guilty pleasure
| 23 oktober 2018

Question: Wat is jouw ULTIEME guilty pleasure?

We gaan het vandaag hebben over ongezond eten! Je leest het goed, ONgezond :). Zoals je waarschijnlijk wel weet, vind ik het namelijk heel belangrijk om regelmatig flink te genieten van minder gezonde producten die je lekker vindt. Naar mijn idee is dat dé manier om een gezonde leefstijl vol te houden. Ik ben daarom heel nieuwsgierig naar welke ongezonde dingen jij vreselijk lekker vindt. Tamarah en ik geven natuurlijk ook onze antwoorden!

Waarom wil ik dat je hierover nadenkt

Dit lijkt misschien gewoon een grappig artikel, maar er zit zeker een gedachte achter. Naar mijn idee is het namelijk super waardevol om goed te weten wat je écht lekker vindt. Vaak eten we vrij onbewust! Ik betrap mezelf er bijvoorbeeld regelmatig op dat ik op een verjaardag een hand borrelnootjes pak, terwijl ik die eigenlijk niet perse heel lekker vind. Als dat af en toe gebeurt, is dat natuurlijk geen ramp. Maar als je wilt afvallen en je regelmatig in de verleiding komt tot ongezond eten, dan is het mega handig als je weet tegen welke producten je makkelijker ‘nee’ kunt zeggen.

Zo vind ik het tegenwoordig veel makkelijker als Sven chips eet terwijl ik er naast zit, omdat ik erachter ben gekomen dat chips niet datgene is waar ik het meest blij van wordt. Ook bitterballen op een feestje laat ik nu vaker en makkelijker aan me voorbij gaan. Ik denk dan gewoon aan mijn échte guilty pleasures, die ik bijvoorbeeld de volgende avond ga nemen.

De guilty pleasures van Marloes

Waarschijnlijk komt dit voor velen niet als verrassing, maar ik ben een enorme fan van chocolade. Vooral de combinatie van chocolade en pinda’s (gele M&M’s of pindarotstjes!), of die van chocolade en karamel (Milka met amandel en karamel) vind ik mega lekker. Daarnaast houd ik ontzettend van softijs en roomijs, maar vooral in de zomer! In de winter ben ik een koukleum en kan ik dit beter weerstaan ;). Favorieten zijn McFlurry met chocolade en karamelsaus, een softijsje en room- of schepijs in chocolade/karamel-achtige smaken.

Daarnaast houd ik ontzettend van sushi! Velen denken dat dit gezond is, maar helaas valt dit vies tegen. Ook vind ik bepaalde soorten (grote!) koeken lekker, zoals de Americain cookies (witte chocolade-macadamia) bij de versafdeling van Albert Heijn, stroopwafels of brownies.

Eigenlijk kan ik vrij kort zijn: ik HOUD van alles wat extreem machtig is en te maken heeft met chocolade, karamel en/of room 🙂 :). Oh, en ik houd niet van kleine porties…dus ik kies er bewust voor om de frequentie te beperken tot 2-3x per week, maar ik neem dan wel een grote hoeveelheid. Zo gaat er bijvoorbeeld wel eens een hele Milka reep van 300g in 1x naar binnen #oeps.

ijs snoepen

De guilty pleasures van Tamarah

Oke let’s go: CHOCOLAAAA! Ik ben echt gek op chocola, ja je maakt me echt blij met chocola. Het maakt niet uit wat het is, zolang er maar chocola in/op/eromheen/erover zit.  Als ik de winkel in ga om wat lekkers te kopen dan wordt het meestal maltesers, kinderchocola of (= eigenlijk ‘en’ oops) cote d’or wit praline. Die dikke lekkere grote koeken van de Jumbo, Albert Heijn, Subway en Domino’s zijn ook geweldig. Ja je leest het goed, ik heb ze allemaal uitgeprobeerd.

Daarnaast word ik ook gelukkig van pannenkoeken en patat. Bij de snackbar neem ik dan ook altijd patat speciaal met een bamischijf en aardbei milkshake :D.

Maar daar blijft het niet bij, nee nee ik heb nog een laatste quilty pleasure, wat niet vergeten moet worden is — tromgeroffel– : cheeeeseeecakeee *heavy breathing*!!!

En nu jij!

Ok, nu is het jouw beurt. Welke dingen vind jij ECHT heel lekker? Je kunt ze hieronder achter laten als je dat leuk vindt. Het grappige is dat smaken enorm verschillen. Waar de een veel meer neigt naar zoet (zoals wij!), is de ander echt een zoute snoepkont.

Wij zijn benieuwd!

Groetjes, Marloes (en Tamarah)

Wat is jouw ultieme guilty pleaure? 

35 reacties

 1. Hmmm ik ben van de zoet en zout kant…

  De blauwe bus pringless… salt en vinager… die gaat bij mij in 1x op…

  Maar chocola als milka caramel of chocopindas… ook heeeerlijk!!

 2. Mmmm mijn guilty pleasure zijn de gevulde koeken van mijn vader!
  Hij was vroeger banket bakker, dus zelf gemaakte gevulde koeken en spritsen vind ik echt lekker!
  Zelf geef ik lekkere dingen in mijn hoofd een cijfer, en als dat cijfer niet hoger is dan een 8 hoef ik het de volgende keer niet meer te hebben.

  Ik vind dat een guilty pleasure wel echt lekker moet zijn, dus hoger dan het cijfer 8?.

 3. Ik heb mezelf jarenlang lekkere dingen ontzegd, maar probeer nu steeds vaker iets ‘ongezonds’ te eten (moet ook aankomen, dus dit mag in principe). Ben dus wel heel erg aan het ontdekken weer wat ik lekker vind, want ik was alles vergeten! Tot nu toe is het wel echt chocola en chocoladekruidnoten (omg!!). Zoutige snacks durf ik nog niet echt, maar popcorn zout en zoet door elkaar vind ik ook mega lekker.

  Leuk artikel! Jullie kunnen goed samen snoepen haha

 4. Oeh wat een leuk artikel! Het eerste wat er bij mij binnenkomt is: Chocolade!! In alle vormen, repen, letters, paaseitjes enz. ? Dat was eigenlijk wel het enige zoete, verder ben ik gek op hartig! (Ham) Kaas Croissantjes, Chips, McDonalds, Toastjes.. Ach het is een kwestie van goed balanceren, gemiddeld neem ik dit zo’n 2x in de week en geniet ik daar ook heerlijk van!

 5. Ik ben echt veel meer van het zout! Dus blokjes oude kaas, worstjes en chips! Borrelen is echt mijn guilty pleasure. Hoe vetter, hoe beter!

 6. Hier een hartige brok! Gek op oude kaas, truffelsalami, olijven, filet americain, gekookt eitje met een dotje mayo, zelfgemaakte smeersels als tonijnsalade, eiersalade, avocadohoumous…. ofwel, een goedgevulde borrelplank mag je me voor wakker maken.
  Zoet maak je me minder blij mee, alhoewel ik 1 x in de maand wel blij word van iets met chocola (KitKat ofzo) ??

 7. Kokos macronen, koek met chocola, gevulde speculaas, buggles, cote d’or chocola, snickers, patatje met mayonaise, toastjes met brie, geribbelde chips etc.

 8. Oh leuk deze Marloes!!!
  Bij mij is het denk ik.. K A A S !! Wat blaas maakt alles af, een hamburger zonder kaas is het net niet.. nacho’s zonder kaas ook niet.. lasange zonder kaas.. pizza zonder kaas.. dat is gewoon geen doen haha.
  Dus kaas kaas kaas.. met mosterd, met mayo, gewoon zo een blokje.. gesmolten.. oud / jong / geit.. alles prima!

  En nu ga je lachen, maar weet je waar ik sins mijn zwangerschap van droom? Dat ik van de kaasboer van zo een mega groot stuk kaas een hap uit mag nemen! Hahaha.. Bucket list dingetje hoor 😉

 9. Dit is echt leuk! Ik heb er over nagedacht en……..Ik vind zoveel lekker, zowel zoet als zout! Met lichte voorkeur naar zout. Ik hou ook van een biertje, verschillende soorten en dan is zout lekker! Maar ik hou ook echt heel erg van slagroom! Dan het verhaal van Astrid, KAAS! Herken ik ook, ondenkbaar dat er geen kaas in huis is! Gek genoeg kan ik tegen chocola best nee zeggen behalve als ik een mon cheri aangeboden krijg?.

 10. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van snoepen of dergelijke, maar er zijn wel een aantal dingen die ik echt heel lekker vind qua smaak en dat zijn vooral speculaassmaak en chocolade. Mijn ultieme guilty pleasures zijn toch echt het sinterklaassnoep en dan vooral de kruidnoten, speculaas, amandelstaven en pepernoten. Echt heerlijk vind ik dat! Maar ook van chocolade kan ik genieten, maar dan wel het liefste pure chocolade! Ooh en verder vind ik roomijs ook erg lekker, maar dat haal ik bijna nooit in huis, gewoon omdat ik het te duur vind. Het lekkerste ijs is natuurlijk Ben en Jerry, maar ook Oppo vind ik erg lekker, alleen vind ik dat je er veel geld voor betaalt. Dus dat heb ik denk ik maar drie of vier keer per jaar in huis. 😉

 11. Ik hou best wel van chocolade maar kan het ook makkelijk weerstaan. Op tafel staat zelfs nog een pot paaseitjes en het is al eind oktober. hahaha. Mijn quilty pleasures zitten echter in de hartige hoek. Bitterballen en kroket, sushi, Indische hapjes zoals lemper, risolles en pasteitjes, brie (maar eigenlijk alle soorten kaas ook al is dat met mijn lactose-intolerantie niet echt handig) dat zijn echt quilty pleasures, Chips en zoutjes kan ik daarentegen weer wel makkelijk laten staan. Wat de brie betreft, wat over is na een feestje of avondje met vrienden gooi ik direct in de vuilnisbak. Het is voedselverspilling en dat vind ik erg maar beter dan dat ik het zelf naar binnen ga werken. Ik ben namelijk thuis de enige die het lust.

 12. Dit is iets om over na te denken voor mij. Ik “zondig” regelmatig met dingen die ik niet écht lekker vind maar wat er toevallig in huis is (probeer zo weinig mogelijk te halen maar heb man en kinderen).
  Sushi, lay’s paprika ribbel chips en stroopwafels staan wel hoog in lijstje van guilty pleasures

 13. Die verse koeken van de Albert heijn zijn zo lekker. En ik hou van chocolade. Pepernoten met chocolade kan ik ook echt niet weerstaan. En natuurlijk ijs vooral ben en Jerry’s of haagen dazs. En pizza, ik hou echt van pizza. O van al dit lekkere eten krijg je toch honger

 14. Zoetekauw
  Mergpijpjes vind ik erg lekker en dan vooral de met cake bekleedde binnenkant.
  En milka chocolade en kinderchocolade die reepjes vind ik ook erg lekker.
  En gevulde praline paas/kerst eitjes.

 15. Ik ben altijd de eerste die naar de winkel rent zodra de chocoladekruidnoten in de winkel liggen.. Ik kan zelfs licht geïrriteerd worden als mijn vader alleen de gewone kruidnoten (zijn grote favoriet) heeft mee genomen ??. Het is zelfs zo erg dat ik altijd na het Sinterklaasseizoen zorg dat ik nog wel een zakje chocoladekruidnoten in de kast heb liggen, ter “overbrugging”. Haha

 16. Alle soorten koeken, chocola, nougat en bepaalde smaken ijs! En Engelse drop, heerlijk. Nu liggen er voor Sinterklaas kikkers en muizen in de winkel, daar houd ik ook echt van.

  Hartig is lekker voor af en toe, dat eet ik dan als ik op een feestje ben of zo.

 17. Grappig, chocola is voor mij echt totaal geen guilty pleasure. Ik vind een blokje chocola best lekker, maar ik zal me nooit te buiten gaan aan een hele reep. Hartige dingen vind ik veel lekkerder: chips, borrelnootjes, toastjes, bitterballen, kaas. Maar wat al sinds ik me kan herinneren echt een soort verslaving van me is zijn van die Japanse zoutjes/rijstcrackers. De Jumbo bij mij in het dorp heeft niet echt interessante varianten op dat gebied (misschien maar goed ook), maar als ik langs een Zuivelhoeve kom, of een notenkraampje op de markt ofzo, waar ze vaak van die 3 zakken voor 5 euro-aanbiedingen hebben, dan móet ik drie zakken kopen en die vreet ik dan ook binnen een paar dagen op.

 18. Zwanger en guilty pleasures….hopeloos!!
  Chocolade doet het niet meer…zelfs chocolade pepernoten niet! Zoooooo irritant!
  Maar hey…Ik doe een moord voor fruit, liefst zeker 4 stuks op een dag, boterhammen met kaas en een glas melk erbij! Iets dat ik nooit dronk. Ach, het kan ongezonder in de zwangerschap, dat weet ik heus wel.
  Maar ik mis wel m’n eigen smaak hoor. Ik mis het Day ik chocolade niet meer zo leker vind….dat ik geen zin meer heb ik frieten…dat de echte verse koeken nu tegenvallen van smaak. Grrrr…… Je moet er wat voor over hebben ?

 19. Chocola en bitterballen….. vooral als ik moe ben MOET ik dat gewoon hebben.
  Gelukkig kan ik me over het algemeen redelijk beheersen, dus af en toe laat ik me lekker gaan.
  Dank je wel voor het leuke artikel! Juist omdat jij zo’n voorstander bent van gezond eten met af en toe lekkere ongezonde momenten inspireer je me heel erg. Thanks!

 20. In geef ook alles een cijfer maar het moet wel echt 9/10 zijn.
  Verder woon ik gelukkig ver weg van Nederland want ik hou van zoete drop, cotedor chocola of nog beter Belgische bonbon gevuld met slagroom, kaassouffles en bitterballen. Gelukkig hier niet te krijgen, wel de Belgische chocola of Lindt maar dat is import en duur. Opsturen is niet mogelijk omdat er geen post aankomt (failliet). Dus af en toe koop ik de Belgische chocola waar ik dan super van geniet.

 21. Zelf ben ik nog aan het herstellen van anorexia en eet ik buiten en thuis weer gewoon normaal en gezond maar ja genieten ik vind het nog best moeilijk tuurlijk ik eet ook wel een stuk taart op een verjaardag en hapjes maar meer omdat het moet. Kan het geen kwaad om 1x in de week een groot genietmomentje te plaatsen? Niet qua gewicht maar omvang, vetpercentage. Ik hoop dat jullie mij wat tips kunnen geven?.

 22. Er is ook een pepernoten winkel in Deventer geopend, precies in looppad winkelstraat. De zak caramel zeezout ging in één keer op…
  Ook de milka repen pindakaas chocolade!
  Sushi natuurlijk.

 23. Ik ben niet zon zoetekauw dus mijn guilty pleasure is dan ook in de ‘zoute snacks’ hoek te vinden. Voornamelijk gezouten nootjes, Japanse mix, allerlei mixen met gezoute pinda’s en de ultieme guilty pleasure is toch denk ik (wel zoet?) een swirl met pindakaas en nootjes

 24. Ik heb heel veel guilty pleasures, maar als je basis gezond is en je soms wat ongezonds neemt, dan vind ik het vooral een pleasure en voel ik me niet guilty 😉 Maar goed, hier de mijne: IJs (en helemaal een Dame Blanche met WARME chocoladesaus. In België krijg je de lekkerste Dame Blanches, in NL gebruiken ze vaak chocoladestroop uit een flesje :-/), warme Luikse wafel (met banaan, slagroom en chocoladesaus) oh en ja uuh chocolade dus 😛 en verder kan ik genieten van een frietje met Belgische mayo (op de een of andere manier vind ik dat de Belgen toch lekkerder eten maken haha), American pancakes, pizza :-P, croissantjes, ja ik kan nog wel even doorgaan, maar dit zijn toch wel mijn favorieten 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram