Leefstijl Persoonlijk

Sportrade fit- en welness 10 jaar! Gefeliciteerd!

Door

Het is vandaag een bijzondere dag. Sportrade fit- en welness in Paterswolde (vlak onder Groningen) bestaat namelijk 10 jaar! Dit is de sportschool waarin ik al vanaf de opening werk, ook alweer 10 jaar dus. Ik vind het daarom leuk om je iets meer te vertellen over mijn werkplek. Wat maakt het voor mij een bijzondere sportschool en hoe ben ik er ooit terecht gekomen?

Wat Sportrade voor mij speciaal maakt

Ik ben al heel wat sportscholen binnen geweest. Wat ik enorm waardeer aan de visie van Hans Gerritsen, de eigenaar van Sportrade, is dat kwaliteit altijd bovenop staat. We hebben goed opgeleid personeel en fitnessapparatuur van de beste merken, maar ook een luxe koffiemachine en de beste tosti’s die ik ken. Ondanks dat vind ik de sfeer ontzettend toegankelijk! Dat hoor ik ook vaak als feedback van onze klanten. Iedereen voelt zich thuis, van jong tot oud, fit tot ongetraind, dik tot dun en arm tot rijk. Ik krijg altijd een grote glimlach als ik de grootste bodybuilder een gezellig gesprekje zie voeren met een van onze oudste leden.

Daarnaast is het super fijn dat er een groot aanbod is binnen het centrum. Zo hebben we een sauna, Turks stoombad, zonnebank, veel verschillende groepslessen en een aparte HIIT trainingsruimte. Maar ook een fysiotherapiepraktijk en een psycholoog. Voor mij als diëtist is vooral dit laatste natuurlijk super fijn, in verband met het doorverwijzen van cliënten.


Een sfeervideo die 5 jaar geleden gemaakt is. Je ziet een paar keer de Marloes uit die tijd ;).

Hoe ben ik op Sportrade terecht gekomen?

In juni 2008 studeerde ik Voeding en diëtetiek in Groningen. Ik had mijn sportopleiding toen al afgerond en werkte als fitnessinstructeur. Voor de zomer zocht ik een extra bijbaantje, om meer te verdienen. Ik hoorde dat er een sportschool in Paterswolde geopend werd en besloot te solliciteren. Ik verwachtte in een klein dorps-sportschooltje terecht te komen toen ik eind juni op sollicitatiegesprek ging. Mijn plan was stiekem om na de zomer weer te stoppen, dit heb ik natuurlijk niet verteld in mijn sollicitatiebrief.

Het klikte direct met Hans en ik was aangenomen! Het dorps-sportschooltje bleek een prachtig welnesscentrum te zijn met grootste plannen. De eerste werkdagen voelde direct heel goed. Ik werd door Hans gestimuleerd om plannen te maken, mee te denken en ik had de ruimte om mijn ideeën uit te voeren. Na de zomer zei ik mijn andere werk op, ik had het namelijk veel meer naar mijn zin bij Sportrade!

In 2011 zou ik afstuderen als diëtist. Hans gaf in 2010 ineens aan dat hij graag een diëtist in het pand wilde hebben en dat ik de mogelijkheid had een eigen zaak te starten binnen Sportrade. Daar had ik nog nooit aan gedacht! De kans was natuurlijk geweldig, dus ik besloot er uiteindelijk voor te gaan, ondanks dat ik het rete spannend vond.

explosieve sporten krachttraining

Grijp je kansen!

Optima Vita was geboren! Door de vele mogelijkheden raakte ik geïnspireerd en ben ik langzaam steeds meer gaan doen, onder andere bloggen en YouTube video’s maken.

Dat dat zomerbaantje zou uitlopen tot mijn droombaan, had ik nooit kunnen denken! Mijn advies naar jou is dan ook om je kansen te grijpen als die zich aandoen. Sommige dingen lijken vreselijk eng, maar als je de mogelijkheid krijgt en het je stiekem wel leuk lijkt: GO FOR IT!

Vinden jullie het misschien leuk als ik eens een artikel of video maak met mijn tips voor beginnende ondernemers?

Groetjes, Marloes

Gefeliciteerd Hans, met deze prachtige mijlpaal! Dank je wel voor de kans en het vertrouwen dat je me hebt geboden. 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Bianca 4 jaargeleden

  Jij ook gefeliciteerd Marloes! Leuk artikel.
  Als ik inde buurt woonde kwam ik zekersporten bij jullie ?.

  Ga je nooit in de sauna of onder de zonnebank?

  Reageer
 2. Bianca W 4 jaargeleden

  Van harte gefeliciteerd!! Ik ben er laatst eventjes binnen geweest om 2 zakjes van jouw granola te kopen?. We fietsten de paterswoldsemeerroute, dus we waren in de buurt. Van te voren had ik al gezegd, als we Sportrade zien, ga ik granola kopen! Hij is echt superlekker!!!

  Reageer
 3. Janne 4 jaargeleden

  Mooi om te lezen Marloes! Het is leuk om er eens bij stil te staan wat er allemaal kan gebeuren als je kansen aangrijpt en uitdagingen aangaat. Soms komen dingen op je pad en blijken ze een enorm succes. Gefeliciteerd met dit tienjarig jubileum!

  Reageer
 4. Anouck 4 jaargeleden

  Jij ook van ❤e Marloes!
  Leuk filmpje ook! Grappig dat je er nu veel jonger uit ziet dan 10 jaar geleden…?
  Rachida ook nog in beeld!
  Een blog/vlog over ondernemerschap lijkt me heel interessant: do’s & don’ts, tips & tricks van een expert!

  Reageer
 5. Annefloor 4 jaargeleden

  Gefeliciteerd! En wat een geluk heb je destijds gehad met zo’n prachtige kans om daar je praktijk te openen. Geweldig.
  Een video over ondernemen lijkt me erg leuk!

  Reageer
 6. Yvonne 4 jaargeleden

  Leuk hoor. Het roept veel bij mij op als je het over kansen aanpakken hebt. Ik heb opleidingen en cursussen gedaan in de sport , mijn diplomas gehaald en vervolgens 5 jaar gewerkt in de sportschool waar ik destijds ook trainde. Ik gaf daar allerlei groepslessen. Het kwam mij niet aanwaaien maar door mijn wilskracht en doorzettingsvermogen is het mij allemaal gelukt en had ik veel plezier in mijn werk. Door ziekte ben ik eruit geraakt. Nu heb ik het over 12 jaar terug. Mijn zelfvertrouwen heeft een deuk opgelopen. Onzekerheid is soieso een rode draad in mijn leven geweest en nog steeds wel in zekere mate. Sinds 5 jaar werk ik nu in de schoonmaak en daar is niks mee. Maar in mijn hoofd blijft het werken in de sport aanwezig en wil dit zo graag erbij doen, maar dat ik het spannend vind overheerst. Ik krijg nu wat kansen en mogelijkheden hierin en weet dat ik die aan moet pakken anders zie ik het niet meer gebeuren. Zo ie zo is mijn werkervaring op het sportgebied nu 12 jaar geleden. Ik train zelf thuis en bedenk mijn eigen trainingen. In zekere zin ben ik wel met sport bezig. Dus over kansen gesproken ja ik moet dat aanpakken voor mijzelf ook al vind ik het erg spannend. Misschien denk je wat een lang verhaal maar je blog sprak mij aan en daarom mijn reactie.

  Reageer
 7. Elly 4 jaargeleden

  Wat leuk, Marloes dat je aandacht aan dit jubileum besteedt! Ik sport er al jaren en ben het helemaal eens met jouw mening wat betreft de sfeer en kwaliteit, waar je overigens zelf ook je steentje aan bijdraagt!

  Reageer
 8. Claudia 4 jaargeleden

  Hallo Marloes..ik volg je nu al 2 jaar!Lijkt me ook leuk om tips en trucs van je te lezen hoe jij het allemaal gedaan hebt..staan ook op het punt dat we onze eigen bedrijfje gaan beginnen
  Groetjes Claudia Lubberts
  Circuitcoach Any Fitness

  Reageer
 9. Kim 4 jaargeleden

  Gefeliciteerd met deze 10 jaar. Ziet eruit als een hele mooie sportschool.
  Al moet ik bekennen dat ik echt nog nooit een sportschool van binnen heb gezien.
  ….

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.