Persoonlijk

We are back!

Door

Collage 1 China 2013

Huh, back? Zijn jullie weggeweest dan? Oké, ik moet jullie iets bekennen: Albert en ik hebben de afgelopen maand een reis gemaakt door China! Na lang twijfelen heb ik besloten er vooraf niets over te vertellen op optimavita.nl, het idee dat iedereen kon lezen dat we een maand weg waren vond ik niet prettig! Ik heb daarom vooraf alle artikelen ingepland, zodat jullie toch iedere dag leesvoer hadden ;-). Lieve vriendin Ati heeft de afgelopen maand gecontroleerd of alles goed online kwam en ze heeft posts op Facebook geplaatst. Als ik goed internet had in China, heb ik jullie vragen in de comments beantwoord. Nu zijn we weer terug, na een prachtige reis! Het leek ons leuk om te beginnen met een reisverslag, hieronder kun je lezen wat we de afgelopen maand gedaan hebben.

Op 12 juli stapten we op Schiphol in het vliegtuig richting Beijing. We hadden een tussenstop in Moskou, daar hebben we lekker op het vliegveld rondgekeken, de benen gestrekt en een drankje gedaan.

P1020149

De eerste dag in Beijing zijn we begonnen in de verboden stad. We hebben ervoor gekozen om alles op eigen initiatief te doen, zonder tourgroepen. Dit is een extra uitdaging omdat vrijwel niemand in China (behalve in Hong Kong) Engels spreekt. Als je hieraan gewend bent is het echter prima te doen.

P1020176

Beijing is ontzettend groot en super indrukwekkend. Van hele kleine autenthieke Chinese straatjes tot grote winkelstraten, je vind er alles.

P1020233

P1020223

Ook kun je vanuit Beijing perfect de Chinese muur bezoeken, dit hebben wij uiteraard ook gedaan. Helaas was het ontzettend rotweer die dag, maar gelukkig niet koud. Ondanks het slechte zicht vonden we het ontzettend indrukwekkend om op DE Chinese muur te staan.

P1020309

Tenslotte hebben we het ‘Bird’s nest’ bezocht, het Olympische stadion van Beijing. We twijfelden of we hierheen zouden gaan, maar man wat was het indrukwekkend!

IMG_0522

Tjah….Albert was enthousiast 😉

P1020355

Vervolgens zijn we de met de hoge snelheidstrain naar Xi’an gereden, meer naar het binnenland van China. Xi’an is het meest bekend om het Terracotta leger dat je daar kunt bezichtigen. Na het overlijden van een oude keizer is dit leger gebouwd om de stad te beschermen. Nog niet zo lang geleden zijn de beelden ontdekt en opgegraven.

P1020484

Verder hebben we een Xi’an genoten van de oude stad met stadsmuur en natuurlijk van het heerlijke eten.

P1020526

P1020550

Vervolgens zijn we doorgereisd met de train naar Lanzhou, om van daaruit de bus te nemen naar Xiahe (spreek uit als sjagguh). Dit is een klein stadje onder de rook van Tibet. Ze leven daar volgens de Tibetaanse cultuur. We hebben vaak slaaptreinen genomen, omdat je vaak meer dan 20 uur in de trein zit. De treinreizen zijn een attractie op zich, doordat je veel meekrijgt van de leefwijze van de Chinesen.

P1020615

In Xiahe sliepen we in een guesthouse gerund door monniken van het plaatselijke klooster. In het stadje woonden veel mensen in hutjes, heel basic.

P1020649

We hebben een rondleiding gehad in het indrukwekkende klooster. Hieronder zie je de leerboeken die de monniken gebruiken die medicijnen studeren.

P1020696

Hoe geweldig schattig is dit kleine Tibetaanse jongetje?? Door de hete zomers en ijskoude winters hebben alle mensen die veel buiten leven hele rode wangen.

P1020747

In Xiahe ligt het dal op 2900 meter, de lucht is daardoor erg ijl. Je hebt er prachtige natuur, waar we natuurlijk super van genoten hebben. We zijn begonnen met de prachtige vlaktes ongeveer 15 kilometer van ons dorp.

P1020787

Ook hebben we prachtige bergwandelingen gemaakt, ontzettend intensief door de grote hoogtes.

P1020807

Na Xiahe vertrokken we naar Chengdu, waar we oorspronkelijk heen gingen voor het pandareservaat. Het bleek echter een geweldige stad. De sfeer was veel relaxter en de uitstraling moderner dan bijvoorbeeld in Beijing en Xi’an. We vonden het een welkome afwisseling

P1020870

In de parken van Chengdu wordt volop gesport. Na lang twijfelen heb ik meegedaan met een hele groep Chinesen die aan het dansen waren! Albert heeft het gefilmd, dus als jullie het leuk vinden zal ik het filmpje binnenkort op de site plaatsen.

P1020959

In Chengdu hebben we ook gesport in een sportschool en meegedaan met een spinningles! De Chinesen keken hun ogen uit, twee blonde blanken in de sportschool. Een hele leuke ervaring.

IMG_0595

En dan waar we eigenlijk voor gingen, de panda’s! We gingen vroeg in de ochtend, dan zijn ze nog actief. Een rode panda kwam op het voetgangerspad super dicht bij ons en de jonge reuzenpanda’s waren aan het stoeien, super leuk om te zien.

P1030016

P1030068

De reis ging verder naar Jangshuo, waar we vooral voor de natuur gingen. De prachtige karstgebergten pieken onnatuurlijk uit het vlakke landschap.

P1030179

We huurden (hele basic) fietsen om het landschap te verkennen. Onderweg kwamen we pittige bergen tegen, een hele uitdaging op een minifiets zonder versnellingen. We hadden er veel lol om.

P1030187

Tenslotte Hong Kong, voor Chinesen echt het buitenland. We moesten ook een internationale vlucht nemen vanuit het binnenland. Hong Kong is veel meer westers, mensen spreken goed Engels en de gebouwen zijn immens.

P1030340

P1030374

Maar je hebt in Hongkong ook prachtige idyllische eilanden, waar we twee dagen heerlijk op ons handdoekje aan het strand hebben gelegen.

P1030390

‘s Avonds aten we heerlijke visgerechten met prachtige uitzichten bij zonsondergang.

IMG_0644

Kortom, we hebben een geweldige vakantie gehad. De Chinese cultuur is ontzettend anders dan die van ons, wat het nog eens extra interessant maakt. We zijn ontelbaar vaak op de foto gegaan met Chinesen, omdat ze nog nooit blonde mensen hadden gezien. Voor ons is dat iets dat niet voor te stellen is.

We zijn nu weer helemaal terug voor optimavita.nl! Hopelijk vonden jullie het leuk om mee te kijken bij onze vakantie. Heb je vragen over onze reis? Stel ze dan gerust. Binnenkort verschijnen een aantal filmpjes die we daar hebben gemaakt.

Groetjes, Albert en Marloes

Ben jij op vakantie geweest? Waarheen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Bente 9 jarengeleden

  Prachtige foto’s!

  Reageer
 2. Marieke 9 jarengeleden

  Aah, ook een prachtig land! *schrijft er weer één op haar lijstje bij*

  Reageer
 3. Mandy 9 jarengeleden

  Wat een gave foto’s, vooral de laatste vind ik prachtig!
  Klinkt alsof jullie een supertijd gehad hebben. Dank voor het delen!

  Reageer
 4. Stephanie 9 jarengeleden

  Ben in Maart ook naar Chengdu en Shanghai geweest ! Erg indrukwekkend inderdaad ! En aaawww wat zijn die panda’s leuk he haha ! Super schattig waren ze 🙂

  Reageer
 5. Linde 9 jarengeleden

  Goed initiatief om ‚gewoon’ te gaan! Ik geloof dat jullie het vertrek zonder aankondiging overigens uitstekend hebben voorbereid, complimenten. Veel succes met het wennen aan de Hollanders en lekker nagenieten van de foto’s en mooie ervaringen. Groetjes

  Reageer
 6. oma 9 jarengeleden

  Wat een prachtig reis verslag en mooie foto’s ik heb genoten. Kus en knuffel en hopelijk snel tot ziens.

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Dank u wel oma!! Wat leuk dat u het gelezen heeft. Knuffel van ons

   Reageer
 7. Paula 9 jarengeleden

  Mooie foto’s en leuk verslag!! Ik ben benieuwd naar de rest.. 🙂

  Reageer
 8. imfashionstoned 9 jarengeleden

  Super leuk zeg!!! Ik was er 2 jaar geleden ook geweest. PS. die Panda is te schattig:)

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: