Stretch routine
| 28 oktober 2019

Stretch Routine – Rekken voor Beginners en Gevorderden!

Opvallend veel verzoekjes voor een nieuwe stretch routine kwamen er de laatste tijd binnen. Grappig, want rekken en strekken is iets waar ik zelf de laatste tijd ook veel mee bezig ben. Ik vond het dan ook heerlijk om deze video op te nemen! Doe je gezellig met me mee?

Rekken en strekken

Je kunt deze routine heel goed na een workout doen, om je spieren weer even op te rekken en een moment van ontspanning te hebben. Persoonlijk doe ik het echter juist graag op rustdagen, of bijvoorbeeld de ochtend voor een heftige workout. Als ik vaker rek, voelt mijn lichaam zo veel fijner aan!

Zelfs mijn knieblessure wordt minder, als ik mijn hamstrings en kuiten goed soepel houd. Zoals ik eerder al heb verteld, is het dus zeker mijn doel om minimaal 2-3x per week een stretch routine te doen.

Ik ben heel benieuwd hoe vaak jij rekt! Hoe voel jij je erbij? En ga je deze routine doen? Of heb je een andere methode gevonden die je heel fijn vind? Misschien heb je zelfs wel tips voor mij! Ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwe manieren om mijn lichaam te blijven uitdagen.

Ik heb al heel veel geprobeerd om te ontspannen. Yoga en meditatie blijven gewoon niet echt mijn ding. Ik ga daarbij teveel aan andere dingen denken. Rekken en strekken vind ik ook niet het allerleukste om te doen, maar ik doe het wel makkelijker! Gewoon een leuk programma of een vlogje opzetten en m’n fitness matje erbij pakken. Momenteel lukt het me aardig om mijn stretch-doel te behalen.

Ik hoop ontzettend dat ik dit kan volhouden! Want ik voel me er zo goed bij. Zo’n video maken is daarmee ook gelijk een reminder aan mezelf.

Groetjes, Marloes

Hoe vaak doe jij een stretch routine?

8 reacties

 1. Sinds afgelopen week ben ik begonnen om 3 x in de week te stretchen 🙂
  In combinatie met jouw filmpje en ik merk echt dat ik minder spierpijn heb/ stijve spieren.
  ik blijf het braaf 3x in de week doen, lekker op mijn matje voor de kachel, is het nog niet eens een straf

 2. Hoi marloes, dank je wel voor de video. Ik doe ook veel rekoefeningen om mijn knieën te ontlasten. Wat mij verder ook erg helpt is dmv liggen/leunen op tennisballen te ontspannen.

 3. Beste Marloes.
  Heel fijn om deze stretch te doen. Ik doe hem zelfs meermaals per week. Brengt mijn lichaam terug soepel.
  Ik zou het leuk vinden moest er een stretch oefening zijn meer gebaseerd op de nek en schouders. Na een ganse dag computerwerk zou dit rustgevend zijn.
  Bedankt

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram