Bewegen Feiten en fabels Persoonlijk Sportvoeding Tussendoortjes

Vraag maar raak! – De antwoorden deel 1

Door

Vorige week gaven we jullie de kans om alle vragen te stellen die je maar wilde, op het gebied van gezond eten, bewegen en leven. We vinden het erg leuk om met onze blog aan te sluiten op jullie wensen. Tot onze vreugde werd er veel gereageerd met leuke vragen! Zo veel dat we het niet in één video kunnen beantwoorden. Daarom vandaag deel 1, met een aantal van de door jullie gestelde vragen. De andere vragen volgen zeker in een volgende editie.In de video verwijs ik een aantal keer naar eerder geschreven artikelen. Ik link ze hieronder voor jullie:

 • In dit artikel vertel ik meer over herstelmaaltijden na het sporten. Het gaat hier over fanatieke krachtsporters, maar ook andere sporters kunnen de voorbeeldgerechten gebruiken. Neem gewoon een kleinere hoeveelheid, vooral als je sport om af te vallen! Dan kan een stuk fruit al voldoende zijn.
 • Over de vraag met betrekking tot zuivel/melk dacht ik wat geschreven te hebben, maar ik kan het niet terugvinden! Het wordt dus tijd voor een meer uitgebreid artikel :-).
 • Als tussendoortjes zijn deze reepjes gedroogd fruit van de Albert Heijn een leuke tip, ook gemakkelijk mee te nemen voor kinderen!
 • De twee recepten van de verschillende pannenkoekjes vind je hier en hier.
 • Het artikel over vitaminepillen plaatste ik gister, dus is niet moeilijk terug te vinden :-). Voor de zekerheid toch even een link.

De overige vragen volgen dus binnenkort in een video! We hopen dat jullie volledig antwoord hebben gekregen op de vragen die we vandaag behandeld hebben. Mocht dat niet zo zijn, stel ze dan gerust hieronder. Ook als je nog extra vragen hebt bedacht, kun je ze altijd stellen. We vinden het erg leuk om op deze manier contact met jullie te hebben.

Groetjes, Albert en Marloes

Heb jij een vraag aan ons? Stel hem dan hieronder!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. Cindy 9 jaargeleden

  Wat leuk, jullie hebben mijn vraag beantwoord!
  Het was ,zoals altijd, weer een erg leuk filmpje met duidelijke antwoorden, bedankt daarvoor. Ik kijk uit naar de volgende.

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Dank je wel Cindy! Wij vonden het ook erg leuk 🙂

   Reageer
 2. Mandy 9 jaargeleden

  En Eem goede lunch om mee te nemen naar werk en school?? Haha. Ook nog een vraag over eten voor sporten ik sport vaak s ochtends. Wat moet ik dan eten ik kan niet 2 uur van te voren iets gaan eten:p

  Nog een vraag, ik ben 10 kilo afgevallen in een half jaar (applaus!) gewoon door gezond eten en sporten. Maar nu wil ik eigelijk voor het mooie nog een beetje kwijt. Maar mijn lichaams gewicht is erg stabiel nu. Zit ik op mijn maximale gewicht?? Ik ben een meisje 17 jaar 176 en 68 kilo.
  (Veel vet op mijn boven benen in verhouding met de rest. Daar nog tips voor?)

  Reageer
 3. Ilona 9 jaargeleden

  Wat is nou echt gezond beleg?
  En wat vinden jullie van koken met pakjes? Dus bijv. de knorr wereldgerechten.

  Reageer
 4. Wat superleuk gedaan zo, heel nuttig!
  Ik ben benieuwd naar de volgende filmpjes.

  Reageer
 5. Monique 9 jaargeleden

  Wat leuk, ik volg nu de website al een poos en jullie inspireren me echt! Ben sinds deze week begonnen bij de sportschool en mijn ouders proberen nu al sinds januari een stuk gezonder te eten. Gaat best goed, en vind al jullie tips dan ook erg handig! Ik had nog een klein vraagje, want gedroogd fruit.. Is dat ‘niet slecht’ of ‘goed’ voor je. Want ik heb nog niet helemaal door of het een goed alternatief is voor een snack of gewoon een gezond normaal tussendoortje. Alvast bedankt! 🙂

  Reageer
 6. Louise 9 jaargeleden

  Hallo!
  Jullie hebben echt een leuke site! Ik ben altijd weer extra gemotiveerd om gezond te leven nadat ik de site heb bezocht. 🙂

  Ik heb 2 vragen:
  – Eten voor het slapen is dat echt een no-go? Worden de calorieën dan sneller opgeslagen in vet? Of is dit slechts een fabel?

  – Als ik een nacht niet zo goed heb geslapen, bijvoorbeeld 5/6 uur, zeg ik wel eens tegen mezelf dat ik dan ik dan te moe ben om te sporten. Is dit ook echt zo? Of is je lichaam prima in staat om een intensieve work-out te verrichten met een korte nachtrust?

  Reageer
 7. lise 9 jaargeleden

  Heej,

  Hebben jullie een idee voor een fijn en gezond ontbijt/ lunch voor op je werk of school (m.a.w. wanneer je haast hebt of geen keuken ter beschikking hebt.)?

  Mvg Lise

  Reageer
 8. Melina 9 jaargeleden

  Super leuk en interessant filmpje! 🙂

  Reageer
 9. Mandy 9 jaargeleden

  Ik weet niet of je het kent maar ik drink nu langere tijd nan-yu thee. Eerst om de vetoplosbare werking. Want natuurlijk weinig heeft geholpen haha. Maar nu drink ik het al maanden lang dagelijks omdat ik het echt super lekker vind maar is dat schadelijk ??? Ik wil heel graag antwoord! Zit een beetje in angst!

  Reageer
 10. adriana 9 jaargeleden

  Koop jij altijd biogisch ?? Zo niet spoel jij het fruit en groente dan af met water? Is dat wel.voldoende???

  Reageer
 11. Lotte 9 jaargeleden

  wat een super leuke en leerzame blog hebben jullie complimenten ga zo door!!

  Reageer
 12. Marte 9 jaargeleden

  Hallo marloes en Albert,
  Ik vind jullie blog geweldig! Heerlijk ook z’n fit koppel ullie motiveren mij enorm!!

  Mijn vragen;
  -Eten laat op de avond voor het slapen gaan, is dit echt zo slecht of is dit een fabel?
  -zakjes ‘saus’ waar poeder in zit die je mengt met water of melk bijv. Kerrie saus van knorr. Hoe slecht is dit bij bijvoorbeeld je avondmaal? Voor mijn gedacht is het maar wat poeder met water een melk.

  Groetjes, Marte

  Reageer
 13. laurie 9 jaargeleden

  Hallo! Ik heb een vraag over voedingsvezels. Ik ben 17 jaar en woon nog thuis, dus dat betekent eten wat de pot schaft. Ik heb sterke voorkeur voor zilvervliesrijst en volkorenpasta boven witte rijst en pasta ivm met de vezels. Maar mijn familie vind dat niet lekker of er onaantrekkelijk uitzien. Nu kwam mijn moeder met rijst en pasta met extra toegevoegde vezels, deze zien er wel wit uit. Uit de etiketten blijkt dat deze meer vezels bevatten dan de volkoren varianten. Zijn dit goede alternatieven? Ik heb er gemengde gevoelens over….

  Reageer
 14. Roeline 8 jaargeleden

  Hoi,
  Geloven jullie in de spaarstand en zijn de producten van Céréal goed voor je of teveel bewerkt?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.