Leefstijl Rust en ontspanning

Mijn ultieme Ontspan-avond met mijn nieuwe Sloffen!

Door

Collage1

Ik weet dat ik een blog schrijf over gezond leven. Je verwacht daarom misschien alleen maar artikelen over voeding en bewegen, maar het belang van rust nemen wordt vaak flink onderschat! Dit is namelijk minstens zo belangrijk om je fit te voelen, gezond te blijven en energiek door het leven te gaan. Je kon een tijdje terug al lezen dat ik het momenteel ontzettend druk heb. Ik vind dat heel erg fijn, maar ontspanmomentjes plannen is dan extra belangrijk. Daarom vond ik het een perfect moment voor dit artikel.

Dit artikel wordt gesponsord door Nelson Schoenen.

Waarom is ontspannen zo belangrijk?
In onze maatschappij ‘moeten’ we ontzettend veel. Werken of naar school, huiswerk maken of thuis doorwerken, het huis schoon houden, je sociale leven onderhouden, aandacht geven aan je gezin en je familie, gezond blijven door te sporten en ga zo maar door. Dit alles kan voor veel stress gaan zorgen, als je niet voldoende tijd voor jezelf neemt.

Ontspannen is dus heel belangrijk om te veel stress te voorkomen. Het druk hebben is niet erg, als je ook je grenzen durft aan te geven. Als je dit niet doet, kun je langzaam steeds vermoeider raken. Je krijgt langzaam meer lichamelijk klachten, hebt weinig energie, wordt sneller moe, raakt eerder geïrriteerd en je kunt minder mentale en fysieke belasting aan. Uiteindelijk kan dit zelfs eindigen in een burn-out.

Tenslotte is rust nemen ook ontzettend belangrijk in het proces van fitter worden. Dus niet alleen om klachten te voorkomen! In rust hebben je spieren namelijk de tijd om te herstellen, ze maken zich klaar voor een volgende training door zich beter te ontwikkelen dan ze eerder waren. Als je voldoende rust neemt en op het juiste moment weer gaat trainen, zie je dus mooiere resultaten. In dit artikel lees je daar meer over.

Collage2

Mijn ultieme ontspan-avond
Ontspannen doet iedereen op zijn eigen manier. Omdat ik vaak ‘s avonds werk, vind ik gewoon een avond thuis op de bank heerlijk! Ik vertel je hieronder hoe ik op zulke momenten ultiem ontspan.

 • Allereerst trek ik natuurlijk een chilloutfit aan. Een makkelijk zittende broek en shirtje. Daarnaast kunnen een paar heerlijk warme sloffen in mijn ogen niet ontbreken! Ik bestelde dit super leuke paar laatst bij Nelson schoenen. Vooral nu het wat kouder wordt, vind ik warme voeten ontzettend belangrijk. Ik merk dat ik écht niet kan ontspannen als mijn voeten koud zijn. Warme slofjes aan mijn voeten en een lekkere kop thee in mijn hand en ik ben helemaal gelukkig! Hier vind je een directe link naar deze lieve sloffen, als je ze ook wilt bestellen. Ze zijn momenteel namelijk in de aanbieding!
 • Ik pak mijn bak met nagellakjes erbij, kies een leuk kleurtje uit en geef mezelf een manicure. Het klinkt misschien gek, maar ik vind dit heerlijk om te doen en kom echt tot rust.
 • Ik zoek mijn favoriete serie op Netflix en ga lekker een aantal afleveringen achter elkaar kijken. Ik heb ooit geprobeerd om meer te gaan lezen, om niet constant naar een scherm te kijken, maar ik merkte dat dat gewoon niet werkt voor mij. Ik kan me helemaal verliezen in een leuke serie of film, waardoor ik heerlijk ontspan. Ik kijk momenteel Pretty Little Liars (alleen) en Teen Wolf (samen met mijn vriend).
 • Tenslotte zorg ik natuurlijk voor snacks. Soms gezond en soms minder gezond, dat hangt van mijn bui af! Ik moet zeggen dat ik op een avond alleen, liever voor gezonde snacks ga. Ik bewaar mijn ongezond-momentjes liever voor als ik met anderen samen ben. Al lukt dit lang niet altijd ;).

IMG_0025

Mijn tip voor jou
Probeer uit te vinden waardoor jij ultiem ontspant. Zorg dus in ieder geval voor lekker zittende kleding en warme voetjes, dan ben je al een heel eind op weg. Voel je absoluut niet schuldig om regelmatig een avond helemaal voor jezelf te kiezen. Dit is ontzettend belangrijk om even op te laden. Je zult merken dat je de volgende dag weer vol frisse moed ertegenaan kunt gaan.

Groetjes, Marloes

Ik ben heel benieuwd hoe jouw ultieme ontspan-avond eruit ziet!?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Wesley 7 jaargeleden

  Ik herken me hierin, Ik ben het afgelopen jaar 20kg afgevallen en ben veels te bang om aan te komen (zeg maar gerust; lichtjes doorgedraaid) Nu loop ik elke dag 10KM, ren 3x in de week 5KM en fiets ook nog veel. Neem weinig rust momenten omdat ik dan denk gelijk aan te komen, je zou denken hoe meer je beweegt hoe fitter. Maar helaas. Ik voel me enorm leeg, moe, vermoeid en geïrriteerd. Ik zit nu in een Burn Out omdat ik alleen maar wil bewegen en overal denk van aan te komen en vind het moeilijk om hier weer uit te komen. Deze site brengt leuke ideeën en leuke recepten waar ik veel mee doe, met dit artikel voelde ik me gelijk aangesproken.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je wel voor je reactie Wesley. Inderdaad is het soms heeeeeelll belangrijk voor je fitheid om juist niet te streng te zijn voor jezelf. Veel succes, you can do it!

   Reageer
 2. Milou 7 jaargeleden

  Met een boek of tijdschrift op de bank. Favoriete muziek op de achtergrond, kaarsjes aan en een grooooote mok thee.
  En I love your sloffen, waar heb je die vandaan? (Of mag dat niet op de site vermeld worden :-))
  Groetjes!!
  Milou

  Reageer
  • Milou 7 jaargeleden

   Oh oeps, te snel gelezen…. Nelson schreef je al ?
   Al lopende na een tennispartij gelezen… Ook ontspanning voor mij trouwens met een klein baby’tje thuis ?

   Reageer
 3. Alia 7 jaargeleden

  Ik vind het ook ontspannend om op zo’n manier met mezelf bezig te zijn. Het liefste trek ik op een ontspan avond 3uur uit voor m’n eigen spa-beleving. Douchen, scrubben, masker in m’n haar en op m’n gezicht, epileren, vijlen, knippen en lakken. Heerlijk!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.