tevreden zijn
| 12 januari 2020

Persoonlijke uitdaging: Tevreden zijn!?

De hele maand januari wil ik je extra stimuleren, motiveren en ideeën geven wat betreft gezond leven. Ik merk echter dat de blogposts daardoor allemaal informatief zijn en niet zo persoonlijk. Omdat ik je op optimavita.nl ook wil blijven meenemen in mijn eigen leven, deel ik vandaag een super persoonlijke uitdaging van mij. Ik denk dat heel veel van jullie dit zullen herkennen…

Altijd meer willen

Ik vind het heerlijk om aan mezelf te werken. Groeien met mijn bedrijf en als persoon, sterker worden in de sportschool of verder en sneller kunnen hardlopen. Het zit in mijn aard dat ik altijd streef naar net een beetje meer. Ik ken de valkuilen en moet mezelf af en toe terugfluiten. Toch is het naar mijn idee niet een slechte eigenschap. Ik schreef er in 2017 al eens een uitgebreid artikel over.

De laatste weken merkte ik dat ik onwijs zoekende was. Wat er precies was, kon ik niet aanwijzen. Na veel fijne gesprekken met Sven, kwam ik erachter…

Tevreden zijn

Het gaat goed in mijn leven. Ik heb een geweldige man, we hebben een prachtig huis en twee schatjes van poezen. Daarnaast gaat het goed met Optima Vita en voelen we financieel geen druk. Ik werk niet langer meer dan fulltime om te kunnen rondkomen (zoals vroeger), heb lieve vriendinnen, kan makkelijk tijd vrij maken voor sporten en leuke dingen en zit dan ook zowel mentaal als fysiek lekker in mijn vel.

Alhoewel…mentaal zat het dus niet 100% goed. Maar wat is dat? Ik denk dat het te maken heeft met mijn drang naar meer. Ergens wil ik doorgroeien! Maar waarom zou ik eigenlijk? In het verleden had ik er goede redenen voor. Ik wilde minder financiële zorgen, was niet tevreden over hoe mijn bedrijf groeide, had sportdoelen of voelde me niet helemaal fit. Momenteel is dit alles totaal niet het geval. Gek genoeg maakt dat me toch wat onrustig. Wat nu??

Sinds een paar dagen heb ik het een plekje gegeven. MAN wat mag ik trots zijn op mezelf. Nu ik dit typ verschijnt er een traantje in mijn ooghoek, wat vind ik het toch raar om dit over mezelf te zeggen. Maar ik ga mezelf dwingen! Genieten van alles wat ik samen met Sven heb opgebouwd. Tevreden zijn over hoe ons leven op dit moment is. Misschien krijg ik over een paar maanden wel weer concrete groeiplannen, maar nu is genieten van de (relatieve) rust mijn hoofddoel!

Hoe ik mijn ‘honger naar meer’ stil…

Natuurlijk blijf ik mezelf…dat vlammetje in mij is dus niet gedoofd. Helemaal stil staan daar voel ik me simpelweg niet gelukkiger door. Daar heb ik een oplossing voor bedacht. Ik ga groeien in dingen die me rust geven!! Hoe gek dat ook klinkt. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Meer tijd vrijmaken voor lezen, puzzelen of knutselen. Dingen die ik sinds mijn kinderjaren veel te weinig doe, maar die ik wel onwijs fijn vind.
 • Minimaal 4x per week uitgebreid rekken en strekken. Iets dat me ontspanning geeft en mijn lichaam soepeler laat voelen. Toch deed ik het tot voor kort veel te weinig.
 • Ons financiële overzicht updaten. Wat komt er in en wat gaat eruit? We kunnen dan gelijk kijken naar wat we maandelijks kunnen sparen en bedenken leuke bestemmingen voor ons spaargeld.
 • Meer rust creëren op bedrijfstechnisch gebied. Hoe zit het met mijn pensioenopbouw en mijn zekerheid als ik arbeidsongeschikt raak? Als ZZP’er moet ik deze dingen zelf regelen. Het geeft me rust als ik zeker weet dat dit allemaal goed voor elkaar is.

Mijn conclusie

Wat een verademing om dit te realiseren! Er is niets ernstigs…ik was gewoon zoekende. Mezelf realiseren dat ‘rust vinden en meer tevreden zijn’ ook doelen zijn om te groeien, geeft me een super fijn gevoel.

In de komende tijd wil ik dus vooral genieten! Genieten van mijn relatie, ons huis, de poezen, lieve vriendinnen en familie, m’n supertoffe bedrijf, mijn fitte lichaam, van dingen de me vrolijk maken en daarnaast van JULLIE! Jullie dragen namelijk enorm bij aan mijn geluk. Doordat jullie met zo veel plezier en enthousiasme mijn video’s en artikelen bekijken, heb ik op dit moment dit vreselijke luxe-probleem :).

Dus DANK JE WEL! Ik ga tevreden genieten in de komende tijd.

Heel veel liefs,

Marloes

Herken jij mijn gedachten? Hoe is dit voor jou?

10 reacties

 1. Grappig dat je het zelf een luxe probleem noemt. Kan het ergens wel begrijpen, aan de andere kant heb je er zo hard voor gewerkt dat je er ook zeker van mag genieten en dat niet moet vergeten te doen.

  Soms kan je de rust gewoon niet goed vatten, gaat het goed en is het moeilijk je daar bewust van te zijn. Het altijd ‘meer’ of beter willen draagt bij aan een groot maatschappelijk probleem waar veel millennials mee te maken hebben wat kan leiden tot overmatige stress of zelfs burn-out.

  Fijn dat je op deze manier juist het goede eruit pakt en je realiseert dat je het goed voor elkaar hebt. Geniet ervan! Ik probeer het steeds vaker om die gehaaste en veeleisende gedachte gangen even naast me neer te leggen, maar het is niet makkelijk.

  1. Whaw Masha, wat een fantastisch commentaar! Hier kan ik mij alleen maar achter scharen! Marloes, ik vind je een héél bijzonder mens met super realistische gedachten en een man die voor jou enorm goede feedback geeft! Ga lekker zo door met je leven en blijf genieten! Respect!

 2. Heel herkenbaar. Niet alleen de hang naar meer, maar ik ben ook een kei in mijn leven vergelijken met anderen. Vaak anderen die meer hebben en niet minder hebben.
  Tevreden zijn is zo belangrijk, ook ik werk er iedere dag aan.
  Wat mij hielp is om meer te genieten van het moment zelf ipv op de denderende trein stappen en vooruit kijken.
  Door meer in het moment te leven (klinkt zo zweverig) heb ik minder de neiging om te ddnken had ik er toen maar meer van genoten.
  Het leven loopt zoals het loopt en ondanks dat ik een groot verlies moet meedragen, ben ik gezond en zijn mijn naasten gezond en daar kan geen vergelijking tegenop.
  Liefs

  1. Daar heb je helemaal gelijk in! Die denderende trein zullen veel mensen herkennen. Het vergelijken met anderen ook. Bovendien lijken die anderen het altijd zo goed te hebben, terwijl je hun mindere momenten vaak niet eens ziet (of even negeert uit gemak ;)).

 3. Ik ben 9 maand terug nogal stil gezet door een ernstig hersen infarct als mama van 2 en fanatiek hardloper..
  Ik leer als geen ander nu…. probeer te leven met het idee van ‘het is genoeg… en dan genoeg niet als hoeveelheid zien maar als mindset. Ervoor kiezen te grnieten in het nu. Van de kleine dingen…. dat is genoeg! Echt! Ik kan er uren over praten…

 4. Heel erg herkenbaar. Het is nooit goed genoeg, kan altijd beter. Ik heb dat ook gehad. Heb in 2017 een burn-out gehad. Daar ben ik tot juni 2019 mee bezig geweest en heb veel geleerd. Meer rust en tevreden zijn, leven in het nu. Luisteren naar mijn lichaam. Nee kunnen zeggen. Ontspannen, gezond eten etc. Dit zijn mijn doelen. Het is goed zoals ik ben. Ben nu tevreden. Heb een rijk leven met lieve vrienden, leuke baan, en ben gezond, ook mentaal gaat alles weer goed. Heb er hard voor gewerkt. Maar geniet nu meer van alles en kijk anders tegen dingen aan dan voor ik ziek werd. Sterkte met jou doelen. Maar dat komt vast goed. Gr Marga

 5. Wat fijn om ook eens zo’n artikel van je te lezen! Goed dat je bewust hier mee bezig bent, dat is zeker groei op het mentale vlak. Ik had voor 2019 behoorlijk wat doelen opgeschreven op het gebied van gezond eten en bewegen. In jan overleed onze hond en in mei belandde ik in de ziektewet en kon ik niet meer lopen. Het jaar is heel anders verlopen dan verwacht en ook nu weet ik niet hoe het zich verder ontwikkelt. Ik heb in deze periode veel geleerd : hoe ontzettend belangrijk mijn man is, mijn kinderen, familie en vriendinnen. De steun en liefde die ik heb gehad heeft de zware periode lichter gemaakt. Ik heb geleerd dat gezondheid en liefde echt de belangrijkste zaken zijn. En dat ik ondanks alle ellende toch elke dag 3 dingen kon opschrijven waar ik dankbaar voor ben. Om niet depressief te worden, ben ik gaan mediteren en ben ik gaan werken aan een positieve mindset door er veel over te lezen. M’n doelen heb ik nu vooral gericht op mentaal gebied. Voor de rest leef ik bij de dag en geniet ik van alles wat ik wel kan.
  Dus geniet van wat je al hebt, een “gewoon gelukkig” leven is ook goed!!

 6. Mooi stuk! Klein beetje herkenbaar ook wel. Ben zo lang niet toegekomen aan dingen voor mezelf, zoals lezen of puzzelen. Sinds paar maanden heb ik hier opeens op sommige momenten tijd voor, zo fijn! Alsof ik mezelf dit opeens gun, want verder is er niet heel veel veranderd in mijn leven eigenlijk. Ik hoop dat ik dit vast kan houden 😉

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram