| 13 oktober 2016

Slapen is Gezond!! Eve Matras Review

slapen-is-gezond

Slapen is zó ontzettend belangrijk voor je gezondheid! We zijn heel vaak bezig met veel bewegen, goed eten en keihard aan onze spieren werken, maar besef je dat goed slapen minstens net zo belangrijk is om je fit te voelen!? Zelfs bij het afvallen speelt slaap een cruciale rol. Wat en hoe precies, dat vertel ik je in dit artikel. Ook had ik de afgelopen tijd een zware taak…ik test namelijk het matras van ‘eve’ voor jullie! Ik vertel je hoe hij bevalt én ik geef je een leuke korting als jij hem ook wilt bestellen.

Ik schreef al eens eerder een artikel over slapen, dat is echter meer dan 3 jaar terug. Hoog tijd dus voor een update, met een beetje extra informatie. Ik legde toen de focus vooral op het belang van slapen bij afvallen. Dit keer wat meer informatie.

Goed slapen
Wat is nu eigenlijk goed slapen? Er zijn verschillende definities voor, maar vooral de volgende dingen komen vaak terug:

 • Redelijk makkelijk inslapen binnen 15-30 minuten
 • Niet of weinig wakker worden ‘s nachts. Als je wel wakker wordt, moet je snel weer inslapen.
 • Vaak in diepe slaapstadia zitten (dit kun je helaas alleen met dure apparatuur goed meten).

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende slaapt. Wat voldoende is, verschilt sterk per persoon. Er zijn mensen die aan 4 uur slaap voldoende hebben, er zijn ook mensen die 9 tot 10 uur nodig hebben. Je kunt dit testen door in een stressvrije periode, wanneer je goed in je vel zit, een aantal nachten te slapen zonder wekker te zetten en kijken na hoe lang je wakker wordt. Als je hier het gemiddelde van neemt, benadert het de hoeveelheid die jij nodig hebt.

bed

Waarom is goed slapen belangrijk?
Er zijn heel veel redenen waarom goed slapen belangrijk is. De hersenen verwerken alles wat gedurende de dag gebeurd is. Zowel fysiek als mentaal. Bij slecht slapen word je niet alleen moe, ook voor de gezondheid kan slecht slapen grote gevolgen hebben. Hieronder een aantal effecten van een slechte nachtrust:

 • Je kunt stressvolle situaties minder goed aan
 • Je hebt minder energie
 • Je neemt informatie minder goed op
 • Je geheugen werkt minder goed
 • Je raakt sneller geïrriteerd
 • Je reactievermogen wordt minder

Maar ook op je gezondheid heeft slecht slapen een groot effect:

 • Bij langdurig slecht slapen ben je vatbaarder voor ziektes en infecties, je weerstand gaat achteruit.
 • Ook heb je meer kans op hart- en vaatziekten!
 • Je spieren herstellen in je slaap. Hierdoor kun je bij slecht slapen je training minder goed aan.
 • Mensen die langdurig slecht slapen, hebben een grotere kans op overgewicht. Ze eten vaak meer gedurende een dag en hebben minder energie om te gaan bewegen of sporten. Tenslotte doet slapen heel veel met je hormoonhuishouding. Als je slecht slaapt, raken je hormonen uit balans. Hierdoor kan je stofwisseling veranderen, waardoor afvallen erg moeilijk wordt. Je komt gemakkelijk aan.

Om een lang verhaal kort te maken: goed slapen is mega belangrijk voor je gezondheid!

eve-matras

Eve matras
Ik werd benaderd door eve, een fabrikant van matrassen. Of ik een matras wilde testen….eeuuhhhh ja!! Ik ging natuurlijk direct een kijkje nemen op hun website, waar ik het volgende las over hun matrassen:

‘Traagschuim van topkwaliteit, tegen een betaalbare prijs. De eve-matras biedt een perfecte balans van comfort, koelte, duurzaamheid en precies genoeg veerkracht.’

Dat klinkt super fijn! Je kunt een eve matras alleen via internet bestellen, maar het matras wordt gratis binnen 48 uur thuisbezorgd. Ook mag je hem 100 dagen proberen, als hij niet bevalt dan wordt hij kosteloos weer opgehaald en krijg je je aankoopbedrag terug! Een super service als je het mij vraagt. Ook zit er nog eens 10 jaar garantie op je matras. Als hij binnen 10 jaar gebreken gaat tonen, krijg je een nieuwe.

Mijn review
Ik moet eerlijk toegeven dat ik een klein beetje sceptisch was. Ik ben namelijk erg kritisch als het op een matras aankomt. Bovendien houd ik van een zacht matras en slaap ik op mijn zij. Mijn vriend heeft liever een wat harder matras en slaapt vaak op zijn rug. Bovendien is hij heel lang en daardoor veel zwaarder dan ik, kortom we hebben allebei onze eigen eisen!

We slapen nu bijna twee weken op het eve matras en het bevalt super!! We waren erg verbaasd toen het pakket binnen kwam, het was namelijk mega klein en paste zelfs prima in mijn Ford Ka. Toen we echter gingen uitpakken en het vacuüm plastic losmaakte, kwam er een mega dik matras uit! Bijna twee keer zo dik als ons oude matras. Het materiaal voelt ontzettend stevig aan, maar vormt zich op een heel fijne manier naar je lichaam. Het matras is zacht genoeg om heerlijk te liggen en toch hard genoeg om er niet in weg te zakken. We zijn beiden erg enthousiast!

Kortingscode
Wil jij ook zo’n matras? Ik mag je een kortingscode aanbieden van €50! Hier kun je een matras bestellen in de juiste maat. Gebruik bij de bestelling de code: OPTIMA50 en je krijgt €50,- korting op je totaalbedrag. Dit geldt tot eind december.

Ik hoop dat je dit artikel leuk vond om te lezen! Even een leuk feitje: na het maken van de foto’s in bed, vond ik het oprecht moeilijk om niet nog even lekker te blijven liggen 🙂 :).

Slaap lekker!

Groetjes, Marloes

Slaap jij meestal goed? Hoe lang slaap je per nacht?

Dit artikel is gesponsord door eve, ik zal echter altijd mijn eerlijke mening geven over een product. 

12 reacties

 1. Ooh ben echt benieuwd, eigenlijk wil ik al een tijd een nieuwe adres. Maar net als bij jou houd mijn man van een harder matras dan ik en slapen we beide in een andere houding.
  Ik ga de website zeker bezoeken en wie weet is dit net het zetje wat we nodig hebben om een goede nieuwe matras te bestellen. Dank je wel voor je eerlijke mening en dit leuke artikel!

 2. Wij hebben van de zomer een nieuw bed en matras gekocht. Wat een verschil met ons vorige exemplaar!! Nooit zo bij stilgestaan dat er zulke verschillen in zitten. We slapen allebei ook veel lekkerder nu…

 3. Sorry, maar ik ben erg sceptisch. Sowieso zou ik persoonlijk een matras in de winkel proberen. Ze hebben dus maar één soort. Of het geschikt is voor elk gewicht, daar lees ik dus niks over. Of ik moet erover heen hebben gelezen, maar dat zou ik raar vinden. Een zwaarder persoon heeft meestal een harder matras nodig. Ik hou het voor nu wel bij mijn IKEA matras 🙂 Lekker slapen is belangrijk, maar een nieuw matras alleen is vaak niet voldoende. Een goed kussen is minstens zo belangrijk.

 4. Haha leuk dat feitje op het eind 🙂
  Wij hebben thuis een twee aparte matrassen, met zo’n dik ding eroverheen, wat dan weer over beide matrassen gaat (ja goed verhaal, maar ik weet de naam even niet). Dat komt omdat mijn man heel lang is en we een bed hebben van 2.20meter, dan heb je vaak dat je twee aparte matrassen hebt. En ik heb wel gelezen/gehoord dat dat sowieso beter is omdat iedereen verschillend is en je dus het beste iets kan passen voor jou persoonlijk. Mijn matras is inderdaad wat zachter dan dat van hem.
  Maar als jullie allebei enthousiast zijn vind ik dat alleen maar mooi! Geniet er van en slaap lekker ;)!

 5. Hoi Marloes, goede uitgebreide review! Alleen jammer dat het Eve matras niet meer verkrijgbaar is in Nederland 🙁 Misschien goed om dat even er bij te vermelden!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram