tips gezond leven
Leefstijl Vraag maar raak

Tips voor jullie problemen bij gezond leven! – Optima Tips

Door

Ineens had ik een leuk idee voor een video! (Tenminste, dat vind ik zelf ;)) Ik ga jullie advies geven over problemen die jullie hebben bij gezond leven. Ik deed een oproep voor een eerste video en kreeg ZO veel reacties! Vol enthousiasme ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Mochten jullie net zo enthousiast zijn als ik, dan zal ik dit zeker vaker doen.

Jouw probleem kun je dus hieronder achter laten. Dan kan anoniem als je dat wilt! In de video zal ik de vragen ook altijd anoniem beantwoorden.

Groetjes, Marloes

Vind jij dat ik zulk soort video’s vaker moet maken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Bianca W 2 jaargeleden

  Leuke duidelijke video!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen echte vragen meer heb, meestal kan ik alles wel vinden op optima vita 😊. Maar… ik worstel wel af en toe met wat kilootjes, je hebt er genoeg tips over hoor, maar af en toe een reminder met gezonde tips is wel erg fijn. Daarom volg ik je zo graag! De tips die je hebt kun je goed en snel in praktijk brengen en de tips over voeding zijn gemakkelijk én betaalbaar!
  Fijne dag!!

  Reageer
  • Marloes 2 jaargeleden

   Zo leuk om te horen!! Thanks ♥

   Reageer
  • Edith 2 jaargeleden

   Hey Marloes! Dank je wel voor je down to earth vlogs en blogs. Ik kijk en lees ze graag. Elke morgen zet ik trouw mn wekker een uurtje eerder om voordat het hele circus hier op gang komt een work out van je te doen. Dat is mijn me-time en de afspraak/vergadering met mezelf in de agenda. Vorig jaar heb ik 3 maanden met een personal trainer gewerkt en van haar een voedings schema gekregen maar het is zo veel!!!! Veel wat ik op een dag “moet” eten. Tussen het ontbijt en de lunch neem ik bijv.geen tussendoortje omdat ik echt geen trek heb. De hoeveelheid kwark/havermout/cracker/brood etc van het ontbijt heb ik dan ook al gehalveerd omdat het me gewoon te veel is. Smiddags heb ik wel echt trek in een tussendoortje maar na het avond eten eet ik weinig tot niks meer terwijl op het schema bijv nog 200ml kwark of yoghurt staat.
   Dus eigenlijk is mijn “probleem” dat ik meer zou moeten eten om alles binnen te krijgen wat ik nodig heb maar daar eigenlijk geen behoefte aan heb. En ik vind het ook erg tegenstrijdig…..
   Nogmaals dank Marloes voor al je inspiratie. Groetjes Edith

   Reageer
 2. Ellen 2 jaargeleden

  Hoi lieve Marloes,

  wat geef jij fijne tips en hoe je het over brengt naar mij echt super fijn.
  ik kijk al zolang je vlogs en andere video’s. de workout videos probeer ik ook thuis te doen met jouw suport.
  ik vind het jammer dat mensen soms zeuren over dikke benen, dan denk ik : wees blij dat je beenspieren het doen! mijn vriendin zit altijd in de rolstoel , ze is vanaf haar navel verlamd en zij is ook heel stevig maar zij kan dus niet lopen.

  ik zelf ben ook geboren met een openrug en heb dus een rolstoel met aankoppel fiets voor buiten en mijn looprekje voor binnen.

  Lieve Marloes,
  ik wou je nogmaals even zeggen dat je mij echt inspireert met je tips en video’s! KEEP COING!
  iedereen is zijn of haar eigen winnaar!

  fijne dag! groetjes Ellen

  Reageer
 3. Eva 2 jaargeleden

  Leuke video weer Marlous!
  Zelf merk ik dat ik het heel lastig vind om maat te houden in situaties dat er veel ongezond eten op tafel staat, bijv tijdens een borrel of verjaardag. Ik kan mezelf dan wel dingen voornemen, maar wanneer ik in zo’n moment kom dan denk ik daar niet meer aan of het lijkt opeens niet meer belangrijk. En ik vind het dan ook wel belangrijk om te genieten, maar vaak eet ik zo veel dat het me na afloop alleen maar minder gelukkig maakt. Heb je hier ook tips voor?

  Reageer
  • Fleur 2 jaargeleden

   Misschien helpt het om voordat je zo’n verjaardag/borrel hebt een grote, gezonde maaltijd te eten. Dan zit je sowieso al aardig vol, en is het misschien makkelijker om het bij één taartpunt of een paar toastjes bijvoorbeeld te houden zonder dat je achteraf echt te veel gegeten hebt. 🙂

   Reageer
 4. Kim 2 jaargeleden

  Heb je ook tips om naast wandelen en fietsen ook wat meer een soort “krachttraining” te doen zonder dat dit oefeningen zijn zoals in de sportschool? En heb je ervaring met flavour drops?

  Groetjes!

  Reageer
  • inge 2 jaargeleden

   Hier ben ik ook benieuwd naar!!

   Reageer
 5. Chantal 2 jaargeleden

  Leuke video en dus voor herhaling vatbaar. Is loop er al een hele tijd tegenaan dat ik heel snel hoofdpijn en duizelig word tijdens een workout waarbij mijn hartslag flink omhoog gaat (zware krachttraining of HIIT). Ik probeer goed te letten om mijn eten vooraf door meer KH te eten, maar toch overkomt me dit veel. Heb je tips? (voor in je volgende video :))

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.