Leefstijl Question

Question: Wat vind jij mooi aan je eigen lichaam?

Door

Lichaam weegschaal

Wat zijn we er met z’n allen toch goed in om precies aan te geven wat we graag zouden willen veranderen aan ons lichaam. Hoe dun, dik of gespierd we ook zijn, er is altijd wel een puntje van kritiek aan te geven. Een blubberbuik, dikke benen, kleine borsten of een platte kont, vrijwel niemand is voor 100% tevreden over zijn of haar lichaam. Natuurlijk is het heel menselijk om kritisch te zijn op jezelf, overal happy mee zijn is naar mijn idee echt niet altijd nodig. Wat ik wél heel belangrijk vind, is dat je ook mooie dingen kunt aanwijzen! Daarom heb ik vandaag een vraag aan je…

Zoals ik in het intro al zei, ik denk dat het heel ‘normaal’ is dat je niet altijd helemaal tevreden bent met je lichaam. Natuurlijk is het heel mooi als je dat wel bent, maar ik denk dat vrijwel iedereen wel eens een onzeker momentje heeft. Ik hoor van velen dat ze ‘best tevreden zijn’, maar dat ze af en toe toch stiekem een klein verbeterpuntje zien. Bij de vrouwen is dat vooral tijdens een bepaalde tijd in de maand ;).

Oefening2

Als ik voor mezelf spreek, ben ik inderdaad 9 van de 10 keer dat ik in de spiegel kijk blij met mijn lichaam. Toch kan ik niet ontkennen dat ik ook wel eens en kleine aanmerking heb :). Nu kan je zeggen dat dat onzin is….maar dat weet ik ook wel! Voor een ander is het altijd veel gemakkelijker om te bepalen dat hij/zij een mooi lichaam heeft. Op jezelf ben je toch altijd een beetje kritischer en ik denk dat dat ook heel ‘normaal’ is.

Ik wil dat dus ook niet veranderen bij jullie, maar ik denk wel dat het af en toe heel goed is om ook eens stil te staan bij wat je mooi vind aan je lichaam. Hoe ontevreden je op dit moment eigenlijk ook bent, er is vast wel iets dat wél mooi is. Heb je bijvoorbeeld mooie borsten, handen, billen of een strakke kaaklijn of mooie lange benen? Daarom is mijn opdracht voor jou:

Noem minimaal 3 dingen die jij mooi vindt aan jouw lichaam! 

In ons kikkerlandje vinden we het eigenlijk een beetje raar om onszelf een complimentje te geven, maar waarom eigenlijk? Er is toch niets mooiers dan tevreden zijn met jezelf? Wees daarom niet te verlegen en vertel me waar jij trots op bent aan jouw eigen lichaam. Natuurlijk doe ik dat ook :).

Decathlon2

Hier 3 dingen die ik mooi vind aan mijn lichaam:

 1. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik vind het heel mooi dat ik een gespierde bovenrug heb. Op de een of andere manier word ik op die plek sneller afgetraind, mijn vetpercentage is daar volgens mij lager dan op andere plekken dus je ziet de spieren in mijn bovenrug goed. Dat vind ik mooi :).
 2. Ik ben blij met mijn benen en dat is echt héél uniek dat ik dat zeg. Zo lang als ik me kan herinneren zijn mijn benen namelijk datgene geweest dat ik juist niet zo mooi vond. Ze zijn namelijk vrij dik in verhouding tot mijn taille. Die mening is dus totaal veranderd! Ik heb gespierde benen en dat vind ik mooi!
 3. Mijn buik is momenteel strakker dan ooit, daar ben ik ontzettend blij mee. Het komt echt niet vanzelf, maar doordat ik al jaren gezond eet en veel sport is hij langzaam strakker geworden. Ik heb ooit als zeventienjarig meisje gezegd dat ik ooit een strakke buik wilde hebben (dat was in die tijd namelijk absoluut niet zo). Ik weet zeker dat als ik toen een foto van mijn huidige buik had gezien, ik er direct mee akkoord gegaan zou zijn.

Nu is het jouw beurt! Wat vind jij mooi aan je eigen lichaam? Wees dus niet verlegen en kom maar op met de complimentjes naar jezelf. Je hoeft niet perse hele grote dingen op te noemen, maar denk ook aan kleinere lichaamsdelen. Je kunt eventueel gewoon anoniem reageren, door een andere naam te typen in het vakje dat daarvoor is.

Ik hoop met dit artikel te bereiken dat je beseft dat je ook heel tevreden mag zijn met je eigen lichaam! Het is echt niet goed als je alleen de mindere kanten ziet. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Groetjes, Marloes

Vertel! Welke 3 dingen vind jij mooi aan jouw lichaam?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
 1. Ati 7 jarengeleden

  Komt ie:

  -Mijn rechte en redelijk gespierde schouders
  -Mijn lange slanke benen
  -En het feit dat ik na mijn zwangerschap weer redelijk snel mijn oude lijf terug had. Ben ik ook trots op (behalve dan dat mijn redelijk strakke buik nu niet meer zo strak is :-(( ;-))

  Reageer
 2. anoniem 7 jarengeleden

  Overall ben ik veel (BMI28.5) te zwaar, maar…
  – Ik ben blij dat de verhoudingen kloppen en dat alles stevig is, er blubberd nergens iets.
  – Mijn taille en rug zijn mooi waardoor vrijwel niemand raad dat ik echt zo zwaar ben (peer vorm)
  – Mijn huid is mooi gaaf.

  Reageer
  • Anoniem 7 jarengeleden

   The same here 😉
   En m’n schouders/sleutelbenen vind ik mooi..

   Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dank je wel voor het delen!

   Reageer
 3. Marvin 7 jarengeleden

  Lastig om zoiets over jezelf te zeggen, maar komt ie dan:

  – Mijn benen zijn sterk en gespierd, gelukkig geen dunne latjes.
  – Die gewenste V-vorm begint steeds beter tot zijn recht te komen.
  – Waar ik in het begin moeite had met het dunner wordende haar / haarverlies heb ik de stap gezet om alles eraf te halen en dat staat me beter dan ik had gedacht 🙂

  Reageer
 4. Lysanne 7 jarengeleden

  Wat een goed artikel, je hebt helemaal gelijk! We moeten liever zijn voor onszelf.

  – hoewel ik over het algemeen een haat-liefde verhouding met mijn stevige, korte armen & benen heb (want: knelt vaak in broeken en shirts), vind ik ze toch wel erg mooi. Stevig, dat wel, maar in ieder geval gespierd.
  – ondanks een klein buikje, toch een erg slanke taille. Alles mooi in verhouding (zandloper figuur)
  – Ronde billen en borsten!

  Reageer
 5. Marije 7 jarengeleden

  Hmm, toch even over nadenken! Wat ik mooi vind, zijn:
  – Mijn armen en benen, omdat ze lang/atletisch zijn
  – Mijn kont, omdat die niet groot of klein is maar precies goed
  – Mijn ogen

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Super dat je aan het denken bent gegaan!

   Reageer
 6. Janneke 7 jarengeleden

  Wauw, ik vind dit moeilijker dan gedacht. Ik vind het daardoor ook lastig om complimenten van anderen aan te nemen. Als ik er 3 moet noemen:

  – Door mijn wat grotere borsten lijkt mijn buik altijd net iets dunner.
  – Ik vind mijn voeten gek genoeg best mooi. (Al zijn ze wel wat doorgezakt wat een hoop pijn tijdens het trainen kan veroorzaken.. Dat is dan wel weer jammer)
  – Ook al vind ik mezelf niet zo dun als ik zou willen, ik weet dat ik een figuur heb dat mooi in verhouding is.

  Dank je dat je me aan het denken hebt gezet! Altijd prettig, zo’n momentje positief over jezelf denken.

  Reageer
 7. Susan 7 jarengeleden

  Fijn artikel 🙂

  Ik ben blij met mijn haar, het is mooi blond met een beetje slag. In de zomer wordt t bijna wit. Bij de kapper vragen ze altijd of het mijn natuurlijke kleur is 🙂
  Verder ben ik blij met mijn rug, mooi gespierd en zonder vet.
  Ook ben ik blij met mijn gave huid, ik hen weinig last van onzuiverheden.

  Overall eigenlijk heel tevreden 🙂

  Reageer
 8. Niels Thijssen 7 jarengeleden

  Mooi aan mijn lichaam:
  -mijn benen: na week (600-700km en ca 8000-10000 hoogtemeters) mooi afgetrained en gespierd 🙂
  -mijn schouders
  -mijn bovenrug.
  Eea ontwikkelt vooral door de triatlon ambities ehm bovenverwachting 🙂

  Reageer
 9. Alia 7 jarengeleden

  Sinds ik ben gestopt met roken en ben aangekomen is mijn lijstje flink gekrompen. Toch is er nog genoeg om blij mee te zijn.

  – Ik ben blij met mijn haar. Het is stijl en hiermee erg makkelijk én ik heb een mooie volle bos waar ik alles mee kan.
  – Ook ben ik blij met mijn zandloperfiguur. Mensen draaien vaak met hun ogen wanneer ik zeg dat ik overgewicht heb, dus die gelijkmatige verdeling van mijn lichaamsvet is zeker ergens goed voor.
  – Stom genoeg ben ik ook blij met mijn benen. Wanneer ik een kortere rok aan heb met een donkere panty zien ze er gespierd, doch vrouwelijk uit. In het verleden moest ik niets hebben van mijn gespierde(= dikke) kuiten.

  Zo! Dat voelt toch lekker!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: