Rust en ontspanning

Lazy Sunday Tip

Door

IMG_0413

Goedemorgen op deze mooie zondag. Soms is er niets fijner dan een dag lekker niksen in en rondom huis. Fanatiek sporten? Daar heb je af en toe gewoon geen zin in! Van al dat hangen kun je echter juist extra sloom en moe worden. Vandaag vertellen we je wat wij vaak doen op een lazy sunday, om toch even in beweging te zijn en een frisse neus te halen.

Je hebt niet altijd zin om te sporten, ook wij niet! Soms is het goed op jezelf te pushen toch iets te gaan doen, maar af en toe gewoon lekker toegeven aan een lazy dagje is ook niet verkeerd. Wij merken echter dat we het toch wel heel fijn vinden om tijdens zo’n dagje even naar buiten te gaan en in beweging te zijn. Soms trekken we de wandelschoenen aan en maken we een flinke wandeling in het bos, maar op een echt lazy dag is dit nog steeds te ‘sporty’ voor ons.

IMG_0419

Wat wij vaak doen op zo’n ultimate-lazy-dag is comfortabele kleren aantrekken, en lekker een beetje rondwandelen door Groningen. Op zondag zijn de winkels meestal niet open, maar er is toch altijd wel wat te zien en te beleven in de stad. Na lekker een rondje te hebben gelopen, ploffen we neer bij een koffietentje (Starbucks, Coffee Company, Doppio etc.) en bestellen we een heerlijke kop koffie of thee.

Op deze manier hebben we toch even beweging gehad, maar je hebt niet het idee dat dat het doel is van je tripje, we gaan namelijk natuurlijk voor de koffie ;-). Elke keer zien we op deze manier iets van Groningen dat ons nog nooit is opgevallen, al is het een mooie gevel of een schattig huisje. Daarnaast vinden we het heerlijk om even quality time te hebben bij het koffietentje. Je praat op zo’n moment toch anders met elkaar dan dat je thuis op de bank zit.

IMG_0418

Moraal van dit verhaal: het is niet altijd nodig om jezelf koste wat kost te pushen om te gaan sporten. Af en toe bewust toegeven aan je rust en lekker de tijd nemen voor iemand waar je om geeft is ook erg belangrijk.

Hele fijne zondag!

Groetjes, Albert en Marloes

Wat doe jij op een lazy sunday? Vind je het ook lekker om er even ‘uit’ te gaan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
  1. Ati 9 jarengeleden

    Heeeel herkenbaar!!!! ;-)))) en wij hebben ook altijd de beste gesprekken als we ergens koffie aan het drinken zijn of lekker uit eten zijn. En er gaat gewoon niets boven Groningen! ;-). Grappig dat je trouwens altijd op een andere manier door je eigen stad loopt als dat je door een andere stad loopt. Tip: kijk maar naar boven in je ‘eigen’ stad. Nog een tip voor als je geen zin hebt om te sporten maar wel je huis moet schoonmaken. Ik zie dat altijd als een mini workout. Lekker muziekje op en soppen maar!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: