Ik in schommelstoel
Leefstijl Persoonlijk

Strak in Trouwjurk – Mijn plan!

Door

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, Sven en ik gaan op 8 juni trouwen! Dat duurt helemaal niet zo lang meer, nog iets langer dan 3 maanden. Ik heb veel vragen van jullie gekregen over of ik meer ga sporten of gezonder ga eten. In mijn vlog van afgelopen woensdag vertelde ik dat ik mijn missie ‘strak in trouwjurk’ officieel ben begonnen. Het leek me leuk om je daar in een artikel iets meer over te vertellen.

De afgelopen tijd

Ik heb het al vaker verteld, de afgelopen tijd was ik iets zwaarder dan ‘normaal’ en mijn vetpercentage ligt iets hoger. Dat is al zo vanaf onze vakantie in begin november. Ik vond het echter geen enkel probleem, voelde me evengoed fit en had geen behoefte om die paar extra kilo’s eraf te krijgen. Heel langzaam begon het echter te kriebelen…onze trouwdag komt namelijk steeds dichterbij!

Strak in trouwjurk

De meeste vrouwen zullen niet zwaarder willen zijn dan normaal op hun bruiloft. Dat geldt precies hetzelfde voor mij! Ik voel die paar extra kilo namelijk wel in mijn kleding. Momenteel vind ik mezelf trouwens absoluut niet te zwaar hoor! Ik ben nog steeds heel blij met mijn lichaam en mijn BMI is gewoon gezond (23,0). Ik vind het alleen mooier als ik mezelf in mijn trouwjurk kan hijsen zonder dat hij op bepaalde plekken in mijn (iniemini) vetrandje kan gaan snijden.

Strak in trouwjurk

Hoe ik dit ga aanpakken

Ik krijg al maanden vragen over of ik meer ga sporten, minder ga snoepen of gezonder ga eten. Ik weet ondertussen precies wat voor mij goed werkt en waar mijn valkuilen liggen. Als ik de fout in ga, dan is dat op momenten dat ik mezelf toesta om iets ongezonds te nemen. Ik neem dan te grote porties. Dit komt mede doordat ik niet altijd bewust genoeg eet. Bovendien heb ik er een handje van om te snaaien terwijl ik eten klaarmaak, of als ik langs de kast loop. Met dat in mijn achterhoofd, heb ik een plan gemaakt:

 • Meer sporten is niet haalbaar in mijn drukke werkweek. Dat houd ik dus ‘gewoon’ op 5x per week. Ben je benieuwd naar wat ik precies doe? Daar vertel ik je in deze video alles over.
 • Mijn snaaigedrag uit de kasten moet eruit. Ik weet dat het bij mij onwijs helpt om mezelf een alles-of-niets opdracht te geven. Ik at ooit alleen mijn hoofdmaaltijden voor een challenge. Ook heb ik een periode aan Intermittent Fasting gedaan. Beiden werkte super goed voor mij! Ik heb besloten deze laatste voor de komende tijd even op te pakken, waarschijnlijk voor 2-3 weken om mezelf het snaaien af te leren. Momenteel eet ik alleen tussen 13uur en 21uur, maar wel gewoon volgens mijn behoefte.
 • Ik zorg ervoor dat ik veel drink, dat zorgt ervoor dat ik minder trek heb en werkt dus perfect!
 • Ik gun mezelf 2-3 genietmomentjes per week. Als ik iets ongezonds neem, probeer ik relatief normale porties te nemen. Dus een kleine reep chocolade in plaats van een mega reep, of een reep chocolade én een halve zak popcorn (#guilty).
 • Momenteel sta ik regelmatiger op de weegschaal (1x per week), om mijn voortgang bij te houden. Daarnaast meet ik af en toe mijn vetpercentage en bepaal ik mijn buikomvang.

Het meest belangrijke voor mij is om kritisch in de spiegel te kijken. Dit is een stimulans om te weten dat ik de goede kant op ga. Het gaat me uiteindelijk om dat goede gevoel! Niet perse om een bepaald getal op de weegschaal.

Paar kilo aangekomen

Waarom ik nu al start

Ik ken mezelf, ik moet altijd een beetje inkomen. Ik begon dus afgelopen weekend, maar na het etentje van zondag heb ik toch ook nog even een Mc Flurry gehad en maakte ik ‘s avonds laat nog wat ovenfrietjes ‘omdat het kon’. Maandag had mijn schoonmoeder heerlijke pindarotsjes staan. Ik zwichtte en at er twee. Het waren er maar twee, dat wel! Maar toch…ik moet altijd even inkomen. Dit komt mede doordat ik eigenlijk gewoon wel tevreden ben, maar net even de puntjes op de i wil zetten.

Bovendien heb ik geen zin in stress de laatste paar weken voor onze bruiloft! Liever dus nu alvast beginnen dan op het laatste moment pas aan de slag gaan :).

Momenteel zit ik er lekker in! De afgelopen dagen heb ik niets ongezonds meer gegeten. Ik ben wel benieuwd hoe ik mijn weekend ga doorkomen (ik typ dit op donderdag 1 maart), want dat is normaal gesproken het moment dat ik mijn grote genietmomentjes neem. Je ziet het in de vlog van woensdag!

Jullie zijn mijn steun!

Absoluut geen dramatische plannen dus voor de komende tijd, maar gewoon even de puntjes op de i zetten. Door het met jullie te delen, heb ik een gigantische stok achter de deur! Tienduizenden mensen die vol interesse kijken of het me gaat lukken :). Dat vind ik fijn! Bovendien houd ik ervan om dingen met jullie te delen en open te zijn, ook als het niet helemaal tiptop gaat. Ik weet dat jullie het interessant vinden om te volgen, dus ik neem je gewoon lekker mee op mijn weg naar een iets strakker lichaam.

Groetjes, Marloes

Snap je mijn gedachtengang? Hoe zou jij dit aanpakken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. Bianca 4 jaargeleden

  Goed bezig Marloes! Herkenbaar. Hier mogen er ook wat kilootjes (3) af, maar het wil me niet echt lukken. Ik merk het inderdaad ook vooral aan m’n kleding. Eten is gewoon veels te lekker ?.
  Ik ga proberen om bij mijn valkuiltjes iets anders gaan te doen, even met de hond een rondje wandelen en veel gezonde tussendoortjes in huis hebben zoals worteltjes.
  Succes, komt goed hoor. Je hebt nog even ?!

  Zet m op!

  Reageer
 2. The O 4 jaargeleden

  Leuk dat je het deelt en heel veel succes, you can do it!

  Reageer
 3. Annette 4 jaargeleden

  Goed plan!! Ik doe met je mee!! Kan je er niet n gezamelijk plan van maken. Klaar voor de zomer ofzo??????
  IK DOE MEE!!!

  Reageer
 4. Phaedra 4 jaargeleden

  Heel veel succes Marloes! Ik hoop dat het lukt en anders ga je sowieso wel stralen die dag 🙂

  Reageer
 5. Linda 4 jaargeleden

  Zet hem op meis! Op naar die mooie dag waarop jij zal stralen in jouw droomjurk!! Intermittend fasting lijkt mij helemaal 10x niks, maar als het voor jou werkt go for it!

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Hhaha, ik dacht ook dat het niets voor mij zou zijn! Dus snap je helemaal. Thanks babe!

   Reageer
 6. Marieke 4 jaargeleden

  Hoi Marloes
  Ik vind het erg fijn om je te volgen
  Ik sport ook veel en herken veel van mezelf in jou. We vinden het zelfde lekker met eten (pindakaas en sambal??????) en hebben de zelfde valkuilen Haha
  Dus ga zo door met alles ik volg je graag ???
  Even een vraagje over de eiwitten van bodyenfit shop
  Maak jij elke dag eiwitpannenkoeken om het flesje op te maken? Want daar loop ik nu tegen aan..
  Sportieve groetjes van Marieke

  Reageer
  • Stefanie 4 jaargeleden

   Tipje voor het eiwit: bak een grotere lading pannekoeken en vries per 2/3 in. Ben je de volgende x ook nog is sneller klaar (vergeet alleen niet om een avond van tevoren in de koelkast te laten ontdooien)?

   Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Hi! Wat leuk dat je zo veel herkent :). Ik maak zeker niet iedere dag de pannenkoeken. Ik bewaar het flesje langer dan op de verpakking staat. Voor mij is dat prima en het blijft gewoon goed. Ik maak ook wel eens een pannenkoekje van alleen eiwit, als snack. Bijvoorbeeld met pindakaas en sambal :).

   Reageer
 7. Marlot 4 jaargeleden

  Gelijk heb je! Je moet je op en top voelen in je trouwjurk.
  Succes!

  Reageer
 8. Froukje 4 jaargeleden

  Hallo Marloes,

  Ik volg je nu al meer dan een jaar en heb nog nooit iets geplaatst maar nu kon ik niet anders.
  Met grote dank aan al jou filmpjes ben ik nu al 12 kilo afgevallen.
  Ik ben na de geboorte van mijn dochter enorm gaan snoepen. ze was een enorme huilbaby en ik maakte het mezelf met eten alleen maar gemakkelijk en at vooral snoep en koekjes.
  nu ben ik na de geboorte van mijn zoontje (er voor wel wat geprobeerd maar paste niet bij mij.) jou tegen gekomen op youtube en dit helpt mij enorm.

  Dit artikel vind ik een enorme motivatie om zelf ook strak in mijn trouwjurk te gaan.
  Ik ga ook trouwen!!
  op 22 juni vlak na jullie. (Gefeliciteerd trouwens!!)
  nu was ik in ong 4 maanden tijd bijna 20 kilo aangekomen dus graag zou ik er nog ongeveer 5 a 6 kilo af willen hebben. maar liever strakker dan de kilo’s.

  ik wil je enorm bedanken voor je filmpjes en artikels.
  En ik doe met je mee strak in de trouwjurk.

  Groetjes Froukje

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Zoo leuk om te horen!! Jij ook gefeliciteerd! Heel graag gedaan. We can do it!

   Reageer
 9. Ilse 4 jaargeleden

  Heel herkenbaar! Met nog 2,5 maand te gaan voor onze bruiloft probeer ik ook nog de puntjes op de I te zetten. Extra kilo’s door burn-out gekregen. En ik zou heel graag mijn “normale” zelf zijn, hoe ik was voor de burn-out.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.