| 22 april 2013

Walk4life 2013

P1010016

Afgelopen zaterdag hebben we mee gedaan aan de 9e editie van de Walk4life in Groningen. Deze loop wordt elk jaar georganiseerd om geld in te zamelen voor kankeronderzoek bij jongvolwassenen. Al ongeveer vijf jaar verzorg ik namens Sportrade de warming up voor dit evenement, Albert, familie en vrienden deden dan de loop. Dit jaar besloot ik ook mee te doen, hieronder lees je een kort verslagje van deze geweldige dag en natuurlijk onze resultaten.

Om 11:00uur begon voor mij de dag met het verzorgen van de warming up voor de kidsrun. 3 nichtjes van een collega kunnen ontzettend goed dansen en hebben me geholpen. Het ging ontzettend goed, meiden…nogmaals bedankt! M’n moeder zou meelopen maar was snipverkouden, daarom ging ze mee voor de morele steun en het maken van foto’s. Maak je klaar voor wat uiterst charmante actiefoto’s….;-)

P1000956

Na gekeken te hebben bij de hilarische mascotterun, was het tijd voor de warming up van de volwassenen. Zowel hardlopers, wandelaars als nordic walkers waren van de partij. Ik deed de warming up samen met collega Helen.

P1000984

Site1

Super leuk om te zien hoe enthousiast iedereen mee deed.

P1010013

P1010005

Toen was het tijd om echt actief te worden, de start! Albert en ik hadden ons ingeschreven voor een afstand van 6,4km (4 mijl) bij de hardlopers. Ik had al maanden niet meer hardgelopen en Albert had de afgelopen tijd alleen getraind voor de 400 meter op de atletiekbaan, we wisten dus niet goed wat we moesten verwachten. Natuurlijk is onze basisconditie prima, dus de afstand in een goede tijd uitlopen zou geen probleem worden.

De resultaten waren echter boven verwachting! Albert werd eerste, hij liep de 6,4km in een tijd van 24:12, een prachtige prestatie! Omdat de Walk4life een recreatieve loop is, wordt er geen officiële tijd geregistreerd. Wij hebben echter onze eigen tijden geklokt.

P1010023

Ik werd eerste vrouw, volgens mij de 5e plaats overall, in een tijd van 29:20.

P1010024

Het was een super geslaagde dag. Tijdens het lopen heb ik het altijd weer loodzwaar en vraag ik mezelf af waarom ik telkens weer mee doe, maar achteraf is het zo’n ontzettend goed gevoel dat ik de twijfels direct weer vergeet.

Ook m’n vader, broer Bart, schoonzus Esmée en vrienden Ati en Peter hebben super gelopen. Esmée en Peter zelfs de 10,8km. We zijn trots op jullie allemaal! De complimenten voor de foto’s en de aanmoedigingen gaan naar m’n moeder.

Mocht je ook willen beginnen met hardlopen maar weet je niet goed hoe, binnenkort plaats ik hier een artikel over.

Doe jij weleens mee aan loopevenementen? Wat is je streeftijd?

3 reacties

  1. Leuk verslag Marloes! Herkenbaar: de opmerking dat het tijdens het lopen meestal zo zwaar is maar na die tijd zo’n lekker gevoel ! ;-)) Was een hele gezellige dag! Enne…ik zie mezelf op de achtergrond bij jouw finish foto. scheelde niet veel haha ;-))XX

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram