| 18 juli 2017

Question: Vind jij gezond leven in de zomer moeilijker?

Hi guys! Ik ben weer eens heel benieuwd naar jouw mening in dit question artikel. Ik hoor namelijk altijd twee verschillende verhalen van mensen. De een vindt gezond leven makkelijker in de zomer, omdat ze minder snaaitrek hebben bij warmer weer. De ander vindt het JUIST lastig door alle feestjes, barbecues, terrasjes en andere speciale gelegenheden in de vakantie.

Wij Nederlanders eten vaak duidelijk anders in de winter dan in de zomer. Waar we ‘s winters vaak grijpen naar stamppotten, ovenschotels en soepen, maken we in de zomer de salades, smoothies en snoepen we van zomerfruit. Je zou dus zeggen dat we massaal gezonder leven in de zomer, maar door het zonnetje krijgen we ook massaal zin in terrasjes, wijntjes en biertjes in de tuin, barbecues en ijsjes. Dat maakt het verhaal natuurlijk wel een beetje anders! Ik ben dan ook heel benieuwd naar jouw mening:

‘Vind jij gezond leven moeilijker in de zomer? Of wordt het juist makkelijker voor je?’

Mijn antwoord
Ik ben geneigd om te zeggen dat het me weinig uitmaakt, maar als ik terugkijk op de afgelopen jaren, zit ik in de zomer vaak wel strakker in mijn vel :). Ik denk mede doordat ik me meer bewust ben van mijn lichaam als ik minder kleding aan heb. In de winter kun je je laagje fluffyness makkelijk bedekken ;).

Bovendien merk ik inderdaad dat ik minder behoefte heb aan eten als het warm is. Jullie weten misschien wel dat ik best een (stiekeme) snoepkont kan zijn. Ik doe dit vaak als ik alleen thuis ben. In de zomer ben ik vaker op pad, zit ik minder avonden thuis en voel ik me vaak iets energieker. Ik kan dan de snaaitrek beter weerstaan.

Speciale gelegenheden heb ik inderdaad vaker in de zomer, maar hier heb ik door de jaren heen geleerd om gewoon lekker mijn eigen ding te doen. Als ik besluit dat ik gezonde keuzes wil maken, dan doe ik dat. Wat anderen daar ook van vinden. Ik bestel dan ook gerust een cola light op een feestje of op het terras, ook als iedereen aan de wijn zit.

Mijn absolute guilty pleasure in de zomer is ijs! Met name schepijs of softijs. Dit neem ik dan ook regelmatig, maar ik gebruik het als mijn genietmomentje :).

Jouw beurt!
Nu ben ik ook heel benieuwd naar jouw ervaringen! Vind jij de zomer lastig? Of valt het juist onzettend mee. Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar waarom je dat vindt. Misschien zijn er zelfs dingen waarmee ik kan helpen, door er een apart artikel of een video over te maken.

Kom maar op met jouw mening! Ik vind het super leuk om te horen. Natuurlijk kan het altijd anoniem, je e-mailadres zal ik nooit openbaar maken. Verzin dus gewoon een schuilnaam :).

Groetjes, Marloes

Vind jij gezond leven in de zomer moeilijker?

19 reacties

 1. Hallo Marloes, persoonlijk heb ik minder moeite met gezond eten in de zomer omdat ik me dan meer bewust ben van mijn lichaam door de dunnere kleding en de jurkjes met blote benen enz… Natuurlijk neem ik maar al te graag eens een ijsje maar op één of andere manier kan ik dan makkelijker nee zeggen. In de winter als je lekker warm binnen zit en het koud is buiten dat is voor mij een stuk moeilijker en dan is het precies door de koude dat je lichaam vraagt voor een lekkere stamppot of ander comfort food, heel raar.

 2. Ja, ik vind gezonder eten in de zomer moeilijker omdat het vaste ritme van werkdagen in de vakantie ontbreekt. Op werkdagen neem ik elke dag een bepaalde hoeveelheid eten mee en ik eet ik alleen dat. Tegen de tijd dat je thuiskomt is het dan alweer tijd voor het avondeten. De zomerperiode heeft voor mij niet zo’n strak ritme als werkdagen en dat is in alles terug te merken, dus ook gezond leven gaat minder soepel. Al is het voordeel van de zomer wel dat er lekker buiten kan worden gesport en fietsen/wandelen is ook heerlijk!

 3. Ik vind gezond eten in de zomer makkelijker omdat ik me dan graag goed wil voelen in bijvoorbeeld een korte broek of een jurkje! Wel merk ik dat ik inderdaad meer feestjes en vaker een barbeque heb.. Hierbij maak ik dan gewoon gezonde keuzes en laat ik ongezonde dingen staan als ik het die dag niet wil. Wel krijg ik vaak commentaar over waarom ik bepaalde dingen niet wil eten en dat vind ik wel vervelend… ‘maar jij kunt het hebben’ of ‘je moet niet doorslaan’ hoor je dan vaak… Super irritant vind ik dat. In de winter zit ik meer binnen en dan heb ik ook meer de neiging om in de kast te kijken of er nog iets lekkers te vinden is haha. Ik vind het in de zomer dus makkelijker

  1. Niks aantrekken van die reacties! Ik krijg ze ook super vaak, maar het gaat niet om wat anderen van je vinden. Het gaat om waar JIJ je prettig bij voelt. Xx

 4. Mij is het om het even. Een gezonde leefstijl houd ik in de lente, zomer, herfst en winter prima vol. Ik heb geen moeite met het afslaan van iets ongezonder eten. Vind alleen het zweten in de zomer minder; daardoor haal ik minder uit mijn trainingen.

 5. Ik vind gezond leven in de zomer moeilijker! Niet zozeer wanneer ik gewoon mijn eigen routine qua dagen volg, maar meer omdat er meer spontane dingen als bbq’s, ijsjes en terrasjes bij komen. Dan vind ik toch dat ik wel een beetje mag genieten, en dat mag uiteraard ook, maar dan sluipen de genietmomentjes er soms toch vaker in dan ik misschien eigenlijk zou willen. Ik kom net thuis van vakantie en ook daar ging gezond leven even een stuk moeilijker. Maar hey! Ik pak mijn gezonde leefstijl gewoon weer lekker op :). En daar heb ik eigenlijk best veel zin in! ^_^

 6. Qua gezond eten vind ik de zomer iets makkelijker, omdat ik dan bewuster ben van mijn lichaam door de kleding die je dan draagt. Qua sporten vind ik het in de zomer vaak snel warm (zelfs op de sportschool) dus dan is de winter fijner. Of eigenlijk de lente en hetfst. Dan ga ik ook vaker buiten bewegen.

 7. Ik vindt het in de zomer en de winter uitdagend gezond te leven. In de zomer is zoals iedereen al zei de spontanen terrasjes en bbq’s genieten (met een glasje bubbles bij). In de winter doen wij weer graag met vrienden fondue (kaas of vlees), maar dan kan ik makkelijker nee zeggen tegen een glasje wijn. En dan heb je weer de oneindige feestdagen! Dus, allebei seizoenen hebben zijn uitdagings.

 8. ik vind het in de zomer lastiger, maar dan voornamelijk in de zomervakantie. Ik ben lerares dus heb 6 weken vakantie en dat is wel even wennen omdat ik dan uit Mn ritme ben. Wel vind ik het fijnst van de zomer dan het eten dat ik eet lichter is en ik meer energie heb om te sporten. In de winter heb ik dat toch minder door de donkere dagen

 9. Ik vind het veel moeilijker in de zomer.
  een BQ ijsjes lekker koel biertje of wijntje.
  In de winter gaat het mij veel beter af.

 10. Ik vind gezond eten altijd even lastig en even makkelijk, is net hoe ik er op dat moment in sta. Als ik alleen ben heb ik altijd zin om te snaaien echt erg gewoon! ?

 11. Ik vind het s’ zomers ook makkelijker. Heb met warm weer minder trek, eet meer salades en ander licht voedsel. Ik ben dol op stamppotten en overschotels, dus de winters zijn minder goed voor mijn lijn.

 12. Ik vind het gemakkelijker om gezonder te leven in de zomer dan in de winter, Nu wandel en fiets ik veel en in de winter zit ik meer binnen. Ook kan ik dan de verleidingen minder goed weerstaan dan in de zomer.

 13. Moeilijker! Zeker in de vakantie. Ontbijt, lunch en avondeten blijven wel gezond, maar tussendoor soms niet. Wel beweeg ik meer. Je pakt sneller de fiets of de benenwagen 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram