Tips voor verhuizen
| 4 augustus 2019

Tips voor verhuizen – Uit eigen ervaring!

Opvallend vaak kreeg ik de afgelopen tijd de vraag of ik tips heb voor verhuizen. Niet zo gek als je weet dat ik zelf net verhuisd ben en daar video’s over maakte, maar wel om deze vraag te stellen aan mij…. Ik ben professional op het gebied van voeding en sport, maar heb geen verhuisbedrijf :). Aan de andere kant vind ik mezelf inmiddels wel een beetje een ervaringsdeskundige en heb ik wel wat handige tips voor je, dus let’s go!

Verhuistips uit ervaring

Hieronder in willekeurige volgorde mijn tips voor jou, voor als je ook gaat verhuizen. Het zijn vooral dingen die ons ontzettend hebben geholpen en die ik de volgende keer absoluut weer zo zou doen (al heb ik nu het gevoel hier nooit meer weg te willen, maar je snapt wat ik bedoel ;)).

 • Als je de tijd hebt, begin dan vroeg! Wij zijn al weken voor de overdrachtsdatum begonnen met dozen inpakken en dat gaf me enorm veel rust. Je hebt zo veel dingen in huis die je nauwelijks gebruikt! Gewoon alvast inpakken :).
 • Bepaal samen of je een verhuisteam wilt inhuren, of dat dit niet nodig is. Wij hadden relatief weinig spullen te verhuizen, veel familie die wilden helpen en een broertje met een grote kar. Iets (of iemand) huren was dus niet nodig, maar misschien is dat voor jou wel handig.
 • Maak lijstjes! Mij heeft dit enorm veel rust gegeven. Ik ben anders veel te veel bezig met wat ik niet moest vergeten. Denk aan meterstanden opnemen, reservesleutels van je woning verzamelen, verhuizing doorgeven bij bijvoorbeeld je tv-provider, waterbedrijf, energieleverancier en bij de gemeente etc.
 • Zorg ervoor dat je op de verhuisdag alles ingepakt heb staan. Denk bijvoorbeeld ook aan het leeghalen en ontkoppelen van de koelkast, het ontdooien van de vriezer en het loshalen van de wasmachine. Dit scheelt je zo veel tijd op de dag zelf!
 • Op internet zijn veel lijstjes te vinden met dingen die je niet moet vergeten bij een verhuizing. Ik vond dat erg fijn. Echt niet alles is van toepassing, maar ik vond het toch prettig om door te lezen, zodat ik het idee had dat ik niets vergat. Ik heb bijvoorbeeld deze gebruikt.
 • Kijk eens op marktplaats voor verhuisdozen! In de winkel betaal je al snel 2 tot 3 euro per stuk, ik kocht 65 dozen voor €40,- op marktplaats! Makkelijk verdiend :).
 • Schrijf globaal op de dozen wat erin zit. Als je begint dan denk je dat je het wel onthoudt. Dat is niet zo! Ik zette er bijvoorbeeld op ‘kleding’, ‘keuken’, ‘slaapkamer’, ‘schuur’ etc. Zo wist mijn verhuis-team (a.k.a. onze families) ook direct waar ze de doos konden neerzetten.
 • Ik heb twee dozen gemaakt die ik ‘overlevingsdozen noemde’. Daarin zat bijvoorbeeld koffie, thee, wc-papier, een paar kopjes en bordjes, een mes en lepeltjes, het koffiezetapparaat, een opschrijfboekje en een pen, schoonmaakmiddel, wat doekjes, een pak koekjes (voor bij een enegie-dip) en andere dingen die je graag direct bij de hand hebt in het nieuwe huis.
Onze nieuwe loungebank voor buiten was absoluut NIET noodzakelijk, maar wel voordelig omdat hij flink in de aanbieding was ;).
 • Ga je groter wonen of voor het eerst op jezelf? Koop eerst alleen de noodzakelijke dingen en kijk later wat je verder nog nodig hebt. Vaak weet je past écht waar je kasten wilt hebben als je eenmaal in de woning bent. Wij hebben momenteel bijvoorbeeld ook nog geen schoenenrek en geen kapstok, omdat we het lastig vonden om te bepalen wat we wilden. Dat is helemaal prima, schoenen en jassen kunnen nog wel even in dozen blijven.
 • Durf af te dingen bij de aankoop van dure (of veel) meubelen! Het is een beetje eng, I know…maar als je je daaroverheen zet, kun je flink wat geld besparen! En vragen kan altijd, right!? Ik heb bij de aankoop van onze bank geloof ik iets gevraagd als ‘is er nog iets aan de prijs te doen?’. Daar werd heel normaal op gereageerd door de verkoper, hij stond duidelijk open voor onderhandeling. Uiteindelijk heeft het ons een paar honderd euro gescheeld! Daarvoor wil ik best even een beetje uit m’n comfortzone ;).
 • Moeite met aansluiten van internet of TV? Ga niet lang zelf prutsen maar bel je provider. Bij ons kwam een paar dagen later een monteur die direct ook (gratis!) een nieuwe router plaatste én een wifi-versterker.
 • Is het warm als je gaat verhuizen? Plaats een aantal ventilatoren in het huis. Bij ons was het tussen de 30 en 40 (!!) graden en dat windje door het huis heeft ons echt gered. Een aantal familieleden namen ook hun ventilator mee, zodat we het relatief koel hebben kunnen houden.
 • Ik koos ervoor om wat contant geld in huis te hebben. Zo kun je makkelijk iemand voor een boodschap sturen. Ik vind het altijd zo vervelend als iemand iets voor mij betaald en ik het door de hectiek vergeet terug te betalen. Vragen om een tikkie kan natuurlijk ook…das misschien iets meer 2019 ;).
 • Neem niet teveel hulp aan. Dat klinkt misschien stom, maar ik vond het super fijn dat we tijdens deze verhuizing met een overzichtelijk aantal mensen waren. Je moet toch een beetje aansturen en als je dan 10 man in je huis hebt rondlopen, is dat best lastig. Om deze reden hebben we best veel vrienden die hulp aanboden vriendelijk afgeslagen. We zijn telkens met maximaal zo’n 6 man aan de slag geweest.
 • Ik heb gezond eten even overboord gezet. Het was gewoon veel praktischer om voor iedereen patat en pizza te bestellen :). Uiteindelijk heb je dat ook dubbel en dwars verdiend na zo’n dag!

Mijn conclusie

Verhuizen zal nooit mijn hobby worden, maar ik kan met 100% eerlijkheid zeggen dat ik oprecht van mijn afgelopen verhuizing heb genoten. Meer dan van alle anderen die ik heb meegemaakt. Ik ben er van overtuigd dat dit mede te maken had met een goede voorbereiding en met een klein groepje fijne mensen om ons heen waar we ons helemaal vertrouwd bij voelden.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad.

Groetjes, Marloes

Ben jij vaak verhuisd? Heb je misschien aanvullende tips uit eigen ervaring?

10 reacties

 1. Wat hebben wij er al wat af verhuist! Ik denk dat ik in mijn leven al tien keer ben verhuist, onze kinderen zijn inmiddels ook per kind wel vijf of zes keer verkast! Ik heb drie broers en drie zussen nou tel maar op!!
  Maar Marloes, ik moet je een compliment geven, je hebt het fantastisch geregeld! Natuurlijk hadden wij vroeger geen internet maar we hielpen elkaar altijd. Ooit zijn we verhuist omdat mijn man een overplaatsing kreeg, die verhuizing was geheel verzorgd voor wat betreft de inboedel, we moesten natuurlijk alle andere dingen wel zelf regelen! En toch heb ik nog steeds geen hekel aan verhuizen, al kost het naarmate je ouder wordt wordt wel steeds meer moeite.
  Ik hoop dat jullie erg gelukkig zijn in deze woning en de katten vind ik super! Mijn man is er allergisch voor wij hebben een hond! Altijd een gehad. 36 jaar getrouwd dus de derde en die is ook al weer twaalf jaar oud.
  Je hebt echt goede tips aangedragen daar zou iedereen een voorbeeld aan moeten nemen! Chapou!

  1. Mijn laatste verhuizing is bijna 40 jaar geleden;) dus ik kan daar niet echt over mee praten. Maar wat mij al die weken is opgevallen,Marloes ( en Sven natuurlijk) is hoe ogenschijnlijk relaxed het allemaal ging,gewoon gewerkt, gesport,gegeten en dan tussendoor alles regelen. Petje af wat mij betreft!
   En het ziet er heerlijk en gezellig uit. Ik wens jullie veel geluk daar.

 2. Ik ben afgelopen januari voor de 11e keer in mijn leven verhuisd. Ik vond het echt verschrikkelijk. Er moest zo veel geklust worden in ons nieuwe huis en wij hadden wel heel veel spullen (te veel, als je het mij vraagt, dus we hebben ook enorm opgeruimd en verkocht of naar de kringloop gebracht).

  Ik zou jouw tip over op de dozen schrijven wat erin zit willen aanvullen met: doe het niet te globaal maar juist in detail. Vooral als je bijv. een doos vol met dezelfde soort spullen hebt gevuld maar er ook nog 1 of 2 andere dingen ingegooid hebt om de doos vol te maken. Schrijf die 1 of 2 andere dingen apart op de doos, want je zoekt je anders later echt een ongeluk! En schrijf het niet alleen bovenop de doos, maar ook aan de zijkant. Met een dikke stift zodat het van een afstandje leesbaar is. Je denkt altijd dat je het wel onthoudt, maar je onthoudt het niet.

  En wij hadden op de dag van de verhuizing juist wel veel hulp en dat was zoooo fijn. Zij namen de regie een beetje over, dat vond ik heel prettig want ik was enorm gestresst. Ik werd bij de voordeur gezet terwijl de rest alles naar binnen sjouwde en ik moest bij alles wat door de voordeur kwam aangeven naar welke kamer het moest. Sommige mensen gingen alvast ons bed in elkaar zetten of een kast, heerlijk. Anderen regelden koffie en thee en kwamen met zelfgebakken cake.

  Wij hadden wel een kleine verhuiswagen gehuurd die we twee keer volgeladen hebben, dus dan is veel hulp echt fijn.

 3. Leuk om hier over jouw eigen verhuiservaring te lezen! Ik ga zelf ook binnenkort verhuizen en kan nog wel wat tips gebruiken. Ik heb gelukkig al veel dozen kunnen regelen, maar ben nog wel aan het nadenken over het vervoer van mijn inboedel. Wellicht huur ik toch maar een kleine verhuiswagen.

 4. You can take the Huistest athttps://www.verhuisbedrijfdirect.nl There you will receive an overview of the areas for improvement in your home and useful tips and products to make your home more comfortable and safer. On verhuisservice Den Haag Alleszelf gave valuable tips for at home before.

 5. Vroeg beginnen met inpakken en sorteren heeft mij ook geholpen om zonder al te veel stress mijn verhuizing door te komen. Daarnaast konden we een aantal grote meubels opslaan bij mijn ouders. Dit zorgde ervoor dat we meer zoveel zware spullen op de verhuisdag zelf moesten overbrengen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram