geen idee of dat mogelijk is hoor en zo is het ook prima! 😉

 3. Wat leuk dat je er zoveel energie uithaalt!!! Dat is ook wel te ziem op je pagina! Ik heb eigenlijk niet direct tips. Vind je site zo erg leuk. Je video’s kijk ik niet zo vaak. Ik ben meer een lezer. Vind het daarom super dat je altijd nog een korte samenvatting geeft.
  Keep up the good work en geniet ervan! Je doet het super!

 4. Wauw. Super leuk. En jij dank je wel dat je ons zoveel geeft. Ikzelf zie vandaag voor het eerst de menu knop (bloos) waar dus nog zoooveel achter zit. Dus misschien…… ik ga zo op mijn gemak kijken en recepten zoeken. TOP!!!!

 5. Wat ontzettend leuk dat je blog zo’n grote passie is en dat je er alleen nog maar meer passie en tijd in wilt gaan steken 🙂 Ik ben heel benieuwd naar alle veranderingen en naar je foto’s door de fotograaf natuurlijk. Ik vind je blog nu al super en lees hier graag. Misschien nog 2 tips voor je lay-out:
  – Is het een leuk idee om Instagram-foto’s onderaan je blog in een rij te laten zien of anders gewoon een paar standaardfoto’s? Ik denk dat dat wel vrolijk zou staan 🙂
  – Je ‘Over mij’-pagina is nu een beetje verstopt in de menubalk. Misschien is het leuk om daar een aparte hoofdpagina in de menubalk van te maken. Zelf ben ik in ieder geval altijd wel benieuwd naar die pagina bij bloggers en vind ik het fijn als ik daar meteen op kan klikken.
  Misschien zijn het gewoon persoonlijke voorkeuren, hoor 😉 En dat zijn ook echt de twee enige tips die ik heb. Je doet het namelijk echt super! 🙂

 6. Hoi ik wil ook even kwijt dat ik super blij ben met alles wat je maakt, die extra doorklikknoppen bij recepten is erg handig en inderdaad de zoekfunctie bovenaan (als je op je smartphone kijkt) zou handiger zijn.
  je nieuwe foto is prachtig en dat je met de reclames wat kan verdienen gun ik je enorm want je doet zoveel voor ons zonder dat wij er voor moeten betalen. Jij ook enorm bedankt voor je lekker recepten, leuke video’s en het goede advies en tips. Veel liefs en veel geluk met Sven samen.

 7. Hier nog een heel tevreden volger! Elke dag kijk ik op je site. Ik ben wel altijd benieuwd naar reacties van anderen op je artikelen, dus ik kijk gerust 2 of 3 keer even om de reacties ook te lezen. Misschien Is er iets op te vinden dat alle nieuwe reacties meteen ergens te zien zijn….Zeker ook reacties op oudere artikelen, want die lees je als lezer anders niet meer, terwijl ik vragen van anderen, waar jij vaak op reageert, ook heel leerzaam vind.

  Daarnaast merk ik dat ik je site gebruik voor artikelen, info en recepten. Echter de workouts doe ik altijd via Youtube. Daar vind ik de indeling veeel handiger. Ik vind het geen punt, wellicht Is dit wel iets om op je site makkelijker te maken.

  Veel succes met je zoektocht naar het optimaliseren! Ik vind de reclame trouwens echt geen probleem; zo krijg ik gratis veel info en verdien jij ook iets. Lijkt me niet meer dan fair ?

  Successsss

 8. Harstikke leuk Marloes! Ik lees je blog dagelijks en waardeer het heel erg dat er elke dag een artikel/video voor ons klaarstaat! Je doet het geweldig! Ik zou graag die extra doorklikknoppen bij recepten willen zien!
  Ook jouw wekelijkse weekendvlogs bevallen me erg goed! Is het misschien een idee dat je ook foto’s op optimavita deelt van je doordeweekse leven? Een soort sneak peak?

 9. Hoi Marloes,

  Wat leuk dat je er zo mee bezig bent!
  Ik heb me totaal nog niet gestoord aan de reclame, want ik begrijp ook dat het nodig is om er van te kunnen leven. En dat je er veel tijd aan besteed is echt duidelijk, ook mbt jouw reacties op reacties enzo.
  Ik ben het er wel mee eens dat het leuk zou zijn als je een melding krijgt als iemand op je reactie heeft gereageerd, nu moet ik steeds terug om te kijken of er nog wat bijgeschreven is 🙂
  Verder vind ik het fijn dat je site redelijk simpel in elkaar zit, en vind ik je youtube kanaal echt helemaal super (ook leuke afwisseling tussen sport, voeding en vlogs).
  Ga zo door!

 10. Je doet het super goed, ga vooral zo door! Ik schrok even van de titel, ik was even bang dat je zou gaan minderen of zelfs wilde stoppen, maar gelukkig is dat juist niet!! 😀

  Een tip: Bij ‘oudere berichten’ of ‘nieuwere berichten’ het aantal pagina’s neerzetten, zodat je een idee hebt hoever je terug of vooruit kunt. Vooral als je iets zoekt, vind ik dat handig 🙂

 11. Wat fijn dat je flink wil groeien met je site!
  Ik sluit me volledig aan bij wat hier boven al voor tips werden gegeven. Ga zo door!
  Groetjes Wivineke

 12. Top blog/video’s! Zit goed in elkaar en je hebt een prettige manier van uitleg e.d.
  Wellicht ben ik nu te kritisch, maar het valt mij op dat het qua spelling/zinsopbouw net wat ‘professioneler’ mag. Bijv. geen hoofdletter na een dubbele punt o.i.d.

  Als dit niet zou veranderen, zou dit voor veel mensen niet echt uitmaken. Het is wel iets wat me opviel.

  Groetjes!

 13. Ik ben dan wel 60+ en ik kijk hier elke dag.
  Heerlijke recepten tips enz
  Met de vakantie weinig bewogen en daar gaat dan nu verandering in komen.
  Ga vooral zo door ik vin het top.

 14. Heyy,

  Ik heb het eronder gezet van andere reacties wat naar mijn idee ook verbeterpunten zijn. En ik lees ook graag de reacties, dus ja ik bezoek een artikel ook meerdere keren op een dag! Een notificatie zou leuk zijn:). Verder vind ik je website heel overzichtelijk (juist doordat er weinig poespas omheen zit). Ik kan alles vinden, zo zoek ik wél via je website naar workouts. En ik heb dus op mijn bladwijzerbalk een map met verzamelde workouts. Zo doe ik gerust een 20 min x workout die ik aanpas zodat ik wel de super motiverende coach heb!

  Leuk je professionele foto’s zijn ook erg mooi, hoewel ik al je foto’s mooi vind! Hoop dat je inkomsten nog zo mogen zijn dat je je doel om een huis te kopen snel kan realiseren ondertussen als zzp’er, zal geen makkelijker beslissing geweest zijn om op de sportschool minder te gaan werken. Ik ben het absoluut mee eens dat je moet doen wat je leuk vindt en je hebt een hoop (en volgens mij ook echt véél) mensen die ook gelukkig worden van jou!! Keep going the good work en dat lukt jou wel:)

 15. De uitbreiding van het filteren bij recepten vind ik een super goed pluspunt!
  Misschien is het een idee nog een kanaaltrailer te maken op youtube, en veranderen dat je recente uploads bovenaan staan.
  Verder, ga zo door zou ik zeggen, ik haal veel uit je artikelen en vlogs!

 16. Ik zou het fijn vinden dat als je op de grote foto klikt bij een artikel, je dan echt naar het artikel gaat en niet de foto uitvergroot krijgt. Klikt net iets makkelijker vind ik!

  1. Dat is ook zeker een goede ja! En je moet dan ook op de back knop drukken als je terug wilt gaan. Bij sommige sites kan je nog wel eens op de foto drukken dat hij weer klein wordt maar bij jou vergroot en verkleint hij:p.

 17. Ik heb je pas sinds een week ‘ontdekt’ en lees met veel plezier je artikelen, volg je op Instagram en ik heb ook al je beginner workout gedaan met de kettlebell.
  Superleuk! Ik hoop dat je je draai vindt qua werk, en vooral hiermee door wil blijven gaan 🙂

 18. Ik volg voornamelijk je blog en Facebook. Tip voor efficiëntie zou zijn op je blog: als ik na het lezen de reacties wil lezen dan moet ik weer helemaal naar boven scrollen om op de knop reacties te klikken. Zou fijn zijn als die ook beneden komt te staan. Verder dik tevreden en lees met veel plezier en interesse.

  1. Hoi Sabine1979, kan jij na het artikel niet doorscrollen naar beneden? Want Marloes eindigt altijd met een vraag en volgens mij kan je dan gewoon verder scrollen. Bovenin het artikel staat inderdaad een link met het aantal reacties, maar daar hoef je dus niet eerst op te klikken. (Mijn bevindingen zijn zowel van op de telefoon als op de laptop).

 19. Wat leuk om te lezen Marloes! Qua opmaak van de site krijg je al hulp geef je aan.

  Ideeën voor artikelen en youtube:
  – meer recepten met veel eiwit voor vega’s
  – meer workout’s en ook zonder springen, zodat je ze ook in je woonkamer ‘s avonds kan doen 🙂
  – tips over balans rust – sporten

 20. Super leuk om te lezen. Ik ben blij dat je niet stopt. Je site is gewoon puur, ik ben een mens die vooral de simpele tips nodig heeft om gezonder te leven. Ik vind video’s leuk, maar ik lees toch erg graag. Op mijn werk in de pauze kan ik geen video’s kijken en lees ik dus graag. Ik ben geen sporter, ik zwem 1x in de week en probeer veel te wandelen en pak de fiets, maar dat was het wel. Ik vind het daarom erg interessant om op mijn voeding te letten maar ben ook gek op lekker eten. Hier moet ik balans in vinden. Als ik even uit die balans ben lees ik graag even een artikel met tips zoals deze: https://www.optimavita.nl/afvallen-2/gezonder-leven-12-simpele-aanpassingen/ en dan denk ik; ohja tuurlijk, het is niet moeilijk ik kan het! Ohja en recepten vind ik ook altijd tof.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram