Bewegen Persoonlijk

Yay or nay: Sporten tijdens feestdagen

Door

Collage

Jullie weten inmiddels heel van ons. Wie we zijn, wat we doen en welke mening we hebben over bepaalde standpunten. Wij vinden het ook heel leuk om jullie een beetje te leren kennen! Dit gebeurt als jullie reageren op onze artikelen. Vandaag zijn we benieuwd hoe jullie denken over het volgende: Ga jij sporten/bewegen tijdens de kerstdagen? Lees verder als je wilt weten hoe wij hierover denken.

Zoals jullie inmiddels weten door dit artikel, vinden wij het belangrijk om tijdens feestdagen vooral te genieten. Gezond leven is op die dagen even niet belangrijk, genieten des te meer! We zullen dan ook niet aarzelen om ‘ja’ te zeggen tegen een lekker wijntje, een speciaal biertje of een likeurtje, of tegen een heerlijk zoet dessert. Denken aan gezondheid doen we de dag erna wel weer.

Bewegen is in ons geval een ander verhaal. Wij vinden het heerlijk om te sporten, ook tijdens feestdagen! Bewegen is voor ons geen ‘moeten’, we doen het omdat we het leuk vinden en omdat we ons er goed bij voelen. Ook op feestdagen werken we ons daarom vaak in het zweet. Tijdens de komende kerstdagen, zullen we eerste kerstdag waarschijnlijk niet gaan sporten, of hooguit even een half uurtje hardlopen op een heel laag tempo. We kijken echter nu al uit naar een pittig uurtje sporten op tweede kerstdag! De ouders van Marloes wonen dicht bij het strand, we vinden het heerlijk om een stuk hard te lopen en oefeningen te doen in het mulle zand. We gaan op zulke dagen op tijd sporten, zodat we de rest van de dag tijd hebben voor onze familie!

Wat ook vaak voorkomt op feestdagen, is dat we een stevige wandeling gaan maken. Papa, mama, broer Bart en schoonzus Esmée houden ook van bewegen, we trekken daarom regelmatig allemaal onze wandelschoenen aan om met z’n allen een stuk te gaan lopen. Super gezellig!

Sporten tijdens feestdagen krijgt van ons daarom een dikke vette yay! We zijn heel erg benieuwd hoe jullie hierover denken. We snappen absoluut als jij op zulke dagen even totaal geen zin hebt om überhaupt aan sporten te denken. Als het niet écht je hobby is, geldt hetzelfde als voor voeding: gezond leven komt morgen wel weer.

Groetjes, Marloes en Albert

Ga jij sporten of bewegen tijdens de kerstdagen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Mandy 9 jarengeleden

  Nou ik merk wel dat als het buiten zo koud is en wind en regen, dan zit die bank toch iets te lekker met die warme choco haha

  Reageer
 2. Hester 9 jarengeleden

  Ik kijk echt uit naar sporten met kerst. Lekker de hele dag vrij dus voor het kerstontbijt even actief zijn, dan smaakt het kerstontbijt daarna nog lekkerder!

  Reageer
 3. Dineke 9 jarengeleden

  Ik vind het sporten tijdens de feestdagen geen probleem. Mijn planning is om eerste kerstdag ‘s ochtends te gaan mountainbiken. Even een uurtje op de fiets! Tweede kerstdag maak ik een flinke wandeling met de hond.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Ook lekker buiten zijn dus. Volgens mij blijft het grotendeels droog, fijn!

   Reageer
 4. Paulien 9 jarengeleden

  Sporten denk ik niet, bewegen wel!
  Heb al een aardig druk programma de beide kerstdagen maar ik hoop wel een momentje te vinden voor een wandeling van een half uurtje.

  Reageer
 5. Lianne 9 jarengeleden

  2e kerstdag is de sportschool open tot half 3, dus ik denk dat ik smorgens wel even ga sporten, dan zit je toch met een iets beter gevoel aan tafel s’avonds.. verder probeer ik zo weinig mogelijk extra eten in huis te halen, wij gaan allebij de kerstdagen bij andere eten, dus ik hoef eigelijk zelf niks te kopen. maar toch is al dat eten wel erg verleidelijk!! net weer snel de winkel uitgevlucht.

  Reageer
 6. marleen 9 jarengeleden

  kerstavond doen wij thuis altijd een dinner en ik ga even langs bij mijn opa en oma (ze vinden zichzelf helaas te oud om weer mee te komen eten en raken er alleen maar gestrest van, drukte enzo) dus ik ga morgenochtend lekker sporten.

  dan werk ik altijd 1e en 2e kerstdag in de avond bij de bioscoop (200% verdienen! :P) en mijn moeder had zowaar gezegd dat ze niet echt een kerstontbijt gaan doen (???) dus dat zit er voor mij niet in. oftewel die ochtenden ga ik ook sporten om vervolgens te knallen op werk met deze drukte. 🙂

  mijn kerst klinkt vet zielig, voelt ook niet echt als kerst :s maar goed…

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Werkse Marleen! Klinkt niet zielig hoog :-). Gezellig samen zijn kan op ieder moment.

   Reageer
 7. Sascha 9 jarengeleden

  Lekker wandelen en paardrijden..ik heb 4 dagen non stop in de slagerij gestaan..dus 2 vrije dagen heb ik ook wel verdiend!

  Reageer
 8. Ynske 9 jarengeleden

  Zeker weten dat ik ga sporten! Ik denk dat ik 1e kerstdag benen en billen ga trainen + hardlopen, en 2e kerstdag armen en borst/rug of iets dergelijks. 🙂

  Reageer
 9. Lilian 9 jarengeleden

  Voor mij zeker een YAY! Plan was om vandaag even te gaan hardlopen, maar die wind was niet echt uitnodigend.. Dus nu morgen een lekker stuk hardlopen en tweede kerstdag eveneens, eventueel als het mooi weer (droog) is, een tochtje maken op de racefiets :).
  Heel fijne feestdagen toegewenst! Geniet ervan…

  Liefs, Lilian

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Jullie ook fijne dag meid! Liefs van ons

   Reageer
 10. Simone 9 jarengeleden

  Sowieso een YAY!
  Op eerste kerstdag had ik zin om hard te lopen, meteen van profiteren dus en heb voor het eerst 10km hardgelopen!
  De volgende dag heeft mijn vader mij overgehaald om mee te doen aan een kerststrandloop van 5 km. De rest van de 2e kerstdag heb ik met pijn in mijn benen op de bank gezeten maar wel met en voldaan gevoel!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: