Leefstijl Question

Question: Wat is jouw Zomerdoel wat betreft Gezond Leven?

Door

Fit de zomer in

Ik vertel jullie heel vaak over mijn leven, wat ik doe en wat mijn plannen zijn, maar ik vind ook super leuk om te weten waar jullie mee bezig zijn! Vandaar af en toe een ‘question’ artikel, waarin ik jou een vraag stel. Deze keer ben ik benieuwd naar wat jouw doelen zijn in deze zomermaanden, als het gaat om gezond leven. Of misschien zet je juist wel even je doelen aan de kant!? Op deze manier leren we elkaar een beetje beter kennen en kunnen we ook nog eens motivatie en inspiratie halen uit elkaars doelen! Natuurlijk vertel ik je ook de mijne…

Mijn vraag aan jou
Ik merk dat de maanden juli en augustus voor heel veel mensen toch anders zijn, als het gaat om gezond leven. Misschien ga je op vakantie, of heb je een periode vrij van je werk? Vaak heb je in deze maanden meer barbecue’s, feestjes, borrels en ga je vaker gezellige dagjes weg met vrienden of familie. Gezond leven is misschien een beetje lastiger in deze maanden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat jouw plannen zijn in juli en augustus. Heb je misschien een wedstrijd waarvoor je aan het trainen bent? Ga je starten met hardlopen? Train je keihard om strakker in bikini rond te kunnen lopen? Of laat je jezelf misschien juist wat meer gaan en geniet je optimaal van alle heerlijkheden met het warmere weer?

Kortom: Wat is jouw doel met betrekking tot gezond leven, in de maanden juli en augustus? 

Misschien heb je niet een specifiek doel, maar ga je gewoon lekker door zoals in de rest van de maanden! Ook dat vind ik super leuk om te weten. Zoals ik al zei, weten jullie een heleboel van mij. Ik vind het ook super leuk om af en toe een klein beetje van jullie verhalen te horen!

Gezond

Mijn persoonlijke doel
Zoals je afgelopen zaterdag heb kunnen lezen, was mijn leefstijl de afgelopen weken een beetje minder gezond. Ik sportte nog steeds veel en mijn hoofdmaaltijden zijn over het algemeen gewoon gezond, maar ik heb véél meer gesnoept dan anders. Ik had er even vrede mee. Ik schreef ook dat ik vanaf gister weer de draad ging oppakken, als ik daar zin in had…dat was absoluut het geval!

Tot gister was mijn doel: lekker genieten en even niet teveel focussen op gezond leven. Dat is nu dus weer een beetje veranderd. Ik ben weer enorm gemotiveerd om gezond aan de slag te gaan, vooral omdat ik me daar toch écht beter bij voel. Dat ik iets zwaarder ben, maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Ik vind mezelf niet per definitie mooier als ik super afgetraind ben. Wat me wél uitmaakt, is dat ik veel meer energie heb als ik beter op mijn voeding let. Ik werd de afgelopen dagen moe wakker, ondanks dat ik goed geslapen had. Ook merkte ik dat ik overdag sneller moe was, eerder geïrriteerd raakte, dat ik vaker hoofd- en buikpijn had en dat ik ineens puistjes in m’n gezicht kreeg.

Al deze dingen geven voor mij de doorslag, mijn doel is om de komende tijd mijn gezonde patroon weer op te pakken! Dat betekent vooral dat ik een gezond tussendoortje neem, als ik trek krijg. Ik laat alle snoepjes, snacks en koekjes weer gewoon staan, op natuurlijk een paar genietmomentjes in de week na! Ik wil me weer net zo fit en gezond voelen als voor de vakantie.

Gezond2

Waarom deze vraag
Ik ben dus ten eerste gewoon heel nieuwsgierig naar waar jullie op dit moment mee bezig zijn! Er zijn zo veel verschillende redenen waarom je gezond zou kunnen eten en/of zou kunnen bewegen. Ik vind het heel leuk om jullie door deze artikelen een klein beetje te leren kennen.

Daarnaast vind ik het heel goed om voor jezelf duidelijk te hebben, wat je van jezelf verwacht. Het hebben van een doel, kan je ontzettend helpen. Dat doel hoeft echt niet altijd te zijn dat je gezonder wilt leven, het kan ook juist zijn dat je eventjes focust op genieten. Als je tegelijkertijd voor jezelf een limiet stelt hoe lang je dat gaat doen, dan kun je optimaal genieten omdat je weet dat je jouw gezonde leefstijl uiteindelijk toch wel weer op pakt.

Een doel geeft je dus steun tijdens jouw gezonde leefstijl, doordat je duidelijk hebt waarvoor je het doet. Ook geeft het je rust in minder gezonde periodes, omdat je dan weet dat je jezelf gunt om even iets minder op te letten.

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoord!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw doel tijdens deze zomermaanden? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (37)
 1. Marjolein 6 jarengeleden

  Goedemorgen,

  Wij gaan niet op vakantie in juli-augustus, maar in september-oktober 🙂
  Dus werk voornamelijk door.
  Mijn doel is wel om wat meer getraind te worden deze periode.
  Ben net terug na een operatie aan mijn keelamandelen, voor de operatie was ik steeds met hardlopen bezig, was ik eindelijk op een doel (bijv. 10km flink doorrennen) kreeg ik weer koorts waardoor ik weer terug zakte naar 6km rennen achter elkaar. Nu bleek dus dat ik chronisch ontstoken amandelen had en die zijn er nu uit! Nu kan ik weer opbouwen naar mijn doel, 10km runs! Heb in september een run gepland staan en wil die met een redelijke tijd uitrennen.
  Ook wil ik meer tijd besteden aan krachttraining, was al bezig met bodypump lessen en deze weer oppakken om zo strakker te worden.
  Nu hoop ik dat de operatie geholpen heeft en dat ik nu niet meer zosnel aftakel.
  Heb nu 2 weken thuis gelegen en ben momenteel nog iets zwakker, dus even langzaam weer opbouwen. Maar ben blij dat het weer mag vanaf vandaag 🙂
  Het eten gaat hier gelukkig goed, gezond en af en toe wat lekkers. Dus daar hoeft niet veel aan te veranderen 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Wow, beterschap meid! Hoop dat je snel weer de oude bent.

   Reageer
 2. Tamara 6 jarengeleden

  Mijn doel is vooral niet meer door te slaan naar het ongezonde.
  1 keer in de week een bak chips is oke, maar niet elke avond.
  Ik wil dit gezonde voedingspatroon zo houden, ik voel me er goed bij.
  Momenteel zit ik in een dal, ik ben aan het afkicken van koffie, en dat valt echt niet mee!
  Dit, omdat ik al jaaaaaren last heb van migraine, en bij een natuurgeneeskundige uit de testen kwam dat ik koffie niet goed verdraag.
  Tuurlijk gaan we dit volhouden, ik wil van die migraine af, maar men….wat mis ik mijn heerlijke bakje troost!
  Ik heb nu dus contstant hoofdpijn, juist door het afkicken, en dat is NIET leuk.
  Maar we gaan ervoor……..

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   You can do it girl!! Super goed doel.

   Reageer
 3. Marijn 6 jarengeleden

  Ik ben al jaren aan het schommelen met mijn gewicht (de ene week heel gezond eten, de andere week alles laten gaan), dus ik heb twee maanden geleden besloten een voedingscoach in te schakelen. Samen met haar heb ik een eet en sportschema opgesteld en ben ik dus heel bewust bezig met gezond leven. En met resultaat! Ik ben al op de helft van mijn doel: 10 kilo (zo veel mogelijk in vet) afvallen! En nog belangrijker: ik voel me veel fitter, zit lekkerder in m’n vel en heb geen last meer van een dipje om 4 uur. Daarnaast ben ik aan het trainen voor de Vredesloop van 10km in september 🙂 Deze zomer is dus mijn doel ondanks de moeilijke momenten op vakanties en tijdens feestjes deze lijn zo veel mogelijk vol te houden!

  Reageer
 4. Elianne 6 jarengeleden

  Goeiemorgen!

  Mijn doel is om nu eindelijk die laatste paar kilo’s eraf te krijgen. Ik ben vorige week begonnen aan mijn eigen bedachte 10 weken challenge welke eindigt precies op de dag dat we naar Amerika gaan waar ik super veel zin in heb! alhoewel ik wel bang word van het eten daar maar goed wie dan leeft wie dan zorgt.
  Maar ik heb met heeeel veel moeite de hagelslag en de vlokken in de prullenbak gegooid. Ik was daar echt verslaafd aan. En train weer 3 a 4 keer per week en uiteraard gezonder eten. En mijn doel is om het nu eindelijk is vol te houden 😀 oh en ik wil dit keer ook een getraind lichaam dus niet alleen afvallen.

  Succes iedereen!

  Reageer
 5. Quinty 6 jarengeleden

  Ik zou graag willen aankomen in spiermassa, dat is waar ik nu ook voor werk. Ik ben enkele kilo’s afgevallen, gewoon om een strakkere buik te krijgen, alleen nu lijk ik gelijk zo ‘slank’ en ik wil liever iets breder zijn met meer spieren en tegelijk het slanke behouden. Tuurlijk ga ik deze zomer weleens iets ongezonder eten, maar ik blijf nog steeds opletten.

  Reageer
 6. Sabine79 6 jarengeleden

  Mijn doel is toch wel de kilo´s er (weer) af.
  Ik had voor mijn Griekse vakantie het doel om de 73 kg te halen. Zelfs een week ervoor 72,4 gehaald en dus super blij en trots!
  Na de vakantie zat ik weer op die eeuwige 75 kg. Elf dagen lang genieten van uit eten gaan en elke avond wel een fles wijn, die 2,6 kg is niet alleen maar dat extra vakantie vocht wat je lichaam vast houdt…
  Nu dus weer flink aan de bak. Doel is om voor het volgende grote festival weekend de 71,4 te halen. Dus 1 kilo extra als voorheen.
  De fitness pall eetmeter helpt mij enorm daarbij wat ik at al snel te grote lunches.
  Daarnaast ook het doel om deze maanden meer buiten te wandelen. Ik kan zo de bus of scooter pakken naar een bos en wandel daar nooit…zonde.

  Reageer
 7. Tetsje 6 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Mijn doelen:
  *Samen met een vriendin hebben wij het doel om in september de Joustermerke te gaan lopen (4Mijl). We zijn al volop in training. Samen 1x per week en 2x per week alleen. We hebben 1 week (vakantie) een trainingsstop.
  *In de maand augustus wil ik iedere dag een ander ijsje proberen te maken. Het liefst zo gezond mogelijk.
  *Op vakantie wil ik proberen om zo dicht mogelijk bij mijn ‘gezonde’ lifestyle te blijven. Af en toe een geniet momentje zoals, patat eten met de kinderen of een glaasje wijn met een toastje met manlief

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Top hoor! Zo leuk om al jullie doelen te lezen 🙂

   Reageer
 8. Agnes 6 jarengeleden

  Mijn doel is om voornamelijk mijn tussendoortjes te vervangen voor een verantwoordere versie. Dus minder kant-en-klare tussendoortjes als chocolade, chips en koek, maar meer fruit, noten en bijv. dadels. Dus ik speur Pimteresr af naar dit soort tussendoortjes. Het hoeft dus niet perse caloriearm te zijn maar minder ‘proccessed foods’ zeg maar. Dus als je nog tips hebt, ik hou me aanbevolen want ik wil ook graag afwisseling.
  Ook wil ik minder gaan grazen, maar op gezettere tijden leren eten om zo honger beter te leren herkennen. Dat is ook nog wel een valkuil zodat ik weer op de proccessed tussendoortjes uitkom?.
  En daarnaast lekker genieten…

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Heel herkenbaar! Ik heb recepten van cakes, muffins en mugcakes online staan! Die zijn dan perfect voor je.

   Reageer
 9. Minke 6 jarengeleden

  Ik ben net 2 weken geleden begonnen met een hardloopschema, om een half uur achter elkaar te leren hardlopen. Dit wil ik dus ook graag volhouden op vakantie (3x per week hardlopen) om te zorgen dat niet al mijn harde werk verloren gaat doordat ik 3 weken niks uitvoer :P. En ik wil proberen gezond te eten, maar ook echt te genieten van het uit eten gaan en me daar niet schuldig over voelen. Het is tenslotte vakantie :).
  Groetjes Minke

  Reageer
 10. Marjolein 6 jarengeleden

  Wat een leuke vraag!!
  Mijn doel is het trainen voor de Marathon. Ik ga in oktober mijn eerste marathon lopen, die van Amsterdam.
  Ik ben eigenlijk niet echt een hardloopster maar het lijkt mij super gaaf om een keer te doen.
  Daarnaast ga over twee weken naar oostenrijk, daar werk ik in een hotel in mijn vakanties, ik blijf daar ruim twee weken en daarna ga ik naar Curaçao, voor twee weken. Dus mijn trainingen zullen voornamelijk plaats vinden in oostenrijk en Curacao.

  Reageer
 11. Lilian 6 jarengeleden

  Doelen voor de vakantie:

  Voor half elf naar bed
  Elke dag een half uur bewegen
  Genoeg water en thee drinken
  Zoveel mogelijk dagen gezond ontbijt en verder genieten met mate. Ik hoop de komende 7 weken nog af te vallen maar gelijk blijven is het doel

  Reageer
 12. Imke 6 jarengeleden

  Mijn doel voor de komende maanden is lekker in mijn vel komen te zitten en een gewoonte maken van mijn nieuwe gezondere levensstijl.
  Tuurlijk wil ik graag afvallen. Maar belangrijker vind ik nu dat ik wen aan mn nieuwe levensstijl (gezonder eten en 3x per week sporten waarvan 1x yoga). Ik geloof dat het afvallen dan vanzelf gaat komen, zonder daar over te gaan stressen dat het niet snel genoeg gaat. Haal erg veel ideeën uit jou blogs, super bedankt daarvoor!!

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Daar heb je absoluut gelijk in! Heel graag gedaan, jij bedankt voor je enthousiasme 🙂

   Reageer
 13. Melanie 6 jarengeleden

  Hey marloes..

  Zoals ik al eerder verteld heb ben ik vier maanden geleden gestopt met roken. Mijn angst was om aan te komen aangezien ik vroeger 90 kilo woog met mijn 1 64 en ik 10 kaar geleden ben afgevallen tot 60 kg.. en jaa hoor in de eerste vier weken vlogen de kilo s er aan. Dus verstand op 0 en gaan met die banaan. Ik dacht als ik kan stoppen met roken dan kan ik ook afvallen. Het afvallen lukte maar niet maar en kwamen ook geen kilo s meer bij. Uiteindelijk heb ik het doel afvallen laten varen omdat het demotiverend werkten en heb ik het doel gezonde levensstijl in het leven geroepen met meerdere supp doelen. Dusssss doel 1 the color run en doel 2 the mud masters 12 km!! De motivatie is top.. en ik voel me super!! Niet te snel te veel en te streng werkt een stuk beter.. het hoofdoel blijft gestopt blijvem met roken en jou blogs lezen.. liefs melanie

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Super goed om te horen dat het zo goed met je gaat!

   Reageer
 14. Sherly 6 jarengeleden

  Ik ben diabetes patiënt type 2 met insulinepomp en dat komt bij type 2 niet vaak voor. Naar jaren zelfde gewicht te hebben van 74 kilo… En mijn normale gewicht 67 moest zijn. Werd ik in korte tijd ineens 79 kilo en dat was niet de bedoeling. Dus heb ik besloten om gezonder te eten en te bewegen. Ondertussen zit ik weer op 74/75 met gewicht, maar nu wil ik gewoon naar de 67 kilo. Vorig jaar kreeg ik ineens gezicht verlamming, ben daar enorm van geschrokken. En wil gewoon best van maken! Dus de roer omgedraaid….maar feit dat je alleen al gewoon gezonder eet is al een heel groot bewondering voor….

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Dat is inderdaad schrikken! Gezond leven moet denk ik altijd focus nummer 1 zijn, boven afvallen 🙂

   Reageer
 15. Daniella 6 jarengeleden

  Ik heb meerdere doelen.
  1.Ik wil de 15 km met de zevenheuvelenloop binnen het uur kunnen lopen! Daar train ik dus naartoe (gisteren voor het eerst 15 km gelopen jeej trots op mezelf)
  2.Ik wil afvallen dmv gezond en sportief leven naar de size waar ik me prettig in voel. Ik heb gemerkt dat wegen niet veel helpt. Aangezien je ook spieren aankomt…
  3.Daarnaast is mijn doel ook om een manier te vinden waarin ik kan leven zonder het gevoel te hebben dat ik moet opletten wat ik eet… je begrijpt me wel.

  Mooie doelen dus! Nu nog uitvoeren!!

  Reageer
 16. -123- 6 jarengeleden

  Hoe zou je als diëtist een persoon qua voeding aanpakken die een pal factor van 1’2 heeft en maar 1* per week sport?

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Ik zou zeker adviseren meer te bewegen, anders wordt het super lastig!

   Reageer
 17. Katinka 6 jarengeleden

  Vorig jaar ben ik 10 kilo aangekomen. Daar is nu gelukkig al 7 van af. Mijn doel is om de komende maanden de laatste paar kilo ook kwijt te raken. Ik ga niet op vakantie en met de regelmaat van werk vind ik het makkelijk om gezond te blijven eten. Ik voel me nu al veel beter in mijn vel!

  Reageer
 18. Annema 6 jarengeleden

  Super leuk vraag Marloes. En zo dapper hoe je zelf vertelt hoe het je afgaat. Geeft ook steun. Afgelopen weken heb ik super hard gewerkt aan een grote expositie en een oud vies hok omgetoverd tot een mooi nieuw atelier. Ik merk dat wanneer mijn leven anders van ritme is ik moeilijk mijn eet- en trainingspatroon kan vasthouden. Ik ben dan gewoon te moe na te denken over eten boodschappen doen en koken. Resultaat, een week slecht gegeten. Dus de moeheid is nog erger suf maar zo loopt het meestal.
  Aankomende vrijdag op vakantie naar Frankrijk. Daar gaan we veel lopen (klimmen dalen). Mijn doel is om tijdens de vakantie gezond en goed te eten.

  Iedereen veel succes deze zomer.

  Reageer
 19. Fen 6 jarengeleden

  Hoihoi,
  Ik sport al jaren, maar ben sinds kort begonnen met crossfit. Hierdoor is mijn doel verandert van op gewicht blijven, naar sterker worden. Ik merk dat het verleggen van mijn focus de druk weghaalt om (te) streng op mijn voeding te letten. Dat ‘strenge’ zorgt op lange termijn toch voor eetbuien..
  Eigenlijk wordt ik alleen maar strakker door mijn nieuwe doel en zit ik beter in mijn vel! Dit wil ik de rest van de zomer volhouden, tis een heerlijk gevoel 🙂

  Reageer
 20. Aysu 6 jarengeleden

  Mijn doel voor deze zomer is afvallen en het 5km schema van RunKeeper volgen. Nu het zomer is heb ik geen school, dus heb ik meer tijd om te focussen op het gezonde levensstijl. Maar mijn uiteindelijke doel is natuurlijk om me steeds meer te ontwikkelen op het gebied van gezond leven.

  Reageer
 21. Lies 6 jarengeleden

  Mijn doel voor de zomervakantie; ik wil zooo graag de 4 mijl van Groningen binnen de 30 minuten lopen!!! Dus hier ga ik de komende 2-3 maanden voor trainen. Heb je nog tips? 🙂 Vorig jaar liep ik 31.45 min dus er moet nog wel wat vanaf!
  Verder qua eten in de zomer iets minder gezond, maar probeer het sporten wel aan te houden.

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Intervaltraining is the key! Ook krachttraining kan je zeker helpen. Ik ga ook weer meedoen! Geen idee wat mijn streeftijd wordt…maar mijzelf kennende, heb ik stiekem hetzelfde doel als jij 🙂

   Reageer
 22. Doris 6 jarengeleden

  Goedemorgen Marloes,

  Per toeval kwam ik begin dit jaar deze site tegen. En wat ben ik daar blij om!
  Met kerst woog ik nog bijna 84 kilo en nu 70.
  Ik heb al zoveel van je geleerd! En toegepast natuurlijk! Ik wil je daar heel hartelijk voor bedanken!!! Ik zit veel beter in mijn vel. En mijn vier kinderen genieten ook mee van de leuke recepten!
  Er gaat een gejuich op als ik bananenpannenkoekjes ga bakken bijvoorbeeld?
  Mijn doel voor deze zomer is om zo goed mogelijk het gezonde eetpatroon vast te houden met af en toe iets lekkers.
  Op vakantie ben ik wel iets losser daarin. Dan las ik soms een dag in dat alles mag.
  En verder 2x per week hardlopen. En bij mooi weer s’avonds een ronde skaten is ook heerlijk. En af en toe een ketllebel workout.
  Op die manier kan ik sporten en gezond eten goed volhouden.
  Ik wens jou ook een hele goede zomer en ga vooral zo door!

  Groetjes Doris

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Aaahhh wat super leuk!! Jullie maken mij ook elke dag gelukkig hoor 🙂

   Reageer
 23. Marloes 6 jarengeleden

  Na jaren lang chronisch ziek geweest te zijn, nu aantal maanden traject aan gegaan met personal trainer en fysiotherapie weer op goede weg en sterker dan ooit ook dit jaar 30 of kwijt geraakt. Mijn doel is 17 september obstacle run de Hoenderrun in Hoenderloo. een aantal jaar terug te horen in rolstoel te komen en dan nu totaal andere wereld aan de orde. Dus mijn doel is fulltime baan volbrengen en in topconditie blijven en mijn eerste en vast niet mij laatste obstacle run uit te lopen.

  Reageer
 24. Daphne 6 jarengeleden

  Ik heb me vorige week ingeschreven bij de sportschool na heeeel lang niets doen en 0.0 conditie. Voor mij echt een hele stap. Ik worstel altijd al met mijn gewicht. Heb weken dat ik heel gezond leef en dan weer terug val. Door mijn zeldzame vorm van reuma ook vaak te ziek of te weinig energie naast de dagelijkse dingen om te sporten of na te denken over gezond eten. Maar ik ga het weer proberen!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: