Voor het eerst ongesteld
Leefstijl Persoonlijk

Storytime – Voor het eerst ongesteld!

Door

In storytime video’s vertel ik je over gebeurtenissen uit mijn leven. Vandaag mijn ervaring toen ik voor het eerst ongesteld werd! Ik zat in groep zeven en was 11, wat naar mijn idee véél te vroeg was. Ik schaamde me dood en wilde absoluut voorkomen dat mijn vriendinnen het te weten zouden komen.

Voor het eerst ongesteld

Dat ik ontdekte dat ik ongesteld was geworden, vond ik dat vreselijk. Vooral om wat anderen daarvan zouden vinden. Ik probeerde het te verbergen, alleen mijn moeder wist er vanaf (dacht ik). Dat veranderde echter heel snel, doordat mijn vader in alle onschuldigheid zijn mond voorbij praatte tegen mijn vriendinnen…

Mijn conclusie

Ik hoop je met dit verhaal te inspireren om jouw ‘problemen’ te bespreken met mensen om je heen. Je denkt misschien dat ze het niet gaan begrijpen, of je uitlachen, maar dat zal echt niet zo zijn. Rond blijven lopen met het probleem zal je alleen maar stress opleveren. Probeer iemand in vertrouwen te nemen.

Groetjes, Marloes

Hoe was jouw eerste keer ongesteld worden?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Vera 4 jaargeleden

  Als juf van groep 7 heb ik het meegemaakt….en ik ben blij dat ik altijd open bespreek in de klas dat dit kan gebeuren…dat ik maandverband in mijn la heb liggen…dat als het bij een juf of meester gebeurd waar je het niet tegen durft te zeggen, dat ze ook dan bij mij terecht kunnen. En dat Is gelukkig ook al gebeurd. Ik zeg gelukkig omdat ik blij ben als iemand daar open over is!
  Ik zeg dit trouwens waar de jongens van de klas bij zitten, want de helft van de mensen op aarde maakt dit mee, dus daar mogen zij best van op de hoogte zijn ?
  Mijn eigen keer was toen ik 13 was en ik was thuis. Tja, dat scheelt!

  Reageer
 2. Emma 4 jaargeleden

  Toen ik voor het eest ging menstrueren was ik heel blij.
  Al mijn klasgenoten waren het al, dus ik verborg dat ik het nog niet was.
  Ik was namelijk 16 en zat al in de examenklas toen ik het voor het eerst werd.
  Dus blij dat het voor mij ook kwam.
  Om die rede dat ik zo laat was, heeft mij dat ook veel spanning gegeven.

  Reageer
 3. Sabine 4 jaargeleden

  Ik was weken naar een strandrit te paard aan het uitkijken en op de dag zelf behoorlijk buikpijn. Toch gegaan en ik weet nog dat we wegreden op het paard en dat ik dacht, wat ben ik nou zo vochtig beneden?? Later op de wc bloed. Gelukkig had ik een zwarte paardrijbroek aan en zag niemand het..

  Reageer
 4. Afine 4 jaargeleden

  Hoi Marloes, Hahahaha oh wat erg!! Arme jij! Hoop niet dat je ook nog een eind moest fietsen ? raar hè dat je toen zo er overdacht.

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Haha weet niet eens meer hoe dat ging met fietsen, dus zal wel meegevallen zijn! Ja heel bizar! 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.