sotrytime video
Leefstijl Persoonlijk

Storytime video: Mijn studententijd!

Door

Vandaag ga ik weer eens flink openhartig zijn, in een storytime video! Ik vertel je over mijn studententijd, aan de hand van vragen die jullie me stelden na een post op instagram. Ook heb ik een aantal foto’s bijgevoegd uit de tijd dat ik student was. Veel plezier met kijken!

Wanneer ik studeerde…

In 2004 startte ik met de opleiding Sportgezondheid aan het Hanze Instituut voor Sportstudies. In 2008 behaalde ik mijn diploma. Ik startte toen direct met de opleiding Voeding en Diëtetiek in Groningen. Ik kon die verkort doen (wat nu volgens mij niet meer mogelijk is) en studeerde af in 2011.

In de video

In deze video vertel ik over bijbaantjes die ik heb gehad en over studentenkamers waar ik heb gezeten. Ook vertel ik of ik een studiebol was of juist een feestbeest en hoe ik dit heb ervaren. Tenslotte heb ik het ook nog even over het gebruik van drugs en alcohol.

Je komt er dus achter hoe ik mijn tijd als student heb ervaren. Ik vertel je de dingen waar ik heel positief op terug keek, maar ook dingen die ik lastig vond.

Ik hoop dat je deze video leuk vond!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw leukste herinnering uit je studententijd? Of waar kijk je naar uit?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Jacqueline 4 jarengeleden

  Leuk, ik heb ook in Groningen gestudeerd en heb ook bij de ACLO gesport. In mijn tijd (1992-1997) was de ACLO nog niet voor HBO’ers trouwens. Omdat ik in mijn eerste jaar aan de universiteit heb gestudeerd, was ik in dat jaar lid van de ACLO. Ik heb toen het bommen ontdekt (Bewegen Op Muziek): grote zaal vol studenten, 1 persoon in het midden die de oefeningen voordeed, muziek aan en met z’n allen meedoen. Ik had mijn hele leven nog nooit aan sport gedaan (behalve op school tijdens gym) en ik weet nog dat ik bij de eerste keer bommen zo’n beetje dacht dat ik doodging. Uren later stond ik nog na te trillen. Na 1 jaar ben ik naar het HBO gegaan, daar was ook wel een sportfaciliteit, maar het bommen daar vond ik veel minder leuk. Je mocht één jaar nadat je van de universiteit af was ook nog bij de ACLO sporten, maar daarna was het dus echt gedaan. Maar… ze hadden bij de ACLO hele simpele sportpasjes, waar makkelijk mee te frauderen was. Ik kende een meisje dat aan de universiteit studeerde en geen gebruikmaakte van de ACLO. Zij haalde elk jaar op haar eigen naam een pasje op, ik kreeg dan haar pasje, haalde het placplastic voorzichtig los, verwisselde haar foto voor mijn eigen foto, plakte het weer dicht en ik kon weer sporten. Jaja, crimineel hè… 😉 Maar ik heb erg leuke herinneringen aan dat bommen!

  Reageer
 2. M 4 jarengeleden

  Leuke video! Ik studeer ook nog in Groningen, heerlijke stad!
  Ik vind dat er niks mis is met recreatief drugsgebruik; je kunt er ook heel verantwoord mee omgaan (eens in de zoveel tijd, laten testen zodat je weet wat je neemt, enz.). Dat kun je beter doen dan je elke week helemaal klem zuipen (wat bij veel studenten(-verenigingen) het geval is. Maar daar kunnen de meningen over verdeeld zijn 🙂

  Reageer
  • Vera 4 jarengeleden

   Tja, wat zijn drugs? Te veel koffie is ook verslavend en niet gezond. Alcohol, sigaretten, een jointje,….Ik denk dat je van het leven moet genieten en goed voor je lijf moet zorgen. Dat betekent geniet-momentjes en of die nu bestaan uit een alcohol-based of iets anders….dat moet iedereen voor zichzelf bepalen.
   Ik doe het allemaal niet, maar ik begrijp het erl en ik vind dat iedereen daar z’n eigen keuzes in moet maken. We zijn in NL soms wel wat hypocriet als het gaat om het verschil tussen alcohol en wiet bijvoorbeeld.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: