Ik ga golfen
Leefstijl Persoonlijk

Persoonlijke update: Ik ga golfen!?

Door

Ik had echt nooit verwacht dat ik dit ooit ga zeggen, maar ik ga golfen! Zoals je weet als je me langer volgt, is mijn man Sven golfleraar en fanatiek golfer. Ik krijg dan ook heel vaak de vraag waarom ik niet golf en ik gaf altijd als antwoord dat ik daar geen behoefte aan heb en het ook niet van plan ben. Maar nu is het toch zo ver! Hoe en wat, dat vertel ik je vandaag.

Sven als golfprofessional

Tot ongeveer een jaar geleden, speelde Sven golfwedstrijden op hoog niveau. Hij wilde kijken of hij dit als baan kon blijven doen, maar heeft uiteindelijk toch besloten dat zijn hart op dit moment ligt bij het lesgeven in golfen en niet bij het zelf spelen op professioneel niveau. Omdat hij CIOS heeft gedaan, heeft hij al veel ervaring in lesgeven (en uiteraard in golfen) en kon hij direct aan de slag op de golfbaan in Assen. Om zichzelf nog meer te ontwikkelen, is hij ook een erkende opleiding voor golfleraar gaan volgen.

Waarom ik niet van plan was te gaan golfen

Golf is Sven zijn passie, niet die van mij. Ik wist er nooit iets vanaf, totdat ik een relatie met hem kreeg. Sven heeft eigenlijk nooit de behoefte gehad dat ik ook ging golfen. ‘Mijn hele leven bestaat al uit golf, als jij ook nog gaat golfen dan praat ik straks over niets anders meer’, was altijd zijn opmerking.

Zelf had ik ook niet zo de behoefte. Mijn dagen zitten al stampvol omdat ik ondernemer ben, daarnaast vaak wil sporten en ook nog mijn sociale leven draaiende wil houden :). Als je 18 holes wilt golfen, moet je daar minimaal 5-6 uur voor uittrekken, tot voor kort had ik daar never nooit tijd voor.

Bovendien geef ik eerlijk toe dat wanneer ik iets doe, ik het graag heel goed wil doen, hihi #perfectionistjehiero. Ik heb wel eens wat swingetjes gemaakt voor de lol (zie bijvoorbeeld een van de Florida vlogs vanaf 22:30 min) en toen was ik al tevreden als ik de bal überhaupt raakte. Ik snap natuurlijk ook wel dat ik met een paar golflessen niet kan verwachten dat ik het onder de knie heb. Mijn oplossing daarvoor is: ik begin er niet aan :).

In de golfwereld is het vrijwel altijd zo dat beide partners golfen, dus ik word er heel regelmatig raar op aangekeken dat ik er eigenlijk niet zo veel mee heb, terwijl Sven zo fanatiek is.

Nu ga ik toch!?

Toch ben ik in de afgelopen week overtuigd geraakt om lessen te nemen bij Sven. Dat heeft een aantal redenen:

 • Sven moet voor zijn opleiding een groepje mensen van niveau 0 brengen naar het niveau waarop ze hun GVB (golfvaardigheidsbewijs) kunnen halen.
 • Ik heb de laatste tijd iets meer tijd en kan me voorstellen dat ik het af en toe best leuk vind om wat ballen te slaan. Al is het maar om iets meer te weten van Sven zijn passie.
 • Sven gaf aan dat hij het toch misschien best handig vind als ik mijn GVB heb. We kunnen dan namelijk tijdens een weekend weg of een vakantie samen wat holes lopen. Zonder GVB mag je op veel banen niet golfen.

Het plan

Ik ga dus een aantal lessen volgen bij Sven, om vervolgens mijn GVB te kunnen halen! Stiekem vind ik het best spannend, omdat ik weet van mezelf dat ik het zo graag goed wil doen. Het wordt dus een goede oefening voor mijn geduld ;).

Uiteraard houd ik je op de hoogte in mijn vlogs! Morgen zie je als het goed is beelden van mijn eerste les.

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens gegolfd? Wat vond je ervan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (9)
 1. Teha 3 jaargeleden

  Leuk Marloes. Een nieuwe uitdaging,altijd goed!
  En jou ‘kennende’ komt het wel goed met dat GVB👍

  Reageer
 2. Vera 3 jaargeleden

  Wat leuk voor Sven 😉 Een beetje delen in de passie kan heel leuk zijn. Ik moet er ook niet aan denken om ALLES met mijn man samen te doen. Maar als je af en toe…en zeker op vakantie…Zoiets kunt delen…leuk toch! Veel succes…Met je geduld 😛

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Precies, dat vinden wij ook. Thanks, zal het nodig hebben 😉

   Reageer
 3. Margot 3 jaargeleden

  Ik ben ook gaan golfen omdat mijn man dat deed en vond het fantastisch. Het is zó leuk om samen een hobby te hebben en in het weekend of op vakantie een baantje te lopen. Je bent lekker buiten, komt op mooie plekken én het sociale gebeuren erom heen is erg leuk! Jammer genoeg moest ik stoppen vanwege blessures, ik mis het heel erg! Dus Marloes, doen!!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Oh wat balen zeg!! Kan me voorstellen dat je dat jammer vindt. Xx

   Reageer
 4. Miranda 3 jaargeleden

  Ik heb alweer jaren geleden mijn GVB gehaald en golfde destijds redelijk fanatiek. Vanwege tijdgebrek lukt dat tegenwoordig niet meer, maar het is zo leuk. Men roept vaak dat golf saai is maar het tegenovergestelde is waar! Heel veel plezier samen met Sven!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Dank je wel! Ik ben ook heel benieuwd of ik er de tijd voor ga hebben (of maken ;)). Liefs

   Reageer
 5. MarionHak 3 jaargeleden

  Hey Marloes,

  Het is best handig dan om je GVB te hebben. Mijn ex golfde heel veel en toen heb ik ook ooit nog mijn GVB gehaald. Ik vond er zelf niet heel veel aan. Ik doe het dan ook nooit meer. Ik had wel talent. Ik ga zo de vlog kijken. Ben benieuwd. Succes en veel plezier!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.