Marie Kondo opruimen

Sportkleding Kast Marie Kondo Opruimen

Een tijdje geleden zag je al in mijn vlog dat mijn sportkleding kast een grote rotzooi was. Ik besloot er iets aan te doen. Niet zo maar iets, maar ik ging opruimen volgens de manier van Marie Kondo. Na heel veel positieve verhalen gehoord te hebben over deze opruimstijl, ben ik gezwicht en heb een aantal afleveringen op Netflix gekeken. Ik raakte enthousiast! Kijk gezellig mee.

Mijn interpretatie

Ik wil met deze video niet zeggen dat ik de richtlijnen van Marie Konde perfect heb opgevolgd. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en het zo gedaan als bij mij paste :). Tijdens het opruimen laat ik zien welke sportkleding ik heb en wat per categorie mijn favorieten zijn.

Weggooien??

Zoals ik in de video ook aangeef, zou ik de kleding die ik weg doe nooit in de prullenbak gooien. Ik vraag aan vriendinnen of ze het leuk vinden om items te hebben. Als dat niet zo is, breng ik ze naar de kringloopwinkel of doe ik ze ergens in een kledingbak.

Ikea hack

Tijdens het opruimen kwam ik achter een Ikea hack. Deze laat ik je zien in de video. Het komt erop neer dat bepaalde bakken van de Ikea heel makkelijk te maken zijn tot ideale opbergers voor de Marie Kondo manier.

Ik hoop dat je deze video leuk vond om te zien, ondanks dat het iets totaal anders is dan ik normaal doe. Voor mij was hij in ieder geval heel erg leuk om te maken.

Groetjes, Marloes

Heb jij je wel eens verdiept in de Marie Kondo opruim manier?

9 reacties

 1. Hoi Marloes,
  Leuke video! ook ik zit al een tijd naar mijn kleding kast te kijken van hier is een bommetje ontploft, ook nu het mooie weer er aan komt, warme kleding en zomerkleding door elkaar…โ€ฆ
  Ik durf het nu ook aan te pakken, goed plan die Ikea bakken/dozen.
  ik ga even een ochtend er voor nemen erg binnenkort! smile..
  leuke dag!
  Francisca

 2. Leuke video! Ik vind dit soort video’s als afwisseling juist leuk…en een opgeruimd huis hoort ook bij een opgeruimd gevoel en dus bij gezond leven…toch? ๐Ÿ˜‰
  Handige tips en je kast ziet er TOP uit ๐Ÿ‘

 3. Leuke video hoor. Wel een goed idee met die bakken! Je hebt nog een set over. Wat dacht je er van om die set aan Sven te geven, kan hij zijn kleding ook netjes opruimen ๐Ÿ˜Š Of heeft hij zijn spullen op orde? ๐Ÿ˜Ž

  Ook ik moet aan de slag! Dus ik ga naar Ikea, en nu maar hopen dat ze die bakken nog hebben.
  Fijne dag en tot de volgende keer

  Groetjes,

  Atty uit Bedum ๐Ÿ˜€

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram