Leefstijl Persoonlijk

8 Sportschool Irritaties – Mijn Ergernissen in ‘The Gym’

Door

 

Vandaag een artikel met een kleine knipoog. Ik ga je namelijk vertellen wat momenteel mijn grootste ergernissen zijn in de sportschool. Zoals jullie weten, werk ik in Sportrade in Paterswolde. MIjn diëtistenpraktijk is daar gevestigd en ik ben er trainer. Ik ben sinds kort ook lid bij Basic Fit, omdat dat veel dichter bij mijn huis is. Vooral bij deze laatste kijk ik mijn ogen uit naar dingen die er gebeuren. Ik val soms van de ene verbazing in de andere, die ik graag met jullie deel…

Hieronder mijn sportschool irritaties van dit moment. Dingen waar ik me aan kan ergeren tijdens het fitnessen. Ik weet dat het verloren energie is, om je te ergeren aan dingen waar je geen invloed op hebt. Het is dan ook niet het geval dat ik er slapeloze nachten van heb ;). Ik heb het voor wat extra dramatisch effect een beetje overdreven, maar ik denk dat je dat wel begrijpt. Let’s go! Ik heb ze trouwens in willekeurige volgorde gezet.

1. Mensen die hun spullen niet opruimen! Ik vind het helemaal prima als je duizend verschillende attributen gebruikt om jouw optimale workout te creëren, maar is het écht zo moeilijk om ze vervolgens weer netjes op hun plekje terug te leggen? Niets vervelender dan dat ik eerst een kwartier moet zoeken naar een schijf van 5kg, omdat hij niet ligt waar hij hoort.

2. Dat je gaat zweten is logisch, maar ik vind het niet zo fris als je vervolgens het apparaat dat je net hebt gebruikt bezweet achterlaat! Maak het alsjeblieft even schoon met je handdoek of met het doekje dat daarvoor bedoeld is. Trainen in andermans lichaamssappen vindt volgens mij niemand fijn ;).

3. Lieve lieve lieve mannen…ik weet dat jullie trots zijn op jullie mooie lichaam en keihard trainen voor al die spieren…maar is het ECHT nodig om te doen alsof het een wie-is-de-breedste-wedstrijd is?? Ik zie ook wel dat je ontzettend getraind bent, als je niet je borst vooruit duwt en je armen wijd houdt tijdens het lopen. Oh….en trouwens dames, het is ook geen schoonheidswedstrijd. Dus we kunnen best vriendelijk blijven tegen elkaar! 😉

4. Het is vaak ontzettend gezellig in de sportschool, zeker als je samen met vrienden gaat. Dat je minutenlang aan het babbelen bent tijdens jouw training (of met je telefoon speelt!) moet je dan ook helemaal zelf weten….maar GA  ALSJEBLIEFT VAN HET APPARAAT AF *alsjeblieft*. Dat een machine bezet is, kan ik begrijpen. Maar doe er dan ook iets mee!

5. Ken je de staarders?? Die je ongegeneerd blijven aanstaren terwijl je als vrouw de dumbell-zone instapt. Of die met open mond staan te kijken hoe jij je squats uitvoert!? Ik heb het al moeilijk genoeg…dus ALS je wilt kijken, doe het dan een beetje tactisch alsjeblieft.

6. Fitness kan ontzettend zwaar zijn, ik weet er alles van. Zeker als je hele zware gewichten gebruikt. Maar moet het hele pand weten dat jij het zwaar hebt door je keiharde gekreun!?!? Dat er af en toe een kreetje ontsnapt, daar kan ik helemaal inkomen. Maar constant keihard kreunen….really??

7. Af en toe even gezellig een paar woordjes wisselen tijdens een training is hartstikke leuk…maar ken je die mensen die je middenin jouw superzware superset diepzinnige levensvragen gaan stellen?? *AARRGGHHH*

8. Ik weet dat ik een vrouw ben, maar dat betekent écht niet dat ik mijn gewichten niet zelf van mijn stang kan krijgen. Het betekent óók niet dat ik zit te wachten op eindeloze adviezen. Dus mannen, laat me gewoon lekker mijn gang gaan in de sportschool!

Tenslotte hier nog even een heel leuk filmpje dat ik vond op YouTube, gewoon omdat hij leuk is :).

Groetjes, Marloes

Heb jij nog aanvullingen? Waar erger jij je aan in de sportschool?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Marlous 6 jarengeleden

  Whahaha ik heb me rot gelachen; zó herkenbaar!!! Vooral 5 en 7! Ik voel me soms echt een enorme bitch als ik hier iets van zeg…. maar ik heb inmiddels wel geleerd om dat te doen, omdat ik het gewoon mega-irritant vind! 🙂

  Reageer
 2. Marvin 6 jarengeleden

  Allemaal heel herkenbaar inderdaad. Niet omdat ik zelf van alle 8 last heb, maar ik zie ze toch allemaal vaak voorbij komen in de sportschool. Train toevallig ook bij een BasicFit, misschien heeft het daar iets mee te maken 😉

  Reageer
 3. Charly 6 jarengeleden

  Hahahah hilarisch! Aan de meeste irriteer ik mij ook regelmatig. Laatst was ik een gewicht kwijt (nr.1) en vroeg ik aan een man of die hem gezien had, waardoor ik vervolgens een tal van adviezen met voorbeelden incluis kreeg (nr. 8) om vervolgens tijdens alle sets squats en deadlifts aangestaard te worden (nr. 5). Ik ben na 3 sets maar cardiotraining gaan doen! Hahaha

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hahahah, ik heb je reactie hardop voorgelezen aan mijn vriend, vond hem zo grappig!

   Reageer
 4. Theodoortje 6 jarengeleden

  Ha ha goed filmpje ook!
  Mijn grootste irritatie is echt mensen die hele levensverhalen kwijt willen. Dan probeer ik te laten merken dat ik weer verder moet (ik heb gewoon niet de hele dag de tijd om in de gym rond te hangen en ik wilmwel mijn trainingsschema afwerken) en dan gewoon maar blijven praten… ach ja 🙂

  Reageer
 5. karlien 6 jarengeleden

  Herkenbaar 😀 Sinds kort train ik in een andere sportschool en daarbij is de focus heel anders. Zo fijn!!

  Reageer
 6. Marita 6 jarengeleden

  Ja trainen bij Basic Fit is echt een beleving apart.
  Ik ben daar ook begonnen en inderdaad, die mannen die voor de spiegel hangen… Ongelooflijk.
  En dan een zo’n weinig mogelijk stof bevattend hemdje aan doen. Pff….
  Ook verbaas ik me over vrouwen die compleet in de make up incl rode lippenstift rondlopen.
  Bij mij zou de lippenstift al binnen 10 minuten om onverklaarbare redenen op mijn knieën zitten.
  Nu sport ik bij een andere sportschool en daar hangt gelukkig niet zo’n machocultuur en wordt ik niet minderwaardig aangestaard omdat ik met lage kilo’s train (schouderklachten heren….)

  Reageer
 7. Frederique 6 jarengeleden

  Haha herkenbaar! Mag ik nog een ergernis toevoegen?! Mensen (met name mannen sorry) die heel ‘professioneel’ oefeningen doen alsof ze er alle verstand van hebben en ik er dan naar kijk (als bewegingswetenschapper) en veel te vaak overstrekte knieën zie, mensen die hangen ipv rechtop zitten waardoor de oefening eigenlijk zinloos is geworden etc. Moet geregeld op mijn tong bijten haha!

  Reageer
  • Minoes 6 jarengeleden

   Of mensen die elkaar oefeningen op de verkeerde manier uitleggen *bijt op tong*

   Reageer
 8. Mila 5 jarengeleden

  Het ergste vind ik de controle. Met epass in en uitklokken. Ben je een keer op vakantie, bellen ze gewoon op waarom je al een tijdje niet bent geweest.

  Het liefst willen ze dat je hun app download die ook al je stappen en andere activiteiten opslaat. Zo kunnen ze meekijken in je lichamelijke activiteiten. Maar ook moet je dan je gewicht invoeren enz.

  Dus ik heb de app niet, nou san val je sowieso een beetje buiten de boot want je kan alleen via de app je plek reserveren bij een groepsles…..

  En die miepen achter de balie houden daadwerkelijk.alles in de gaten. Dat je deze week maar 1 keer bent geweest enz Vreselijk. Niks vrijblijvends aan

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: