| 25 december 2017

Storytime – Waardoor ik met sterker voel dan ooit…

Allereerst een heel fijn kerstfeest! Vandaag is het eerste kerstdag. Ik vond het tijd om iets bijzonders met jullie te delen. Letterlijk al jaren denk ik na over het plaatsen van deze video. Ik heb het echter nooit aangedurfd. Vooral omdat ik bang was voor de mening van anderen.

Een van mijn doelen voor 2017 was echter om mezelf iets meer open te stellen naar anderen. Ook vind ik het belangrijk om te doen wat IK denk dat goed is, zonder me teveel druk te maken om wat anderen daarvan vinden. Op deze speciale dag daarom voor mij een hele speciale video.

Ik neem je mee naar een van de belangrijkste gebeurtenissen uit mijn leven, waar ik nog nooit echt over verteld heb. Ik ga je vertellen hoe ik mijn grootste verdriet heb kunnen omzetten in mijn grootste kracht. Mede dankzij deze gebeurtenis voel ik me sterker dan ooit.

Hieronder nog even kort wat ik je wil mee geven met deze video:

Ik hoop dat je oprecht van jezelf houdt en beseft dat jij het allerbeste verdient in deze wereld. Bovendien hoop ik dat je bij belangrijke keuzes altijd beseft dat JIJ de belangrijkste persoon bent die je gelukkig moet maken. Laat jouw geluk niet afhangen van anderen. Het heeft me super veel kracht gegeven dat ik me besef dat ik niemand nodig heb om gelukkig te zijn.

Dat betekent niet dat ik minder houdt van Sven, van mijn familie en mijn vrienden, ik zou namelijk nooit zonder ze willen. Dat betekent echter niet dat ik niet zonder ze zou kunnen.

Maak dus keuzes in je leven die goed zijn voor JOU. Anderen kunnen je niet oprecht gelukkig maken, dat moet je zelf doen. Je zult merken dat de mensen die het dichtst bij je staan automatisch gelukkiger zijn als jij dat ook bent.

Ik hoop oprecht dat je begrijpt wat ik probeer te zeggen met deze video. Het is nooit mijn bedoeling om wie dan ook zwart te maken. Het ging me om mijn eigen gevoel in dit geheel.

Voor nu wens ik je hele fijne kerstdagen! Wat je ook gaat doen, probeer even stil te staan bij wat jou gelukkig maakt ♥.

Liefs, Marloes

Herken je mijn gevoel? Heb je er zelf ervaring mee?

56 reacties

 1. Wat een mooie en persoonlijke video!! Boodschap is duidelijk en heb ik zelf in verleden ook aan gewerkt… hou nu ook van mezelf en daardoor zit ik nu ook goed in mijn vel!

  Hele fijne kerstdag en geniet van jezelf!!

 2. Hoi Marloes,

  Dit heeft je gemaakt tot wie je nu bent en ja je bent een prachtige vrouw van binnen en buiten! Heel knap van je. En ja ik herken het gevoel ook, geen vreemdgaande vriend maar wel het gevoel dat ik niet zonder iemand kon en te lang bij bleef hangen. Bij mij liep ik mijn huidige man tegen het lijf waar het zo goed mee klikte waardoor dat mijn zetje was! En ja IEDEREEN verdient liefde en geluk, dat wens ik ook iedereen die dit leest en daar bid ik voor. Jij en iedereen fijne dagen en een mega mooi jaar toegewenst. Hoe was je hypotheekgesprek een tijdje terug? Hopelijk kunnen jij en Sven snel een huis kopen in 2018. Een mooie trouwerij staat te wachten. Een top jaar voor je! Voor je het weet ben je vijf jaar verder (als jij trouwt ben ik bijna 5 jaar getrouwd). Ik ga afsluiten reactie wordt zo erg lang! Ga zo door in 2018!!
  Liefs Marion

 3. Mooi mens, mooie boodschap!
  Zo waar, maar hier blijft het een leerpuntje, waar ook in 2018 weer aan gewerkt wordt (van mezelf houden & mezelf op de eerste plek zetten).

  Hele fijne feestdagen met alle lieve mensen om je heen en ga zo door!!

 4. Marloes, zo’n mooi en oprecht verhaal. Je bent een ontzettend positieve en inspireerde vrouw! Deze video zet mij zeker aan het denken en wil ik absoluut gaan uitvoeren, mezelf op 1 zetten. Dat wordt wel een uitdaging maar ik ga hem zeker aan. Bedankt voor deze wijze les.
  Ik wens je hele fijne feestdagen en een ontzettend mooi 2018! Maar dat gaat vast lukkken met alle mooie dingen voor jou in het vooruitzicht!

 5. Wat fijn dat je jouw eigen doel hebt durven bereiken!

  Op een heel andere manier herken ik dit wel. Namelijk dat ik na de Pabo ook orthopedagogiek heb gestudeerd en 7 jaar als onderwijsbegeleider heb gewerkt. Toen ik besloot dat ik toch als juf voor de klas wilde staan, werd dit niet altijd begrepen door mijn omgeving. Het heeft daardoor ook even geduurd voor ik dat besluit kon nemen. Zodat het voor mezelf niet als afgang of degradatie voelde, maar juist als het najagen van mijn dromen.
  Het is één van de beste besluiten ooit. Want ik ben een dolgelukkig juf!

  Achteraf zijn dit mooie leerzame momenten. Ik gun iedereen de kracht om zijn eigen weg in het leven te vinden, waarbij je zeker aan jezelf denkt.

  Heel fijne feestdagen, Marloes! #proud

 6. Wauw Marloes. Wat een powervrouw ben jij! Alleen al omdat je dit mega persoonlijke verhaal met ons wilt delen.
  Ik ben het helemaal eens met je boodschap. Pas wanneer je van jezelf houdt, ben je naar mijn idee ook pas in staat om anderen de liefde te geven die ze verdienen.
  Ik herken mezelf wel een beetje in je verhaal. Wel op een andere manier, met een andere achtergrond. Momenteel ben ik aan het strijden om een eetstoornis te overwinnen en daaronder ligt ook wel het gevoel dat ik mezelf nooit iets gun. Maar met deze boodschap van jou vandaag ga ik echt alles op alles zetten om vandaag maximaal te kunnen genieten (en de rest van de tijd ook natuurlijk!).
  Nogmaals dankjewel voor je verhaal!
  Heel veel liefs, Anne

 7. Wow, heftig! Dank je voor het posten. Ik heb in een gelijke situatie gezeten (twee keer zelfs, ik leer langzaam blijkbaar), en hoewel het niet 9 jaar duurde had mijn zelfvertrouwen een flinke deuk gekregen. De tweede keer woonde ik alleen in een ander land, waar ik bijna niemand kende. Dat was fijn, want het voelde alsof ik helemaal overnieuw kon beginnen. En uiteindelijk is alles goed gekomen, en ben ik met een geweldige man getrouwd. Zoals je zegt, weten dat alleen jij jezelf gelukkig kan maken geeft ook een sterk gevoel! Niemand anders is verantwoordelijk voor mijn geluk.

  Fijne kerst!

 8. Wat ben je dapper en stoer dat je dit vertelt. Ik volg je al jaren dus ook al toen je je andere vriend nog had. Je zet me zeker aan het denken over houden van mezelf. Dankjewel hiervoor. Ik wens je hele fijne dagen met iedereen die je lief hebt.

 9. Jeetje Marloes. Wat een verhaal! Dank je wel voor het delen. Ook ik heb keihard geleerd om eerst voor mezelf te zorgen. De rest komt daarna. En wat ik ook heb geleerd is dat ik alleen mezelf kan veranderen. Dit was ook een enorme eye-opener. Fijne feestdagen! X

 10. Lieve Marloes, wat dapper van je dat je jouw verhaal met ons deelt! Ik ga nu jammer genoeg door een heel moeilijke periode, ook door een relatiebreuk. Wat komt jouw video op een goed moment voor mij. De gevoelens die jij had zijn zo herkenbaar.. mijn wereld is volledig ingestort, hij was mijn leven en mijn alles en ik zie niet hoe het nu verder moet of of dit leven nog wel de moeite waard is… Weet dat je met je verhaal niet alleen mij maar heel veel andere mensen een hart onder de riem steekt en ons een belangrijke levensles meegeeft. Lieve Marloes, dankjewel voor je wijze woorden. Je was sowieso al mijn grote voorbeeld, maar wat kijk ik nu nog zo veel meer naar je op. Ik hoop dat ik ooit zo’n sterke vrouw kan worden als jij.

 11. Wat heb je dat supergoed verwoord Marloes! Het is heel herkenbaar, ik had hetzelfde gevoel na mijn scheiding (mijn man ging ook vreemd). Ik ben daar veel sterker door geworden, alleen blijf ik het voor mijn kinderen altijd verdrietig vinden… Dat blijft altijd een zere plek.

  1. Zij zullen er uiteindelijk ook van leren en er sterker uitkomen Bianca! Ze zouden er niets aan hebben als jullie bij elkaar waren gebleven. Ik ben trots op je! Je geeft een goed voorbeeld aan je kinderen. Geluk gaat boven alles!! Liefs

 12. Lieve Marloes,

  Wauw!! Heel knap van je wat je ons net hebt gedeeld! Je mag ontzetten trots zijn op jezelf! Je boodschap komt zeker over en heeft mij ook aan het denken gezet. Dankjewel

  Liefs en fijne feestdagen

 13. Dapper om dit te delen!
  Een mooi doel voor mij om in 2018 aan te werken. Meer van mezelf gaan houden..
  Kom maar op 2018 zou ik zeggen!

 14. Jeetje wat een heftig verhaal… Maar het heeft je wel gevormd tot de powervrouw die je nu bent!
  Ik heb gelukkig wel altijd een redelijk positief zelfbeeld gehad, mede door mijn geweldige man die mij steunt door ietsje dikker en dun;)
  Ik vind het super knap van je hoe je alles gedaan hebt en ga zo door!
  Fijne feestdagen!

 15. Hoi Marloes,

  Ik herken me heel erg in jouw verhaal. Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt. We waren vijf jaar samen (vanaf ons 18e) en woonden een jaar samen op dat moment. Ik heb mijn ex vriend zelfs tot twee keer toe vergeven voor zijn affaire.. achteraf voel je je dan natuurlijk ontzettend stom. Toen ik er de derde keer achter kwam wilde ik hem nog steeds niet kwijt. Maar ik had echt het gevoel dat ik niet zonder hem kon. Hij heeft toen de keuze gemaakt met iemand anders verder te gaan. Mijn wereld stortte voor mijn gevoel in. Een jaar later ontmoette ik een nieuwe vriend en ondanks dat hij niet vreemd ging, is hij nooit vol voor me gegaan. Hij was nog te veel bezig met zijn ex. Ook in die relatie ben ik te lang doorgegaan (bijna een jaar uiteindelijk) in plaats van voor mezelf te kiezen. Ik voel me daar heel vervelend over. Het is nu een maand uit (fijne timing met kerst.. met mijn ex toevallig ook precies 2 jaar geleden), omdat hij gewoon niet weet wat hij wil. Wederom was Ik ontzettend bang om hem kwijt te raken en heb daardoor dingen geaccepteerd die niet oké waren. Ik hoop oprecht dat ik de kracht ga vinden die jij ook hebt gevonden, want ik wil nooit meer in zo n situatie komen waarbij ik mezelf wegcijfer. Uiteindelijk is het belangrijk dat je gelukkig bent met jezelf en niet het gevoel hebt afhankelijk te zijn van anderen. Ik hoop dat ik dat ook ga bereiken
  Bedankt voor je inspirerende video. En hele fijne feestdagen!

 16. Heel herkenbaar. Mijn relatie ging ook over na 8 jaar samenwonen. Ik was 29 en weer alleen, alles weer opnieuw opbouwen. Nooit geweten dat je dit meegemaakt hebt. Knap dat je het gedeeld hebt. Zelf ben ik nog geen nieuwe man tegengekomen en dat beangstigt me omdat ik nu al 32 ben. Zal het ooit komen?

 17. Wat een heftig verhaal en wat knap van je dat je dat op deze manier deelt! Voor mij is het dit jaar ook duidelijk geworden hoe belangrijk het is om eerst goed voor jezelf te zorgen en van jezelf te houden. Jouw boodschap komt bij mij dan ook echt binnen.
  Ik wens je een hele fijne tweede kerstdag en heel veel gezondheid, liefde en geluk in 2018! Ga zo door, je bent ontzettend sterk!

 18. Hee Marloes,
  Wat een mooi bericht van je. Ik ben heel gelukkig in de liefde gelukkig, al 20 jaar met dezelfde vriend en twee prachtige jongens van 9 & 11 jaar oud. Ik hou alleen niet van mezelf….van m’n lijf…20 jaar geleden woog ik 52 kg (bij 1.78 mtr), nu 89,3 kg ?. Ik heb een constant gevecht tegen m’n trek in zoet. Ik kan de knop niet vinden. Maar ik heb van de week een programma gezien over vrouwen in Engeland die diabetes type 2 hadden door hun overgewicht (Food Hospital) en daar ben ik van geschrokken. Buikvet is heel gevaarlijk en laat ik dat nou heel erg hebben. Dus januari moet de knop om voor mezelf en m’n gezondheid, want ik wil geen ziek lichaam krijgen en eerder doodgaan door alleen teveel eten. Ik hoop via jouw site wat inspiratie te gaan vinden! Ik ben vastberaden dat het me dit jaar (2018) gaat lukken! Ik moet ook vooral leren van mezelf te houden….en dat is nog ff heel moeilijk…..

  Liefs Danielle

 19. Wow…….Marloes wat een verhaal…..dank voor je openheid en advies. Het is ook zo, als je van jezelf houdt kun je ook van anderen houden!

 20. Super dapper 🙂 ! Deze video komt om het goede moment, want ik ben net uit een relatie gestapt. En ik voel me ook zo’n powervrouw 😉 Ik herken beide kanten van het verhaal, want ik geloof in vrije liefde, maar daarin is eerlijkheid wel erg belangrijk. Maar dat past niet bij iedereen.
  Fijn dat je nu een vriend hebt waar je je veilig en prettig bij voelt 🙂

 21. Hoi Marloes,

  Ik zie net je video en ik moet zeggen dat ik mij precies het zelfde heb voorgenomen als wat jij probeert over te brengen in de video. Beter voor mijzelf zorgen, mijzelf op nummer 1 zetten. Dit komt weliswaar door een totaal andere reden dan jij vertelde, maar wel toepasbaar op vele gebeurtenissen/situaties. Heel erg bedankt voor jouw video, nu wordt mijn keuze alleen nog maar meer bevestigd!

  Trouwens ook heel mooi om te zien hoe jouw hele houding, gezichtsuitdrukking en emoties veranderden naar mate je vertelde over hoe je jouw ervaring om hebt gezet naar iets positiefs!

  Liefs, Estrella

 22. Hoi Marloes,

  Poeh heb een brok in m’n keel van deze video! Heel knap van je om dit zo te delen! Zeker ook heel herkenbaar…ik moet zeggen dat ik ook regelmatig worstel met mezelf qua zelfbeeld. Ben een zorgzaam type (ben werkzaam als verpleegkundige) en heb de neiging mezelf ook vaak weg te cijferen. Deze boodschap zet me zeker aan het denken. Hoop dat je een fijne Kerst hebt gehad wens je alvast een gelukkig en gezond 2018!

  Liefs Karen

 23. Ik reageer echt nooit op jouw video’s, maar ik lees al enkele jaren mee.
  Wat een sterke vrouw ben jij! Echt heel erg mooi hoe je uiteindelijk door van jezelf te houden je leven zoveel waardevoller hebt kunnen maken.
  Ik herken je verhaal volledig. Ik werd verliefd op een jongen en verloor mezelf volledig. Ik deed mezelf anders voor dan dat ik was en uiteindelijk had ik alleen mezelf hiermee. De relatie hield natuurlijk geen stand.
  Heel mooi filmpje!

 24. Lieve Marloes,
  Wauw! Heel veel respect voor dit filmpje. Dankjewel voor het delen en inspireren! Zo fijn om te zien hoe gelukkig je nu bent!!
  Veel liefs

 25. Heej Marloes!
  Dankjewel voor deze video!
  Ik kom m vandaag weer per ongeluk tegen, speelde automatisch af. Tweede keer dat ik m zie. Dankjewel voor je openheid. Je helpt mij hiermee, dankje!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram