Tweede trimester zwangerschap
| 26 juli 2021

Q&A – Het tweede trimester van m’n zwangerschap!

Het is zo ver, het tweede trimester van mijn zwangerschap is voorbij. Op dit moment ben ik 28 (morgen zelfs 29!) weken zwanger. Hoog tijd dus voor de Q&A over de afgelopen drie maanden. Die van het eerste trimester vind je hier. Ik heb het met jullie over intimiteit, mijn borsten, over wat ik het meeste mis en over hoeveel ik inmiddels ben aangekomen.

Overigens zeg ik in de video dat ik me sneller moe voel…maar nu ik deze twee video’s naast elkaar zie, vind ik mezelf er een stuk beter uit zien dan 3 maanden terug!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien.

Groetjes, Marloes

Als jij het hebt meegemaakt: weet jij nog iets opvallends uit jouw tweede trimester?

3 reacties

 1. Zoooooo leuk, super om te horen hoe jij je tweede trimester ervaart.
  Ook mijn tweede trimester zit erop. Zo fijn, want ik vind dat het aftellen nu echt is begonnen. En dat heb ik nodig.
  We zijn pas een ochtend weg geweest. We gingen naar een baby-winkel in Tilburg. Dat is voor ons een uur rijden. We hebben daar een uurtje rondgelopen. Toen we wegreden, zagen we een watertje met bootjes. We zijn gestopt, ik heb 300m gelopen naar de stijger en daar hebben we heerlijk geluncht. Onze dochter heeft heerlijk bootjes en eendjes gekeken.
  En tja…dan kom ik thuis en kan ik niks meer. En in de avond had ik enorm last van m’n bekken. Één van m’n benen …ik kon er amper op staan. De dag erna ook nog veel last. Dit moment is voor mij heel kenmerkend voor m’n zwangerschap. Ik doe al weinig, maar ik kan ook echt weinig. Dit was gewoon TE veel.
  Normaal werk ik fulltime, doe m’n huishouden, wandel met de honden….en ben ik dus echt wel energiek. Het is zo’n contrast.
  Wat ik wil zeggen…aan alle zwangeren….voor iedereen is het anders! En ik ben net zo dankbaar en gelukkig dat ik zwanger mag zijn! Het is alleen iets minder genieten en iets meer worstelen met mezelf. Dat is okee, weet ik inmiddels. En dat komt goed.
  Dankje voor je openheid, Marloes 💪❤️

 2. Wat een prachtige openhartige en eerlijke video Marloes. Respect! Moedermaffia haha die kende ik nog niet. Alle alle goeds voor het derde trimester. @Vera; ook voor jou. Ik geniet altijd van jouw reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram