Leefstijl Persoonlijk Question Vraag maar raak

Wat wil jij weten/zien/vragen?

Door

.Vraag

Aangezien het vandaag een lazy sunday is….en jij lekker op het internet aan het surfen bent en kennelijk even afleiding zoekt van het dagelijks leven, heb ik iets voor je waar je even over kunt nadenken. Ik wil namelijk de komende week weer een ‘Vraag maar raak’ video gaan opnemen, ik ben daarom benieuwd wat jij graag wilt weten over voeding, bewegen of gezond leven! Daarnaast ben ik benieuwd wat jij graag zou willen zien op optimavita.nl in de komende tijd.

Sinds begin januari zijn de bezoekersaantallen van optimavita.nl ontzettend gestegen. Momenteel wordt de site dagelijks zo’n 4000x bezocht. Dit betekent dat er ook heel veel nieuwe bezoekers zijn bijgekomen, die misschien een heleboel oudere artikelen nog niet hebben gelezen. Ik merk dit aan de hoeveelheid reacties, mailtjes en facebookberichtjes die ik krijg met vragen over eten, sporten en gezond leven. Het is voor mij helaas onmogelijk om op al deze berichtjes te reageren. Omdat ik er toch iets mee wil doen, geef ik jullie vandaag de kans om alle vragen te stellen die je wilt!

Ik zal in de komende week een video maken en daarin zo veel mogelijk vragen beantwoorden. De rest zal ik bewaren voor een volgende editie van ‘Vraag maar raak’. Het is een van mijn favoriete video’s om op te nemen, omdat ik het super leuk vind om in te gaan op onderwerpen waarover jullie graag meer zouden willen weten.

Collage gezond

Daarnaast ben ik benieuwd wat jij van de inhoud van optimavita.nl vindt op dit moment. Ik probeer zo veel mogelijk af te wisselen met artikelen over voeding, bewegen en andere onderwerpen, zodat er voor iedereen interessante onderwerpen blijven. Daarnaast maak ik minimaal 1 video per week.
Is er iets dat jij mist op de site? Of zou je bepaalde dingen vaker (of juist minder vaak) willen zien?? Ik ben heel benieuwd naar jullie mening!

Ik kreeg laatst de vraag of ik een printbare versie in de receptartikelen wil plaatsen, een super goed idee! Ik heb deze optie laatst toegevoegd aan de artikelen. Ik ben super blij als jullie met zulk soort waardevolle aanvullingen komen.

Ik hoop dat we op deze manier samen kunnen werken aan een nog betere website. Ik heb er nog steeds super veel plezier in om dagelijks een artikel te schrijven en uiteindelijk doe ik dat voor jou als lezer! Ik wil er daarom uiteraard voor zorgen dat jij enthousiast blijft over optimavita.nl.

Ik ben heel benieuwd naar jullie vragen en feedback. Kom maar op!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw vraag over gezond leven? Of wat wil jij zien op optimavita.nl?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (48)
 1. Rianne 8 jarengeleden

  Is er een verschil tussen rauwe chocola en de bekende chocoladepoeder van Blooker?

  Reageer
 2. Lisanne 8 jarengeleden

  Hoe kun je berekenen hoeveel calorieën je per dag zou moeten eten? Ik merk vaak dat ik ‘s avonds na mijn training erg veel trek heb, kan dit ermee te maken hebben dat ik gedurende de dag te weinig caloriën binnenkrijg?

  Reageer
  • Helen 8 jarengeleden

   Dat heb ik ook! Hoe gezonder ik eet des te meer honger ik savonds, maar ook snachts heb..

   Reageer
 3. debbie 8 jarengeleden

  Hoi marloes,

  Ik ben weer begonnen met fitness, want ik wil heel graag ronde billen. Echter, ik sta nu -naar mijn gevoel- gewoon iets te doen? Ik squat uiteraard wel, maar ik zoek toch meer uitdaging en afwisseling in de apparaten en het bewegen. Ik ben namelijk bang dat ik weer te snel afhaakt. Hopelijk kan jij mij helpen:-)

  Dankjewel, en geniet van je zondag!

  Reageer
 4. Sandra Stieding 8 jarengeleden

  Hoi,

  Ik weet dat dit een volwassen site is, maar ik zou graag mijn kinderen wat meer betrekken bij gezonde voeding en ook beweging. Vooral het laatste lijkt me leuk om samen met een filmpje van jou met de kids “los” te gaan.
  Sandra

  Reageer
 5. Samantha 8 jarengeleden

  Ik weet niet of je deze vraag al eerder hebt beantwoord, maar ik vroeg mij af hoe jij denkt over de spaarstand. Is het een feit of een fabel dat je lichaam in een spaarstand kan komen door (te) weinig eten. En als het een feit is, hoe kun je weten of je lichaam in de spaarstand staat of niet?

  Verder zou ik graag meer lunchgerechten, (weekend) workouts en informatieve artikelen (bijv. de artikelen over waarom luxe broodjes niet zo gezond zijn) willen zien. Maar vooral, gewoon lekker zo doorgaan. Ik kijk elke ochtend even op de site en ik vind het super leuk :).

  Reageer
  • Roeline 8 jarengeleden

   Over de spaarstand gaat mijn vraag ook! En 3 of 5/6 keer eten op een dag?

   Reageer
 6. Jana 8 jarengeleden

  Hoi!

  Eerst even dit: ik ontdekte deze week je website via Willemijn en Martine. Wat ben ik blij! Ik heb enkele oude video’s en artikelen opgezocht. Zo interessant! Ik heb nu al bijgeleerd.
  Zelf ben ik enkele weken geleden begonnen met sport. In de fitness waar ik sport zijn er groepslessen. Ik volg 3x in de week een halfuur buikspieroefeningen, een half uur ‘beenoefeningen’ en 1x per week een uur ‘fatburner’. Op zondag probeer ik een uur cardio te doen (vooral een soort ‘wandelband’ en hometrainer). Daarnaast probeer ik niet te ongezond te eten, maar aangezien ik nog thuis woon is het niet mogelijk om aparte maaltijden te bereiden voor mezelf. Na 3 weken heb ik nog geen enkel resultaat op vlak van volume of kg’s. Is er een manier om mijn sportpatroon te verbeteren? Ik eet telkens nog een gewone maaltijd na het sporten, ik vrees dat dit het probleem is…

  Groetjes,
  jana

  Reageer
 7. Lotte 8 jarengeleden

  Zijn knorr wereldgerechten over het algemeen gezond of zitten er veel verkeerde dingen?

  ps. love love love je site !

  Reageer
  • Samantha 8 jarengeleden

   Ben ik ook erg benieuwd naar!

   Reageer
 8. Leonie 8 jarengeleden

  Hoe kun je ervoor zorgen dat je buikvet en lovehandles verdwijnen? Ik doe nu drie keer in de week buikspieroefeningen en probeer gezond te eten. Of is het toch echt zo ‘abs are made in the kitchen’ en kan ik beter zoveel mogelijk onbewerkte voeding eten? Wat nu snoep ik nog wel regelmatig..

  Reageer
  • Lotte 8 jarengeleden

   goede vraag! ik doe ook veel buikspieroefeningen en zie ook al wel duidelijk verschil. Maar toch is dat ene vetje onderin nog aanwezig. Komt dit inderdaad door dan toch nog te ongezond eten?

   Reageer
   • Helen 8 jarengeleden

    Ooh daar wil ik ook heel graag antwoord op!! In je video verschil tussen dun en fit, de naam weet ik even niet iets met vetverbranding…
    Als ik heel gezond eet en vooral niet teveel dan gaat dat laatste vet randje wel wat weg, maar dan mis ik gewoon energie.. dan zit ik dus steeds tegen een honger gevoel aan. Dan voel ik me niet fit, eet meer (juist gezond) en hup randje is er weer…

    Reageer
 9. Patricia Schmitz-Heres 8 jarengeleden

  Ik las laatst iets over Raspberry Ketone Burner capsules. Hoe sta jij hier tegenover?

  Reageer
 10. Mieke 8 jarengeleden

  Hallo,
  Ik vind je site helemaal super! Ik maak veel gebruik van je workout filmpjes en al je recepten. Ik zou graag meer van die lekkere makkelijke recepten willen. Hoe meer hoe beter!! Ook zou ik het handig vinden om lunchrecepten te hebben die je makkelijk mee naar werk kan nemen.

  Groetjes

  Reageer
 11. Inge 8 jarengeleden

  Hoi Marloes! Wat leuk:) ik heb wel een aantal vragen die al een tijdje door mijn hoofd spoken en waar ik zelf het antwoord niet op weet..
  Ik ben sinds twee jaar ongeveer allergisch(/gevoelig) voor vis, wanneer ik zalm of tonijn bijvoorbeeld eet, zwelt mijn tong op en het duurt vaak bijna een week voor dit weg is….ik vermoed dat dit ook voor een deel met mijn weerstand te maken heeft, de allergische reactie verschilt namelijk in duur. Ik vroeg me af of jij hier bekend mee bent, en vooral maak ik me zorgen omdat ik nu niet de aanbevolen hoeveelheid vis per week kan eten, en hoe ik ervoor kan zorgen dmv andere voeding om wel de juiste vetten/stoffen binnen te krijgen?
  En nog een andere vraag, ik eet het liefst speltbrood vanwege de positieve kwaliteiten van spelt, echter zijn de supermarktbroden vaak gemaakt van speltbloem in plaats van meel. Ik vraag me dan af in hoeverre dit brood dan nog ‘gezonder’ is dan een tarwebrood?
  Bedankt voor je dagelijkse interessante updates, je hebt een super mooie site!

  Reageer
 12. Jantine 8 jarengeleden

  Graag lekkere recepten met teff

  Reageer
 13. Katinka 8 jarengeleden

  Meer leuke winterse recepten, bijvoorbeeld hutspot :-).

  Reageer
 14. Elze 8 jarengeleden

  Ha Marloes!

  Fijn, weer een ‘vraag maar raak’!
  Ik heb een vraag over gezond lunchen.
  ‘s Morgens ontbijt ik met muesli en kwark en daar haal ik makkelijk de lunch mee. Mijn lunch bestaat meestal uit brood. Maar daar kom ik veel lastiger de middag mee door. Wat is een goede en voedzame lunch waarmee ik makkelijker de avondmaaltijd haal? Gaat dat makkelijker met salades, of is roggebrood beter? Hoop dat je met de gouden tip komt! (Geen druk, hoor 😉 )

  Reageer
 15. Vera 8 jarengeleden

  Aangezien ik al langer een trouwe lezer ben zie ik dat er best vragen tussen staan waar al artikels over zijn. Misschien is het een idee om 1 dag per week een ‘samenvattend’ artikel te plaatsen met verwijzingen en tips naar eerdere van je artikels. Bijvoorbeeld eentje over gezond lunchen etc. Ik zou dat, zelfs als trouwe lezer, prima vinden! Want soms herinner je mij dan ook weer aan iets wat ik vergeten ben.

  Misschien een suggestie: je zou recepten kunnen maken als variaties om bekende….zoals een gezonde variant van een bepaald Knorr wereldgerecht (of andere kant-en-klaar zoals kant-en-klare salades tov eigen gemaakte, een gezonde bami-nasi…). Hierdoor kun je ook goed uitleggen wat er dan gezonder is.

  Verder ben ik altijd blij met de nieuwe workouts….een nieuwe HIIT zou leuk zijn….of nog eentje met gewichten.

  Maar over-all…..ik geniet gewoon iedere dag van je site! Altijd nieuwsgierig wat er weer komt, dus daarvoor dank!!

  Reageer
 16. Annemijn 8 jarengeleden

  Hee Marloes,

  Ik heb een vraag voor jou. Ik ben al een tijdje bezig met gezond eten, dat gaat mij redelijk goed af, tot dat ik mijzelf een cheatmoment geef. Ik pak dan vaak 1 snoepje, daarna gebeurd het eigenlijk altijd dat ik de hele zak leeg eet? Weet jij hoe ik hiermee om kan gaan of heb je tips hoe ik mijzelf kan houden aan mijn cheatmomenten en aan de hoeveelheden cheats?

  Liefs Annemijn

  Reageer
 17. Majelle 8 jarengeleden

  Ik reageer eigenlijk nooit op sites maar dit is een goed moment om te zeggen dat ik je website geweldig vind. Sinds een half jaar gebruik ik het meerdere keren per week om een workout te doen, receptjes te zoeken of om te kijken of je nog wat leuks te vertellen hebt. Ik raad je ook vaak aan bij vriendinnen.
  Dus ga vooral door, ik ben je fan.
  Ik zou het leuk vinden om nog meer workouts te zien.

  Reageer
 18. Manon 8 jarengeleden

  Hoihoi!
  Ik vind de voedingsgerichte artikelen altijd heel erg interessant, want tegenwoordig weet je nooit meer zeker wat nou wel en niet goed voor je is. Dus waar veel informatie in staat. Ik begrijp wel dat dit een hoop werk is hoor, en dus niet wekelijks een groot artikel hierover zal verschijnen.
  Maar ik moet zeggen dat ik vind dat je het prima doet. Er is een goede afwisseling tussen receptjes, workouts etc. Alleen die informatieve artikelen vind ik persoonlijk het leukste!

  Reageer
 19. caitlin 8 jarengeleden

  Hoi Marloes.

  Ik werk al 7 jaar in een snackbar als bijbaantje.
  Al 7 jaar vind ik alles ontzettend lekker daar en heb ik een constante strijd met mezelf. Ik ben daar vaak aan het werk rond etenstijd en de verleiding is dan ontzettend groot.
  Heb jij nog tips voor mij Hoe ik hier het beste mee om kan gaan?

  Groetjes Caitlin

  Reageer
 20. Nanja 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik heb een paar vraagjes:
  – Hoe kun je je spieren aanspannen tijdens een oefening en dan vooral de buik- en de rugspieren. Ik weet opzich wel hoe het moet, maar ik stop dan vaak met ademen. Heb je toevallig tips?
  – Bij sommige video’s maak je verschil tussen beginner, gemiddelde en gevorderde wat op zich hartstikke handig is. Ik vraag me soms alleen af wanneer je een beginner, gemiddelde of gevorderde bent. Heb jij toevallig een soort ‘richtlijn’ of is het gewoon uitproberen welke workouts het beste bij je passen?
  – Ik doe wel eens mee met Nederland in beweging. Hoe denk jij hierover? Is dit een goede ‘workout’ of is het eigenlijk wat te makkelijk?

  Ik hoop dat je (een deel van) mijn vragen wilt beantwoorden 😉

  Reageer
 21. bart 8 jarengeleden

  Informatie over droogtrainen en cutten; voedingsschema en een goede verdeling van macronutriteiten.

  Reageer
 22. S 8 jarengeleden

  Hallo Marloes,

  Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik volg je site nu een paar maandjes via Bloglovin’ en ik heb er ontzettend veel van geleerd! Ik heb laatst artikel voor artikel je site doorgewerkt, gelezen wat ik interessant vond en bepaalde artikelen opgeslagen. Je hebt regelmatig fijne artikelen (met tabelletjes) over gezonde producten, middenweg en ongezonde producten en artikelen met porties e.d. Volgens mij is hier alleen niet echt 1 groot artikel van, met alles bij elkaar, kan dat kloppen? Misschien is het een idee om dat onder elkaar te zetten, een makkelijk vindbare plaats op je site te geven en aan te vullen als er iets nieuws bij komt? Dan is het makkelijker terug te vinden en heb je gelijk een mooi overzicht dat je bijvoorbeeld ook kunt printen en in de keuken kunt hangen ;-). Tenslotte, heb ik nog een klein vraagje: ik ben net als jij gek op banaan, maar mag je elke dag een banaan eten? Mijn moeder en oma’s zeggen namelijk dat dat niet goed is voor je stoelgang…

  Heel erg bedankt voor je mooie site en de moeite die je erin steekt! Ga vooral zo door!

  Groetjes S

  Reageer
  • Patricia 8 jarengeleden

   Hallo S

   Ik eet elke dag een banaan en heb helemaal geen problemen met mijn stoelgang .

   Reageer
 23. barbara 8 jarengeleden

  Ik wil graag afvallen, dan moet je niet alleen cardio doen dat is duidelijk, maar wat valt onder krachttraining?
  OK fitness in de zaal met gewichtjes weet ik maar verder? (is niet echt mijn ding)
  Welke groepslessen komen in aanmerking? Wat kan ik thuis doen? (implementeren in mijn dagelijkse leven) Hoeveel tijd moet je hiervoor vrij maken wil het effect hebben, en hoe vaak? (verhouding cardio/kracht?) is RPM of steps ook deels kracht??
  Verder ga zo door, je motiveerd me enorm. ik heb nu echt het idee dat ik mijn gewoontes blijvend aan het ombouwen ben, dat ik dit nieuwe leven vol kan houden als ik op gewicht ben.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Super leuk om al jullie vragen en suggesties te lezen! Ik neem ze mee 🙂

   Reageer
 24. Elise 8 jarengeleden

  Ik vind het een ontzettend leuke website! ik heb hem al aangeraden aan vriendinnen en zij volgen hem nu ook :).
  Vooral de ‘my day in foods’ vind ik erg leuk! Wat mij betreft mag dit vaker voorbijkomen :).

  Reageer
 25. Marijn 8 jarengeleden

  Ha Marloes,
  Ik kan me zo voorstellen dat je zelf ook andere blogs over voeding en gezond leven in de gaten houdt. Heb je daar misschien leuke tips voor?
  Alvast bedankt en ga zo door! 🙂

  Reageer
 26. Niels Thijssen 8 jarengeleden

  Wat zou je doen qua werk als je geen insteuctrice/voedingsdeskundige/dietiste zou zijn geworden?

  Reageer
 27. Ariët 8 jarengeleden

  Ha,

  Heb jij ook een idee of er klassieke muziek is die je goed kan gebruiken tijdens het sporten thuis? ‘k Ben benieuwd 🙂

  Groet,
  Ariët

  Reageer
 28. romy 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  weer thuis uit utrecht weer lekker gesport wat heb ik dat gemist.
  een gelukkig bijna niets aangekomen,
  ben met de voeding an het wisselen kijken of ik weer wat kilos kwijt raak,
  wat zou het leuk zijn om een receptenboek van jouw te hebben !
  super leuk allemaal
  groetjes romy

  Reageer
 29. Monica 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik ben geen fanatieke sporter maar wil graag nog wat meer afvallen en tevens mijn conditie verder opbouwen i.v.m. mijn astma.
  Ik ben voor de feestdagen minder gaan sporten en ben het nu weer langzaamaan aan het oppakken, ook omdat ik nek en schouder klachten heb gehad.
  Ik heb vorig jaar mijn motivatie letterlijk de lucht in geknald en moet mij er nu wel toe zetten om structureel te sporten.
  Ik sporten tot voor de feestdagen 3-4 uur in de week op mijn crosstrainer en met jou Kettlebell oefeningen. Omdat mijn crosstrainer wat aan de lichte kant is qua training heb ik die verwisseld voor mijn stepper.
  Door wat tijd gebrek wil ik terug naar 2-3 dagen per week (ma-wo-vr) trainen op mijn stepper ( nu 10 minuten maar uiteindelijk wil ik dit opbouwen naar 20-30 minuten per keer) en daar langs ook jou Kettlebel oefeningen voor schouders, nek, borst en buikspieren.

  Nu ben ik aan het twijfelen of het voldoende is om alleen te steppen of dat ik beter voor de warming up eerst even mijn crosstrainer erbij kan pakken voor b.v. 15 minuten en dan 15 minuten steppen en daarna jou oefeningen of langzaamaan begin met steppen en dan na 5 minuten het tempo een beetje opvoer en mijn crosstrainer laat voor wat die is?

  Groetjes Monica

  Reageer
 30. Fleur 8 jarengeleden

  Hallo Marloes,
  Ik ben een meisje van 15 jaar en ben ongeveer 168cm en weeg 68kg.
  Nu vroeg ik me af hoe ik het beste kan afvallen en een gezonde levensstijl kan ontwikkelen. Zou u me een paar goede tips kunnen geven?

  Groetjes, Fleur

  Reageer
 31. Claudia 8 jarengeleden

  Ik vroeg me af hoe jij kijkt naar honing? Is dit een natuurlijke gezondere vervanger van suiker? Of gaat je lichaam hier ook meer insuline van produceren

  Reageer
 32. Kim 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik heb elke avond na het eten last van een opgeblazen dikke harde buik. Heb jij hier tips voor? Alvast bedankt

  Reageer
 33. Mellie 8 jarengeleden

  Hee marloes,

  Ik heb 3 vragen:
  – hoe weet je of je hartslag goed zit tijdens het sporten zonder hartslagmeter?Dat je weet dat je goed vet aan het verbranden bent.
  – hoe vaak en hoe veel minuten moet je buikspieroefeningen doen om resultaat te zien? En hoe lang zal het dan duren voordat je resultaat ziet?
  – ik heb de laatste tijd heel veel trek in zoetigheid en kom hier eigenlijk niet van af, heb je hier misschien tips of een oplossing voor?

  Ik hoop dat je me vragen beantwoord, alvast bedankt!

  Reageer
 34. kim 8 jarengeleden

  De laatste tijd hoor ik dat je veel beter een zuivelproduct als ontbijt kan eten dan boterhammen. Klopt dit? En als dit zo is, wat is hier dan de reden van? Ik lees elke dag je blog en ik vind het super leuk hoe je het allemaal doet. Lekker in jip en janneke taal, zeg maar! Ik zou het ook leuk vinden als je nieuwe producten die op de markt zijn onder de loep neemt en jouw mening erover geeft.

  Reageer
 35. Inge 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik heb nog een vraagje, die gaat over dé sport van Nederland, namelijk schaatsen! Ik schaats sinds een aantal maanden twee/drie keer per week, en ik vraag me af of dit voornamelijk een conditie of krachtsport is, en of het handig is om er nog een andere sport naast te doen (zodat ik in een sportweek heel mijn lichaam en zowel kracht als conditie heb getraind) ? En wat voor sporten daar goede opties voor zijn:)? Ook lijkt het me leuk om iets meer te weten over welke spieren je allemaal bij het schaatsen gebruikt/traint, ik heb bijna nooit spierpijn, en als ik iets voel tijdens de training zijn dat voornamelijk mijn benen en onderrug (die begint dan te klagen, ookal ben ik pas 21 haha).
  Ook heb ik soms de rest van de dag stekende hoofdpijn, ben ik dan te ver gegaan?
  Sinds ik schaats merk ik wat het is om een sport écht leuk te vinden, en welk effect dat heeft, ik heb er gedurende de week echt behoefte aan om weer te gaan en zin in! Naderhand voel ik me ook altijd super, gezond leven kun je echt leuk maken, ik heb er een nieuwe passie bij;)
  Groetjes Inge

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Schaatsen is vooral conditie. Je zou er krachtoefeningen bij kunnen doen. Bijvoorbeeld fitness, bodypump of krachtoefeningen die je thuis kunt doen.

   Reageer
 36. Samantha 8 jarengeleden

  Ik zag gister op de reclame quaker havermoutrepen. Zou jij deze misschien een keer willen reviewen? Ze klinken heel gezond, maar toch twijfel ik.

  Reageer
 37. Patricia 8 jarengeleden

  Hallo Marloes ,

  Gisteren was er een programma op de TV ( ook getest op mensen ) en daar werden 2 personen getest de éne moest 2 x per week 20 min intensief trainen en de andere persoon moest 3 x per week 90 min rustig trainen op een hometrainer . De uitkomst was dat de persoon die 2 x 20 min intensief trainde het beste resultaat gaf . Nu mijn vraagske heb jij ook een intensief trainingschema om op een hometrainer te doen ?Mischien wel eens een ideetje om eens te posten
  Groetjes Patricia

  Reageer
 38. Jantine 8 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik zou graag willen beginnen met hardlopen maar heeft u nog tips qua schoenen i.v.m kwaliteit, prijs e.d
  Ik ben op zoek naar goede schoenen maar geen te hoog budget..
  Groetjes

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: