Ontspanningsoefening: Ademhaling

Soms is het heerlijk om even tijd voor jezelf te maken. Ik merk dat ik heel snel de neiging heb om door te blijven ‘rennen’. Druk op het werk, een druk privéleven en tijd voor ontspanning schiet er dan soms bij in. Met deze ontspanningsoefening kun je in korte tijd eventjes je rust terug vinden.Ik raad je aan om de video te kijken voordat je de oefening gaat doen. Daarin geef ik een aantal belangrijke tips. Hieronder leg ik de oefening nog even kort uit.

Kom zitten in een ontspannen houding. Adem 1 seconde in en 2 seconden uit, vervolgens 2 seconden in en 3 seconden uit, dan 3 seconden in en 4 seconden uit. Ga zo door totdat het niet meer prettig voelt, dit kun je eventueel een aantal keer herhalen.

Het is belangrijk dat je bij het uitademen je lippen een klein beetje op elkaar houdt. Zodat je uitblaast tegen een klein beetje weerstand. Dit voorkomt hyperventilatie.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze oefening vinden!

Groetjes, Marloes

Doe jij wel eens een ontspanningsoefening? 

4 reacties

 1. Hallo Marloes,

  Ik heb een hele drukke dag vandaag gehad op het werk. Zocht eigenlijk iets om even lekker te ontspannen. Ik vind dat heel belangrijk om te doen want ik voel dat ik dat af en toe nodig heb om even al die stress van me af te slaan!

  Zelf had ik nog nooit echt ontspannings oefeningen gedaan waarbij je op je ademhaling moet letten. Zojuist heb ik dit gedaan het was eerst even oefenen maar daarna ging het eigenlijk heel goed.

  Het heeft me echt geholpen om rustig te worden! Bedankt echt top deze ga ik zeker vaker doen. Is het ook een goed om dit elke avond voor het slapen te doen?

  Nu pak ik lekker een kop thee erbij en ga helemaal ontspannen GTST kijken. 🙂

  Groetjes Laura

 2. Ik zag deze al voorbij komen, en heb het vandaag dan uitgeprobeerd. Ik heb het regelmatig druk en ben altijd aan het plannen/organiseren. Het is goed om dan ook even te ontspannen. Voor mij is dit dan ook zeker een oefening om echt af en toe te gaan doen, heerlijk! Niks geks, gewoon een rustmoment creëren.
  Leuk om dit in een filmpje te zien.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram