Workout: Mijn favoriete circuittraining!

circuittraaa

Door Daniëlla- Sinds een aantal weken doe ik elke donderdag ochtend mee met een circuittraining gegeven door Marloes. Hierbij rouleren we elke drie week van oefeningen waardoor er weer nieuwe oefeningen bij komen en een aantal oefeningen weer verdwijnen. Ik vind dit ontzettend leuk om te doen, daarnaast is het een ontzettend effectieve manier van trainen. Vandaag wil ik graag mijn ideale circuittraining met jullie delen!

Edit door Marloes: Bij corcuittraining doe je een oefening een bepaald aantal herhalingen of een bepaalde tijd, waarna je direct door gaat naar de volgende oefening, je neemt dus geen rust! Eigenlijk zoals we ook in de filmpjes doen :-).

Allereerst wil ik graag de spieren even opwarmen en mijn hartslag flink verhogen, daarom ga ik eerst hardlopen of op de crosstrainer. Wanneer ik op de hardloopband ga, doe ik dit voor 15 minuten. De eerste minuten is even een rustig tempo en de andere 12 minuten probeer ik op weerstand 10 flink door te lopen. Als ik de crosstrainer pak, doe ik dit ook voor vijftien minuten en dan de eerste 3 minuten rustig aan en dan weer 12 minuten op een hoog tempo doorlopen.

loopband

Nadat ik warm ben, volg ik acht oefeningen en doe van elke oefening dit 1 minuut. Nadat de 8 minuten voorbij zijn, doe ik het rondje nog twee keer met een tussenpauze van 1 minuut. Hieronder leg ik de oefeningen uit. Ik heb er voor de duidelijkheid foto’s van Marloes bij gezocht.

1e oefening Lunges
Lunges vind ik perfect voor mijn benen. Je traint zowel de voorkant als de achterkant en ook de billen! Belangrijk is dat je goed rechtop blijft staan, je buikspieren spant en je voorste knie niet naar voren laat gaan.

lunge

2e oefening Schuine buikspieren op het matje
Voor mijn schuine buikspieren ga ik liggen op een matje en raak ik mijn tenen zijwaarts aan.

Schoenen-poetsen-1024x323

3e oefening Kettlebell Swing 6kg
Deze vind ik geweldig! Ik voel mijn hele lichaam en mijn hartslag gaat omhoog. Het is belangrijk om de buik aangespannen te houden en je rug niet hol te gaan trekken.

Collage-kettlebell-1024x512

4e oefening Plank op de bal
De plank is een geweldige oefening, maar met je voeten op een exercise-ball voel je hem nog extra! Houd je billen op gelijke hoogte met je schouders en je enkels.

excersice bal

5e oefening Touwtje springen
Moet ik nog iets zeggen? Ouderwets touwtjespringen is een geweldige oefening tijdens een training!

touwspring

6e oefening TRX Row
Met een TRX train je super effectief, omdat je heel erg instabiel bent. Je spieren moeten constant je houding corrigeren. Met deze roei-beweging train je de bovenrug en de armen.

Collage-row-1024x463

7e oefening Step met gewicht
Als je op deze manier op de step stapt en tegelijk je armen omhoog beweegt, train je schouders, benen én conditie tegelijk. Een super fijne oefening vind ik dit!

step met gewicht

8e oefening Sumo Squat
En tenslotte mijn laatste favoriet, de ‘Sumo Squat’! Je traint benen, billen en heupen. Ik krijg altijd een glimlach op mn gezicht van deze oefening :).

Sumo-squat1-1024x363

Nadat de oefeningen afgerond zijn (dus drie keer de acht oefeningen achter elkaar), ga ik uitlopen op de hardloopband voor tien minuten. Dit om de hartslag weer naar beneden te krijgen. Ik vind deze workout echt heerlijk! en raad hem iedereen aan;)

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn favoriete oefeningen vinden!

Groetjes, Daniëlla

Wat vinden jullie van de circuittraining? Wat zijn jullie ideale oefeningen?

4 reacties

  1. Leuk artikel!
    Ik vind circuittrainingen altijd wel fijn om te doen,
    maar wel vermoeiend haha.
    Maarja, dat heb je nou eenmaal als je gaat trainen 😉

  2. Wat een leuke site :-)) ik krijg zin om te gaan sporten. Vanwege rug problemen kan ik (nu) niet alles doen, maar mijn crosstrainer oefeningen uitbreiden kan wel. Wie weet wat de toekomst nog biedt. De tosti ga ik vanmiddag meteen uitproberen:-)))

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram