resultaten challenge jullie resultaten
| 1 juli 2017

Jullie resultaten! – Optima Fit de Zomer in.

1 juli is het vandaag. We zijn de afgelopen twee maanden bezig geweest met de Optima Fit de Zomer in Challenge. In de laatste video vroeg ik jullie om resultaten met me te delen. In dit artikel zie je al die mooie resultaten op een rijtje. Ik vind het super motiverend om dit door te lezen. Zoveel positiviteit en enthousiasme doet een mens goed :). Ik hoop dat jij er ook door geïnspireerd raakt om vooral door te gaan met gezond leven.

Allereerst hoop ik dat de afgelopen dagen ook goed bij je zijn gegaan met gezond leven! Natuurlijk kun je gewoon lekker doorgaan en zul je gewoon iedere dag een blogpost blijven zien op optimavita.nl en 3 video’s per week op mijn YouTube kanaal. Als je verzoekjes hebt, let me know!

Hieronder een samenvatting van al jullie lieve reacties met jullie resultaten door de challenge! Ik heb er ook wat foto’s bijgevoegd die ik vond op instagram met de hashtags #optimafitdezomer in en #optimavita. Die laatste kun je natuurlijk gewoon blijven gebruiken! Ook vind ik het altijd leuk als je me tagt in je foto! (@optimavita). Ik heb de resultaten per categorie ingedeeld:

Inzicht in goede voeding
Een heel aantal van jullie geeft aan meer inzicht te hebben gekregen in hun eigen leefstijl. Super gaaf! Vaak heb je zelf niet eens precies door wat je naar binnen werkt op een dag…of hoe weinig je eigenlijk beweegt. Inzicht krijgen hierin, is een hele belangrijke eerste stap! Dagboekjes en apps als bijvoorbeeld My Fitness Pal of Mijn Eetmeter kunnen je hierbij helpen. Mensen die aangaven meer inzicht te hebben gekregen zijn onder andere G, Neeltje en Joyce. Daniëlle geeft aan dat ze door de challenge bewust is gaan ontbijten, wat ze nooit deed. Super goed!

Links: xonzinjenniferx haar spieren zijn steeds beter zichtbaar en ze heeft nu plezier in cardiotraining! Rechts: manoukvdl waardeert eten meer, rende 10km mudmasters en droeg voor het eerst een croptop naar een festival! 

Ik voel me fitter
Mieperd en Melissa geven aan dat ze zich onder andere veel fitter voelen. Ik weet uit eigen ervaring dat dit zo ontzettend waardevol is. Dit is de nummer 1 reden waarom ik gezond leven volhoudt. Het voelt gewoon zo freakin’ fijn!

Ik voel me zekerder over mijn lichaam
Wat is het toch super fijn om je lekker in je vel te voelen! Isabelle vertelt dat haar kleding veel fijner zit, Roos durft nu vol vertrouwen in bikini en Jip draagt voor het eerst sinds jaren een korte broek.

Meer inzicht in valkuilen
Sandra gaf dit in een reactie aan op mijn blogpost van afgelopen maandag. Ik vind dit een super mooi resultaat! Als je namelijk niet precies weet waar jouw moeilijke momenten liggen, kun je er ook niets aan doen. Mijn cliënten probeer ik altijd te stimuleren om niet alleen uit te vinden WAT er fout gaan, maar ook precies WANNEER en hoe je je voelt op dat moment. Dit is super waardevolle informatie!

Links: fitwithjirka pakt de draad gewoon vrolijk weer op na een cheatweekend. Ik houd zo ontzettend van die positieve insteek! Rechts: xoxoneeltje is de afgelopen twee jaar flink afgevallen. Na een tegenslag zit ze nog steeds boordevol motivatie!! Way to go girl! 

Minder schuldig na een genietmomentje
Een van de belangrijkste dingen die ik iedereen wil meegeven, is dat het helemaal ok is om af en toe lekker te genieten. Een heel aantal van jullie geeft aan door de challenge zich minder schuldig te voelen nadat ze iets ongezonds hebben gegeten. YAY! Sandra vertelt zelfs dat ze door de genietmomentjes de overige snaaimomenten niet meer heeft! Dat is PRECIES mijn bedoeling. Zo leuk om te lezen guys!

Afgevallen
Ik heb dit resultaat bewust niet als eerste puntje neergezet. In mijn ogen is het namelijk niet altijd het meest belangrijk. Natuurlijk is het goed om een gezond gewicht te hebben! Maar je lekker en fit voelen is misschien nog wel veel belangrijker. Ook vind ik het heel mooi om niet alle focus te hebben op je gewicht. Door gezond te leven op een ‘normale en luchtige’ manier, val je vaak automatisch wel af! Heel veel van jullie gaven dit ook aan. Onder andere Veronique, G, mieperd, Elaine, Maud, Neeltje en Melissa.  Vaak hadden jullie niet eens het doel om af te vallen, maar gebeurde het toch. Super mooi meegenomen natuurlijk!

Meer motivatie
Wat ik ook ZO SUPER GAAF vindt. Is dat een aantal mensen door deze challenge weet dat ze goed bezig zijn en er vrede mee kunnen hebben dat ze niet afvallen. Bijvoorbeeld Lilian is zo iemand. Ik merk heel vaak dat gewicht een obsessie wordt voor sommigen en dat ze juist daardoor niet afvallen. Door de focus te leggen op gezond leven, merk je ineens dat je je veel lekkerder voelt zonder dat je per direct kilo’s hoeft te verliezen.

Strakker lichaam
Jessika, Manon, Gerda, Sterre en Jill merken dat ze een strakker lichaam hebben gekregen door de challenge. Een paar van hun zijn ook wat gewicht kwijt, anderen niet. Dit kan heel goed! Als je een lager vetpercentage krijgt en meer spiermassa, wordt je strakker en slanker maar zie je dit niet op de weegschaal. Dat is ook een belangrijk argument om niet alleen op de kilo’s te letten!

Links: stacey_dierynck is terecht super trots dat haar buik al veel minder is geworden. Rechts: een foto van een anonieme zender die in het weekend nog steeds een luxe broodje neemt. Maar nu 1 in plaats van 2 en met gezond beleg! 

Bevestiging dat ik goed bezig ben
Een aantal van jullie heeft de challenge niet fanatiek meegedaan, omdat ze al heel gezond leefden. Ze keken wel mijn video’s en kregen hierdoor extra bevestiging dat ze goed bezig waren. Dit is natuurlijk super fijn. Ik merk zelf ook dat ik het nog steeds leuk vindt als ik complimentjes krijg van professionals over mijn leefstijl.

Meer kennis over voeding
Isabelle geeft aan dat ze nu meer weet over hoe belangrijk eiwit is voor je spieren en dat ze nu bewust meer let op de hoeveelheid groenten die ze eet. Sandra geeft aan dat ze veel vaker kiest voor gezonde tussendoortjes.

Meer spieren 
Angela vertelt dat ze door gezonder te gaan leven en meer te gaan sporten, meer spiermassa heeft gekregen! Zo fijn, want je lichaam is dan sterker, beter bestand tegen blessures en je verbrandt meer in rust. Ze geeft ook aan dat afvallen helaas nog niet is gelukt….dat komt zeker weten vanzelf als je zo door blijft gaan!

Vaker sporten
Ik had met deze challenge een samenwerking moeten aangaan met sportscholen en sportbonden ;). Jullie zijn namelijk massaal meer gaan bewegen! Iets wat ik ontzettend leuk vind om te horen, want sporten is niet alleen goed voor je gezondheid en je gewicht, maar je wordt er ook vrolijker van en je kunt alles beter aan!

Ik kan niet anders zeggen dan: WOW! Wat heb ik ontzettend genoten van het doorlezen van al jullie reacties op de Optima Fit de Zomer in Challenge. Jullie mogen allemaan stuk voor stuk ontzettend trots op jezelf zijn! ♥

Groetjes, Marloes

Hoe ga jij verder de komende periode?

5 reacties

  1. Super om alles zo samen te zien! Ik vond de challenge heel waardevol, ook al leef ik redelijk gezond. Het is gewoon heel motiverend.
    Enne, ik ben erg blij dat ik mijn valkuil geïdentificeerd heb…want ik ga over een maand emigreren dus dan ga ik dus way out of my normal routine! Het helpt dan zeker om een tijdje een eetdagboek bij te houden.

  2. Leuk om te lezen en Marloes super bedankt voor alle tips en je positieve motivatie. Ik ben me ook fitter gaan voelen dankzij deze chalange.

  3. Super om te lezen! Echt heel fijn!
    Zelf vond ik de challenge in alle opzichten heel motiverend.

    Ohja, ook nog even meegeven dat je vlogs/video’s echt de max zijn om te bekijken als ik op de crosstrainer sta. Zo is mijn uurtje cardio om voor ik het besef.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram