Afvallen Leefstijl Persoonlijk Question Voedingstips Vraag maar raak

Vraag maar Raak #8 – Gezonde leefstijl

Door

Vandaag beantwoord ik de vragen die jullie hebben gesteld! Een deel van de vragen heb ik uit de reacties op de vorige video. Een ander deel van Facebook, als reactie op de aankondiging van deze video. Veel kijkplezier!In de video verwijs ik naar een aantal artikelen en video’s die ik eerder heb gemaakt. Ik geef je hieronder de links.

 • Hier vind je het artikel over het vervangen van vlees.
 • In dit artikel vertel ik je meer over het effect van korte workouts op de vetverbranding.
 • DaniΓ«lla maakte een tijdje terug een artikel over zelfgemaakte ijsthee.
 • IdeeΓ«n voor smoothies vind je hier, hier en hier.

Hieronder kun je de video over vetverbranding terug kijken. Dit is als aanvulling op de vraag hoe je je heupen smaller kunt krijgen. Nogmaals, de vorm van je lichaam kun je niet veranderen. waarschijnlijk blijven je heupen altijd breder dan je taille.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn antwoorden! Als je ook een vraag hebt, kun je die hieronder stellen. De vragen kunnen gaan over voeding, bewegen en gezond leven maar het mogen ook meer persoonlijke vragen of zelfs opdrachten zijn! Get creative!

Groetjes, Marloes

Wat zou jij willen weten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
 1. Ati 7 jaargeleden

  Link naar de aflevering van Keuringsdienst van waarde over lipton thee waar Marloes het over had:
  http://www.npo.nl/keuringsdienst-van-waarde/23-01-2014/KN_1655557

  Reageer
 2. D 7 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Ik eet zo goed als vegetarisch en probeer een beetje af te vallen en wat gezonder in mijn lijf te gaan zitten. Heb toch het idee dat wanneer ik voldoende eiwitten wil eten, ik erg veel vet moet eten: kaas, noten, enz.

  Ik sport nu drie keer week en vraag me af of het in dit geval dan toch verstandig is ook iets van drie keer per week een eiwitshake te nemen? (Ik heb je artikel over eiwitshakes gelezen maar hierbij ga je uit van een “normaal” voedingspatroon, ik heb dus enigzins een abnormaal voedingspatroon, want geen vlees en nauweljks vis). Hoe denk jij hierover?

  Thanks πŸ™‚

  Reageer
 3. Manon 7 jaargeleden

  Super handig artikel!
  Zelf probeer ik ook te minderen met vlees, eerst wilde ik helemaal vegetarisch worden maar soms kan ik mijn stukje vlees echt niet missen.
  Het tweede artikel is ook heel erg leerzaam.
  Meestal eet ik een kleine maaltijd voor het sporten zodat ik geen trek krijg (bv. een stuk fruit), en dan daarna iets wat veel eiwitten bevat voor herstel.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je Manon! Perfect hoe je jouw eetmomenten indeelt rond het sporten!

   Reageer
 4. Samantha 7 jaargeleden

  Super leuk weer! Bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag :).

  Reageer
 5. kim 7 jaargeleden

  Lieve Marloes,
  Bedankt dat je mijn vragen beantwoord hebt, ik heb je link gelijk erbij gelezen en het is me helemaal duidelijk geworden. je legt het in een taal uit die iedereen kan begrijpen, helemaal TOP!
  Ik heb nog twee vraagjes; Ik doe de HITT training een paar keer in de week en die is echt super leuk, maar zou je er nog een kunnen maken met een filmpje erbij ( die zijn echt motiverend.. erg fijn!!)
  Dan mijn andere vraag; ik hoorde dat als je ‘s ochtends yoghurt eet dat je dan eerder die dag aan je vetverbranding gaat weken dan wanneer je alleen brood eet. Klopt dit? Ik vind het altijd erg leuk om zulke feit-faber dingen te weten.
  Bedankt! Gr.kim

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Dank je wel Kim! Ik neem je wensen en vragen mee voor komende artikelen!

   Reageer
 6. Roeline 7 jaargeleden

  Wat ik heel graag zou willen weten is hoe jij over de spaarstand van je lichaam denkt. Of die bestaat. Even in algemene zin, dus niet dat en of het per persoon verschillend is. Het meest lees ik over een paar keer per dag eten maar heel soms ook wel alleen over de 3 maaltijden en verder niks. Ik zou zelf het liefst het laatste doen, goed de hoofdmaaltijden en verder niks, dit zou het voor mij makkelijker maken om minder te snoepen/eten. Graag lees of hoor ik erover πŸ™‚
  Deze vraag stel ik trouwens even snel, zonder nog de video bekeken te hebben, dus als je mijn vraag beantwoord hebt dan hoor ik het wel tijdens het bekijken van de video!
  Oja, nog een vraag, steeds meer mensen gaan aan de smoothie, ik zelf soms ook. Maar ik geloof ergens ook in het kauwen van je eten, dat het daar al mee begint wat vertering en proces betreft. Hoe denk jij daar over?

  Reageer
 7. Vera 7 jaargeleden

  Altijd leuk, met een kop thee even een pauze-momentje en luisteren naar de duidelijke uitleg!

  Evenals Kim doe ik ook regelmatig de HIIT-workout’s en een nieuwe is natuurlijk fijn. De filmpjes werken bij mij ook echt motiverend.

  Dan nog een vraag:
  Ik vind het soms lastig als ik cardio doe, om mijn ademhaling goed te blijven controleren. Bijvoorbeeld bij een skate-ronde bij de berg-op-gedeeltes. Hoe werkt dat nou precies, wat gebeurt er met je ademhaling en hoe kan ik dit oefenen?

  Dankjewel!

  Reageer
 8. Caroline Lemmens 7 jaargeleden

  Hele leuke video! πŸ™‚
  Zou je misschien ook eens wat meer willen vertellen over clean eating? Ben daar best benieuwd naar, maar er is nog niet zoveel over te vinden in het Nederlands πŸ™‚

  Dankje!

  Reageer
 9. Jantine 7 jaargeleden

  Ik zou graag willen weten welke versie van aanmaaklimonade nu het gezondst is. Dus een vergelijking van dipksap/roosvicee/etc

  Reageer
 10. Moniek 7 jaargeleden

  Is het misschien een idee om weer eens een Voeding Challenge of een andere challenge te doen? Lijkt me leuk..

  Reageer
 11. Jacomijn Wijnja 7 jaargeleden

  Goedenmiddag Marloes,

  Stel dat je niet in de mogelijkheid bent om naar de sportschool te gaan, kun je dan middels oefeningen thuis (misschien met aanschaf van een kettlebel bv) ook op een goede manier je lijf sterk houden? Hoe zou een week met thuisoefeningen er dan uit zien? Is dat bijvoorbeeld 1 x joggen en 2 x kracht? Doe je dan in 1 week alle spiergroepen of 2 keer per week? Alvast bedankt voor je reactie weer.

  Gr,

  Jacomijn

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hi Jacomijn, er staan heel veel workouts op de site! Zoek er gewoon een aantal uit die je leuk vindt. Ik raad je aan 2x per week de verschillende spieren te doen als dat lukt. Succes!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: