Leefstijl Question

Question: Superfitte Lichamen, Inspirerend of juist niet?

Door

Collage sandra prikker en christian guzman

Ooohhhh wat is het lang geleden dat ik een ‘Question’ artikel maakte. In deze artikelen stel ik jullie een vraag, waarop je kunt antwoorden in de reacties. Ik vind het heel leuk om regelmatig jullie mening over bepaalde dingen te horen. Vandaag ben ik benieuwd wat jullie vinden van superfitte influencers. Op YouTube, Instagram en Blogs zie je regelmatig topfitte dames en heren voorbij komen. Dit kan je enorm motiveren om zelf ook gezond te leven, maar ik kan me ook voorstellen dat het juist averechts bij je werkt. Ik ben benieuwd naar jouw mening!

Ik vind het ontzettend leuk om gezond te leven, dat zal je niet verbazen :). Omdat ik dagelijks bezig ben met voeding en sporten, kom ik ook veel anderen tegen die dat ook doen. Ik bekijk vaak vol interesse hun blog, YouTubekanaal of Instagramaccount op zoek naar nieuwe ideetjes voor lekkere gerechten of leuke oefeningen. Het valt me de laatste tijd op dat het heel ‘normaal’ is geworden dat mensen hun half naakte lichaam op social media laten zien. Naast de meest prachtige foto’s van heerlijke gerechten, zie ik regelmatig ‘before and after’ foto’s van meiden in bikini. Of zelfs foto’s van dames in pikante lingerie, waarin je goed kunt zien hoe prachtig afgetraind hun lichaam is. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze ‘trend’ vinden. Daarom heb ik de volgende vraag voor je:

Wat vind jij van de half naakte superfitte lichamen die je veel ziet op Instagram en YouTube? Motiveert het je om ook gezond te leven? Of geeft het je juist een gevoel van onbereikbaarheid? 

Ik weet dat de meningen over dit onderwerp sterk verschillen. Veel mensen vinden het leuk om te zien, want deze fitgirls en -boys hebben superveel volgers. Daarnaast is er een groep die heel bewust dit soort foto’s probeert te vermijden, omdat ze er juist alleen een naar gevoel over krijgen. Ik kan me beide gevallen heel goed voorstellen!

Collage heidi en nikki

Mijn mening
Ik vind het ontzettend inspirerend om te kijken naar mensen die super fit zijn. Ik vind het interessant om te weten wat zij eten en hoe ze sporten. Niet perse om vervolgens zelf precies hetzelfde te gaan doen, maar gewoon uit interesse. Een paar jaar geleden dacht ik hier absoluut anders over. Ik vond het toen juist intimiderend om naar meiden te kijken met zo’n ‘perfect’ lichaam, omdat ik me dan onzeker voelde over het mijne. Tegenwoordig kan ik dat heel goed relativeren. Ik ben ontzettend tevreden met mijn eigen lichaam, ook al weet ik dat ik er lang niet zo uit zie als deze dames. Ik weet echter ook dat ik niet hun leefstijl zou willen overnemen. Als ik het ECHT zou willen, zou ik best ook zo afgetraind kunnen worden. Dat kost echter wel jarenlang werk, keihard sporten en super gezond eten. Daarvoor ben ik gewoon een te grote lekkerbek :). Ik heb daarom absolute vrede gesloten met hoe ik er op dit moment uit zie. Ik voel me fit, dat vind ik het meest belangrijk!

Ik heb dan ook eigenlijk alleen maar respect voor deze dames en heren. Ik weet hoe ontzettend hard je moet werken voor zo’n lichaam, ik vind het geweldig dat ze dit hebben bereikt. Ik snap dan ook zeker wel dat ze vervolgens met hun lichaam willen pronken op YouTube of Instagram.
Ik heb mezelf wel eens afgevraagd of ik ook zulke foto’s zou plaatsen als ik zo’n lichaam had. Ik neig naar een grote ‘nee’. Je zult mij niet zien sporten in alleen een SportBH, ook al vind ik dat mijn buik er prima uit ziet. Ook vind je op mijn Instagram account geen enkele foto waarom veel naakt te zien is, gewoon omdat ik dat niet echt nodig vind. Wat ik zou doen als ik nog veel fitter zou zijn dan nu, durf ik niet te zeggen. Misschien zou ik ook wel nog trotser zijn en zou ik jullie graag het resultaat willen laten zien.

Om een lang verhaal kort te maken. Ik vind het super leuk om naar fitte influencers te kijken en ik snap dat ze willen pronken met hun lichaam. Ik voel me er niet door geïntimideerd, maar heb wel heel veel respect voor ze.

Mijn favoriete fitgirls en boy
Om dit artikel af te maken, leek het me leuk om mijn favoriete fitte influencers met jullie te delen. Ik volg er een aantal op Youtube, mijn favorieten zijn Nikki Blacketter, Heidi Somers (video hierboven) en Christian Guzman (De enige man die ik leuk vind om te volgen). Op Instagram zijn mijn favorieten momenteel @snadraprikker, @larissavm1, @buffbunny (= Heidi Somers), @gettingstrongwithtamara en @nikkiblacketter.

Ik ben heel benieuwd naar jouw mening! Vind jij al die naakte lichamen maar onzin, of ook stiekem wel heel interessant?

Groetjes, Marloes

Vertel! Kijk jij graag naar superfitte mensen op social media? Of juist liever niet?

Bron foto 1, foto 2, foto 3, foto 4

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Bea 7 jaargeleden

  Omdat ik over enkele weken begin met weightlifting vind ik het wel inspirerend om filmpjes te zien van vrouwen met hetzelfde doel als ik (vet kwijt spelen) die supermooi deadlifts en squats doen, maar die foto’s van die super fitte dames laat ik liever links liggen.
  Soms krijg ik precies de indruk dat sommigen (niet allemaal!) dit enkel doen om te tonen van: “zo moet je er uit zien en niet anders”. Net als al die foto’s van wat zwaardere vrouwen en wat nog allemaal, heb ik ook geen nood aan. Ik heb zoiets van: laten we gewoon allemaal zelf bepalen hoe we er uit willen zien en er hoeft niemand te zeggen wat wel of niet goed is.
  Maar voor de rest: goed voor hen dat zij dit willen en dat zij blij zijn met hun lichaam! Maar voor mij werkt het dus niet inspirerend 🙂

  Reageer
 2. Lilian 7 jaargeleden

  Ik volg jou en jij bent al gezond genoeg in mijn ogen. Ben totaal niet geïnteresseerd in nog fitter, gespierder etc.

  Reageer
  • Gerda 7 jaargeleden

   Ik sluit mij helemaal bij Lilian aan… Marloes je mag trots zijn op jouw lichaam…( mooi , strak en natuurlijk )…
   Voor mij geen ‘EXTREME’ sixpack zoals die van Heidi Somers ( niet vrouwelijk meer ) zou ik ook niet volgen op youtube, Nikki Blacketter vind ik persoonlijk wel mooi en natuurlijk uitzien ….Voor sommigen kan het misschien ook een obsessie zijn..???

   Reageer
   • Marloes 7 jaargeleden

    Absoluut Gerda! Het wordt soms een obsessie. Mede daarom dit artikel :). Ik vind Nikki ook mooier dan Heidi!

    Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   🙂 Lieve reactie Lilian!

   Reageer
 3. Roeline 7 jaargeleden

  Ik kijk met een kritische blik. Gespierd vind ik mooi maar niet téveel! Bij vrouwen vind ik die 2 rechte gespierde lijnen op de buik erg mooi maar een sixpack afschuwelijk! En dat eerste is voor mij ook haalbaar (sterker nog ik heb het gehad) en dus een goed beeld. Bij mannen vind ik iets meer spieren wel mooi en dus ook een sixpack maar ook dit moet normaal blijven en geen bodybuild figuur. Als mensen op een normale manier met hun lichaam bezig zijn is er niks mis mee maar als het obsessief is dan sla je door en kan ik er geen respect voor hebben omdat ik dat de gezonde manier niet vind.

  Reageer
 4. Marvin 7 jaargeleden

  Voor mij persoonlijk verschilt het een beetje. Ligt er aan hoe ik me voel. Soms vind ik het erg motiverend, maar er zijn ook momenten dat ik me juist extra onzeker ga voelen wanneer ik al die afgetrainde lichamen zie. Hangt vaak samen met hoe het op dat moment met mijn zelfvertrouwen is gesteld. Voel ik me goed, dan werkt het kijken naar die superfitte mensen positief, voel ik me al minder dan heeft het een negatief effect….

  Reageer
 5. Vera 7 jaargeleden

  Ik vind het niet zo nodig om “iets te vinden van lichamen van anderen”. Daardoor werkt het niet motiverend, maar ook niet demotiverend. Iedereen moet vooral over zichzelf oordelen.
  Soms vraag ik me wel af waarom alles getoond moet worden. Ook daarin moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken of je jezelf op die manier wil laten zien. Voor mij hoeft het in elk geval niet.

  De mening van anderen, de denkwijzen, recepten, samen sporten en daarvan genieten….dat werkt voor mij inspirerend!!! En daarom dus bijvoorbeeld deze site: leuke artikelen, ook dit artikel en leuk om de meningen van iedereen hier te lezen. Dat zet je weer eens aan het denken.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   🙂 Leuk om te horen Vera. Ik ben het met je eens!

   Reageer
 6. Alia 7 jaargeleden

  Ik kijk eigenlijk vrijwel nooit naar anderen voor fitspiration. Hooguit voor bepaalde soorten oefeningen. Elk licaam is ook anders, dus ik zou nooit een lichaam van een ander als voorbeeld nemen. Verder is mijn kledingkast een goede inspiratiebron, wanneer het niet meer mooi past, raak ik meer gemotiveerd om gezonder te eten en meer te bewegen. En wanneer ik me slecht over mezelf voel ga ik wel eens naar de sauna. Dan besef ik mezelf weer goed dat elk lichaam anders is en dat de mijne er best mag zijn!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.