Persoonlijke update
Leefstijl Persoonlijk

Persoonlijke update: Genieten en voor jezelf zorgen!

Door

Ik vind het leuk om eens een persoonlijke update te doen. Er gaat namelijk de laatste tijd ontzettend veel door mijn hoofd. Heel positief allemaal hoor! Maar ik denk dat het voor velen van jullie misschien ook wel een goede reminder kan zijn :). Ik plaatste namelijk laatst al een topje van de ijsberg op Instagram en kreeg mega veel reacties. Lees mee over mijn hersenspinsels…

Nadenken in Amerika…

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, heb ik het voor mijn reis naar Amerika best heel druk gehad. Ik vond dat helemaal niet erg, want ik houd van mijn werk en van alles wat ik doe. Ik merkte echter dat ik in Florida vrijwel direct compleet ontspannen was. Ik genoot ZO ontzettend van mijn tijd met Sven en de leuke dingen die we beleefden.

Veel van jullie merkten het al op; ik werd enthousiast van de kleinste dingen. Van een mega grote supermarkt, van een complimentje van een vreemde, van hardlopen met Sven en van lekkere nieuwe producten die ik niet kende. Dit zette me aan het denken. Geniet ik wel genoeg van het ‘normale’ leven in Nederland?

Marloes

Kritisch zijn op mezelf

Ik vertelde laatst al in een vraag maar raak video dat ik best kritisch ben op mezelf. Ik wil mijn werk als diëtist goed doen, elke dag een blogpost plaatsen, drie video’s in de week maken, mijn lessen in de sportschool leuk houden, veel sporten, er leuk uit zien, gezond leven, een lieve vrouw/vriendin/dochter/collega zijn en ik wil het huishouden goed op orde hebben. Eigenlijk zijn dat best heel veel eisen! Ik ben daarom vaak in de hoogste versnelling bezig, waardoor ik soms vergeet te genieten. Het gaat al een stuk beter dan een paar jaar terug, maar ik ben nog niet zo ver als dat ik dacht dat ik was (snap je hem nog!? ;)).

Zoals ik al zei houd ik ontzettend veel van mijn werk, maar er is zo veel meer in het leven! Dit betekent zeker niet dat ik ga stoppen met wat ik doe, want dat is mede wat me gelukkig maakt. Ik vond het echter wel tijd om hier eens goed over na te denken.

Mijn hart volgen en een versnelling terug

Mijn plan is nog niet af, maar het begint langzaam vorm te krijgen. Allereerst wil ik minder doen wat ik denk dat mensen van mij verwachten. Ik wil meer mijn hart volgen. Zo heb ik ooit bedacht dat ik in een week 4 artikelen plaats, 2 ‘normale’ video’s en 1 vlog, maar is dat wel hoe ik het echt zou willen?? Ik weet het antwoord nog niet hoor, maar ik merk dat ik het tot nu toe gewoon niet ‘durfde’ te veranderen, omdat ik bang was voor jullie reactie! Begrijp me niet verkeerd, jullie mening is en blijft ontzettend belangrijk en waardevol voor me. Het zou echter niet gezond zijn als ik dat boven mijn eigen geluk zou plaatsen.

Daarnaast ben ik meer aan het genieten van het leven rondom mijn werk. Sven en ik hebben de laatste tijd vaker dingen afgesproken met vrienden. Ook doen we samen andere dingen dan voorheen. Zo ben ik vaker ‘s avonds aan het puzzelen in plaats van TV kijken en hebben we meer goede gesprekken met z’n tweeën. Ik kan je niet uitleggen hoe ontzettend bijzonder die momenten voor me zijn! Ik word er intens gelukkig van. Iets wat de TV me uiteindelijk nooit kan bieden :).

Deadlift

Mijn conclusie

Ik merk dat ik in een fase in mijn leven zit, waarin ik heel veel aan het nadenken ben over wat ik eigenlijk wil en waar ik gelukkig van word. Misschien gaat er iets veranderen op optimavita.nl, dat weet ik nog niet! Ik vind het in ieder geval leuk om mijn hersenspinsels met je te delen.

Wat ik jou (en mezelf!) vooral wil meegeven, is dat er uiteindelijk maar één persoon in de wereld echt belangrijk is. Dat ben jij zelf! Wat anderen vinden van jouw keuzes, doet er in de kern niet heel erg toe. Dit klinkt misschien hard, zo bedoel ik het niet. Ik hoop gewoon dat we met zijn allen steeds meer gaan beseffen dat we onszelf gelukkig moeten maken. Een ander kan dat niet voor je doen.

Oh….en wees niet bang, ik zal echt niet stoppen met Optima Vita. Het maakt me veel te gelukkig!

Liefs, Marloes

Herken jij mijn gedachtes? Heb je nog tips voor me?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (20)
 1. Romy 4 jarengeleden

  Wat een mooi inzicht en ook een prachtig artikel! Je hebt helemaal gelijk dat je nooit aan de verwachtingen van iedereen kunt voldoen en dat dat eigenlijk ook helemaal niet belangrijk is. Zolang jij maar gelukkig bent met de keuzes die jij maakt. Soms voldoen die aan verwachtingen, soms misschien niet. Ik ben zelf de laatste jaren ook meer voor mezelf gaan kiezen, bijvoorbeeld door mijn vorige baan op te zeggen en een ander avontuur aan te gaan. Geen makkelijke keuze, maar ik ben zó blij dat ik het heb gedaan en daarin mijn hart heb gevolgd. Want er is inderdaad één heel belangrijk persoon die jou gelukkig kan maken: jijzelf 🙂

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Thanks! En inderdaad super knap dat je die beslissing hebt gemaakt! Fijn om te horen dat je er blij mee bent.

   Reageer
 2. Florina 4 jarengeleden

  Heel eerlijk van je. Ik lees m.i. tussen de regels door dat je eigenlijk Optimavita zou willen stoppen, hoe leuk je het ook vindt. En constant ons wilt geruststellen dat je dat “écht niet zal doen”. Oh, en waarom niet? Het gaat toch niet om ons? Het gaat om jou. Jij leeft je leven met een fijne baan als diëtiste, een fijne man, behoefte aan verandering in je leven, doen waar je behoefte aan hebt, waar je je goed bij voelt. Je hebt een beeld gevormd bij je lezers en volgers van je blog, maar dat is maar digitaal hoor. Het is jouw leven, jouw doen en laten. En je bent je geen verantwoording schuldig aan ons. Als morgen Optimavita niet meer digitaal bestaat, wat mij betreft: so be it. Het is jóuw keuze. En ook mijn leven zal dan gewoon doorgaan. Waarmee ik niet jouw werk en site als waardeloos of niet interessant wil bestempelen hoor! Integendeel. Maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. Natuurlijk heeft het consequenties voor je als je met je digitale werk en dus inkomsten, stopt. Maar je bent wijs genoeg om de juiste dingen te doen.

  Succes met alles en besef: er is maar één leven belangrijk, en dat is het ONLIFE-leven!
  Lieve groet, Florina.

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Super lieve reactie, maar dat is ECHT niet wat ik bedoel, haha! Ik wil zeker ook online door gaan. Alleen vind ik het belangrijk om eens goed te beoordelen of ik nu niet teveel hooi op mijn vork neem. Bloggen en Youtuben vind ik veel te leuk om mee te stoppen! 🙂

   Reageer
   • Atty Eissens 4 jarengeleden

    Lieve Marloes,

    Een heel verhaal en ik denk voor veel mensen herkenbaar.
    Je hoeft en wilt niet stoppen met je werk. Wat minder vaak vloggen en YouTuben kan ook hoor! Beetje gas terug nemen zal niemand je kwalijk nemen!
    Je doet het allemaal heel erg goed en leuk maar je moet zelf niet het idee hebben dat je leven zo voorbij gaat zonder dat je er zelf genoeg van kunt genieten. Wij blijven toch wel van je houden als je iets minder vaak vlogt en youtubet!

    Lieve groetjes en denk vooral aan jezelf! ( en Sven ) ❤️😀

    Atty Eissens

    Reageer
 3. Bianca 4 jarengeleden

  Wij hebben zelfs de tv de deur uit gedaan en hebben nu veel meer quality time. Heerlijk!

  Reageer
 4. Conny 4 jarengeleden

  Heel herkenbaar, ik ben blij dat je er nu aan toe bent. Voor mij was dat op veel latere leeftijd. Ik denk dat ik richting de 50 ging. Ik was ook heel bang dat mensen mij niet meer aardig en gezellig zouden vinden. Ik ben dus echt met een aantal dingen gestopt of ben gaan minderen. Ik was als volleybal-jeugdtrainster en alle dagen in de sporthal. Na een aantal trainingsuren afgestoten te hebben en andere (oudere) mensen te gaan trainen vond ik het nog steeds leuk maar genoot ik ook meer van alles. Rust, orde en regelmaat. Die regelmaat had ik wel maar die rust was ver te zoeken dus genieten was er ook niet bij want als het een klaar was kwam het volgende in beeld. Ik train nu alleen nog een recreanten herenteam, heel leuk en ontspannen, zelf zit ik ook nog in een team en daar geniet ik dubbel van want niets moet meer alles mag!
  Ik ben daardoor vrolijker want ik heb tijd, ook voor anderen, waar ik dan zelf ook van geniet😉
  Bedankt voor je openheid Marloes, het was weer fijn om te lezen.
  Groetjes Conny.

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Wow, knappe beslissing Conny! Jij ook heel erg bedankt voor het delen van je verhaal. Ik vind het fijn om te lezen! Liefs

   Reageer
 5. Agnes 4 jarengeleden

  Hoi Marloes, klinkt als leren loslaten. Mijn belangrijkste les ooit. Ik wou alles, overal goed in alles zijn en er voor iedereen zijn.
  Na een harde les geleerd om eerst voor mezelf te zorgen en dan pas naar buiten te kijken en grappig dan gaat alles er gewoon om door en de meesten merken het niet eens dat er iets is veranderd.
  Dus eten waar ik zin in heb, doen wat ik wil en af en toe de boel de boel laten. Ik zeg lekker doen

  Reageer
 6. Willemieke 4 jarengeleden

  Super mooi dat je dit deelt.
  Dat genieten van kleine dingen is zó belangrijk.
  Wij lopen vaak ‘s avonds nog een rondje, daar komen ook vaak zulke mooie gesprekken uit. 🙂

  Reageer
 7. Vera 4 jarengeleden

  Geniet vooral ook van dit proces…Het is zo leerzaam. En volgens mij heb je veel keuzemogelijkheden, dus je zit in een luxe positie.
  Alle bordjes hooghouden of er een paar weggeven. En soms zit t m in kleine dingen.
  Voor mijzelf heeft het geholpen om alleen al te zien waar m’n valkuilen zitten. Dat helpt jn het loslaten. En ik weet dat wij een leven leiden dat anderen vreemd vinden. Helaas hebben nogal wat mensen een beeld van ‘wat normaal Is’ oftewel hoe het eigenlijk ‘hoort’. Tja, ik werk fulltime en mijn man niet. Die klust aan huis, zorgt nu voor onze labrador-pup en gaat over een paar maanden voor ons kindje zorgen. Het heeft mij geholpen om los te kunnen laten wat anderen ervan vinden. Ik geniet van mijn werk en mijn man heeft er echt een hekel aan om voor een baas te werken. Wij hebben deze modus gevonden en ok ben happy….mijn man is happy…..en wat de rest denkt…Het maakt me echt niet meer uit!
  Succes met jullie zoektocht! 😘 en geniet van jullie gesprekken en het puzzelen….heeeeerlijk toch! 🍀♥

  Reageer
 8. Yvonne 4 jarengeleden

  Tsja…en zo blijft niets in het leven hetzelfde😀…maar dat is makkelijk neergetypt…ik ken het “probleem” want ik heb ook de grootste moeite om vrede te hebben met het feit dat ik niet alles kan wat ik zou willen en bepaalde keuzes gemaakt heb die me uiterst gelukkig maken maar ik daardoor weer andere dingen waar ik uiterst gelukkig van word niet meer zoveel kan doen🤔That’s life maar zolang je zelf maar achter je zelf en je keuzes staat…dat is het belangrijkstr🤗

  Reageer
 9. Katinka 4 jarengeleden

  Alleen maar goed dat je hier zo over nadenkt! Je wilt wel veel dingen tegelijk. En je doet ook echt veel dingen zoals diëtist zijn, groepslessen geven, reisjes maken. Ik vind zelf je posts elke dag (vooral de informatieve) super leuk om te lezen. Drie video’s per week vind ik echter heel veel, ik houd het niet bij om die allemaal te kijken. Dus ik zou gewoon lekker 1 video per week doen 🙂

  Reageer
 10. Mo 4 jarengeleden

  Geweldig hoe jij altijd een heel verhaal kan vertellen en dan nog verder probeert uit te leggen dan altijd vraagt. Snap je het nog? Top. Doe vooral rustig aan, en denk eerst aan jezelf. Want doordat ik ook zoveel punten deed als wat jij beschrijft zat ik bijna in een burn out. Eerst jezelf gelukkig dan de rest. En kan je niet alles gedaan krijgen dan zij het zo.

  Reageer
 11. Demi 4 jarengeleden

  Lieve Marloes,

  Super mooi en herkenbaar verhaal.
  Ikzelf loop hier namelijk ook wel eens tegenaan, ik kan zo opgaan in mn studie en sport dat ik soms ook vergeet te genieten van wat er echt toe doet: vriendschap, familie en mezelf. Ik ben me door jouw bericht nu meer bewust van dat ik vaker mag stilstaan en even ademhalen, gewoon niets doen is ook een optie! Doe vooral rustiger aan als je dat nodig hebt.
  Verder wil ik je nog zeggen dat ik altijd met veel plezier naar je YouTube videos kijk en je blog lees. Vooral omdat ik me heel erg kan vinden in je visie op gezond leven en natuurlijk omdat je zo mega positief en eerlijk bent!!

  Groetjes Demi

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Wow Demi, wat een lieve reactie!! Dank je wel! Liefs

   Reageer
 12. Nynke 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Mooi dat je er zo mee bezig bent en dat je dit ook met ons deelt. In de hoogste versnelling de dingen doen omdat je alles zo goed mogelijk wilt doen is voor mij ook super herkenbaar. Soms is het goed om een stapje terug te doen zodat je de dingen daadwerkelijk de aandacht kunt geven die ze verdienen. Door een stapje terug te doen kun je misschien wel meer geven dan wanneer je álles in de hoogste versnelling doet. Dit is een realisatie die op dit moment bij mij naar boven komt. Ik ben er zelf ook mee bezig hoe kun je doen wat je graag doet en toch dicht bij jezelf blijven en genieten van wat je doet. Mooi om dit bij jou te zien.
  Dankjewel voor het delen!
  Overigens lees ik je blog met veel plezier en je vlogs ik vindt het zo leuk zeker nu met VlogMass, zo leuk! Maar als het voor jou/jullie goed is om het wat rustiger aan te gaan doen is dat ook helemaal prima.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: